175 kg ve 22.5 Nm tork var bence çekiş kötü
Sencesi bencesi yok arkadaşlar, motorun yabancı kullanıcı yorum ve testlerinde iyi gittiği söyleniyor. Kağıt üzerinde yazandan bir şey anlaşılmaz, vites ve dişli oranlarına da bakmak lazım. Bir de Facebook'ta video koymuşlar 145 km/saat hız yapıyor.
motoru fiyatı dolar kurundan etkilendi, mondi de bayilere biraz pazarlık payı bıraktı diye kötülemeye gerek yok, motor gayet iyi ...
ha bu da 10000 km videosu
Valla 7 bin tl ye bajaj kendini kanıtladı. Arada 2 3 fark var ama kulvarı ayrı tabi. 8 bin olsa o para verilip alınır. Tam benim tarzım ve bütçeme uygun motor.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
sayın arkadaşlar hepinizin tartıştığı şey aynı 2000 daha düşük olmalıydı
iyi de 2000 eksik olsaydı alacak mısınız? hayır!
eğer resimde görülen çanta takımını da üzerinde veriyorlarsa
bence fiyat gayet uygun hatta çok ucuz bile diyebilirim
piyasada 125 lik motoru 5000 e 200 lük motoru 9000 e veren firmalar var
en ucuz 250 lik en dandik olanları bile 11 12 bin
sen alır mısın derseniz param olsa düşünürdüm
herkes bişey atıp tutmuş biri mondial diye almam demiş neden yok açıkla biz de anlayalım
biri servis demiş hepimiz de gayet iyi biliyoruz buradaki kullanıcıların %90 ı sırf 10 tl eksik vermek için
motoru bozulduğunda merdiven altı vida sıkmayı öğrenmiş hıyarlara gidiyor
ben şimdiye kadar mondialin tek bir tane bile kötü servisine denk gelmedim
arada biri 10 yıllık çinli görmedim diyor
benim 2006 da aldığım ve 5 sene kullandıktan sonra 80 binde sattığım
ve benim ilk motosikletim olan çinli motorum
halen piyasada ve kullanıyorlar
hepiniz bu biz kaliteli süreriz biz şöyle kaliteden hoşlanırız ayağını geçin
hepimizin alım gücü belli bindiği motorlar profillerinizde yazıyor
10 bin lira çin menşeili bir marka için cok..
100 tane satarsa öpsün başına koysun..
pulsar ayarında kalitesinde fiyatında motosikletler lazım..
7-8 bin fiyat bandını geçmemeli...
Bu konuda daha önce de yorum yaptım ve birdaha yapmak istedim.
Neden bu kadar ön yargılıyız ben bunu anlamadım. Herkes bir çindir tutturmuş Çin hakkında hiçbirşey bilmeden. Çin dediğiniz ülke bugün japon adı altında satılan birçok markanın modelini de üretiyor evde seyrettiğiniz tv leri de kullandığınız telefonları da. Çin son derece kalitesiz mal da üretebilir. kaliteli malda.
Şimdi şunu demek istiyorum ki diyelim mondial firması kalitesini arttırmak istiyor ve bu yüzden fiyatı artıyorsa önce biz hepimiz bunu yapmaması için aşağıya çekiyoruz yok diyoruz bu fiyata olmaz. Sonra adamlar fiyatı düşürmek için kaliteyi de düşürüyorlar. Bir bakın bakalım mal nasıl kalitesi artmış mı. Yoksa artmamış da sadece pazarlama olarak mı fiyat fazla. Yorumlarınızı bundan sonra yapuın. Çoğu kişi hiçbirşey bilmiyor ama bakın yorumlara herkes 50 yıllık motorcu 5 dakikada motor söküp takıcak kıvamda.
