Termoplastik vs Fiberglas vs Carbonfiber
Reklamlar
-
İyi akşamlar!
Buna benzer bir konu açılmışsa özür dilerim, bulamadım ve açıyım dedim. (Varsa nasıl siliniyosa silelim konuyu )
Yakında Yamaha YBR 125 ESD alacağım. Sizce kasklar arasında yukarıda yazdığım çeşitlerden hangisi en sağlamdır. Yanlış yazdıysam affola pek tecrübeli değilim bu konuda. Bütçem 1000 TL'ye kadar. Önerilerinizi bekliyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler!
Reklamlar
-
En iyisi carbonfiber olanlar ama onların fiyatları biraz uçuk, senin bütçeye güzel bi fiberglass kask alınabilir termoplastik alma derim ben zira en dayanıksız olanlar onlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------
Öneri olarakta shark speed r kullanıyorum ben ve memnunum biraz ıslık çalışıyor bazen ama onun dışında güzel bir kask malzemeside fiberglass
-
Polycarbonlar var bide onlar nasıl
-
Kötüden iyiye sıralama yapacak olursak termoplastik<fiberglass<karon fiberdir.Şöyleki darbeyi savuşturma şekilleri farklıdır fiberglass malzeme darbeyi daha iyi absobe eder direk basıncı kafaya uygulamaz darbeyi yayar.Yani plastik kabuklu kasklar darbeyi savuşturup koruma sağlar fiber kasklar ise darbeyi emerek koruma sağlar. ama termoplastik böyle değil ayrıca termoplastiklerin bozulma süresi daha kısadır.iyi marka kaskların hiç biri üretim bandında termoplastik / polikarbon gibi malzemeden üretilen kask barındırmazlar. Schubert- Arai -Shoei - Marushin - Xlite yalnızca fiberglass veya daha pahalı olan karbon alaşımlı kasklar üretirler. Mesela X-lite markası Nolan'ın fabrikasından çıkar ancak sadece fiberglass üretim yaptığı için markası Nolan değil X-litedır.fiberglass dediğimiz malzeme aslında fiber denilen bir kumaşı kalıbın içine yerleştirip reçine ile fırınlıyorlar kaskın şekli ortaya çıkıyor.Zaten fiber kasklara bakarsanız diğerlerine oranla daha hafiftirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------
symbiotic adlı üyeden alıntı
Polycarbonlar var bide onlar nasıl
polikarbon aslında bildiğimiz su damacasının yapıldığı malzemedir.Kansorijen olması da tartışılıyo ama öylemidir değilmidir bilmiyorum.
-
kasklar ve motosiklet ekipmanları konusunda uzman değilim. mühendislik tecrübeme dayanarak kişisel fikrimi söyleyeceğim.
polikarbonat, fiberglass ve karbonfiber malzemeler arasında elbette dayanıklılık farkları vardır; ancak kaskı dizayn eden üretici bunu dikkate alarak kask kabuğunun et kalınlığını vesair detaylarını belirler. malzemelerin mukavemet farkını böylece eşitlemiş olur. mukavemet dışında polikarbonat, fiberglass ve karbonfiber malzemelerin davranış özellikleri arasında da farklar vardır. mesela, fiber ve karbon gibi lifli malzemeler, liflerine dik veya lifler doğrultusunda zorlandıklarında mukavemetleri farklılık gösterir.
özetlemek gerekirse; karbon fiberin, fiberglastan, onun da termoplastikten daha üstün bir malzeme olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz; ancak farklı malzemeden yapılmış, farkı marka/model kaskları karşılaştırırken sırf malzeme farkına bakıp yorum yapmak doğru olmaz.
şahsen ben malzemesine değil, sharp testinden aldığı yıldıza bakarım. fiber veya karbon kaskların en belirgin avantajı; daha hafif olmalarıdır. bütçeme uygun, yeterli yıldıza sahip iki model arasından hafif olanını seçerim. geçen yaz, ucuz bir fiber kask alınacak paraya; sharp testinden 5 yıldız almış polikarbonat bir kaskı tercih ettim; çünkü sharp'tan 5 yıldız almış, çenesi açılır tipte başka kaskları beş misli fiyata satıyorlardı.
öte yandan bir kaskın fiyatını belirleyen başka unsurlar da vardır; buğu yapmaması, içinde kullanılan malzemenin kalitesi, ses yalıtım özelliği, havalandırması... gibi.
-
Ben bu konu hakkında, yani kasklar hakkında bir yazı yazmıştım. İstersen bir oku belki faydalı olur
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-bilgiler.html
-
polikarbon; termoplastiğin bir türüdür.
Fiberkaskın darbe emişliği konusundaki esneklik ile ilgili aşağıdaki video'nun 3:40'ın saniyesinden itibaren izlemenizi tavsiye ederim. Eleman kabağı değiştirdi mi değiştirmedi mi bilmiyorum ama 4:05'te hala parçalanmamış duruyor.
https://www.youtube.com/watch?v=D8dmtHk0r1g
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)