Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

maliyenin satışa çıkardığı motosikletlerden almak isteyen varmı..

Motovento
    REKLAM ALANI
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    StormlorD , anladığım kadarıyla daha önce bu satışlardan edindiğin bir motosikletin var.
    VOGGY'nin yazısı dışında çok da hakim değiliz bu konular hakkındaki bilgilere.
    Burada ya da teni bir topicte ,1., 2. veya 3. satışın avantaj ve dezavantajlarını, ihalelere katışlmak için yapılması gerekenleri, ihale sırasındaki işleyişi, hangi ürünlerin artırımına katılabileceğimizi ve kazanırsak bizi bekleyen işlemler hakkında bizi bilgilendirebilir misin?
    tabiki seve seve biraz uzun olacak ama neyse
    arkadaşlar herşeyden önce bunlara dikkat edin:
    gümrükte satılan mallarda belirtilen hasar miktarına inanmayın.Bazı araçlarda %10 hasar diyor gidip bakıyorsunuz aracın motoru yok ,kendiniz gidip didik didik edip inceleyin gerçi bakarak motorun arızalı olup olmadığını anlayamazsınız ya neyse
    eğer HASARSIZ yazıyorsa ihaleyi kazandıktan sonra aracı teslim almaya giderken son kez inceleyin,eğer bir yerinde ağır hasar görürseniz HASARSIZ yazdığı için satın almama hakkınız var bunu sakın unutmayın.

yapmanız gerekenler:
    motoru gördünüz beğendiniz ve ihaleye katılmak istiyorsunuz.şu an 589 ytl olan motor 3 defa ihaleye açılıyor.ilk ihalede satılmazsa 2. ihalede 440 ytl den açılıyor 2. ihalede de satılmazsa 3. ihalede 300 ytl gibi bir fiyatla açılıyor.
    bu tip artırmalarda herkes 3. satışları bekliyor ve teklif veren çok olduğu için genellikle 2. satış fiyatına yakın bir fiyatta satılıyor boşu boşuna saatlerce beklemeniz ve stres yaşamanız da işin tuzu biberi tabiki
    2. satışlara katılmanızı tavsiye ederim tek pey verip 445 ytl ye alabiliyorsunuz.

- ihaleye nasıl girerim çok işlem yapılıyor mu?
    ihalenin yapılacağı yer gebze ise gebze gümrük veyahut içerenköy gümrük(tasiş)(dudullu minibüsleri önlerinden geçiyor) veznesine gidiyorsunuz ve araç bedelinin %15 i kadar teminat yatırıyorsunuz (yaklaşık 60 ytl yapıyor) dilerseniz paranın hepsini de yatırabilirsiniz toplam bedelden düşülüyor ya da satın almazsanız paranızı tekrar geri alabilirsiniz yanlız ben ürününün kalan vergilerini yatırmak için gebzeye gittiğimde parayı içerenköyden yatırdığım için "siz hepsini bize ödeyin içerenköyden teminatınızı tekrar geri alabilirsiniz" dediler öyle de yaptım anlayacağınız yanınızda en az 800 ytl bulundurun
    teminatı yatırdıktan sonra muhtarlıktan ikametkah kağıdı alıyorsunuz ve belirtilen saatte ihaleye kimliğinizi de alarak katılabiliyorsunuz tabi teminat belgesini getirmeyi unutmayın
    önemli not:açık artırma esnasında ilan bedeli zart zurt vergileri alınacağı için yanınızda bol para ile gitmenizi öneririm.(ürünü kazandıktan sonra alıyorlar tabiki almazsanız bişi almıyorlar )

