Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Markalı tekstil Mont mu Yerli Deri Mont mu ?

REKLAM ALANI
    eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 9
    Bence imkan varsa bekleyip kaliteli deri mont alınmalı, fuarda Dainese sırasında olacağım ben de

Bu arada pantolon (tech90), ayakkabı (yds) ve mont (nic) Türk malı kullanıyorum, mont da Türk malı olsun diye Hudson'a çok gittim ancak aldığım eldiven nedeniyle markaya güvenim kalmadı, zaten 750TL olmuş pek anlamı da kalmamış.
    holopter bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    holopter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB250R
    Bende artık tekstilden vazgeçmiş bulunmaktayım .Hudson robocopu çok fazla övüyorlar ancak herşey fuarda belli olacak gibi duruyor.Uygun fiyata dainese vb. deri ürünler bulursam onlardan alırım bulamazsam hudson robocop içime sinerse korumalarını değiştirip onu kullanabilirim.Eğer sinmez ise Şuanda dainese deri mont motoin yada fcmoto dan 900 lira civarlarına getirtilebiliyor.Bende bot olarak yds ,pantolon olarak ta tech 90 almayı planlıyorum.Eğer ürün kaliteli ise Türk malı ürünler desteklenmeli bence.

Saygılarımla....

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Tekstil malzemeler deriden iyi olsalar emin olun bu gün Azrail'in fazla mesai yaptığı yarış pistlerine çıkan pilotların hepsi onu kullanıyor olurdu.
    Yarım kilonun bile önemli olabildiği yarış dünyası bu detayı asla es geçmezdi.

Burada konu hangisinin daha iyi koruduğu değil, sahip olduğunuz korumayı kullanma alışkanlığı edinebilmeniz.
    Bugün çok şanslısınız.
    Önünüzde yüzlerce seçenek seriliyor.
    Üstelik farklı kullanım amaçlarına yönelik onlarca farklı ürün var.

Ben motosiklet kullanmaya başladığımda bırak kıyafeti Türkiye'de doğru dürüst kask bile bulamıyorduk.
    Yıllar boyunca çorba tası olarak daha fazla işe yarayacak kasklar kullandık.

Bir çok malzemeyi gurbetçi tanıdıklara ısmarlar, yazın yollarını gözlerdik.

Bugün önünüzde yığınla seçenek var.
    Bu nedenle size en uygun seçenek hangisi ise onu alın.
    Unutmayın,
    Sürekli kullandığınız en kötü koruma ürünü, hiç kullanamadığınız, evde duran en iyi korumadan daha çok korur.
    linkinpark20 ve Shrieker bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Chatan, bana bisiklet kullanmiyor demissinya, sen scotera binerken ben pistte dönuyordum. 500 kiloluk cruser ile ne fren yapilir ne viraj, tin tin araba gibi gidersin burada motorculuk taslama ondan, her baslikta cok bilmis gibi sen varsin kime ne tasliyorsun? Git bebekte kafe onunde diger arkadaslarina tasla, biz yemeyiz bunlari.

Konumuza geri donelim, laflari anlamak istediginiz gibi anlamissiniz yine. Ben diyorumki deri iyi korur. Ama darbe ve carpmalarda hicbir farki yoktur texilden, sadece cok daha iyi surtunme direnci vardir. Ozellikle kangru derisinin. Ardindan dana gelir. Ancak kucuk dusmelerde yada cok yuksek suratli olmayan dusme ve surunme esnasinda kevlar destekler ile bir gorotex mont yeterlidir. Pist sartlari gibi surat ve dusuldumu surunmenin uzun ve hizli oldugu yerlerde deri zorunluluktur. Zaten biz pistte gibi dusmeye pek maruz kalmayiz. Ben sahsen yasal hiz sinirlarinda gider, tehlikeli hareketler yapmam, viraj gordummu triplere girip viraja pistteki gibi girmem, yavaslarim, ufacik bir fark icinde deriye o parayi odeyemem ve o eziyeti cekemem. Cizmem haric herseyim texil, 1996 yilindan beride aktif motosiklet hayatimda pist harici hep yetti texil.

