Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İfşa ediyorum 2 ...

REKLAM ALANI
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Hocam geçenki videoda hatalıydın ama bu sefer 100de100 karşı taraf hatalı ve durumu iyi kontrol etmişsin bence, hızın da normal o yolda hepimiz öyle giderdik.Allah kaza bel vermesin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    yahu bu videoda motor sürücüsüne hata kusur aramak bence mantıksız... motor yerine araba ile gidiyor olsa idi 100% kaza olurdu orada...
    motor olduğu için şerit dışına doğru hamle ederek kurtulabilmiş. ben kendimi araba ile orada hayal ettim sonuç hüsran oldu. kendi şeridinde giden adamda nasıl hata buluyorsunuz anlamadım ki? passatlı dana bütün kuralları hiçe saymış, hatalı sollama- şerit ihlali- kör noktada olmadık hareketler... direk adam öldürmeye teşebbüs etmiş işte..

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    50.000 km sürüp eğitim almayınca insan kendine güvenip böyle "tecrübe" yazabiliyor.

Tamam karşıdaki %100 suçlu kör noktada sollama yapıyor peki ben size trafik kuralları dışında bi kaç şey sorayım.

Tek şerit yolda sol tarafa yaslandınız peki acil durumda kaçış noktanız neresi? Sağ yazmayın sağ taraftan uzak kalmışsınız, o araç ya kafasını tam sizin 5 metre önünüzdeyken çıkarsaydı ne olacaktı?

Viraja soldan girdiniz peki ya önünüzdeki araçların kör noktasında sizin şeridinizde stop etmiş bir araç olsaydı o hızla ne yapacaktınız? Sağ taraf yapışsanız görüş açınız daha geniş olacak ileriyi daha net görebileceksiniz.

Bakın siz ifşa etmeyi bırakın bu tip işler boş işler siz ifşa ettiniz diye kimse araç sürmeyi bırakacak değil ama o kameraya verdiğiniz parayla bi ileri sürüş eğitimi alın, benim babamın oğlu değil eğitim kurumları bana beş kuruş faydaları yok ama madem motor üstündesiniz iki videonuzda da bir motorcunun yapmaması gereken davranışlar görüyorum. Gelin bi eğitim alın helalinden ondan sonra bakın ifşa etmeye tenezzül bile etmeyeceksiniz çünkü o dümbükler daha sollamayı akıllarından geçirmeden siz kendi kendinize "bak bu kamyonun arkasından bi lavuk birazdan yola atlayacak videoya çekeyimde gençler eğitilsin" diyebileceksiniz.
    40yapar bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o viraj biraz keskin olsaydı o hızla çakardın. yine acemisin birinin böyle bi sollama yapacağını düşünmeden gidiyosun. zaten hep gıcık olmuşumdur 50.000 km kullandım 100 bin yaptım diyenlere.. öyle olsaydı taksiciler ken block kadar iyi kullanırdı heralde

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    bu videoda karşı taraf %100 şerefsiz ve hatalı.

ilk videoda da sen hatalıydın.

burda yeni video paylaşıyorsun , hiçbirimiz seni tanımıyoruz. dbu şu demek ; yorumlar objektif.
    ama sen geçen videoda hatalı olduğunu kabul etmiyorsun sanırım.

karacabeg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.
    Allah kaza bela vermesin.
    ugurcan88 bunu beğendi.
    "Edeple gelen lütufla gider"

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Bence paylasima devam suradan 1 bilgi ogrense insanlar ne kadar guzel olur.

Dusty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TransAlp XL650V
    İlk iki videoda hata payın vardı, karşı taraflar da hatalı olmasına rağmen. Kabul edersin ki iki taraflı hata tek taraflıdan her zaman daha kötüdür ve hata kimde olursa olsun üzülen biz motosikletliler oluyoruz.

Bu videoda ise senin açından hata göremiyorum. Çok kötü bir durumda kalmışsın ve passat sürücüsünü mutlaka şikayet etmelisin. Bazı arkadaşların dediği kadar temkinli olursak yol alamayız, sonuçta trafikteyiz ve motoru bir araçla ilerliyoruz. Ben kendi adıma bu gibi durumlarda biraz yavaşlarım ancak ne kadar yavaşlarsak yavaşlayalım engel olamayabiliriz, bu kadarı artık şansa yahut şanssızlığa giriyor diye düşünüyorum.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    geçmiş olsun hocam böyle şerr... ler oldukça kaza kaçınılmaz aynısı benim başıma geldi siste 2 tırı sollamaya çıkan jeep beni gördü ve dahada hızlandı sollayabilmek için bende yoldan dışarı attım kendimi bereket düşmedim. kazasız sürüşler

Motosikleti
    Honda Forza 250
    IQ testi yapıp ehliyet verseler memleketin %70i alamaz.

