Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Duke 200 Son Hiz Mevzusu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HD VS KTM
    ANLATMAK İSTEDİĞİM

eğer son hızlar karşılaştırma krıterleriyse son hızı yuksek olan makine dusuk olan makıneye son hıza cıkana kadar fark atıyor. konunun anafıkrı budur. anlatmak ıstedğim makinelerdeki son hızın motor blogunun her seyı olmadığıdır.

yaş 20 cbr 125ı cok ıyı tanırım 250sını 250 km cıvarı kullandım. hyonun da 2007 modelini bi tur atayım dıye odunc aldım donuşte al baba sen bunu benden altımda bertaraf olacak diye geri verdım.
    ucanteneke5 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oksure gebere 160lari bile goremeyen, gorurse de kendini oracikta birakan 200luk motorlarin son hizi ustunde kavga eden insanciklari izlemeye doyum olmuyor.

Sozume ek olarak: Biz misal MT-07 ile drag yarisinda tum 600luk racingleri, 650likleri hatta bazi 850likleri yedigimizi iddia edip davet ediyoruz sonra yiyoruz onlari.

Burada bos konusmak yerine neden bunu yapmiyorsunuz?

Motosiklet binenindir. Atip tutan bunun ispatini uygun bir yerde yapmakla yukumludur. (trafikte degil, kapali alan ya da pistte),

Gerisi "benim cisim daha uzaga gidiyo inanmazsin valla bak"tir.
    Ben İzmirdeyim, orada 600 lik racingleri yiyen sizin tayfadan birisi varmı Mt07 ile?
    Bende R6 var beni bir yermisiniz dragda? Aksiyon cam de mevcut çekim yaparız, görelim bakalım MT07 nasıl yiyiyormuş burada ifşa edelim sonra alalen.

Size geçilirsem orada o motoru benzin döker yakarım o derece iddea ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:38 ----------

Alıntı pelevenk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ANLATMAK İSTEDİĞİM

eğer son hızlar karşılaştırma krıterleriyse son hızı yuksek olan makine dusuk olan makıneye son hıza cıkana kadar fark atıyor. konunun anafıkrı budur. anlatmak ıstedğim makinelerdeki son hızın motor blogunun her seyı olmadığıdır.

yaş 20 cbr 125ı cok ıyı tanırım 250sını 250 km cıvarı kullandım. hyonun da 2007 modelini bi tur atayım dıye odunc aldım donuşte al baba sen bunu benden altımda bertaraf olacak diye geri verdım.
    Ne kadar ustalaşmisşin motosiklet konusunda, bundan sonra sana üstad diyelim
    dyavol-77 bunu beğendi.

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    70 küsur beygirlik mt 07 nin 120 beygirlik 600 ss leri geçebilmesi cok ilginç. Belki cok kısa bir süre mesela 50 -100 metre öne çıkabilir, o da çift silindir oluşundan alt devirlerinin güçlü oluşundan olabilir ama kısa bir süre sonra racing yanından uzar gider bu kesin birşey.
    Hele hele 400 metre drag yapilsa mt 07 nin hiç şansı olmayacagini düsünüyorum.
    dyavol-77 bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Sj's nin yazdıklarına bakalım ilk hangi sazan atlıycak diye merak edip girdim çıkıyorum.

Sj's
    Sakın açıklama yapma eğlenelim biraz

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Yalnız mevzu farklı bir yöne gitti mt-07 R6 falan genel drag yarışları düzenleyin o zaman bütün herkes rahatlasın

Motosikleti
    Şu sıralar adrenalin istedigimde bws 125 i kullaniyorum. 1000 rr dan daha iyi gidiyor sanki

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Alıntı s.e.c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu sıralar adrenalin istedigimde bws 125 i kullaniyorum. 1000 rr dan daha iyi gidiyor sanki
    hocam onun 2 zamanlı ruhu yeter