Hele yazin adamin deri montu var baska yok ne giyecek? , deriyimi giyecek? Ben soyleyim hicbirsey giymeyecek. Hic olmazsa texil ile gezebilir.
    Ha param var vaktimde cok ne olursa olsun. Ben full giyinirim.deyip her daim yaris tulumuylada dolasabilirsiniz, sahsen ben yapmam, hem eziyet cekip hem kisin usuyup, yazin terleyip, birde millete manyaga bak uzayli gibi geziyor deyip kendimi guldurtemem.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende hem 4 riders armor deri mont var hemde 4 riders tekstil tur ceket var vede yazın kullandığım yazlık file bering ceketim var. Der, montu aldıktan sonra yağmura karşı alt üst yağmurlukta aldım, malum yağmurda su çeker, ayrıca rüzgar geçirmiyor ama dışı soğukta buz gibi oluyor ve bir süre sonra içine geçiyor, o yüzden içine termal içlik giymek şart oluyor fakat yinede bir süre sonra üşütüyor, o yüzden bende gidip tekstil kışlık ceket aldım ve şimdi çok memnunum üşümüyorum artık, tabi yinede içime termal içlik giyiyorum, ayrıca kışlık motor pantolonuda şart. Deri çeket çok ayaz olmayan havalarda ilkbahar ve sonbaharda güzel oluyor.
    Olur mu biz çok biliyoruz ya, gerizekalılar için yapmışlar ya deri montu. Her konuya olur olmadık bambaşka yönlere çekilmiş mesajlarla doldu forum...

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Kara35; Senin yazdıklarını okurken birden aklıma ZİYAAAA diyesim geldi neden bilmem.

Ben muhtemelen bisiklete binerkende senden fazla bilgiye sahiptim. Ayda 1 mutlaka uçağa binerim yıllar yıllar oldu bu kadar uçağa biniyo olmam o konuda beni uzman mı yapar. yoksa okumuş o konularda araştırma yapmış kişi mi daha bilgili olur. Birde daha önceki konularda da sordum ne kullandığın motor ne de bulunduğun şehir belli nede avatar resmi. Bizle paylaşsan da biz de bilsek de buraya sadece ortalığı karıştırmaya gelmiş bir insan görüntüsünden çıksan ne güzel olurdu

Gelelim konuya. Yukarıda hiç yorum yapmadan bir kaza geçirmiş kişinin yazdıklarını kopyaladım. Buna rağmen hala yok hava yok civa diyen arkadaş ya motor hakkında bir şey bilmiyodur yada pistte turlarken kötü kask yüzünden kafa travması geçirmiştir.
    Adı üstünde full korumalı ekipman giymek. Peki sürtünme motosiklet kazalarında bu kadar etkisizse neden bütün motor ekipmanlarında hem darbeye hemde sürtünmeye karşı max dayanımlı ürünler yapmaya çalışılıyor. Motosiklet kullanıyorsanız darbe kadar sürtmeyi de hesaba katmanız gerekir. 10,000 de 1 değil bu çok daha yüksek orandadır. ben başlarsam buraya sürtünmeden dolayı olan vücut yanıkları ile alakalı videolara sabahı bulamayız.
    Son olarak tek söyliyeceğim şey. neden kıyafetlerinizi full giymek istiyorsunuz? Kendi adıma cevap veriyim olası bir kaza anında maksimum korunmayı sağlamak.
    Peki hangimizin garantisi var düşmiycez yada düştüğümüzde sürüklenmeyeceğiz. Varsa garantiniz Dinleyin Kara35 sonuçta uzman kişilik o
    Sj's bunu beğendi.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı CHaTaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kara35 bence send değil motosiklet kullanmak bisiklet bile sürmüyorsundur ve ben buna eminim. ben çok fazla yorum yapmıyacağım sadece bu forumda daha önce bir arkadaşımızın yazdığı yazıyı aynı şekilde kopyalayıp yapıştırıyorum ve üzerine hiç yorum yapmıyorum.