- ihale nasıl yapılıyor?
    ihale gebze'de itfayenin arkasında kalan çilingir düğün salonunda saat 9.30 da yapılıyor.herkesi sıraya sokuyorlar kimliğinize teminatınıza bakıyorlar ve size bir sıra numarası veriyorlar sonra sandalyelere oturup memurların gelmesini bekliyorsunuz
    memurlar geliyor ortaya bir adet kamera yerleştiriyorlar ve ihale başlıyor,ürünün sıra numarası markası modeli vs. söyleniyor adam soruyor "440 ytl var mı artıran?" her el kaldırmanız bir pey demektir ve pey miktarını baştan söylüyorlar 5ytl siz el kaldırınca başka teklif olmazsa ve 2. satıştaysanız 445 ytl ye x numaraya gitti diyorlar ve size motorun dosyaısnı veriyorlar ilan bedeli vergisi zart zurtu ödemek için de başka biri görevliye ortalama 60 ytl kadar birşey ödeniyor ondan sonra belge yi tekrar geri veriyorsunuz,belge ihale bitince tasiş gebzeye gidiyor kalan vergileri ödemek için zaten oraya gideceksiniz

-ürünü nasıl teslim alacağım? ne kadar vergi vereceğim?
    ihale bittikten sonra memurlar evrakları alıp geri dönüyorlar siz de oraya gidiyorsunuz ve tasfiye bölümüne gidip evraklarınızı aldıktan sonra vergilerin ödenmesi için vezneye gidiyorsunuz.ödeyeceğiniz vergileri hesaplamak isterseniz bu tabloya bakıyorsunuz http://www.tasis.gov.tr/yeni/ucret_v...it_maliyet.htm
    şu ana kadar yaptığınız masraf 445ytl+~60 ytl ilan bedeli vs.=500 ytl
    vezneye de tablodan hesapladığınızda yaklaşık ihale bedelinin%50 sine gelen 210 ytl daha veriyorsunuz yani : 445+60+210=710 ytl
    ödemeleri yaptıktan sonra tasiş faturanın kimin adına kesileceğini soruyor şahıs adına ise adresinizi fln veriyorsunuz.Gümrükte size trafik belgelerinin hangi şubeye gideceğini soruyorlar,gümrük trafik şubesine sizin bu ürünü aldığınızı ve faturasını da size teslim ettikelerini söyleyen "TRAFİK ŞEHADETNAMESİ" ni posta ile istediğiniz trafik şubesine yolluyorlar,ürünün faturası da posta ile evinize iadeli taahhütlü yollanıyor

gelelim ürünü teslim almaya:
    bu işlemlerden sonra üst kata çıkıyorsunuz ve size ürünün size teslim edilmesinde bir sakınca olmadığını söyleyen imzalı bir dilekçe veriyorlar.bu belgeyi de aldıktan sonra artık yola çıkıp motorunuzu almaya gidebilirsiniz
    ürünü teslim alacağınız yer İLÇE LOJİSTİK burası büyük bir antredepo motorlar burada kapalı alanda mhafaza ediliyor.yeri tam olarak çözemedim ama istanbul park yolu üstünde bir yerde ama ŞEKERPINAR da olduğunu biliyorum zaten yola çıkmadan evvel mutlaka sorun tam adres tarifi alın
    ilçe'ye geldiğinizde görevliye durumu anlatacaksınız ürün teslim almaya geldiğinzii söyleyeceksiniz,elinzideki dilekçe ile tabi sizi antrepo'ya yönlendiriyorlar,ürününüzü depoda gösteriyorlar iyice inceleyein daha önce dediğim gibi HASAR GÖRMÜŞSE ALMAMA HAKKINIZ VAR.
    motorun içinden akü asidi,alarm,cıvatalar,yan ayaklıklar,sepet kıl tüy birsürü şey çıkıyor,metal çerçeveli olarak.aracı kamyonetle de götürebilirsiniz ya da statioan araç varsa SAĞ TARAFA yatırarak götürebilirsiniz.
    isterseniz bir motorcuya götürün montajını yapsınlar ya da anlıyorsanız siz de yaparsınız.