Bırakın kalitesini bakalım kendisi ne yapıcak. bir fotoya bakmayla kalite yorumları yapmayın. Birkere motosikletin katagorisine göre fiyatı da öyle abartıcak gibi değil.
bence güzel bi motosiklet olmuştur yanlız arka jant sıkıntılı olabilir ona göre lastik bulamayabiliriz kaliteli yaptıklarını düşünüyorum bunlar türkiyede montajlanmıyor bence farklı markalardan isim değiştirip getiriyorlar o eski dandik 1.500 tl lik mondiallerden beklemeyin bence gayet güzeldir birileri alıp denesin bakalım bence pişman etmez
benim yorumuma gönderme yapmış bazıları, bu motorun satış fiyatı 800 veya 1000 dolar civarında çin çıkışı, üstüne ekleyin gümrük, nakliye kdv ve kar payı, gene 10.000 tl etmez ,önce yerli firmalarımız adam olacak ki ülkemiz kalkınsın, büyük markalar veya diğerleri ülkemizde bizi öpüyorsa buna en büyük etken önce devletimiz, sonra milletimiz sebep oluyor, ben bajaj aldım ,şuan bazı şeyleri anlatmak istemiyorum ama hiç memnun kalmadım ,satış sonrasından, ülkemizdeki yerli firmalarımız çini bıraksın, kendileri yerli üretim yapsın, en başta ben ürün alayım, hadi üretimi de geçtim, çin fabrikalarına desinler ki bize sağlam motor yapın en az 100.000 km gitsin, 3.5 fazla verelim desinler, nerde,!
siz çinli bir motor ile 4.5 saat trafikte dur kalklar da ,rampalarda şehir içi kullanım yapın da göreyim sizi, tın tın giderseniz, işinize bir süre yarar sonra at çöpe gitsin, konuşacak çok şey var da şimdilik susalım, birde çin de olsa elbette 20.30.000 km gider bir motor ,önemli olan hangi şartlarda kullanıldığı, sert kullanıma gelecek mi ? 50.000 km sonra ne olacak ? kuryeyiz biz işyeri bizim, bize bir sorsan neden kuryeler japon kullanıyor diye, anlatalım yada kuryeler neden genellikle japon alır ? ben bajaj aldım resmimde var ama bazı sorunlar çıktı şimdi çözülmesini bekliyorum, yeri gelince anlatırım memnun muyum hayır kısa ve net ,2 motor satalım 3.5 kar edelim sonra salla gitsin mantığı bu ülkeye zarar veriyor, mondial, kuralkan ve diğerleri birleşsin yerli motoru kendi üretsin sağlam motor yapsınlar ,hadi bakalım almaşsam şerefsizim ama mantık bu değil ki ucuza al sat sonra boşver
Pek yorum yazmam ama gercekten sinir bozucu mesajlar yaziyorlar.
Herker tutturmus çan çin çon diye. adamlar 250lik makine getirmis ve kiyaslanacak model tip yok ve bir cok kisi yok pulsar yok honda crf yok bilmem suzuki yok yamaha.. arkadaslar neyden bahsediyorsunuz anlamis degilim.
Ben birseyi savunmadim savunmamda ama alakasiz mesajlae yorumlari sirf yazmak icin yazanlar var. Bir laf vardir 'alismis kudurmustan beterdir' diye millet alismis almid eline ufurugu herkes bir telden ufuruyor ne de olsa cinli ne de olsa kotu diye yamalar karalar
Pulsar denilen makineyi de atip tutanlar oldu ama cin de uretilseydi ama öcü olurdu demi adamlar fiyati 8500 e dayadilar.
Honda honda diyorsunuz kusura bakmayin ama onunda fahis fiyatlari var cbf 150 olmus 5800 lira hadi onu gectim sirf havali ciks diye 125 lik ss tarzi motora millet 8-9 bin lira bayilmayi seviyir neymis honda hayat ondaymis de gidin hele bir aynasi kirilsin takimi 150den asagi degil.
Bu soylediklerim diger markalari pofpoflayan icinde gecerlidir. Simdi gelip bana servis vs muhabbetini yapmayin. Musteri olan bizleriz deger verilen ilgi goren malin hizmet sonrasini da bizler belirleriz ama biz direk tuu kaka diyoruz hemen havalara giriyoruz vaavvv falan diyoruz.
