Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İkinci el apache mi sıfır ybr mi ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CG125 ES
    Arkadaşlar hepinize merhabalar. 2 yıllık bir hasretin ardından sonunda ilk motorumu alma şansına kavuştum. Çok araştırdım, eğitim aldım, hergün motosiklet sürme hayali kurdum. Evet gelelim asıl meseleye. Arkadaşlar sahibinden.com da çok uygun bir fiyata 13000 km de ikinci el Apache RTR 150 buldum. Adam askere gideceği için satıyormuş. İlan 2014 Ağustosta yayına koyulmuş. Ve motosiklet Yozgat'ta kullanılmış 66 plaka. Motoru satan arkadaş Ankara'da satıyor hem de benim oturduğum semtte. Motorun fotoğraflarına baktım gayet temiz gözüküyor. Herhangi bir kırık vuruk yok gibi. Tabi motor aksamı, şasisi vs. ne alemde bilemiyorum. Adam 3000 TL istiyor motosiklet için. Şimdi bir diğer yandan da sıfır YBR 125 var. Sıfır olduğu için acaba sorun sıkıntı olur mu diye endişem olmayacak ama ruhsat-sigorta masrafları dahil yaklaşık 2500 TL daha fazla para vermem gerekecek. Şimdi bu iki motorun da bildiğim avantajlarını ve dezavantajlarını yazıyorum :

TVS Apache 150 RTR (İkinci El) :

- 150 CC daha güçlü bir motor
    - Daha spor ve kaslı görünüm
    - Çok daha ucuza mâloluyor bana
    - Fakat ikinci el ve ileride sorun verebilir mi endişesi var.

Yamaha YBR 125 (Sıfır) :

- İleride sorun çıkarır mı endişesi yok sıfır alıcam.
    - Apache'ye göre daha iyi malzeme kalitesi (Diye biliyorum.)
    - Apache'ye göre daha klasik ve zayıf bir görünüm.
    - Bana 2500 TL gibi daha fazla bir rakama mâlolacak.

Evet arkadaşlar durumlar böyle. Daha ekipmanlar, yeni lastikler, ehliyet gibi de ayrıca masraflarım var. Sizce ne yapmalıyım. Apache'yi satan adam bayağı uygun fiyata koymuş oradan biraz kıllanmadım değil. Fakat YBR 125 bana çok daha pahalıya patlayacak. Durumlar bu şekilde. Siz hangi motoru öneriyorsunuz. Bu bulduğum Apache'nin dışında Ankara'da ikinci el 2012 kasa Apache bulamadım. Yoksa yeni kasa mı almalıyım. Yeni kasaların ikinci elleri de 4500 TL civarında. Siz ne yapmamı öneriyorsunuz abilerim ablalarım. Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize saygılar.

Bu arada Apache'nin sahibinden.com linki :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...75135061/detay

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Emin değilim ancak ilandaki link eski kasa apache diye biliyorum.
    Yeni kasasına bindim (sürmedim) gayet tok duruyor. Hoşta bir görüntüsü var açıkçası. Ancak eski kasası sanki biraz sönük kalıyor onun yanında.
    YBR gelince. İkisi arasında sıfır alacak olsam yeni kasa apache derdim. Ancak şimdi bakınca 13 bin km nasıl kullanılmış belli olmayan motor yerine sıfır ybr alırdım. Maalesef insanımız pek dürüst satıcı olmadığı için, bir şey alırken ben pek güvenemiyorum.
    O 2500 TL fark size sonradan sanayide ödetilmeyecekse alın apache'yi. Ancak dediğim gibi sıfır her zaman sıfırdır.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emin değilim ancak ilandaki link eski kasa apache diye biliyorum.
    Yeni kasasına bindim (sürmedim) gayet tok duruyor. Hoşta bir görüntüsü var açıkçası. Ancak eski kasası sanki biraz sönük kalıyor onun yanında.
    YBR gelince. İkisi arasında sıfır alacak olsam yeni kasa apache derdim. Ancak şimdi bakınca 13 bin km nasıl kullanılmış belli olmayan motor yerine sıfır ybr alırdım. Maalesef insanımız pek dürüst satıcı olmadığı için, bir şey alırken ben pek güvenemiyorum.
    O 2500 TL fark size sonradan sanayide ödetilmeyecekse alın apache'yi. Ancak dediğim gibi sıfır her zaman sıfırdır.
    Hocam linkteki Apache eski kasa doğrudur fakat eski kasası bana daha hoş geliyor yani görünüş olarak daha hoşuma gidiyor. İkinci el biraz riskli aslında doğru söylüyorsunuz fakat bazen ikinci el almaya mecbur kalıyoruz. Belirttiğim gibi 2500 TL kâr edicem. Linkini verdiğim ikinci el Apache'yi alırsam motoru test ederken nelere dikkat etmeliyim ? Motorun ağır bir sorunu olup olmadığını nereden anlayabiliriz ? Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ?

