Kendi çocuğunuz Motosiklet almak istese ne derdiniz?
Reklamlar
-
Ya çekirdekten (imkan dahilinde) yetişmesini sağlayıp (enduro/cross motor sporlarına ilk adım) , yahut er kişi ise askerlik yap evladım , orada metal oyuncakların naif insan bedenine neler yapabileceğine kanii ol, sonra baarız der idim, yada numara yapıp motorun kötülüğünü uzak durulmasını salık verir idim.
(bekarlık sultanlık billahi.)
Reklamlar
-
pistte izin verirdim ama trafikte zor dostum derdim yada 125 cc yi aşmamak kaydı ile
-
Ben bunu bizimkiler açısından çok düşündüm ve hala da düşünürüm. Çok zor bir karar sevdiğin birini yoldaki insan görünümlülerin arasına salıvermek.
Aileme göre ben normalde sakin bir insan da olsam yaşım gereği fevri imişim . Hak veriyorum ama benim araba ile yaptığım fevrilikler, insanlara yaptığı hataları gösterebilmek ve belki de o sebepten yapabileceği kazanın önüne geçmek amaçlı(korna,selektör vs. kesinlikle sıkıştırmaya falan kalkmam). Ne kadar böyle olduğunu anlatsam da "Dünyayı sen mi kurtaracaksın oğlum" yanıtıyla karşılaşıyorum. Ne bileyim bu biraz da hayata bakış açısıyla ilgili bir durum, ben; şehir tipi, olayları görmezden gelerek sorun olmaktan çıkaran, duyarsız bir insan haline gelmek istemiyorum her ne kadar hayat beni böyle olmaya zorlasa da.
Sonuç olarak kişiye bağlı diyorum. Olgulara korkuyla cevap vermeyen, sınırlarını ve nerede durması gerektiğini bilen, tehlike algısı ve öngörüye sahip olan, sorumluluk sahibi ve kontrollü biriyse -ki ben bu özelliklere sahip olduğumu düşünmekteyim- hediye olarak o istemeden alırdım.
-
-
Allah kazadan beladan korusun sizi, örnek olarak yetiştirmek çok güzel, takdirettim sizleri.
-
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
Selamlar,
yarın bir gün, çocuğumuz yetişkin olduğunda, motosiklet almak istese cevabınız ne olur du?
oğlum yetişkin olduğunda, bu konuda fikrimi sorarsa "alma" derim. ama sonuçta kendisi karar verir. zira ben onun babasını da bilirim
-
Ya çok küçük yaşta arkama bindirir 8 9 yaşında küçük bir şeyle başlamasına izin veririm yada işini kurunca kendi imkanları ile almasına izin verirdim
-
Millet ne kadarda merakli, colugunu cocugunu riske atmaya? Ne geregi var o kadar riskli bir hayat yasarken, kanunun kuralin olmadigi biyerde birde motosiklet kullandirip ustune tuz biber ekmek?
Bu is hastalik , cocugun bu hastaliga hic yakalanmamasi lazim, zehri bir kere aldimi isi biter.
Benim 3 yasinda kizim var, motosikletim oldugunu bile bilmiyor. Arabayla giderken motorlari gorup soruyor bazen, bosver babacim kaka onlar deyip simdiden isliyorum damardan
-
Merhaba,
Çocuğuna motorsiklet almayacak isen ,sen de motoru bırakacaksın herhalde
Benim oğlum Poyraz 2 yaşında.Bir sürü motor oyuncağı var.1 tane de Ktm bisikleti var cross motor şeklinde büyüyor.
Planım biraz daha büyüdüğünde 2 cross alıp baba oğul ormanda gazlamak.
-
turkish39 adlı üyeden alıntı
Harikasınız,
Maşallah. Allah kazalardan belalardan korusun. Allah nazarlardan da korusun.
sizleri ve diğer arkadaşların yorumunu görünce,
fikrimin değişeceğini düşünüyorum.
sanki yanımda olduğunda izin verir miyim, henüz bilmiyorum ama. ciddi anlamda vermek istiyorum..
