Burada deri diye atıp tutanları, yazın göreceğiz bakalım kaç tanesi giyiyor? örnekleyelim: sezonda gördüğümüz her 500cc ve üzeri motosiklet sürücüsüne bir bakın; kaç tanesi textil? kaç tanesi deri montla geziyor?
oran en iyi ihtimalle 10/1, şimdi diyeceksiniz herkes kendi yaşamından meshuldir herkesi kendi yaptığı ilgilendirir, okadar adam salak canının kıymetini bilmiyor, sadece deri giyenler akıllı, ötekiler kaza yapıp sürtünmeden yanarak eriyecek, dericiler sağlam kalacak.
Sizinki varya biraz bakkal hesabı olmuş, millet giymiyor ise vardır bir bildiği, şahsen ben yazın deri giyip leş gibi terleyip kokacağıma motosiklete binmem arabamla açarım klimamı gezerim yada motosikletime ince textil montla binerim.
Şöyle giyindim, zırh giydim, 3 milyarlık kask aldım diyen adamım motosikletinde abs yok, çekiş kontrol sistemi yok, süspansiyonu ayarlamayı bilmiyor, lastikler eski, yeniyse bile havaları ayarlı değil vs.. Adam gazlar, teker yapar, yasal hız sınırlarına uymaz, ama tam korunur, deri giyer
Deri 50 yıl önceymiş, ozaman deriden başka bir bok olmadığı için insanlar deri kıyafet giyiyolarmış, halen burada çıkıp geyik geyik savunmasını yapiyorsunuz, örnek gösterin yada oranlayın, kurala nizama uyarak giden motosikleti ve sürücülüğü düzgün olan birisi, textil montla kaza yapmış sürtünmeden ölmüş, aynı bir başka sürücü deri ile kaza yapıp kurtulmuş, yukarıda dediğim bakkal hesabına geliyor yine. kaza yapıp textil montla yaralanırım diye deri mont giyen adam, bu ülkede yaşamasın zaten, yolda yürürken başına baret giysin, çünkü yapacağı kazada derinin textile göre onu koruma ihtimalinden, baretin , yolda yürürken kafasına saksı düşmesini koruma ihtimali daha fazladır.