Motosikleti
    Hocam bendeki 2014 model 4 zamanli olandan

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Ben 2 zamanlı kullanmıştım çok hoşuma gitmişti ilk motorumu yaz gibi alicam parayı bulursam 2. Motor olarak alabilirim

Motosikleti
    2 zamanli olanini 2001 yilinda 300 metre kadar kyllanmistim. O zamanlar yasim cok genc oldugundanmi ne bilemem ama acayip seri gelmisti şuan bendeki ile kiyaslama yapamiyorum. Tek bildigim 4 zamanlisinin yol tutuş ve fren kabiliyeti cok cok iyi

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Mt7 -R6 dıRRRRak yarışında oyum R6 ya mt7 kazanırsa bende motoruma kolonya döküp yakıcam :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

Hem 2007 hemde 2013 model hyosung gt 250r kullanmiş biri olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki gt250r ne yazik ki öne taktigi çift disk yerine ktm nin tek disk ve kaliperini kullansa çok daha iyi olurmuş. Gerçi 2013 olan gt250r ımda michelin pilot power lastik takimi ve çok kaliteli 2 takım balata ile işi çözmüşüm.( youtube a "gt250r kocaeli" yazip videomda nasil fren yaptigimi gorebilirsiniz)

Gel gelelim, duke 390 ın frenlerinin yanına yaklaşamaz. Birde şu türban meselesini cok karıştırdılar..

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kullanım amacına göre tamamen.
    benim motor 100 km sa hızla giderken 7000 devir çeviriyor.
    sym wolf 100 le giderken 6-7 arası çeviriyor.
    duke ile 100 le gitmeye kalkarsanız demekki 8000 devir civarı çevirecek.

bu durumda uzun yolda motor bağıracak ve rahatsız bir yol olacak.
    bu yüzden uzun yolda wolf veya pulsar duke dan daha rahat yol alıyor diyoruz.

0-100 hızlanmasının çok olması açıkçası benim için bir şey ifade etmiyor.
    ben şehir dışında giderken müzik dinleyip manzarayı seyretmeyi seviyorum.

başka bir arkadaşım ışıklarda yanındakiyle kapışmak isteyebilir. bunun için düke daha iyi olabilir. bilemem. benim için değil.
    Wolf 5500 devirde 100 ile gidiyor.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı agrasiwe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Wolf 5500 devirde 100 ile gidiyor.
    düzelteyim aklımda öyle kalmış..

önceki mesajda düzenleme çalışmıyor valla.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    kullanım amacına göre tamamen.
    benim motor 100 km sa hızla giderken 7000 devir çeviriyor.
    sym wolf 100 le giderken 6-7 arası çeviriyor.
    duke ile 100 le gitmeye kalkarsanız demekki 8000 devir civarı çevirecek.

bu durumda uzun yolda motor bağıracak ve rahatsız bir yol olacak.
    bu yüzden uzun yolda wolf veya pulsar duke dan daha rahat yol alıyor diyoruz.

0-100 hızlanmasının çok olması açıkçası benim için bir şey ifade etmiyor.
    ben şehir dışında giderken müzik dinleyip manzarayı seyretmeyi seviyorum.

başka bir arkadaşım ışıklarda yanındakiyle kapışmak isteyebilir. bunun için düke daha iyi olabilir. bilemem. benim için değil.
    duke 200 100km.ile giderken 7500 devir çeviriyo sürekli 120 ile giderken hiç te rahatsız etmiyo ben geçen yaz bulgaristana gittim istanbuldan edirneye kadar iki kişi hiç 120 nin altına düşmedi ki ben 115kl. ve artçım 50kl.du yani uzun yolda 120 ile çok rahat gidebiliyosun pulsar bunu başaramıyo otobandaki rampalarda bayılıyo.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

