Kaza haberleri,çalınan motorlar ve taziye bölümünü okudukça motor almaktan korkuyorum
Reklamlar
-
Motora binmeyi çok seviyorum,
İnsana kendisini özgür hissettiriyor,
Çok değişik bir tutku,
Açık havada manzara seyrede seyrede gezmek, harika bir duygu gerçekten,
Aileme 15.000 TL ye motor alacağım dediğimde;
Kafayı mı yedin, o para verilir mi ölüm makinesıne gibi tepkiler alıyorum,
Bir nevi haklı olduklarını da görüyorum forumdaki ilgili başlıkları okudukça,
Yani o yazılanları okudukça ben bile korkuyorum,
Ama bu motor sevgimden bir türlü vazgeçemiyorum,
Reklamlar
-
Bana kalırsa ilk başta kendine küçük bir scooter al. 2000 3000bin lira versen seni fıtı fıtı istediğin yere götürür. Hem çok kaçmaz hemde çok yakmaz sizinkileri ikna edebilirsin bu şekilde.
-
ufak motorla başla ve izin isteme, herşey bu şekilde başlıyo bol şans
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Bunu diyen babam,
Kendiside motorcu olmasa anlıyacam,
Zaten onun motorlarını kullandım hep,
Jawa Laser 350, Jawa Laser 250, Mondial 150, Kanuni 50 mobilet vs,
Adam kendisi de seviyor ama motor tehlikeli önce araba al diyor,
Arabayı sevmiyorum yahu,
17 yaşımdan beri motor kullanıyorum,29 yaşındayım,
Arabaya binmek sıkıcı geliyor bana,
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
Scooter tarz olarak tercihim değil,
Şuanda Inazuma nın yeni GW250 F modeline takıldım gibi,,,
-
-
Şehir içinde kullanmayı bende pek sevmiyorum,gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor,
Genelde diğer taşıt sürücüleri motorları taşıt olarak görmediğinden sorunlu davranabiliyorlar,
Sakin yerlere gidip, fotoğraflar çekip kafa dinlemeye bayılıyorum,
Elbette olacağı varsa hiçbir şeyin önüne geçilmez,
Bikaç saattir o kaza yazılarını ve çalıntı yazılarını okudum da çok üzüldüm gerçekten,
Allah kimsenin başına vermesin böyle olaylar,
Kazasız,belasız sürüşler nasip etsin,,,
-
Korkunun ecele faydası yok demişler
-
Arabandan nefret eden bir ben değilim sanırım sevindim.Ön koltuğa bile oturmam arabada tik olmuş hep arkada giderim.Ben de ilk motosikletimi 32 yaşında aldım.Eşim karşı çıksada aman karı kısmı ne anlar bi sus kadın dedim aldım.İyikide almışım yoğun stresli yaşantımın bana sunacağı en büyük zevkmiş motosiklet.
Yazın eve girmiyorum tabiri caizse ,arada hatunu alıp şehir dışı yol kenarı köfteci dondurmacı piknik alanı geziyorum.Balığa gidiyorum.Otobana çıkıp rüzgarı hissediyorum.Yani diyeceğim erteleme bence başla bir 250 cc ile bak keyfine arkadaşım.
-
Aynı tereddütü ben de yaşadım ve sonra kararımı verdim aldım motoru. İstesem de zaten hızlı gidemeyeğim bir motor tercih ettim :D Şu anda rodajda 50-60 ı geçmiyorum, trafikte bu hızlarda pek tehlike yaşayacağımı sanmıyorum ki yine de kaporta sensin dikkatli olmak lazım. Mesela sağda yol ayrımı var sen düz gidiyorsun adam seni görmeden önüne çıkabilir, hemen düt düt diye kornaya bakacaksın seni görmesini sağlayacaksın. Arkadan sıkıştıran olur, geç sağa yanaş bırak geçsin sen yavaş yavaş git.
-
Hocam aynı durum bende de var,
Diyorum bak yazın gezeriz falan vs, ben korkarım, motorla uzun yolculuk mu olur, araba alalım aynı gezmeyi arabayla yaparız vs diyor,
Araba ile motor gezisi aynı olur mu hiç,
O gaz verse zaten hemen alacam,
Şu Inazumanın yeni F modeli gelsin bakalım,
Alırsam yaza zonguldaktan fethiyeye kadar gidecem abimlerin yanına,
Eşim gelmezse babamı atar arkama onunla giderim,
Babamda sever motoru, bu teklifime bayılır
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------
Dediklerine aynen katılıyorum,
-
-
o korku herzaman kalsın içinde bence o korku olmasa kimbilir trafikte ne aptalca hareketler yapacağız hepimiz bknz imzam
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Arabandan nefret eden bir ben değilim sanırım sevindim.Ön koltuğa bile oturmam arabada tik olmuş hep arkada giderim.Ben de ilk motosikletimi 32 yaşında aldım.Eşim karşı çıksada aman karı kısmı ne anlar bi sus kadın dedim aldım.İyikide almışım yoğun stresli yaşantımın bana sunacağı en büyük zevkmiş motosiklet.
Yazın eve girmiyorum tabiri caizse ,arada hatunu alıp şehir dışı yol kenarı köfteci dondurmacı piknik alanı geziyorum.Balığa gidiyorum.Otobana çıkıp rüzgarı hissediyorum.Yani diyeceğim erteleme bence başla bir 250 cc ile bak keyfine arkadaşım.
Arabalardan nefret etme konusunda yalnız değilsin Macit250 kardeş.
Ben de 33 yaşında başladım motor kullanmaya, üstelik o yaşa kadar hiç bir motorlu araç sürmemişken. İyi ki de başlamışım.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
daha önceden motosiklet kullanmışsınız , yaşınız 29.
insan en iyi kendi kendini tanır.
bu durumda motosiklet kullanmaktan korkuyorsanız demek ki kendinize güvenmiyorsunuz.
kendinize güvenmemenizin sebebi risk alarak agresif kullanım vs. olabilir.
mesela yeşilin son 3 saniyesinde fren yapan da var gaz açan da. siz içten içe gaz açan kısımda olduğunuzu hissedip bundan dolayı mı tedirgin oluyorsunuz?
böyle bir durumda motosiklet almayın bence de.
motosiklet için sakin bir kafa ve bünye lazım bence. sinirlenmeyecek , dikkati dağılmayacak insanların kaza yapma ihtimali çok daha az bence...
-
Abilerim ne güzel anılar muhabbetleriniz var
Bende 26 yaşındayım yılbaşında aldım motorumu araba kullanmak çok sıkıcı geliyor.
2 yıl bekledim alabilmek için şimdi hava güzel olacak diye iki gün sabredemiyorum.
Tutku başka bişeymis.
-
havalar bir türlü ısınmadı rüyama giriyor artık
-
Konuyu okuyunca 17-18ine yeni basmissin diye dusundum 29 muş
arkadaş madem tecrubende var al en fazla 250 cc lik bir tane bak keyfine madem ,seviyorsan hala anne babadan laf işitecegine :D
Kaza haberleri malesef hep olcak , calinti haberleri olacak bu kadar ince dusunursen motosiklet bile özgür kilamaz seni, bi kendini serbest birak :D sen dikkat et onlemini al gerisini Allah a birak hersey olacagına variyor elinden geleni yapta
-
Motosiklet kullanmaktan korkmuyorum aksine çok zevk alıyorum,
Bu siteye yeni üye oldum,
Forumun o kaza başlıklarına bakayım dedim, insan ister istemez üzülüyor,
Başlıktaki kazaların çoğu diğer sürücülerin hatasından kaynaklı,
Empati kurunca üzülmemek, ürkmemek elde değil, korkmak değil ürkmek diyelim ozaman,,,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)