Ben hiç 2. el almadım dediğim gibi güvenemediğimden. Zaten ilk motorumu aldım onuda sabrettim sıfır aldım. Ama her zaman sıfır alınacak diye bir şey yok. 250+ cc alacak olsam bende 2. el düşünürüm mesela.
    Soruna gelirsek farzedelim ki ben gittim almaya. Önce kesinlikle motoru expertize sokarım. 100-150 tl bir şey tutar tahminimce. Manetleri,aynaları detaylıca incelerim yan yatmış mı acaba diye. Adama bazı sorular sorarım rodaj da iyi bastın dimi abi diye. Tuzak sorular sor ki apaçi mi değil mi anla.
    He unutmadan aldıktan itibaren yanılmıyorsam 10 gün içerisinde sigorta yapman gerekiyor motora. Bunu da unutma. Bende daha acemi sayıldığım için tam yardımcı olamam ama forumda çok değerli abilerimiz var onlar sana detaylıca yardımcı olurlar

Motosikleti
    CG125 ES
    Hocam Ankara'da ekspertiz nerede bulabilirim ? İlla ekspertize baktırmamı mı tavsiye edersiniz ? Bir de ikinci el motora sigorta yaptırmam zorunlu mu bunu bilmiyordum ?

mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    2012 kasa apachelerin sıfırıda olabilir. Bayileri arayıp sormak lazım. Bu ikisi arasından birini seçmek gerekirse sıfır her zaman sıfırdır.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Apachede titresim var ozellikle artci kisminda(arkada daha cok hissediliyor) bunu degerlendir ybryede bin bak derim

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Bence sıfır apache al, niye ikinci ele takıldın, ybr den daha iyidir, dijital gösterge, şekil çok daha güzel hem daha güçlü, bir tek azıcık titremesi var, cbr 250 dede aynı titreme var ama kimse titriyor demeden alıyor.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı mtgemlik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2012 kasa apachelerin sıfırıda olabilir. Bayileri arayıp sormak lazım. Bu ikisi arasından birini seçmek gerekirse sıfır her zaman sıfırdır.
    Hocam bunu düşünmemiştim bayilere bi sorayım eski kasa sifir apachelerin fiyati uygundu.

Apachede titresim var ozellikle artci kisminda(arkada daha cok hissediliyor) bunu degerlendir ybryede bin bak derim
    Hocam titreşim bildiğim kadarıyla rahatsiz edecek düzeyde değil o yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de ikinci el temiz YBR bulamadim.

Bence sıfır apache al, niye ikinci ele takıldın, ybr den daha iyidir, dijital gösterge, şekil çok daha güzel hem daha güçlü, bir tek azıcık titremesi var, cbr 250 dede aynı titreme var ama kimse titriyor demeden alıyor.
    Hocam apachenin sifiri ruhsat ve sigorta masraflariyla bana çok pahaliya geliyor. Maksimum 7-7.5 bin tl kredi cekebilirim. Ekipman, lastik ve ehliyet masraflarini da ekledigimde para yetersiz geliyor.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Ben olsam düşük ccye o paraları vermem kredi ile alıyormuşsunuz üstelik iş sıfır yeni kasa Tvs ye giderse 2 el bajaj pulsar düşünürüm

Düşük cc alırsın güzel güzel binersin 4-5.000 km sonra 250 cc planları yapmaya başlarsın bajaj pulsarda 250 cc olsa iyi olurmuş ama az bg gücü tork lazım

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Konunun başlığını okuyunca sıfır ybr ikince el apache ne alaka dedim apache ile ybr fiyatları hemen hemen aynıydı bir zamanlar adamlar 1000 TL giydirmişler

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------

Alıntı yigitap adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hocam titreşim bildiğim kadarıyla rahatsiz edecek düzeyde değil o yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de ikinci el temiz YBR bulamadim.
    Temiz ybr bulamadın mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-cok-temiz-ekstrali-ybr-125-2012-model-13000-km-163553464/detay/

Motosikleti
    Hyosung GV650
    ben herzaman sıfır taraftarıyım ama alacak olan sensin bütçenide ayarlayacak olan sensin. sıfırın avantajı nedir aman düşmüşmüdür kalkmışmıdır derdin olmaz. bu arada 3000 lira motor bunun üzerine alım satım 100 lira + trafik sigortası masrafınıda ekleyerek ikinci ellere bak sonra 300-350 lira bir ekstra masraftan dolayı motoru alamamazlık yaşama diye diyorum.

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben olsam düşük ccye o paraları vermem kredi ile alıyormuşsunuz üstelik iş sıfır yeni kasa Tvs ye giderse 2 el bajaj pulsar düşünürüm

Düşük cc alırsın güzel güzel binersin 4-5.000 km sonra 250 cc planları yapmaya başlarsın bajaj pulsarda 250 cc olsa iyi olurmuş ama az bg gücü tork lazım
    Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum sonuçta bu başlangıç motorun olacak ve taş çatlasa 10000 km yapıp 250 cc motor arayışlarına gireceğim. İkinci el sorunsuz bir motor beni idare eder diye düşünüyorum.