elinizde sadece ötv belgesi,satış fişi vergi makbuzları kalacaktır,bu esnada siz motrunuzla trafiğe çıkamamanın acısını çekeceksiniz isteyen benim gibi diğer motorunun plakasını takar aylarca çıkar yakalanmaz ama yakalanırsanız cezası var
    artık sizin için kalan tek şey posta dan gelecek trafik şehadetnamesini beklemek olacak.posta elinize geçtiğinde trafik şubeye de bazı belgeler gitmiş oluyor.
    aracınız gümrükten trafik şahadetnameli olduğu için gereken belgeler şunlar:

YENİ KAYIT (GÜMRÜK TRAFİK ŞAHADETNAMELİ) ARAÇLARDAN İSTENİLEN BELGELER
    Gümrük Trafik Şahadetnamesi
    Uygunluk belgesi (mühendisler odasından proje çıkartılıyor 250 ytl masrafı var diyorlar)
    Zorunlu mali mesuliyet sigortası
    ÖTV Ödeme Belgesi aslı
    Vatandaşlık numarası
    Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
    Şoförler Odasından yeni kayıt dosyası
    NOT: Şahadetname tarihiden itibaren 3 ay içerisinde tescil ettirme zorunluluğu bulunmaktadır.

Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

a) Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti,

b) İmza sirküleri ibraz edilecektir

elinize geçen posta ve yukardaki evrakları tamamlayınca trafik şubeye gidiyorsunuz onlar kendilerine gelen şahadeetnameye bakıp karşılaştırıyorlar ve böylece trafik işini de halletmiş oluyorsunuz
    şu ana kadar kaça maloldu peki?
    710 ytl + 250 ytl teknik belge+plaka vs.=1000 ytl yi geçti
    arkadaşlar ben plaka ruhsat çııkarmadım çünkü gerçekten bir teknik belgeye 250 ytl vermem polis yakalarsa el koysun umrumda da değil
    125 cc lik cub piyasa da ne kadar şuan biliyorum ama karşılaştırmanızı yapın ve bazı şeyleri bilerek emin olduktan sonra ihaleye girin

yaşadığım tecrübeler bunlar arkadaşlar sorusu olan varsa sorsun yoruldum yahu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emeğine saygı ama ben bunun ne avantajı olduğunu anlayamadım. Masraf bin ytl yi geçti diyorsun ortada ruhsat, plaka yok garanti yok piyasadaki bu tarz motorlar bin, binbeşyüz ytl arası harcadığın vakit streste cabası, sonuç!?
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    üşenmeden yazdınmı yav helal olsun sağol...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emeğine saygı ama ben bunun ne avantajı olduğunu anlayamadım. Masraf bin ytl yi geçti diyorsun ortada ruhsat, plaka yok garanti yok piyasadaki bu tarz motorlar bin, binbeşyüz ytl arası harcadığın vakit streste cabası, sonuç!?
    plaka ruhsat hariç 700 ytl tuttu işte size anlatmak istediğim de bu,iyi araştırın
    ben motor aldığım zaman fiyatlar yüksekti şimdi düştü pek bir anlamı kalmıyor tabiki
    ama dersiniz ki bi tane daha motorum var plakasını takarım gezerim öyle olur ( : polise yakalanmayın yeter
    ayrıca gümrük işi gördüğünüz gibi biraz teferruatlı

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üşenmeden yazdınmı yav helal olsun sağol...
    eheh rica ederim ne demek,paylaşmayı severim

