Biraz sarkma tekniği çalışması
Reklamlar
-
Reklamlar
-
ilk resimde bakisin ofsayt. Kafan farlarla ayni yonde. Sanirim sola donuyorsun o zaman sol omzuna gore donuk olmaliydi basin.
-
Biraz garip sarkmışsın birde irc lastiklerle bunu yapmak gerçekten cesaret ister boş yere motorun yada kendinizin biryerlerize zarar gelmesin
-
santo78 adlı üyeden alıntı
ilk resimde bakisin ofsayt. Kafan farlarla ayni yonde. Sanirim sola donuyorsun o zaman sol omzuna gore donuk olmaliydi basin.
Daha dönük olabilirdi doğru, ama zaten dönük düz baksam kaldırım da patlamıştım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Biraz garip sarkmışsın
birde irc lastiklerle bunu yapmak gerçekten cesaret ister boş yere motorun yada kendinizin biryerlerize zarar gelmesin
aslında yoldan dönüyodum sağ tarafta otoparkı görünce çantayı falan koyup telefonu da oraya sabitledim. Ekipman çok yanlıştı pozisyon için
-
Tamam senin dedigin olsun ama karsilastirinca seninki duz duruyor.
-
santo78 adlı üyeden alıntı
Dediğim gibi; doğru söylüyorsun daha çok döndürmem gerekirdi.
''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL
-
Konuyla alakasız ama kaskınız büyük mü geliyor acaba?
-
m1t0 adlı üyeden alıntı
Konuyla alakasız ama kaskınız büyük mü geliyor acaba?
hayır yapı itibarı ile motosiklet kasklarından büyük, otomobil yarış kaskı olduğundan. Zamanında Türkiye karting şampiyonasında yarışıyodum. Yeni kask almamın vakti çoktan geldi.
''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL
-
İyide motosikletin yatış açısına baktığımda bukadar sarkmak fazla geldi bana amaç motosikleti yatırmak degilde dizi yere sürtmek gibi
-
sarkmada amac motosikleti yatirmak degil zaten. Sarkmasa motor daha cok yatar sonra low side olma ihitimali var.
-
Karalı adlı üyeden alıntı
İyide motosikletin yatış açısına baktığımda bukadar sarkmak fazla geldi bana amaç motosikleti yatırmak degilde dizi yere sürtmek gibi
Zaten bu teknikte motordan daha fazla yatıp( sarkıp ) ağrlık merkezimi içeride tutarak motoru daha az yatırarak dönmek ki tutuşumuz daha fazla olsun. Zaten ben de bu hızda sarkmıyorum sürekli bu tekniği çalıştım orada.
-
Yani şimdi sarkınca daha iyimi viraj dönülüyor motosikleti fazla yatırmaya gerek kalmadan?
-
Yani şimdi sarkınca daha iyimi viraj dönülüyor motosikleti fazla yatırmaya gerek kalmadan?
Evet bu spor motorlarda kullanılan bi teknik. Enduro da motoru yatırıyolar kendileri dik duruyolar orası ayrı konu. Bu teknik sayesinde daha güvenli dönülüyor motor daha dik olduğu için daha çabuk gaz açabiliyorsun. Tutup da 40 la bile dönerken burada ki gibi sark demiyorum. Ben burada sadece daha güvenli ve alan dar olduğu için düşük hızda çalıştım ki çok daha zorlayıcı oluyor.
-
Şimdi biraz araştırdım'da ben zannediyordum'ki bu sadece yarışlarda kullanılan şekil amaçlı birşey ben genelde depoyu tutup dönüyorum niye bu zamana kadar araştırmadım hayret öğrenmiş oldum üstteki resimde eski eğitimden kalma ben
-
Neden dediğimi anlamak istemiyorsunuz. 3 tip duruş var biri içeri sarkma biri dışarda kalma diğeri ise tam merkezde motor ile aynı açıda kalma. Zaten trafikte ve dar manevralarda sarkmıyoruz hatta çok dar manevrelar için yukarıdaki gibi gymkhana gibi motoru yatırarak dönmemiz daha doğru. Fakat hızlar yükseldiğinde en etkili teknik sarkmadır pistte de bu kullanılır. Benim yukarda döndüğüm virajı dönmenin en etkili yönü kesinlikle sarkma değildir sadece teknik çalışmıştır. Valla yoruldum.
-
-
Benim yukarda ne yazdığımı anlamadınız galiba ben diyorumki bu tekniği bilmiyordum sadece şekil amaçlı diye düşünüyordum yani anlamış oldum daha az yatarak daha güvenli dönmek lastiğin yere daha fazla tutunması için olduğunu anladım ne celalleniyorsun
-
Benim yukarda ne yazdığımı anlamadınız galiba ben diyorumki bu tekniği bilmiyordum sadece şekil amaçlı diye düşünüyordum yani anlamış oldum daha az yatarak daha güvenli dönmek lastiğin yere daha fazla tutunması için olduğunu anladım ne celalleniyorsun
pardon, ben şekil için sanıyodum falan diyince kafa buluyosun zannettim cidden kusura bakma benim hatam
-
94CanRR adlı üyeden alıntı
pardon, ben şekil için sanıyodum falan diyince kafa buluyosun zannettim cidden kusura bakma benim hatam
Kimseyle kafa bulmak haddime değil tekerin düz bassın
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
-
bu mevzu benim de aea videolarında hep dikkatimi çekiyor. aea hadi neyse de cbr videosunda ömer bey de virajları dizini açarak ve hafif sarkarak alıyor. bu viraj alma prensibi, bize eğitimlerde öğretilenin tam tersi. tüm eğitimlerde bize öğretilen, sıkı sıkı depoyu kavramak yönünde. benim de aklım karıştı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)