Alıntı gokhanarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GT 250 R, Ninja ve CBR 250'de mi yakalayamaz
    denemelerim oldu ilk kalkışta 100 kadar hiç biri gelemiyo sonradan yetişiyolar tabi ama istanbul trafiğinde duke nin peşinden gelmekte zorlanıyolar hele GT250 hiç yok gibi bişry.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duke güzel motor, şehir içinde güzel bir oyuncak. Uzun yol uyuz yol olabilir. Zira mantıken 120 ile gitmeye kalksanız 136 da kesiciye giriyorsa motor çok bağıracaktır. KTM kalitelidir diye düşünüyorum. Ama işte kullanım amacı önemli. Ben trafiğin yoğun olmadığı bir ilçede yaşıyorum. Duke 200'ün hareket kaabiliyeti çok şey katmaz bana. Ani ivmelenmesi iyidir ama genelde gezilerim en kısasından ilçeler arası olduğundan uzun yolda rahat edebileceğim, 110-120 km/h ile giderken bağırmayacak bir motor isterim ki duke 200 bunları karşlamıyor söylediklerinizden anladığım bu. İstanbulda yaşıyor olsaydım sevgilim bile olabilirdi bu motor. O trafik keşmekeşinde çok idealdir diye düşünüyorum.

CBR 125 top speed konusunda ise, aerodinami var vs. var yorum yapmak zor o konuda. Ama b.ktan kuba xcg150 ile 140 yapan bi arızalı var ilçede, cbr 125 de en az o motor kadar kaçar diye düşünüyorum.
    duke 200 136 da kesiciye devirden değil kilometreden giriyo tam 10000 devirde 136 yapıyo diyer viteslerde 10700 de kesiciye giriyo yani kesiciyi kaldırırsan 150 nin üstüne çıkıcak ama son devir kulanılmasın ve daha uzun ömürlü olsun diye böyle yapılmış.
    berkcigdem ve xawa bunu beğendiler.
    Hayat ENDURO yla başlar
    ENDURO yla devam eder
    ENDURO yla biter.

Motosikleti
    yok
    Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    duke 200 100km.ile giderken 7500 devir çeviriyo sürekli 120 ile giderken hiç te rahatsız etmiyo ben geçen yaz bulgaristana gittim istanbuldan edirneye kadar iki kişi hiç 120 nin altına düşmedi ki ben 115kl. ve artçım 50kl.du yani uzun yolda 120 ile çok rahat gidebiliyosun pulsar bunu başaramıyo otobandaki rampalarda bayılıyo.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

denemelerim oldu ilk kalkışta 100 kadar hiç biri gelemiyo sonradan yetişiyolar tabi ama istanbul trafiğinde duke nin peşinden gelmekte zorlanıyolar hele GT250 hiç yok gibi bişry.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

duke 200 136 da kesiciye devirden değil kilometreden giriyo tam 10000 devirde 136 yapıyo diyer viteslerde 10700 de kesiciye giriyo yani kesiciyi kaldırırsan 150 nin üstüne çıkıcak ama son devir kulanılmasın ve daha uzun ömürlü olsun diye böyle yapılmış.
    max. 10.000 rpm devire ulaşan bir motor , 120 km sa hızda 9000 devir çeviriyorken sizce çok rahat gidiyorsan , bence tartışacak bir şey yok.

pulsarın max deviri 11.000 120 ile giderken 8400 çeviriyor. alırsak 5. vitese , düke ün 6. vitesi olur zaten. o durumda da akşama kadar 120 nin altına inmeyebiliriz. yeri geldiğinde de alırım 6. vitese , kafa dinleyerek yolumu giderim.

ki bi sym wolf 100 de 5.500 devir çeviriyorsa , motor fıtı fıtı 100 km hız yapıyor demektir.