Temiz ybr bulamadın mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-cok-temiz-ekstrali-ybr-125-2012-model-13000-km-163553464/detay/
    Hocam iyi güzel motor çok temize benziyor ama Sinop'ta. Oradan alıp getirmem çok zor ve zamanım yok. Bu yüzden Ankara içi motor bakıyorum.

ben herzaman sıfır taraftarıyım ama alacak olan sensin bütçenide ayarlayacak olan sensin. sıfırın avantajı nedir aman düşmüşmüdür kalkmışmıdır derdin olmaz. bu arada 3000 lira motor bunun üzerine alım satım 100 lira + trafik sigortası masrafınıda ekleyerek ikinci ellere bak sonra 300-350 lira bir ekstra masraftan dolayı motoru alamamazlık yaşama diye diyorum.
    biliyorum hocam bu yüzden almayı düşündüğüm motor 3000 TL, benim çekmeyi düşündüğüm kredi miktarı ise 5500-6000 TL.

Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    2 hafta once persembe günü askere gidecekti hala gitmemis mi?

Motosikleti
    CG125 ES
    Alıntı ruthsims adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 hafta once persembe günü askere gidecekti hala gitmemis mi?
    Gittiyse de motor hala satışta duruyor hocam. İnşallah motoru sattıktan sonra gider.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    ilk motorum 0 km apache şuan ki motorum 2.el almış olduğum apache.. ikisindende son derece memnunum.. görüntüye bakarak motor temiz denmez tabi gidip bakmak lazım..birazda satıcının karekteriyle alakalı bi drum.. çoluk cocuktan motor alma mesela.. ybr de güzel motordur başın ağrımaz ancak bana hep bisikletten bi tık yukarı gelmıştır.. keza temiz bulacağın apachede seni üzmez.. extralı ve kmsi düşük modellere yönel.. uygun fiyatlara pazarlıkla alabilirsin.. gönlündeki hangisiyse ona bak.. boşver kimin ne dediğini.. sevmedikten sonra uğraşmazsn.. seversen de hiçbişeyi dert etmezsn..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

ercan41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500&Sym Wolf 250
    linkteki ilan bana biraz garip geldi 13 bin km de çok yıpranmış lastikleri egzozu falan, benim motorum 14 binde yaz kış her gün binerim okadarda zorlamama ragmen ne lastiklerim bitti nede egzozum paslandı bi defa daha düşün incele derim ...

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Ybr derim :D Konu görüntülenmesine baktımda 3 Milyonu gecmiş

frosen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    ımkanın varsa ıkısını de kullan derım zaten kendın kararını kolaylıkla verebılırsın.Şu an hem apache hemde cbf sahıbı olarak apache yı hiçbirşeye değişmem birkaç küçük ayarlamayla bu katagorideki kullanımı en zevkli makinaya sahip olursun.bende cbf i eşim için aldım zaten sevmiyorum naked tarzındaki motorda çantayı camı bilmemneyi.ben apachemle gecen sen etam 22000 km yaptım çok ta memnundum ama arkadaşlarla gidilen kamplarda sorun oluyordu çanta taşıyamıyordum mesela çanta takan arkadaşlar da kontrol problemleri olduğunu söylüyorlardı o yüzden bi de cbf aldım ama açıkça söyliyeyim çekişi gidişi yok apache gibi değil. ybr çok farklı mesela ybr ye binince tam bir sehir makinası olduğunu anlıyorsun birkere hafif kontrolü kolay ama ben 10000 km yapar satrarım diyorsan uzun yolda ybr sıkıntı olur.cbf al derim.ama apache candır tek kontakta mola vermeden bursa yaptığım çok oldu çanakkale den 110 a sabitle devam sıkıntı olmaz zaten üzerine otur gösterge kontrol panosu kumandalar sana nasıl bır kalıtede makına kullandıgını gösterecek bu arada az şişmen im ben 130 kg metzeller me 22 taktım apache ye super oldu.tavsiye ederim apache yi. ha bu arada apache nin yeni kasasına o kadar para vermem sonuçta aynı motor (suzukı fıerro 2 orjinali) başka fark yok tvs nin eski kasasıyla da sekman farkı var yeninin daha çok devir çevirmesi için segmanlar incelmiş ama 2012 ile 2014 aynı motor 42000 de benimki çok da memnunum bilgine...

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Alıntı yigitap adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hocam iyi güzel motor çok temize benziyor ama Sinop'ta. Oradan alıp getirmem çok zor ve zamanım yok. Bu yüzden Ankara içi motor bakıyorum.
    Motor benim belirteyim öncelikle, şu an Konya'dayım, bu hafta sonu hava güzel görünüyor, Sinop' a motorumu almaya gidecektim, eğer ciddi düşünüyorsan ara konuşalım, forumdan bir arkadaşa gitmesine sevinirim.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)