İstediğiniz kadar konusun 15bin bile olsa peynir ekmek gibi satacak r25
16 olsa ona da satar
İstediğiniz kadar konusun 15bin bile olsa peynir ekmek gibi satacak r25
16 olsa ona da satar
Arkadaşlar konumuz r25 değil Zaten r25 tartışılıyor , fiyatı 13500de olsa 15.000 de olsa bir şekilde mutlaka alıcısı olacaktır r25'in . Çünkü 250 cc sınıfında aslan payını almış olacak.
Asıl mesele yamaha'nın 125 cc motorları , yzf 125 12.800 tl , mt-125 12.150 tl . Kawasaki 250 Sl 12300 tl , z250 modeli ise 200 euro yani yaklaşık şuanki kurla 560 tl daha ucuz olup 11.700 küsürlerde satılacak . 250 cc alıp daha zevkli ve heyacanlı bir makine kullanmak varken . İnsan gidipte 15 hp'lik bir motora 12.800 verir mi ? Benim şaşırdığım nokta burada . Hadi yeni başlayan adam belki alır diyeceğim ama 250 cc olup daha güçlü motor varken neden 125'liğe bu kadar para verilsin ?
O değil de fuarda R25 e yok çekip sadece gösterecekler...
Fuar sonu güzel bir fiyat ayarlaması yapıp öyle satmaya başlarlar...
O zaman görürüz patron çıldırdı mı ? Fıttırdı mı ?...
Bunlar hep R25'in fiyatını yükseltmek için..
Beyler aramızda iktisat profesörleri var gülmekten öldüm aksam aksam :D
yanlış bilmiyorsam mt-125 Türkiye'de Avrupa fiyatının altında bir fiyattan satıştaydı, bu sene fiyatının yükseleceğini herkes biliyordu yani. niye bu kadar şaşırdınız ki?
Ya arkadaşlar, buraya yazacağınıza yazın Yamaha, kayın fırçayı...
önümüz seçim...
enflasyonu yüzde 9 çıkarıyorlar. araçlara bakıyorsun yüzde 20lere varan artış var.
mutfak enflasyonu desen yüzde 14 seviyelerinde.
maaş zamlarınız ortalama 8-9 mudur?
yanlış yerden hesap soruyor olabilirsiniz.
Alın alın bişi olmaz paranız çok ya hakkınız yensede sizi sömürselerde umrunuzda değil. Nede olsa para çok değil mi ? Hepiniz devletten satıcıdan şikayetçisiniz ama unutmuşsunuz asıl gücün biz olduğunu. Biri param var alırım der fakiri düşünmez yada hakkını düşünmez. Ben bir alışveriş yaptığımda bende var acaba olmayan napıyor diye düşünüyorum. Kaçınız bunu yapıyıor ?
aynen gücünüzü gösterin arkadaşlar
üretmeden tüketmemek gerekir ...
Yurtdışında böyle fiyat çekseler 1 tane satamazlar.
Ama burda bilinçli tüketici olmadığı için paşa paşa satarlar.
Hiç şaşırmadım doğrusu
125 CC ler gerçekten dalga geçer gibi fiyatlandırılmış.Motosiklet sevdalıları olarak marka model fanatikliğini bırakabilsek azcık bişeyler yapabiliriz.Ayrıca dolar bu memlekette ilk defa kudurmuyor,vergilere ilk defa zam gelmiyor.Bu konuda en baba firma Suzukiydi.Adam fiyatı verdi İnazumada.Kaporaları aldı.Fiyatı şu tarihten sonra şu kadar olacakta dedi ve her şekilde telefonla,maille ne sorsanız geri dönüş yaptı adamlar.Çok mu zor bunu yapmak? Şu an takip ettiğim yamaha ve mondialde adamlar getirecekleri motorlar için,bilhassa mondial satacağı motora fiyat veremiyor.Bayi toplantısından sonra fiyat açıklayan şirket,talebi çok görünce sosyal paylaşım sitelerinde ne yorum bıraktı ne fiyat,hepsini sildiriyor.Halen belli olmamasıyla beraber ilk açıkladıkları fiyattan 2000 TL fazla söylemler var şu anda.Şimdi bana kimse kalkıp vergiyi,doları,kılı,tüyü göstermesin!!! Bu düpedüz şark kurnazlığı!!! Dürüst adam tarih verir,talep toplar,şu tarihten sonra bu fiyat der,hem markasını tanıtır,hem bu kadar insan birbirine girmez.
Merhaba arkadaşlar...
Yaşım elli üç, yani size göre biraz, veya epeyce büyüğüm...
90 yılların başlarında 1 litre koka kola'nın fiyatı 1250 tl idi. Ertesi gün almaya gittiğim de kolanın fiyatı 2250 tl ye çıkmıştı, tabii almadan çıktım. Bütün herkes kola almayı bıraktı, bir müddet bu fiyat devam etti, sonra; önce 2000, arkadan 1750, sonra 1500 tl ye kadar geriledi. Millet tekrar almaya başlayınca bu sefer yavaş yavaş zamana yayarak zam yapmaya başladılar.Yine millet almayı bıraktı ve uzun müddet zam gelmedi...
Sevgili gençler bazı şeyler arz-talep meselesidir. Bizim gibi fırsatçı bir toplumda, bir mal ne kadar tutulursa fiyatı o kadar yükselir, Tabii doğru ve dürüst kişileri tenzih ederim. Fiyatları sizin talepleriniz belirler...Sabır acı, meyvesi tatlıdır. Elindeki ile yetinen, ve bazı konularda sabır ve sebat eden, sonunda kazanan kişi olur...
Herhalde anlamışsınızdır, anlayanlar anlamayanlara anlatsın...Saygılarımla...
Farkettiniz mi bilmiyorum ama honda birçok modeline yeni zam yapmış ama cbr 250 ye yapmamış. Burdan anlıyoruz ki fiyatlar belirlenirken piyasa durumu ve rakip marka modeller dikkate alınıyor.
Daha r25 in ne olduğu belli değil kapalı kutu belki kronik problemi falan da olabilir yanlış anlamayın!Hatta AEA motor için ilginç bir teknoloji falan kullanmışlar demişti krankdan öndemiymiş slindirler hafif derece daha mı eğimliymiş arka şasi daha mı uzunmuş vs(ilgilenenler için tekere de zor geliyormuş)Gerçi serkan(seko) abi ve hüseyin(dyavol-77) abi bunu daha net açıklar!
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Delirmiş bunlar.. Bir sene içinde %30 zam.
Geçen sene aldım sıfır WR 125 R. Sanki pirim yaptı hemen ikinci eli ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)