Ben denedim. Gaz yağı, paslanmış zincirin pasını gidermedi.
Ben denedim. Gaz yağı, paslanmış zincirin pasını gidermedi.
google kısa bir araştırma yapsanız bile wd40 zincire sıkılmayacağını(oringli ise) görüceksiniz..oringlerini eritmek istemiyorsanız wd40 sıkmayın arkadaşlar...mazot ile temizleyin kurulayın bekleyin sonrasında yağlayın zincirinizi zincir yağı ile .. eğer pas çıkmadıysa demekki miladı dolmuş yenisi ile değiştirmek zorundasınız..biniyorsak seviyorsak bu aletlere gereken özeni göstermemiz gerek
hocam, wd40 da gazyağı da olmaz bence. wd40 hidrofobik bir aerosol, yani sıkılan bölgeye suyun temasını engeller (WD-40 Water Displacement (ya da water repellent)) ve ya başka bir tanımla oksitlenmesini engeller. tanımına bakarsanız da paslanma önleyici yağ çözücü olarak geçer, pas sökücü değil.
arkadaş çoktan paslanmış bir zincirden bahsediyor. gazyağı ise yağ çözücüdür. gazyağı ile zincirin üstündeki yağa hapsolmuş kiri ve eskimiş yağı temizlersin. onun da pasla işi olmaz.
Bu nedenle pas sökücü özelliği olan zincir temizleyici kullanması gerekir. temizleme işleminden sonra wd 40 mı sürer doğrudan zincir yağı mı sürer bilmiyorum. ben zincire WD-40 sürmedim hiç. gerek de görmedim şimdiye kadar. zinciri düzenli yağlar, temizlersen pırıl pırıl kullanırsın.
WD-40, elektrik bağlantılarına, civata başlarına, suyun sıçradığı eklem ve bağlantılara kullanılır benim bildiğim. başka kullanım alanı varsa da ben bilmiyorum.
Iste kilit nokta , agzina saglik.. Yukarıda wd40 ise yarar diyenlere hitaben.. Ayrıca efendy06 nin dedigi gibi wd kullanıp ,sadece paslanmayi durdurdugunu ama temizlemedigini yazmis..
Zincir temizligi için gazyagi,mazot yeterli sonucunu cikartiyoruz, pasda dahil.. Zincir ile alakli herhangi bir temizlik islemi icin,kafa karistirmaya gerek yok.. Adam gelecek okuyacak su forumu, gidecek oringkli zincirini wd40 sıkacak..
Zamaninda un corbasi tarifi muhabbetine donecek is, 6 sb un,6 sb su...
Tesekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Muhakkak araştırdığımizda ulasilamayack bir bilgi yok bilgi çöplüğünde ancak önemli olan doğru bilgiyi ayirt etmek .
Su da bir gercek, su konuyu açıp okuduğunda zincire wd 40 sıkacak mutlaka bir insan çıkacaktir güzel ulkemde..
Tesekkürler noktayi da siz koymus oldunuz.
wd40 in adini ilk duydugumda, araştırdım azıcık,nedir ne ise yarar pasa,kire herseye wd40 , o kdar çok abartilmistiki, en son aeanin bir videosu denk geldi, wd40dan bahsetmiş.. birak zincire sikmayi o zamanlardan netti benim icin, zincir ile ilgili temizlik adina, gazyagi,dis fırçası,legen,kulak copu yeterli bna.
Muhakkak sorulacak,tartisilacak ki, adamin biri gelip okuduğunda, wd alıp sikmayi dusunmeyecek.. Doğru olan neyse cikacak..
Ben bildigimi dahi sorarim ustad,su hayatta en kotusu bildiğini sanmaktir.
Niye adam gitsin o ringli zincirine wd40 sıksın yahu, açıkça yazdım. Zincire wd 40 sıkan insan(zincirinde o-ring yok ise) belli ki konuyu okumuş ve anlamış demektir.
o ring yoksa wd40 da olur, benzin de olur.
Rks nin zinciri
büyük ihtimalle o-ringsiz fakat ne olur ne olmaz diye de özellikle durumu belirttim.
Madem merak ettiniz okuyup araştırmanıza rağmen burada öğrendiniz; gazyağının uçuculuğu mazota göre çok daha yüksek. Bu nedenle zincir temizliğinde mazot yerine gaz yağı kullanın ki sonraki yağlamanızda zincir yağı, zincire tutunabilsin
BatuhanK,
Olmaz olmaz diye bisey yok, su yorumunuzdan sonra geriye dönüp tekrar baktim , harbiden de oringsiz diye belirtmissiniz.. Telefondan giriyorum, görmemisim oringsiz diye belirttiginizi.
Niye bu kadar abarttıniz anlamıyorum sormayalimi yani?
Ben oringsiz ise wd 40 kullanma diye bir yoruma itimat etmem, dayanagi olmali bana göre.
Forum burasi, adam konusunu acmis, soruyor, bu kadar kucumsenmez insanlar..
Kimsenin küçümsendiği falan yok, önce görmedim deyip sonra da dayanağı olmayana itimat etmem diyorsunuz. Burada kimse bilimsel bir dille yazmak zorunda değil. Merak ediyorsanız kendiniz araştırabilir, zor geliyorsa neden diye sorabilirsin.
Yazdıkarınızı tekrar olursanız farkedersiniz ki yazılan şeyi daha tam okumadan insanları yanlış yönlendirmek, hayattaki en kötü şeyin, bildiğini sanıyor olmaya kadar bir çok cehalet vurgularıyla yaftalamışsınız.
Sonuç olarak bunlara rağmen bir önceki mesajımda da kafaya takılacak veya alınganlık gösterilecek bir şey göremiyorum.
Konuyu açan arkadaşa da cevabı verildi, soru işareti kalsaydı aklında sorardı diye düşünüyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)