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için...
    Çok kapsamlı ve çok aydınlatıcı olmuş geçekten.
    Kabataslak haberdar olduğum, kulaktan dolma kimi şeyleri doğruladım ve yeni şeyler de öğrendim.
    Tekrar çok teşekkür ederim.(Bir hayli yorulmuşsun, eline sağlık.)
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Eline sağlık zealsuncu kardeşim
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz değil bayağı teferruatlı en azından konu hk. bilgimiz oldu, eyvallah.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Alıntı Sanlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık zealsuncu kardeşim
    eheheh rica ederim önemli değil maksat sizde "aaaa ne kadar ucuz hemen alayım" deyip girmeyin kara deliğe
    gümrükten bi mal alırken açılış fiyatına bir okadar da para ekleyip öyle hesap yapın 100 ytl lik motor plaka hariç 165 ytl ye mal oluyor ki bu motor sadece 125 cc..800cc lik bir bmw r80-gs alsanız kimbilir ne kadar para vereceksiniz (ki görmüştüm 3000 ytl ye kapandı ve tekrar iade etmişler herhalde ki satışa koymuşlar )
    gümrük=para tuzağı o hayabusa da duruyor hala satışta hani şu motoru olmayan prototip birde 7000ytl yazmışlar ya

Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için...
    Çok kapsamlı ve çok aydınlatıcı olmuş geçekten.
    Kabataslak haberdar olduğum, kulaktan dolma kimi şeyleri doğruladım ve yeni şeyler de öğrendim.
    Tekrar çok teşekkür ederim.(Bir hayli yorulmuşsun, eline sağlık.)
    burası zaten deneyimlerin paylaşıldığı bir yer değil mi? seve seve zamanım oldukça yazarım

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    sizde "aaaa ne kadar ucuz hemen alayım" deyip girmeyin kara deliğe
    açıklamalar ve uyarıların için teşekkürler.

mondial'in ve diğer çan çin'lerin gözünü seveyim.
    bastır visa'yı, al istediğin motoru, bin keyfince, gez, toz.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

cgl125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o hayabusanın motoru mu yok harbiden ondan mı prototip yazmışlar vay beeh
    yalnız kawasaki var bi tane klr650 fiyat çok iyi
    her şey mümkün değil
    hiç bir şey de imkansız

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    Alıntı serkankiyak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1300 suzuki var ama çok para diyolar...
    bunun motoru yok..bu uygulama prototip miydi neydi yani gosteris motoru..sakin almayin..

arkadaslar oncelikle uyarayim sizlerii ben 2000 yilina kadar gumrukten arac alip sattim..motorsiklette aldim..bakin gumrukten aldiginiz her aracin vergileri plaka masraflari.ve daha orada ihaleyi eger alirsaniz sonradan ogreneceginiz bi r suru vergisi var bi kere 10 yasindan kucuk arac alirsaniz %45 kafadan vergi veriyorsunuz..sonra gumrukte yattigi gunlerin bedeli rusvetler zaten havada ucusuyor..ve aldiktan sonrada kesinlikle tamirciye goturmeniz lazim..motoru veya araci toparlasin diye..yani anliyacaginiz yuzu astarindan pahali..hic ugrasmayin derim..2000 yilina kadar iyi para vardi bu iste ticaretinde ama 2000 yilindan sonra bu is zarar ..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Çok Güzel Açıklamalar Olmus... Bi Ara Cok merak etmiştim...

Ama Bi tAne Klr650 Vardı Gözüm Kaldı Be... Aman boşver ilerde Garantilisini alırız inşallah...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Duyduğuma göre öyle kolay değilmiş ordan bişey almak.
    İşe yarar arabaları motorları zaten istediklerine veriyorlarmış.
    Bir de almadan önce gidip göremiyorsun bakamıyorsun.Önce alıyosun sonra ne çıkarsa bahtına gibi birşey.Sağlam bir tanıdık olmadan almanızı tavsiye etmem.

salih288 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bize ekmek cıkmaz burdan
    [B][U]**SLOW DOWN PLEASURE UP!![/U][/B]**:bounce:

red - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 250 mct (metal fırtına)
    bu işler yaman işler içeride adamın olması lazım yada su ihalecilerden bir tanıdık ben okudum tırstım büyük deniz burası biz küçük balıgız

gupilya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Truva 250 TR
    StormlorD verdiğin bilgi için teşekkürler.

