Yurtdisi fiyatlara bakip konusmak lazim, sadece fiyat da degil tabii ki, oradaki enflasyon ve alimgucune oranlayarak bakmak lazim. Bu durumda 13500 katlanilabilir bir fiyatken, 15000 bence de fazladir. Ayrica yamaha bize gosterdi ki, bu motor denen nalet seyler, alisik oldugumuzun altinda fiyatlarla da satilabiliyor. MT09 24 den satildi ilk partide, simdi 29 lira, ilk sefer de y.disi euro fiyati ile hemen hemen ayniydi turkiye de, yani 24 liraya satilirken. Simdi y.disinda hala ayni, belki 200-300 euro gibi bir zam sozkonusu ama biz de 5bin lira zamlandi, ayni sey daha az oranda olsa da mt07 icin de gecerli ve bu mantikla dusunursek r25 icin de gecerli olacak.
PAran varsa al yoksa konusma diye konusan arkadaslarin yaptiklarini gorgusuzluk olarak yorumluyorum. Herkes biliyor parasinin yettigini almayi, sizden ogrenecek degiller heralde. Ama y.disinda, alim gucunun daha yuksek oldugu ulkelerde bile daha uygun fiyatlara satilabiliyorken burada daha yuksek fiyatlara satildigini gorunce, yamahanin tipki sizinki gibi paraniz varsa alin kardesim yoksa dukkanin onunde kalabalik etmeyin mantigini igrenc ve firsatci buluyorum. Yoksa zaten almayacagim bir motorun fiyati beni ilgilendirmez isterse 5 liraya satsinlar.
Ayni yamaha 24ten sattigi motoru simdi 29 a satiyor, 26 liralik motorunun uzerine bir cam, iki grenaj koyup 34 ten satiyor, yine y.disi euro fiyatlarinin uzerinde. 21 kusurluk tenere sanirim 27 gibi bir fiyata cikti, bunlari nasil yorumluyacaksiniz peki, yamaha bayisinin beyin yakan "otv var kardesim, kur farki var, bu paraya bu motor cok bile, honda da aynisi 30 lira" seklindeki aciklamalari gibi mi, bu arada zamdan once de otv vardi, degismedi, kur farki bizim lehimize oldu dedigimiz de, olsun Honda da 35 lira git al alabiliyosan, bunun beygiri daha cok gibi zihni sinir aciklamalara mi basvuracaksiniz acaba, yoksa benim param var, 40 olsa da alirim banane arkadas mi diyeceksiniz? Bunu deme hakkiniz tabii ki var ama bu sacma fiyatlar ve zamlara tepki gosteren insanlari, fakir edebiyati yaparak paraniz yoksa dagilin lan diyerek asagilamaya hakkiniz yok. Tipki insanlarin da niye gittin duke200 e o kadar para verdin, ona o parayi veren maldir demeye hakki olmadigi gibi.
Ha bunlari yaziyorum ama bu fikirlerimizin de fiyati degistirecegini dusunmuyorum tabii ki, bunun icin herkesin tepki vermesi lazim ki daha burda da goruldugu uzere 13500 u gectim 15bine de simdiden razi olanlar var. Dolayisiyla birsey degismez, ktm o fiyatlarla tr de satis yapabiliyorsa, yamaha bu fiyatlarla her turlu yapar.
TAbii yukarda bir arkadasin bahsettigi gibi de, burda yuksek fiyat diye tabiri caizse aglayan arkadaslarin cogu da ilan sitelerinde ikinci el piyasasinin yukselmesinin bas nedenlerinden biridir eminim
7-8 liralik mala 12 lira etiket koyup benim malim temiz almiyosan git 7-8 liralik mallara bak diyip sonra da 3-4 ay oldu arayan soran yok, siz nasi satiyosunuz boyle hemen yaaaa diye ic gecirirler. Kisaca cogu Yamahanin yaptigi seyin aynisini kendi satarken ikinci elde yapar