pantalon deri olursa çok daha iyi bir koruma sağlıyor. tekstil malzemeler sürtünmeden dolayı yanıp eriyor ve sertleşiyor. benim bir kazamda 30 metreden fazla yerde sürüklendim ve dainese marka mont sürtünmeden eridi ve dirseklik yerinden çıktı. kolum dirsekten kırıldı. genelde düşünce birden çok darbe alıyorsun. bir çok kaza sonuçu tecrübelerim bana deri tulum gıymem gerektiği söylüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Buda başka bir video. Bu kadar düşük hızda bile tekstil monta bakın ne oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_-PylOp2EB8
    Abi bence mont sürtünmeden yırtılmamış bu adam ayı gibi ondan yırtılmış dikkat edersen mont yere sürtünmekten değil gidona takılmaktan yırtılmış zaten bu cüsse'nin basıncını'da hiçbir materyal kaldıramaz.
    Shrieker bunu beğendi.

Motosikleti
    Yorumsuz Neden deri

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi bence mont sürtünmeden yırtılmamış bu adam ayı gibi ondan yırtılmış
    Espirili güzel bir yaklaşım ama gerçekten öyleyse daha da tehlikeli değilmi . Ayıların yaşamaya hakkı yokmu
    redlion999 bunu beğendi.
    BETTER SWEAT THAN BLEED ( KAN AKMASINDANSA TER AKMASI ÇOK DAHA İYİDİR)
    BİLMEDİĞİNİ BİLMEMEK EN İYİSİDİR: BİLMEYİP DE BİLDİĞİNİ SANMAK TEHLİKELİ BİR HASTALIKTIR.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aslında mont sürtünmeden çok gidona takılarak yırtılıyor dikkatli izleyince gördüm tabi'ki yaşamaya hakları var ama böyle bir kalıbı'da hiçbir materyal kaldıramaz ))

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Forumdan en son uzaklastirilan kim vardi, unuttum adini iste bu Kara35 de o yolda ilerliyo sanki. Veya belki ona hicbisey olmicak bi "celikat" statusu kazanicak

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Deri mi tekstil mi derken son noktayı ben koyayım
    Revit kubix mont derinin güvenliği tekstilin rahatlığı

https://www.motoavm.com/ProductDetai...-mont/114/2824
    Kara35 bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı CHaTaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumsuz Neden deri

https://www.youtube.com/watch?v=KKLYrG7_oYk

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Espirili güzel bir yaklaşım ama gerçekten öyleyse daha da tehlikeli değilmi . Ayıların yaşamaya hakkı yokmu
    Video etkilemedi desem yalan olur.. Tek kazamı üzerimde difi monza deri mont ile yapmıştım ufak bir sürtünme izinden başka birşey yoktu..

Yeni teknoloji dokuma teknikleri herhalde yıllardır kullanılan deriye yetişmiştir diye düşünüyordum..Hatta heldin son seviye enduro mont ve pantolonu var elimde..

Yukarıdaki videoya benzer tekstil testi bulamadım.. Ağırlık konarak yapılan testleri gördüm ancak 'ucuz tekstil kullanmışlardır argümanlarını güçlendirmek için' ihtimalini göz önünde bulundurdum.. Biraz daha araştırınca almanların yaptığı bir test buldum ki montta 500d kumaş vardı(benim montum 600d)

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=734081

http://www.endurowanderer.de/pdf/kombitest.pdf

Test burada.. Eldeki bilgiler ışığında derinin hala önde olduğunu kabul etmek durumunda kaldım(Sadece aptallar ve ölüler fikir değiştirmez)..Eee elimde 2500tl lik tekstil mont ve pantolon ile kaldım ben

Tekstil ekipmanlarımı asfalt tutuşunun düşük olduğu yağmurlu veya soğuk günlerde kullanacağım sanıyorum.. Yaz için ise 2 parça deri tuluma kaldık(yine para gidiyor) Ne demişler; ter dökmek, kan dökmekten iyidir..