Motosikleti
    Alıntı FutureShock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duyduğuma göre öyle kolay değilmiş ordan bişey almak.
    İşe yarar arabaları motorları zaten istediklerine veriyorlarmış.
    Bir de almadan önce gidip göremiyorsun bakamıyorsun.Önce alıyosun sonra ne çıkarsa bahtına gibi birşey.Sağlam bir tanıdık olmadan almanızı tavsiye etmem.
    selam,
    www.tasis.gov.tr 'ye girip beğendiğin aracı yerinde görebiliyorsun,üzerinde ihale numarası yazıyor zaten arabaların veya motorların(yağlı boya ile yazıyor adamlar ) araçları görebilmen için araç listesi ve giriş kartı alıyorsun (1,5 ytl idi en son) domuz suratlı bir memura kartı gösterip rahatça gezebiliyorsun,dikkat ettiğim birşey vardı araçların aküleri bitik olduğu için altına forklift sokup güzelim mercedesleri bmw leri saman balyası gibi kaldırıp atıyorlardı,burdaki araçlardan kimseye hayır gelmez arkadaşlar.Yeşilköy deki tasişte motorların üstü açık,yağmur yağıyor her yeri pas olmuş,arabaların camları kaputları açık içine su giriyor,orada çalışanlar resmen servet düşmanı denilebilir,satılan araçlar devletimize döner sermaye olması için yapılırken bunlar satılmasın diye hiç ilgilenmiyorlar araçlarla,çok kızdım bunları görünce.
    biraz okusan keşke yorum yazmadan önce
    saygılar

Alıntı gupilya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    StormlorD verdiğin bilgi için teşekkürler.
    rica ederim görevimiz :p

slm arkadaşlar bende inceledim 2 farklı model buldum

27 İSTANBUL GEBZE GÜMRÜK AÇIK Motorsiklet 2005 Gianco 110 H.sız Gebze Tasiş 324,00 33,00 12.05.2006 09:30 İhale Koşulları 440,00 1
    28 İSTANBUL GEBZE GÜMRÜK AÇIK Motorsiklet 2005 Giantco Hunter H.sız Gebze Tasiş 432,00 44,00 12.05.2006 09:30 İhale Koşulları 710,00 1

[giantco hunter] ve [giantco 110 xe] hazarsız 0km. gebze tasiş de ilgilenen arkadaşlara duyrulur özelliklerinide buldum aşagıda verdim

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    slm arkadaşlar bende inceledim 2 farklı model buldum

27 İSTANBUL GEBZE GÜMRÜK AÇIK Motorsiklet 2005 Gianco 110 H.sız Gebze Tasiş 324,00 33,00 12.05.2006 09:30 İhale Koşulları 440,00 1
    28 İSTANBUL GEBZE GÜMRÜK AÇIK Motorsiklet 2005 Giantco Hunter H.sız Gebze Tasiş 432,00 44,00 12.05.2006 09:30 İhale Koşulları 710,00 1
    hunter'ı ele alalım
    430+60+220+250+200= 1160
    iyi ihtimalle, 1200 ytl'ye mal edeceksin.
    o da, ihalede alabilirsen, ve tüm gidiş geliş + tel, vs masraflarını, hesaplarsan...
    bunlar da az rakamlara çıkmıyor.
    kaybedeceğin zamanı düşün, ne kadar koşturacağını düşün... bunların hepsinin hesabını yap, ve üzerine ekle...

sonunda, çalışıp çalışmadığı belli olmayan, parça bulunabilirliği ve servis garantisi olmayan bir motorun olacak

seni bilmem ama, bana göre hiç akıl karı değil...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

whitecloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    su motoru
    slm arkadaslar
    bende inceledim fiyatlar akıllara zarar bazı aletlerde ama ne maliyet hakkında bilgi vewrirmisiniz 1,000 ytl olan bir makina kaca gelecek bizee

teşekkürler

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler