Fabrika verisi son surat 120 diyo dolu dolu konusan kardes
Asil mevzu sinif farkliligi degil, motorunun olmasi gerekenden gucsuz olmasi, 250 cc bir motora biniosam ne tur oldugu onemli degil en azindan 100 le 110 la rahat gidebilsin, hele enduroysa model, gidebilsin ki uzun yol yapabileyim, ha diyosaniz sekli onemli benim icin gerisini salla gitsin ona diyecek bisey yok
O fabrika verileri de 200 cc Lifan motorların 95 km yazıyor. Ben daha hiçbir katalogda motorun hızının tam yazıldığını görmedim. Honda CBR1000RR'da bile yazmamışsa vardır bir sebebi. Ayrıca dediğim gibi 23 BG motor 120 km'de kalmaz. Oraya garanti yapacağı sürati yazıyorlar ki millet alınca isyan etmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
Neden, yarış mı yapıyoruz ? Geçsin gitsin.
Honda CB125 Ace'ye "Kimse buna para vermez" diye yorum yapmıştım. Kendi sınıfında en çok satılan motorların arasına girdi. Şimdi "Mondial RX3'e kimse bu parayı vermez" demeye çekiniyorum. En çok satan motorlar arasına girer. Yine madara olurum diye.
En çok satan olur mu bilmiyorum ama çok satacağı kesin Alt/orta gelir grubunda olan bir çok insanın bu "tarz" bir motora çok ihtiyacı var. "Tarz" diyorum bak. Yani aslında en önemli etken duygusal açlık. Mesele duygusal tatmin meselesi yani. Bunlardan birisi de benim Haa! Param olsa 10.000'e gözümü kapatır alırım. Eskiden güzel motorlara "Çinlisi çıksın o zaman bakarız" diye avunuyorduk. Bunun kendisi Çinli be kardeşim, şimdi nasıl avunucaz. Nasip ikinci ellerine artık.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
açıkçası ben milletin bu motoru kapış kapış almasını istiyorum nedenmi ozaman hondaydı yamahaydı vs bu tarz 250cc motosikletleri ülkemize sokmaya başlayacak.
Arka çanta (topcase) konusunda cezalar tekrar hortlamış. Umarım Mondial bu motorların çantalarını da doğrudan ruhsata işletecek şekilde ve istihap haddini de 2 kişi(sürücü+yolcu) olarak uygunluk belgesinde göstermiştir. Ancak bu takdirde başkaca bir işleme gerek kalmadan ruhsata işletilebilir diye düşünüyorum. Bu konuda onları (mondiali) mail atarak uyarmıştım. Eğer yapmadılarsa al başına "topcase" belasını! Üstelik bu kıytırık topcase için!!!
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
Mondial de 10.450 etmez heralde.
Bana acil biraz para, bir de pembe panjurlu garaj lazım. (şaka şaka)
İnternetten anladığım kadarı ile 1000 yuan 400 lira iken bu 4 çeşitten 1 nolu tel jantlıyı getiren Mondial umarım bir tane dahi satamadan hepsi elinde patlar. Bunlar terbiye olup bizi anlayana kadar almamak lazım bu motoru. Güzel görünmesi ideal olduğu anlamına gelmiyor. Getirdikleri ideale yakın bile değil. Yazıklar olsun.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)