GL1800 Goldwing ABS 85.000
O ne lan öyle :D Ben şu motordan ADANA'da bilen bilir kurttepe yokuşunun ordaki SHELL bayisinde gördüm hep ordalar. Birde S1000RR ları var. Ama hiç o motorların yerlerinin değiştini göremedim. Bu motorlar süs filanmı :D 85 nedir abi ya :D Tamam uzun yol motoru olabilirsin, tamam belki dünyayı gezersin hani belki, tamam çok konforlusun, tamam 6 SİLİNDİRSİN köpek gibisin ama 85.000 TL nedir ya :D
artık arabaya binip trafikte saatlerini geçirenlere mantıklı insanlar gözüyle bakıyorum. 10 liraya 125 cc motor alıyosun =)
Beyler Suzuki'de çıldırdı koşun .
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3541663
Bazı modeller Türkiye'de buraya göre çok ucuz.
Daha hepsini incelemedim ama acayip enteresan fiyat farklılıkları var.
Mesela
CB125 F burada 2349€
Türkiye fiyatı 3320 TL
Neredeyse buranın yarı fiyatı???
CBR125 R 3599€
Türkiye fiyatı 8650 TL
Goldwing 30.499€
Türkiye fiyatı 68.500TL
Ulem Türkiye'den Goldwing alıp burda satsam her makinadan 17 bin kar yaparım.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
geçen senede aldı milletimiz bu senede alırlar. boşuna kendimizi yormayalım.
Tövbeler olsun, evlerden ırak
2004-2005 arası çin furyası başladığında ben de dahil bir çok kullanıcı için motosiklet ulaşılabilir olmuştu.yıllardır piyasada olan firmalar da aşırı fiyat vermekten korktu.kendisini geliştiren ve maddiyatını zorlayan kullanıcılar daha kaliteli ve teknik olarak üstün modellere doğru gittiler.çin firmaları da küçük hacimde takılı kaldı ve bir çoğu yok oldu. tabi motosiklet satışının ve kullanıcılarının artması yeni yatırımlar, satış sonrası hizmet, daha fazla emek ve risk demek olduğu için eski sistemde yüksek fiyata az motor satma fikri firmalara daha cazip geldi.
bu yüzden hiç alıp kullanmasam bile kymco, bajaj , hero gibi yeni firmaların yayılmasını ve farklı bir ticari anlayışla iyi yerlere gelmelerini istiyorum.
Evet üretiyor ama scooter dan mobletten başka bişey üretmiyor.
CBR500 6199€
6 Ocak'tan itibaren 5799€ ya düşürüp kampanya yapmışlar ama şu an bayilerde yok.
Daha doğrusu benim oturduğum bayide yok.
NC750X 7199€
DUAL CT modeli 7999€
Arkadaşlar, bana göre yaptığınız karşılaştırma ne kadar doğru tartışılır. Çünkü Fransa'da bir kişinin aylık gelir seviyesi ile Türkiye'deki gelir seviyesini belirleyip (aynı meslek, aynı şartlar olmak kaydıyla) ona göre fiyat kıyaslaması yapılması lazım. Yurtdışındaki adamın aylık geliri 3000€, bizim ki 3000tl olsun (şu şartlarda iyi bir rakamdır ~1100€). Bu şartlarda aynı motoru (Ör:cbr125R, Fr:3599€ ,TR:8650 TL) alabilmek için fransızın iki aylık çalışması yeter ve artar bile. Türk'ün 3 ay çalışması lazım tabi bu süerçte firma kurdan dolayı meydana gelecek fiyat farkını zam olarak yansıtabilir. Hadi şanslıyız diyelim zam gelmedi. Büyük hacimli motorlara bakalım işler nasıl değişiyor. Ör: Goldwing Fr:30.499€. Fransız 30.500/3000=10.2 takribi ~13 ay çalışma ile alabilir. Peki yerli malımıza bakalım TR:68.500TL, 68500/3000=22,8 o da takribi 23 ay olsun. Aradaki fark herşeyi açıklıyor. Biz 2 yıl çalışacaz, adam 1 yıl. Sonuç bu. Bence bu yüzden yurdışı ile fiyat karşılaştırması yapmak yanlış.
Dip not: Goldwing alacak kadar parası olan zaten bu hesapları hiç yapmaz gider alır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)