motorun rutin giderleri nelerdir
Reklamlar
-
Ogrenciyken motor sahibi olmayi dusundugum icin benim icin onemli bi durum bu vergisi ne kadar olur kac yilda yada kac km de bir bazi yerlerinin muhakkak degisimi lazim yada uzun omur icin neler yapiliyor tecrubeli abilerimizin kardeslerimizin bilgilendirmesini bekliyorum
Reklamlar
-
Giderlerin hangi marka motorsiklet alacağına bağlıdır.
-
-
Genelleme yapmak gerekirse başta shooter1'in de dediği gibi benzin, yağ değişimi, yılda ortalama 3 ve ya genel bakım ve bunlara ek olarak senelik trafik sigortası, vize gibi işlemler söz konusu ama bu durumlar için meblağ motorun marka, model ve silindir hacmiyle alakalı konular. Spesifik bilgi olmadan fatura çıkarmak, genellemek bile mümkün değil
-
Bunu ogrenmemde guzel hocam suanda yamaha r 25 dusunuyorum yada bu capta bir motor olacak otomobiller gibi senelik vergileri veya muayeneleri yok mu
Tesekkur ederim.
-
arkadaş hem öğrenciyim diyorsun hemde r25 ve benzerlerini düşünüyorsun .bizde yazdıklarından okuduğumuz kadarıyla ekonomik sıkıntı olduğu için sineğin yağsını hesaplıyorsunda bilgilendirelim dicektim ancak adama sorarlar koskoca üniversiteye giden biri acaba google a motorlu taşıtla vergisi yazıp hesaplayamz mı? hadi vizesini sigortasını bilemezsin anlarımda önce ekipmanlar bana ne kadara patlar dede üniversitede okur parlak bir gencimiz diyelim
-
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
rutin gideri benzin
En büyük gider kalemi açık arayla bu. Nispeten az kilometre yapmama rağmen motorun iki katı kadar benzin parası harcamışım ~5 senede. Çok kilometre yapanlara zengin gözüyle bakıyorum resmen. Halimiz budur...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Merhaba.
Üniversite öğrencisiyim ve 2 ay önce PCX aldım. Çalışarak biriktirdiğim paralarla ve birazda borçlanarak aileden tamamen bağımsız bir şekilde aldım. Almadan önce sorunlu mu, yıllık sigorta masrafı ne kadar vs vs diye araştırdım.
Benim bütçem ekipman dahil 8.500 tl civarlarındaydı. Belki 9 bine çıkardım. PCX bana 7750 TL 'ye maloldu. Alırken ekipman aldım yanında yani toplam 8.500 e yakın bir para çıktı cebimden. Çok şükür borcuda bitti ama bazen aklım karışmıyor değil. Değiştirsem mi diye.
Gelelim R25'e... Herkes kalitesinden çok fiyatını konuşuyor,haklılarda. Bugün Türkiye'de her marka, her motosiklet aşırı pahalı. Kalite/Fiyat olarak bakarsak durum bu. Diğer ülkelerde yarı parasına biniyor adamlar. (TÜM ÜLKELERDE DEĞİL)
Neyse ben R25 önermiyorum. Neden? Motor daha yeni,sorunlu mu değil mi bilinmiyor. Belkide masraf açacak,belkide kronik bir sorun çıkacak. Halin vaktin yerinde olsa tamam ama öğrenci adamın servisle işi ayda yılda bir olmalı.Eğer alacaksan CBR 250 al bence. En azından aldığında başına ne geleceğini bilirsin. Buradan kimse R25 kötü motor dediğimi çıkarmasın, sadece öğrenci adamın işi garanti olmalı diyorum. CBR 250'yi de hiç araştırmadım ancak dün motoruma bakan usta hiç şikayet almadıklarını söylüyordu.
Giderlere gelince 2 ay oldu alalı motoru ve 120 TL benzine gitti. İçinde hala yarım depo var ve tahminim 1100 km falan gidecek toplamda. Ama şöyle bir durum var motorla her yere gidiyorum. Sırf kız arkadaşımla kursa giderken harcadığımız otobüs parası 80 tl civarı olacaktı. Yani bence motor zarar ettiriyor denilemez. En azından 125-2500 cc az yakan motorlar ettirmez.
Dün bakıma gittim 44 TL bakım, 10 TL de diğer bir masrafa gitti. Bir dahaki bakım 3 bin km, sonraki 4 bin km sonra. Onlarda en fazla 200 TL tutsun toplamda. Sigortayı alırken yaptırdım 190 TL yazıyor ruhsattaki kağıtta. Ha bir de dayanamadım 19 Aralıkta aldım ve bir mtv fazladan ödedim oda 51 TL zaten. Yani şu ana kadar 102 TL mtv ödedim.