-
bacaklarını kırarım senin derdim şaka şaka,5 yaşında oğlum var akülü motosikletle başladı bile bizimki ,daha ilerde ne olur bilemiyorum ama şehir trafiğinde kullanmasını istemem,yazlık yerlerde ufak geziler falan olabilir.
-
Bu sorunun net bir yanıtı olamaz. Her insan (her çocuk) farklıdır.
Çocuğa bağlı...
Ne tür motosikletlere heves ettiğine bağlı...
Niye motosiklet istediğine bağlı...
Ona ne kadar güvendiğime bağlı...
Eğer hayatında başarılı olduğu, kendini tatmin edebildiği hobileri varsa, motosiklet kullanabilir.
Ama sosyal çevresinde statü kazanmak için istiyorsa, olmaz.
-
Yarına çok gerek yok. Benim oğlum 10 yaşında ve ben sürekli ona sen büyüdüğünde motor filan yok diyorum. Kendine farklı hobiler bul diyorum. Sürekli motordan soğutmaya çalışıyorum. Eşim sürekli motoru satalım görmesin şimdi motor görerek büyüyor büyüdüğünde o da isteyecek diye endişe duyuyor.
Muhtemelen vakti geldiğinde evimizde büyük kavgalar patlak gösterecek. Ama gerçekten oğlumun motor kullanmasını özellikle bu memlekette istemiyorum
-
Motosiklet Eğitmeni
Bu konu hemen her yıl bir kez açılır hepsinde aynı şeyi yazmışımdır.
Çocuğunuza motosiklet almayabilirsiniz ama motosiklet kullanmasını engelleyemezsiniz.
Eğer çocuk illa Motosiklet istiyorum diyorsa en kısa zamanda alın yoksa onun hayatını tehlikeye atmış olursunuz.
Çünkü bu virüs bir kez vücuda girdimi o motosiklete illa binilecek.
Arkadaşlarından ordan burdan bulduğu bulduğu motosikletlere binecek.
Siz kızdığınız için sizin göremeyeceğiniz duymayacağınız yerlerde yapacak bunu.
Kendi motosikleti olmadığı için çok tecrübesiz olacak.
Bulduğu her motosikletle tur atmak eğiliminde olacağı için kullanmayı becerse bile huyunu suyunu bilmediği makinalarda hayatını riske atacak.
Bu nedenle siz siz olun onun hayatını riske atmayın.
Kullanmayı siz öğretin.
Hangi şartlarda kullanacağını siz belirleyin.
Hem onu bu zevkten mahrum etmemiş olursunuz hem de bu zevki sizin kontrolünüz altında yaşar.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Kesinlikle istemem her istanbul şile yolundan gidip gelirken o karmaşa makaslar sıkıştırmaları görünce yok yav bu motor işi hastalık arkadaş tehlikesi çok emniyet şeridinde adamı ezecek nerdeyse trafikde beceriksiz okadar otomobil şöförü varki hangisiyle uğraşıcaksın bitmiyor benim aklım yollarda kalır.
-
Genelde ne zaman çok büyük konuşsam hep başıma gelir.
Yine büyük konuşmamak kaydıyla , büyük ihtimalle izin vermem.
-
Kızım adam gibi bi motor al da arada bende binerim derim.
-
belli bi yaşa kadar illa ki bineceği için. küçük cc endurosunu ben alırım. trafikte kullanmak isterse kendisi alsın :D
tabi çocuk (kız/erkek) istediği sürece benim yönlendireceğim sporlar;
1-kış sporları kayak/snowboard
2-motocross/supermoto
sonuna kadar destek olurum
-
Levsy adlı üyeden alıntı
inanılmaz güzel bir yazıdır bu. ilk motora başladığımda okumuştum bunu 2007 de kendi çocuğumun motora binmesini isterim çünkü motor farklı birşeydir...
-
Koltuguna oturamaz, yanına yaklaşamaz .... gelsin benim gibi 40 yaşına 25 yıl araç kullansın o zaman binsin...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)