Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Biraz sarkma tekniği çalışması

REKLAM ALANI
    94CanRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Faydalı başlık olmuş.
    Peki diğer bir teknik olan 'dışta kalma' hakkında neler söylersiniz? Ss motora pek merakım yok fakat supermoto gibi bir motosikleti daha verimli kullanmak isterim.
    Bildiğim kadarı ile supermoto ve enduro da motoru yatırmak( dışta kalmak ) kullanılıyor. Fakat her motorda çok düşük hızda çok dar manevra için ( gymkhana gibi ) kullanmak faydalı olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------

Bugün biraz daha çalıştım

tinerci, Karalı ve redlion999 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Evet şimdi olmuş.

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet şimdi olmuş.
    bencede bu sefer daha iyi oldu
    ''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL

Motosikleti
    Yarında sarkarsan tamamdır. Sabah, öğle, akşam birer kere sarkacaksın )

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Şaka bir yana, motorun yanlarında takoz var mı?

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Yarında sarkarsan tamamdır. Sabah, öğle, akşam birer kere sarkacaksın )

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Şaka bir yana, motorun yanlarında takoz var mı?
    maalesef yok, aslında motorumda sonradan takılan hiç bişey yok
    ''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL

Motosikleti
    Alıntı 94CanRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maalesef yok, aslında motorumda sonradan takılan hiç bişey yok
    Takoz taktır bence. Zaten yumruk kadar oluyor görüntüyü bozmaz.
    Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Takoz taktır bence. Zaten yumruk kadar oluyor görüntüyü bozmaz.
    görüntü takıntım hiç yokta daha önce kask ve lastik gibi önceliklerim var değiştirmem gereken parayı onlara biriktiriyorum.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uygulamaya çalıştığım bir teknik. Önerileriniz varsa yazabilir misiniz ? Henüz başarılı sayılmam.

Bildiğim kadarıyla omuz depo hizasında olmalı, sol dirsek açılıp kontrayı verirken kafa dönüş yönüne doğru bakacak, bu sırada sağ ayaklığa topuğumla basarken, sağ dizimi depoya takıp, sol dizimi açıyorum. Bakışla yönlendirdiğim çember içinde (genelde geniş daire çizmeye çalışıyorum) dönerken sol gidonu daha da ileri dönerek yatmaya çalışıyorum ama daha ötesini yaparsam düşeceğimi düşünüp, vazgeçiyorum. Denemelerinizde sonradan farkettiğiniz bir hata var mı ? Kaçıncı viteste deniyorsun ? Koyduğun fotoğraflarla kendi denemeleri kıyasladığımda, ben genelde depoya doğru göğsümle sarkıyorum, yatış pozisyonu değil de, kafamı dönüş yaptığım gidona doğru indiriyorum, profil fotondaki gibi. Sen sıralamayı nasıl yapıyorsun ?

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uygulamaya çalıştığım bir teknik. Önerileriniz varsa yazabilir misiniz ? Henüz başarılı sayılmam.

Bildiğim kadarıyla omuz depo hizasında olmalı, sol dirsek açılıp kontrayı verirken kafa dönüş yönüne doğru bakacak, bu sırada sağ ayaklığa topuğumla basarken, sağ dizimi depoya takıp, sol dizimi açıyorum. Bakışla yönlendirdiğim çember içinde (genelde geniş daire çizmeye çalışıyorum) dönerken sol gidonu daha da ileri dönerek yatmaya çalışıyorum ama daha ötesini yaparsam düşeceğimi düşünüp, vazgeçiyorum. Denemelerinizde sonradan farkettiğiniz bir hata var mı ? Kaçıncı viteste deniyorsun ? Koyduğun fotoğraflarla kendi denemeleri kıyasladığımda, ben genelde depoya doğru göğsümle sarkıyorum, yatış pozisyonu değil de, kafamı dönüş yaptığım gidona doğru indiriyorum, profil fotondaki gibi. Sen sıralamayı nasıl yapıyorsun ?

İlk başta iyi bi çizgi bulmaya çalışıyorum konunun ilk fotoğrafında iyi yatamamın nedeni çizgimin dar ve hızımın yavaş olmasıydı ve bakışı hiç kaçırmamak gerekiyor hem denge hem yön açısından. Ben buraya 2. viteste 8 bin devirde giriyorum. Daire çizecek bi alan olmadığı için otoparkın belirli bi bölümünü geniş bi viraj gibi dönüyorum. Benim denerken söyledikleriniz dışında anahtar olduğunu düşündüğüm nokta omuzlar. Omuzların rahat ve düşük olduğundan emin olun genelde viraja girdiğiniz taraf refeksik olarak duvar gibi durup kasılmış olabilirsiniz bu rahatsız bi pozisyon yaratır ve gidona yük bindirmeye başlarsınız. Ve hızınızda yeterli olması lazım ben bu viraja daha hızlı girerek bu açıyı ve pozisyonu yakalayabildim açısal momentum kuvvetini lehinize kullanın. Gaz kontolüde hassas ve yerinde olmalı ki o pozisyonda sizi sarsıtmasın. Motorlarımız oturuş pozisyonu bu şekilde dönmek için en iyisi sayılmaz zorlanmanız doğal. Gidon yukarıda kalıyor. Her attığınız tur birazcık daha yatırın biraz daha hızlanın yavaş yavaş aslında limitlerin sizin zannetiğiniz kadar yakında olmadığını görüyorsunuz ama dikkatli olun, iyi sürüşler

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    görüntü takıntım hiç yokta daha önce kask ve lastik gibi önceliklerim var değiştirmem gereken parayı onlara biriktiriyorum.
    Diablo rosso2 al dostum dizlik neki kaskı eritirsin asfaltta
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diablo rosso2 al dostum dizlik neki kaskı eritirsin asfaltta
    hahahah helmet dragging zaten rosso ya para biriktiriyorum gerçekten hem güvenlik hem keyif katıyor lastik bi önceki motorumda değişmiştim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ne oluyor simdi sarkinca? Madalyami verecekler? Alkismi tutalim, piste cikmayacaksaniz gereksiz bir surus teknigi. Caddede kot pantolonla cok komik gorunuyor.

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı Kara35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne oluyor simdi sarkinca? Madalyami verecekler? Alkismi tutalim, piste cikmayacaksaniz gereksiz bir surus teknigi. Caddede kot pantolonla cok komik gorunuyor.
    O zaman gülün geçin

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

Bir de profil fotoğrafıma bakarsanız piste de çıktığımı görebilirsiniz

Motosikleti
    O zaman gülün geçin

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

Bir de profil fotoğrafıma bakarsanız piste de çıktığımı görebilirsiniz
    Kara 35'in konulara yazdığı mesajlara bakarsan cevap bile vermezdin.

Hep muhalefet, hep memnuniyetsizlik, hep ters cevaplar. Anlayacağın sorunlu bir arkadaş.
    Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sliderli pantolon var abi olur mu o zaman

Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende sliderli pantolon var abi olur mu o zaman
    ama 250 kullanıyosun cık

Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Helal olsun hocam cidden güzel

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)