@CHaTaN

Teşekkürler video için.. Artık bu forumda yılda 2 bilgi öğrensem mutlu oluyorum.. 2015 in ilk bilgisi senden geldi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Burada deri diye atıp tutanları, yazın göreceğiz bakalım kaç tanesi giyiyor? örnekleyelim: sezonda gördüğümüz her 500cc ve üzeri motosiklet sürücüsüne bir bakın; kaç tanesi textil? kaç tanesi deri montla geziyor?
    oran en iyi ihtimalle 10/1, şimdi diyeceksiniz herkes kendi yaşamından meshuldir herkesi kendi yaptığı ilgilendirir, okadar adam salak canının kıymetini bilmiyor, sadece deri giyenler akıllı, ötekiler kaza yapıp sürtünmeden yanarak eriyecek, dericiler sağlam kalacak.
    Sizinki varya biraz bakkal hesabı olmuş, millet giymiyor ise vardır bir bildiği, şahsen ben yazın deri giyip leş gibi terleyip kokacağıma motosiklete binmem arabamla açarım klimamı gezerim yada motosikletime ince textil montla binerim.

Şöyle giyindim, zırh giydim, 3 milyarlık kask aldım diyen adamım motosikletinde abs yok, çekiş kontrol sistemi yok, süspansiyonu ayarlamayı bilmiyor, lastikler eski, yeniyse bile havaları ayarlı değil vs.. Adam gazlar, teker yapar, yasal hız sınırlarına uymaz, ama tam korunur, deri giyer

Deri 50 yıl önceymiş, ozaman deriden başka bir bok olmadığı için insanlar deri kıyafet giyiyolarmış, halen burada çıkıp geyik geyik savunmasını yapiyorsunuz, örnek gösterin yada oranlayın, kurala nizama uyarak giden motosikleti ve sürücülüğü düzgün olan birisi, textil montla kaza yapmış sürtünmeden ölmüş, aynı bir başka sürücü deri ile kaza yapıp kurtulmuş, yukarıda dediğim bakkal hesabına geliyor yine. kaza yapıp textil montla yaralanırım diye deri mont giyen adam, bu ülkede yaşamasın zaten, yolda yürürken başına baret giysin, çünkü yapacağı kazada derinin textile göre onu koruma ihtimalinden, baretin , yolda yürürken kafasına saksı düşmesini koruma ihtimali daha fazladır.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Kara35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada deri diye atıp tutanları, yazın göreceğiz bakalım kaç tanesi giyiyor? örnekleyelim: sezonda gördüğümüz her 500cc ve üzeri motosiklet sürücüsüne bir bakın; kaç tanesi textil? kaç tanesi deri montla geziyor?
    oran en iyi ihtimalle 10/1, şimdi diyeceksiniz herkes kendi yaşamından meshuldir herkesi kendi yaptığı ilgilendirir, okadar adam salak canının kıymetini bilmiyor, sadece deri giyenler akıllı, ötekiler kaza yapıp sürtünmeden yanarak eriyecek, dericiler sağlam kalacak.
    Sizinki varya biraz bakkal hesabı olmuş, millet giymiyor ise vardır bir bildiği, şahsen ben yazın deri giyip leş gibi terleyip kokacağıma motosiklete binmem arabamla açarım klimamı gezerim yada motosikletime ince textil montla binerim.

Şöyle giyindim, zırh giydim, 3 milyarlık kask aldım diyen adamım motosikletinde abs yok, çekiş kontrol sistemi yok, süspansiyonu ayarlamayı bilmiyor, lastikler eski, yeniyse bile havaları ayarlı değil vs.. Adam gazlar, teker yapar, yasal hız sınırlarına uymaz, ama tam korunur, deri giyer

Deri 50 yıl önceymiş, ozaman deriden başka bir bok olmadığı için insanlar deri kıyafet giyiyolarmış, halen burada çıkıp geyik geyik savunmasını yapiyorsunuz, örnek gösterin yada oranlayın, kurala nizama uyarak giden motosikleti ve sürücülüğü düzgün olan birisi, textil montla kaza yapmış sürtünmeden ölmüş, aynı bir başka sürücü deri ile kaza yapıp kurtulmuş, yukarıda dediğim bakkal hesabına geliyor yine. kaza yapıp textil montla yaralanırım diye deri mont giyen adam, bu ülkede yaşamasın zaten, yolda yürürken başına baret giysin, çünkü yapacağı kazada derinin textile göre onu koruma ihtimalinden, baretin , yolda yürürken kafasına saksı düşmesini koruma ihtimali daha fazladır.
    Kara efendi; 685 cc motosiklet kullanicisi olarak deri montu gecen yaz 40 derece ardindan da firtina nedeniye 10 derecede, onunda ardinda bu kis 1 derecede kullandim. Herhangi bir sikayetim yok. Motosiklet ve hava sartlarina gore giyinmeyi bilen bir cogumuz icin de problem yok. Niye surekli inatla bos konustugunu anlamak da mumkun degil.