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    yahu videoyu izleyince makara olsun diye senin hatan yazayım diye düşündüm. sonra bi baktım ciddi ciddi yazmış da savunuyor millet.mis gibi gitmiş, mis gibi önemini almışsın kardeşim.Paylaşmaya devam.

Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Geçmiş olsun ucuz atlatmışın, bunun gibi o kadar çok var ki topunun belasını versin demekten başka birşey gelmiyor elden.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu videoyu izleyince makara olsun diye senin hatan yazayım diye düşündüm. sonra bi baktım ciddi ciddi yazmış da savunuyor millet.mis gibi gitmiş, mis gibi önemini almışsın kardeşim.Paylaşmaya devam.
    Kime göre mis neye göre mis? Tez zamanda ölmek isteyenler kulübü kurulsa mis derler bu duruma orası kesin ama.

Bu viraj alma teknikleri hakkında bi çok makale var google da araştırın *ok yoluna gitmeyin motor üzerinde, bu arkadaşın bu videoda yaptığı en bariz hata yoldaki konumuydu dediğim gibi buradan ifşa edilmesi umurumda değil burası trafik şube değil motosiklet forumu keşke şikayeti işe yarasa o herifi bulup ehliyetine el koyup bir daha sınava soksalar ama ben burda gördüğüm yanlışı söylemek sorumluluğunu hissediyorum belirli bi kısma batabilir bu ama beynini azıcık kullanan adam için hayati önlem taşıyabilir.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bahsettiğiniz şeyin viraj alma tekniği ile alakası yok. Bahsettiğiniz şeyin adı konumlanma.
    Diğer bir yönden ise sürücü şeridin ortasında gidiyor 20-40 Cm sağ tarafta olması dünyasını değiştirmez. Siz Tabelada yazdığı gibi 30km ile gidip yolun en sağında da olsanız o araba yola çıkacak. Bunun anlaşılmaz tarafı ne anlamıyorum, sürücüden kaynaklı bir karşılaşma yok ortada. İnat etmeyi, ahkam kesmeyi bırakırsak konumlanmanın, sollamanın yasak ve araba için yolun devamının dahi görünmediği yerde sollamaya çıkan arabaya hiç bir önleyici etkisi olmayacaktır. (viraj içindeki tehlikeli durumları önceden farkedebilmek için önemlidir, bu ani gelişen bir olay)
    Bu yüzden daha önce de yazdığım gibi bu durum için konumlanman yanlış demek bir hata değil, tavsiye niteliği taşır.
    yasdal bunu beğendi.

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    http://www.motosiklet.net/forum/alpaslan-kuzucan/29548-guvenli-surus-grafikleri-ve-bakislari-dogru-kullanmak.html

bence buradan devam etmek daha mantıklı güvenli sürüş teknikleri için
    GezeGeze bunu beğendi.

tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200ns
    vay forum bu seferde trafik yol uzmanı dolmuş
    seviyorum seni motosiklet net

40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Kardeş, sen "trafik kurallarına" uymuşsun, bu açıdan hiçbir sorun yok. Karşıdan gelen sığırın hatalı olduğu konusunda ise herkes seninle hemfikir zaten. Ama yolu okumak konusunda biraz sıkıntı var sanki, bu konudaki eleştirilere biraz hak vermelisin bence. Mutlaka bunun eğitimini almanı öneririm nacizane. Şu videoda 55. saniyeye bakarsan aslında nerede hata yaptığını ve doğrusunun ne olduğunu görebilirsin (eğitmeni tanımam etmem bu arada)
    Sağlıcakla kalasın,
    ozgurozeren ve Bune bunu beğendiler.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    orası zekarya köy ye giden yolmu?
    oraya benziyo ve orada çok fazla hızlı gonzalezler var.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Video cok iyiymis. Tesekkurler.
    40yapar bunu beğendi.

40 yapar faydalı video...

sollamaya çıkan harbiden sığır ama en azından sağlam bir küfürü hak etmiş...
    40yapar bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)