Bir öğrenci için çok gelebilir ama yarı zamanlı veya (2. öğretim isen) tam zamanlı bir işte çalışarak (Derslerini aksatma,asıl amacını unutma) çok rahat bir motorla hayatını sürdürebilirsin. Alacağın motorun parça fiyatlarını da araştır. Ben araştırmadım, gidonun altındaki parça 420 TL dediler şok oldum dün serviste.
-
-
Haklisin abi buraya sormak yerine vergisine muanesine baksaydim keske bosluguma gelmis. uzun suredir calisarak okuyorum ekipmanlarimida uzun suredir dizmeye calisiyorum motor icinde biriktirdim hep alcak oldugumda ilki icime sinsin az daha biriktiriyimle gecistirdim ben artik iyisiyle baslamayi hakettigimi dusunuyorum baslangic icinde neler yapmam gerektiginin farkindayim. yorumun yuzumu kizartti biraz. Ama eyv zahmet edip yazmissin bisiler
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------
Diger abilerime kardeslerimede cok tesekkur ederim ilerisi icin farkindalik olusturdunuz bu konuda tekrar oturup bi dusunmem gerektigini anladim sagolun
-
-
Valla bencede en büyük gider benzin sigorta yaptırdım geçen 53TL
Genel bakım yaptır taş çatlasın 50TL tutar
Ama benzin... az yakıyor diye durmadan gezersin 1,5 yılda 10.000km yol yapmışım mesala ben
-
150 cc motosiklet kullanıyorum şöyle söyleyim sana her eğer sıfır alırsan motosikleti ilk 1000 km de 3 kere bakımı var 50 tl tutar tutmaz işte bakımda yağ değişimi hava ayarı subap ayarı falan hepsi dahil en çok giderin benzin olacaktır Kuba CR1 kullanıyorum benim ki az yakıyor mesela km de 14 kuruş civarı hesap et işte sigortaya 65 tl ödiceksin birde yıllık vergisi var 100cc üzeri motosikletlerin 56x2 şeklinde yıllık 100 tl de o yani yıllık 300 tl gider benzin hariç diyim ben sana bu arada sigorta ücretleri ile göre değişiklik gösterebiliyor karamanda yaşadığım düşünülürse küçücük bi şehir az ödüyorum sanırım
-
toplamda arabadan pahalıya gelir. en azından benimkiler öyle.
-
erensipahi adlı üyeden alıntı
150 cc motosiklet kullanıyorum şöyle söyleyim sana her eğer sıfır alırsan motosikleti ilk 1000 km de 3 kere bakımı var 50 tl tutar tutmaz işte bakımda yağ değişimi hava ayarı subap ayarı falan hepsi dahil en çok giderin benzin olacaktır Kuba CR1 kullanıyorum benim ki az yakıyor mesela km de 14 kuruş civarı hesap et işte sigortaya 65 tl ödiceksin birde yıllık vergisi var 100cc üzeri motosikletlerin 56x2 şeklinde yıllık 100 tl de o yani yıllık 300 tl gider benzin hariç diyim ben sana bu arada sigorta ücretleri ile göre değişiklik gösterebiliyor karamanda yaşadığım düşünülürse küçücük bi şehir az ödüyorum sanırım
Hocam cok tesekkur ederim
-
önemli değil bu arada 250cc uygun olmaz bence öğrenciysen masrafı açar söyleyim 4.500 5.000 tl ye 125 veya 150 cc motosikletlere bakın 13 14.000 tl lik motor alırsanız maddi sıkıntınız yok demektir benim açımdan bi balata ölür 200 tl gider al bi çinli 150cc tepe tepe kullan derim ucuz parçası falan
-
sıfır r25 2 sene kullanacağını varsayarak yazıyorum.2 yıllık 20.000km masrafı yazacağım,biraz senin kullanmanlada alakalı olarak
300 lira plaka ruhsat
230tl 2 yıllık vergi
300 tl civarında trafik sigortası
4000-4500 yakıt
300-500 yağlar ve filtreler diyelim
100 lira zincir yağı
2 yıl sonrasında kullanmaya devam etmek istiyorsan üsttekilere ek olarak
400 fren ve debriyaj diyelim
600-700 lastik
400-500 zincir dişli
300-500 kim ne isterse artık ve gerekirse senkron ve subap ayarı
150-200tl gerekirse akü
500tl extralar de(garanti kapsamında halledemeyeceğin bir parça vs)
2000 tl de düşme kalkma parası ayır nolur nolmaz
sıfır alınan binlik motor için hesap yapmayalım hiç :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)