Salak sacma, kendini bir otoriteymis gibi hic bir halt bilmeden atip tutan yorumlarindan ne zaman vazgeceksin diye bir cok forum kullanicisi olarak sabirla bekliyoruz.

Cok bir halt biliyorsan kendine sakladigin gunleri iple cekiyoruz gercekten.

Herifin profilinde motoru bile yazmiyo abi belki mondial drifte binip bizi yiyo. Saka gibi adam.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    sürtünmeye en dayanıklı madde deri diye biliyorum.
    kevlar denilen bi kumaş var laboratuvar ortamında yapılan ancak o bile gerçek deri kadar sağlam değil.
    öncelikle kanguru derisi (genellikle pahalıdır ancak daha yumuşaktır, bazı eldiven içleri kanguru derisi olur, hissiyatı maksimum olması için), sonrasında dana derisi diye biliyorum dayanıklılık olarak.

Motosikleti
    Kara35 senin sanırım motor süren arkadaşın da pek yok. Benim tanıdığım 500cc üstü motorcuların hepsi değil deri mont deri tulum giyiyorlar. Bu 10/1 oranlarını nasıl buluyorsun nasıl atıyorsun bilmem. Bunu türkiye için yazdım. Avrupada da durum aynı genel olarak tulum kullanımı çok fazla ama tulum giymiyen büyük bir çoğunluk da motnlarını giyiyor.
    Ben 1994 yılında ilk motorumu kullanmaya başladım. O zamanlarda full koruma diye bir bilinç yoktu ama bu bilince eriştikten sonra yazları hiç farketmez deri mont ile motor kullanırım.
    Hadi diyelim ki senin her dediğin doğru terliyoruz diye insanlara doğru bilgi vermiyelim mi. Terletiyo diye kendilerini koruduğunu zanneden tekstili kullanıp örnek ile verdiğim gibi arkadaşın kolu bacağı kırıldığında yastığa başını rahat koyacakmısın.
    Ben kimseye emin olmadığım bir bilgi vermem. Doğru da birtanedir. Bu doğruda tam koruma istiyorsan deri giyeceksin. [B]unu bilirsin sen istersen motora çıplak bin bu tamamen senin özgür iradendir kimse karışmaz.
    Son olarak ta deri 50 yıl önceymiş dediğin için senin gerçekten hiçbir bilgi sahip olmadığını düşünüp birdaha hiçbir konuda yanıt vermiyeceğim.
    Ünlü bir çin düşünür demişki
    Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır
    BETTER SWEAT THAN BLEED ( KAN AKMASINDANSA TER AKMASI ÇOK DAHA İYİDİR)
    BİLMEDİĞİNİ BİLMEMEK EN İYİSİDİR: BİLMEYİP DE BİLDİĞİNİ SANMAK TEHLİKELİ BİR HASTALIKTIR.

yavuz benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Kaza sadece ölünce mi kaza oluyor ya sürtünmeden dolayı derimiz soyulursa tekstil montta? Kaldiki az buz bir yaralanma değil buda hem canını yakar hem kalıcı izler birakabilir. Sana katıldığım noktalarda var dediğin gibi çoğu zaman şehir içinde sürtünmeli kaza yasamayiz yaşasakta asıl sürtünen bölge alt taraf olduğu için kevlarli pantolon lazim. Üstümüze korumaları tam herhangi bir mont yeter ille deri olmasa da olur ama olsa daha iyi olur sanki

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Hayvan katilimisiniz siz? Ne demek hayvani oldurup derisini yuzmek, hayvanin kokusu sinmis , benim icim rahat etmez ustumde hayvan leşiyle dolaşmaya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------

Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kara efendi; 685 cc motosiklet kullanicisi olarak deri montu gecen yaz 40 derece ardindan da firtina nedeniye 10 derecede, onunda ardinda bu kis 1 derecede kullandim. Herhangi bir sikayetim yok. Motosiklet ve hava sartlarina gore giyinmeyi bilen bir cogumuz icin de problem yok. Niye surekli inatla bos konustugunu anlamak da mumkun degil.