Ben de cinli dediginiz motordan kullandim (mh drift) ve gece gunduz yagmur farketmiyor sehir icinde surmedim hep uzun yollara gittim (actigim konulardan bakabilirsiniz) En son aralik 2014 te bursaya gittim toplam 650km. en az 100 en fazla 350km surdum tik demedi motor sebebi herseyine heryerine kendim baktim ilgilendim ve o temizliktede (2013 8500km de) sayfadan bir arkadasa hediyeleriyle (topcase.kask.koruma demiri.stop lamba vs.)cok cazip fiyatta (2500tl) sattim helali hos olsun.
Baska bir motorumda olsa yine ayni sekilde bakarim kullanirim ve sitede bir cok bilincli arkadasta bu sekilde kullaniyor. herkesin parasi ve bilgisi kendinde oldugu kadardir kimse kimseyi baska sekilde yargilayamaz laf edemez cok ustten bakan tipler var aramizda o yuzden diyorum.
Hadi selametle saglicakla.
Katılıyorum, şu Çin önyargısını bırakma zamanı geldi artık. Hele 2009 öncesi kötü tecrübe yaşayanlar hiç anlatmasınlar. O zamandan bu zamana çok şeyler değişti. Az önceki videoyu elinizi vicdanınıza koyup bir izleyin. O motor için istenen para gerçekten o kadar fazla mı veya o motor 8500 TL'den fazla etmez mi ?
bence fiyat normal bu fiyata da alan çok çıkacaktır demedi demeyin..
bence en ideal çin malı hani işe gidip gelirken kullanılacak 1000 tl ye alınan cub tur
ben aldım 3 aydır kullanıyorum benzin harici de bi masraf etmedim sayılır
defa benzin hortumu değiştirdi bi defa da lastik patladı
1000 tl den 1 tl fazla etmez gözümde bütün çin malları
Bu motorla ilgili yorumlar aynı minvalde devam edip gidiyor..
fiyat/ çin/ mondial/ servisler/ diğer vs. vs.
mondiel den yetkili biri çıkıp hey millet bi beni dinleyin ..demiyor
bu motor tarzının bir boşluğu doldurmak için türkiyede olduğu bi gerçek..
merak var hemde çok ama sorulara teknik ve tatmin edici cevap veren yok
buda şu demektir ben dahil bir çok kişi bir gözü bu motor kullanıcılarının yorumlarını gözlerken..
aklının bir diğer tarafında hangi motor sorusunu sormaya devam edecek..
benim için bu periyod 8-10 ay arası ..sonrası Allah kerim, sağ isek
izmit bayi test sürüsü yaptıracağım dedi .. bende denemek isterim.. vesselam..
Motosiklet kötü olmayabilir.AMA mondial fiyaskodur.Ekrem Ata bajaj konusunda her soruya cevap verip,yurdun her yerinde organizasyonlar düzenleyip test sürüşleri yaptırdı.Kuryeleri toplayıp mangal partileri bile verdirtti adam.
E şimdi sıkıntı motosiklette değil ,zaten daha satılmamış bir mal hakkında yorum yapmakda abes .2 zehir yanyana geliyor sıkıntı burada başlıyor.
Mondial ilgisizlik + Çin kalitesizlik = Kafa karışıklığı
Yahu ben kurumsal bir firma yönetsem geceleri uyuyamam mesela ,acaba biri hakkımda birşey yazmışmı ,kötülemişmi gibi.Mondial de 1 tane sekreter bile GOOGLE.com bilmiyor.İnsan bir merak eder arkadaş bir açar bakar .Aynı hatayı DST modellerde yaptılar 650 cc çin malı motosikleti 23000 tl satmaya çalıştılar kocaman bir fiyaskoyla sonuç buldu.
Siz arkadaşlara cevap niteliği olsun diye mesaj atmıyorum.Belki olurda mondialden birisi gelip utanır diye masus yazıyorum bütün yorumlarımı .
O zaman çözüm nedir arkadaşlar birlik dirlik olalım telefon mail görüşme vs ne bilim bir şeyler yapalım.
Ya Türkiye turu yapıp ispatlasınlar denesinler makineyi
Ya test imkanı versinler
Ya da artık vizyonumuz değişti kaliteli mal getirdik değişmeye karar verdik desinler yani.
Yok mu sesimizi duyan çıldırmak üzere herkes bu ne hal ya aylardır konuşuyoruz ediyoruz fakat elimize bir şey geçmedi.