Motosikleti
    max. 10.000 rpm devire ulaşan bir motor , 120 km sa hızda 9000 devir çeviriyorken sizce çok rahat gidiyorsan , bence tartışacak bir şey yok.

pulsarın max deviri 11.000 120 ile giderken 8400 çeviriyor. alırsak 5. vitese , düke ün 6. vitesi olur zaten. o durumda da akşama kadar 120 nin altına inmeyebiliriz. yeri geldiğinde de alırım 6. vitese , kafa dinleyerek yolumu giderim.

ki bi sym wolf 100 de 5.500 devir çeviriyorsa , motor fıtı fıtı 100 km hız yapıyor demektir.
    wolf e bişey demiyorum o ayrı onun strok ve çap farklı alt devirleri güçlü yani torklu motoru var endurolar gibi ben özellikle pulsar diye yazdım çünkü pulsarda baya bi kulandım pulsarda vibrasyon daha fazla olduğundan daha çok yoruyo insanı ve tek eksatrik olmasından rampada yoruluyo normaldir benim duke de şuan arkada 39 diş var ve 6800 devirde 100 le gidiyo ama rampada bayılıyo orjinal dişli 42 dir.
    dyavol-77 bunu beğendi.
    Hayat ENDURO yla başlar
    ENDURO yla devam eder
    ENDURO yla biter.

Motosikleti
    yok
    wolf e bişey demiyorum o ayrı onun strok ve çap farklı alt devirleri güçlü yani torklu motoru var endurolar gibi ben özellikle pulsar diye yazdım çünkü pulsarda baya bi kulandım pulsarda vibrasyon daha fazla olduğundan daha çok yoruyo insanı ve tek eksatrik olmasından rampada yoruluyo normaldir benim duke de şuan arkada 39 diş var ve 6800 devirde 100 le gidiyo ama rampada bayılıyo orjinal dişli 42 dir.
    evet olay bu aslında , tamamen dişli meselesi , yoksa zaten duke cbr wolf pulsar , pulsar azcık daha az olmak üzere aynı güçte motorlar.
    ben sadece duke un orjinal dişlilerinin bu ayarlarla çıkması sonucu (benim için) uzun yola uygun olmadığını dile getiriyorum. sonuçta herkes dişli değiştirmeye bu kadar kolay bakmayabiliyor.
    sizin motorunuzda dediğiniz oranda dişli değişimi yapıldıysa top speedi de zaten bu durumda 146 km sa olmuş.
    ucanteneke5 bunu beğendi.

Motosikleti
    evet olay bu aslında , tamamen dişli meselesi , yoksa zaten duke cbr wolf pulsar , pulsar azcık daha az olmak üzere aynı güçte motorlar.
    ben sadece duke un orjinal dişlilerinin bu ayarlarla çıkması sonucu (benim için) uzun yola uygun olmadığını dile getiriyorum. sonuçta herkes dişli değiştirmeye bu kadar kolay bakmayabiliyor.
    sizin motorunuzda dediğiniz oranda dişli değişimi yapıldıysa top speedi de zaten bu durumda 146 km sa olmuş.
    top speid değişmiyo yukarda yazmıştım duke devirden değil kilometreden kesiciye giriyo yani beine mudahale etmediğin sürece bu makina 136 da kesiciye girer.
    sadece bu defaa 10000 yerine 9200 devirde 136 yı tamamladığından kesiciye giriyo.
    Hayat ENDURO yla başlar
    ENDURO yla devam eder
    ENDURO yla biter.

Motosikleti
    yok
    top speid değişmiyo yukarda yazmıştım duke devirden değil kilometreden kesiciye giriyo yani beine mudahale etmediğin sürece bu makina 136 da kesiciye girer.
    sadece bu defaa 10000 yerine 9200 devirde 136 yı tamamladığından kesiciye giriyo.
    bunu bilmiyordum ama bu durumda bunun elektronik olarak ayarlanması yapılmıyor mu? çok mantıksız bir iş olmamış mı bu?
    o zaman şöyle bir düşünürsek , dişliyi büyütsek , mesela 50 lik dişli taksak , motor kesici diye bir şeyle karşılaşmadan 12800 devire çıkabilir

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    KTM geçme demiş o hızı, WP amortisötler baş edemiyormuş ne ara KTM düşmanı oldum ben be

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)