Salak sacma, kendini bir otoriteymis gibi hic bir halt bilmeden atip tutan yorumlarindan ne zaman vazgeceksin diye bir cok forum kullanicisi olarak sabirla bekliyoruz.

Cok bir halt biliyorsan kendine sakladigin gunleri iple cekiyoruz gercekten.

Herifin profilinde motoru bile yazmiyo abi belki mondial drifte binip bizi yiyo. Saka gibi adam.
    Sen sus, senden otorite oldugum kesin zaten. Mt kacinci motosikletin? Genelde çaylakliktan sonra alinan acemi motosikleti

Burada konusamayacak kisi sensin ben degil. 2 gunluk cocuklar dun b.. tunuz bugun koktunuz hesabi

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    meseleyi neden "sürtünmeden ölünmez o yüzden deriye gerek yoktur" olarak ele alıyorsunuz ki?

elinizi sürtmekten de ölmezsiniz ama motosiklete eldivenle biniyorsunuz değil mi? Sürtünme öldürmese bile çok acılı ve zor yaralanmalara neden olabilir, bir korumanın tercih edilir/edilmez kriteri sadece ölüme yol açacak ciddiyette yaralanmalardan mı korumasıdır?

ben tekstil mont kullanıyorum, ancak malzemelerin sürtünme dayanımlarını inceleyen testler de okudum. deri açık ara sürtünme dayanımı en yüksek malzeme. bunun lamı cimi yok, sadece senin tercihin farklı bişey diye kendine yalan söylemeye gerek de yok. ayrıca, bunun hakkında test görmedim ama delinme veya bir ölçüde darbelere karşı dayanıklılıkta da tekstilden üstün olduğunu düşünüyorum.

deri fiyat ve kullanım kolaylığı olarak tekstilden geri, koruma ve şekil olarak öndedir. Ne kadar konfor için ne kadar korumadan vazgeçmeye razı olunacağı ise kişisel bir tercihtir. "sürtünmeye maruz kalmak adamı öldürmez o zaman deriye gerek yok tekstil de yeter" sizin subjektif değerlendirmeniz olur ancak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Texil montu arada vazelinle yaglarsaniz hicbirsey olmaz, rahat olun, pratik olun, motosiklet pratikliktir. Oyle heryere giderken full giyincem diye dusunurseniz pratiklikten cok zul olur, ayrica ekonomikte olmaz. Motosiklet ekonomi aracidir. Amaclarini asarsa bir kiymeti yoktur. Arabaya binin ozaman rahat rahat korunarak gidin.

Ben heryere full giyinip gitmem hele yazin sort, tisort baska birsey giymem, kendime omur boyu eziyet edemem motosiklete binecegim diye. Bir tek kask takarim o yeter. Zaten ölümlü kazalar, baş ve gogus yaralanmalari ve uzuv kopmalarindan oluyor. Montla gogsunuze darbe almak yada kolunuzun kopmasiyla, montsuz ayni seylere maruz kalmanin riski ayni. İstediginiz kalitede deri dulum giyin, isterse 3 cm kalin deri olsun sizi zerre kadar darbeden korumaz, bariyerler yine bacaginizi koparir. 50-60 km hizla bir araca carparsaniz yine ölürsunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------

Bunlar biraz firmalarin şişirmeleri, motosikletçiden para sögusleme taktikleri, yok bu teknoloji yok şu deri hepsi hikaye. Okadar kendinizi dusunuyorsaniz motora binmeyin.

Burada artislik yapan, ben korunurum diyen adam , arabada giderken emniyet kemeri takmiyor, alkollu araca biniyor, arabada telefonla konusuyor, sigara kullaniyor.alkol aliyor, obezitesi var, Bunlar daha riskli, yasaminizi seviyorsaniz once bunlara dikkat edin.

Deri giydim kurtuldum demekle olmaz bu işler.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)