Kimisi fiyasko diyor kimi başka bir şey diyor herkes başka telden çalıyor ama yetkililer de başka telden çalıyor.
En sonunda açıp telefondan mı isyan edelim sesimizi duyun diye veya protestomu yapmak lazım fabrika önünde
Herkes kabullenmeli ki bu tipte tarzda Türkiye de motor yok kimse demesin yok şu motoru şöyle aksesuar takarım şöyle ederim diye o işleri geçin arkadaşlar ben aksesuarın derdinde değilim. Yok işte arkadaş bu cc de ve tarzda yok başka motor yok.
Açıkçası ben şuan işin servis cart curt olayını düşünmüyorum, çünkü halen daha motor askıda kaldı fiyat fiyat dedik açıklandı ben dahil herkes bir afalladı ama yine de bekliyorum hele gelsin bir inceleme fırsatı olsun meraklı kişilerin daha sonra yeni yorum ve fikirler ortaya çıkacaktır.
BİZ; KANINI VE CANINI BU VATAN İÇİN FEDA EDENLER VE GÖZÜ YAŞLI ANALAR İÇİN SAVAŞIRIZ...!
"AKINCILAR..."
Bu motorun bir iki sene sonraki incelemelerini görmek lazım. Her gün kullanan ve kısa sürede uzun km yapan adamın incelemesini görmek lazım. Kronik sıkıntısı var mı, işçilik nasıl, kalite nasıl o zaman çıkar ortaya. Al sıfır motoru incele ile olmaz bu işler.
Fiyat konusunda çoğu arkadaşla aynı fikirdeyim, bence de fiyat fahiş. Mondial nasılsa bu motorun emsali yok diyerek şark kurnazlığı yapmış ve etiketi şişirmiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------
O çantaların içine ne koymayı düşünüyorsun? Kask almaz bir kere onu geçelim. İki şort, iki tişört, bir havlu birde ince terlik koyup tatile mi gideceksin? Görüntüden başka hiç bir fonksiyonu olmayan bu çanta takımına neden para vermek istiyorsun anlamadım?
fiyat evet abartı ben maksimum 9000 bekliyordum hersey dahil.. (plaka + ruhsat vs)
ama fiyat politikasından daha kotu yaptıgı birsey var mondial in oda halkla iliskileri sıfır...
burada ya da baska bir platformda cıkıpta motorunu tanıtsa müsteriyle bayii aracılıgı ile degil direk genel müdürlük aracılıgıyla iletişime gecse emin olunki birçok kişinin gönlünü fethedebilir...
bu dediklerimde atla deve olan seyler degil.. gunumuzde bir organizasyon yapmak koca sirkete koymayacagı gibi bir çok sey katacaktır prestij ve algı gibi...
sonuc: biz burda konusur dururuz dinleyen var mı yok... piyasaya cıktıktan sonra bakalım kaç kişi alacak bu motosikleti..
Yav fiyatı hakediyo mu haketmiyomu deeel konu.KONU:Bayii toplantısından sonra açıklanan 8500 TL lansman fiyatı sonra düzeltilip 9000 TL olan fiyattır.İlgi görünce de bütün açıklanan o fiyatların birden bire her yerden teker teker silinip,motosiklet kullanıcılarını aptal yerine koymaktır.Madem çantalı bu fiyat eder,Yahu iyi bakın o çantalara,ne koyacaksınız onlara??? 0.5 lt su alır 3-5 tane,kask almaz.Lastikleri zaten biliyoz.Ama kızdığım,bayii toplantısından çıkar çıkmaz,boy boy bu motorun üstünde foto çekip 8500 diyen bayiiler,şimdi beni gruplarından atıyolar.Almazsan almaymış.Biz de halâ bunların oturma organlarını kaldıralım.
An itibariyle Ekrem Ata bey içerde ,mondialden kimse yok,
Ekrem bey, bu boşluğu gördünüz bu yıldan geçti gelecek yıla bir planlma gerek sanki ..
vesselam...
Şuan mondialin face sayfasınla boğuşuyom,Ben yazıyom onlar siliyo.Çok önemli işleri var şu an sizinle ilgilenemezler.
https://www.facebook.com/mondialturkiye?fref=nf
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)