Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

şahin motor dolandırıcılığı

REKLAM ALANI
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı ygtemerce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Savcılığa verdim herşeyi.hiçbir sonuç çıkmadı bu kadar işte hak hukuk inşallah fazlasiyla cikar bir yerden.Kafayi bozdum 170 lirayla ne batarim ne cikarim ama yikicam dukkanlarini baslarina.
    Şimdi kanunda suça teşvik diye birşey var, o yüzden bazen duyuyorum böyle durumlarda bazı arkadaşlar kamera açısına girmeyecek bir uzaklıktan sapanla koca camı indirip gidiyormuş. Ben öyle duydum.
    farostar ve tinerci bunu beğendiler.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok.
    Elin çinlisinden, tarzanca dilimizle parça alıyoz 2 haftaya geliyor, gelmezse parça gelmedi diyoz adam gık demeden aynı parçayı bi daha yolluyo beş kuruş da istemiyor, memleketimde güvenerek alışveriş yapıcak site arıyoruz. Çinliye laf atanın tekeri çamurlansın.

Motosikleti
    honda cbf 150
    2016 yılında cbf 150 için parça siparişi vermiştim işte depo kılıfı tur camı vs. vs. kapıda ödemeli istediğimi söyledim tamam dediler adresimi aldır 2 gün geçti ne gelen var ne giden dedim hayırdır işte kargonuzu biz verdik gelmesi lazım ıvır zıvır kargo şirketiyle papaz oldum bunlardan sebep daha sonra kargo parasını bahane ettiler ürünlerin fiyatını hemen almak istediklerini söylediler güvendik dedidim belki gönderirler gönderdik 4 gün oyalamaca ana avrat sövdüm bunlara interntten dükkan adresini öğrenip 4 motor yola çıktık dükkana vardım baktım birtane yavşaklık abidesi içerde oturuyor işte dedim ben para almaya geldim masuztan işte depo kılıfı tur camı vs. vs. saydım şöyle bi kal geldi adama ve dediki ben bu parçaları biryerden hatırlıyorum dedim demek hatırlıyosun hatırlamana yardımcı olayım ben senin dedim korkudan altına sı*tı karı gibi oldu hemen dedim paramı ver yoksa bu dükkanı yakarım sana mezar olur . dua etsin öldürmediğime hakınızı her zaman arayın arkadaşlar para kolay kazanılmıyo böyle şerefsizler için kazanmıyoruz sonuçta . sizinle paylaşmak istedim biraz uzun oldu kusura bakmayın
    ferhatkars bunu beğendi.

Motosikleti
    KUBA SUPERLIGHT 200
    Bugün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mağdur olan kişilere de yarım saatlerini ayırıp aynısını yapmalarını öneririm. Şikayet sayısı artarsa, site kapatılması ve hapis cezasına kadar yolu var.

22.06.2017

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

11.06.2017 tarihinde Şahin Motorsiklet adıyla bilinen, “www.sahinmoto.com” adresini üzerinden yayın yapan e-ticaret sitesinden motorsikletim için bir arka çanta sipariş ettim.

Aynı sipariş için sitede belirtilmiş olan banka hesaplarından CELAL KARABULUT adına TR700006400000111340096332 iban numarasına sahip TC İŞ BANKASI banka hesabına 93TL (DOKSAN ÜÇ LİRA) eft işlemi gerçekleştirdim.

Sipariş tarihinden itibaren bugün 22.06.2017 tarine kadar sitede belirtilen 0212 477 44 72 ve 0532 487 12 99 numaralı telefonlar ile şahsıma ait XXX XXXX nolu telefonum üzerinden 20’nin üzerinde görüşme gerçekleştirdim.

Farklı günlerde yapılan her konuşmada karşı taraf ürünün o gün içerisinde MNG kargo veya Aras Kargo ile kargoya çıkacağını veya çıktığını ve takip numarası için geri arayacaklarını belirttiler. Ancak kargo şirketlerini aradığımda bir kargo çıkışı olmadığını öğrendim.

Bugün internet üzerinden araştırma yaptığımda bir çok kişinin aynı şekilde aynı internet sitesi tarafından dolandırıldığını öğrendim.

Site yöneticilerinin belirttiği hesaplarına para aktarmama ve açık bildirimime rağmen tarafıma sözde alışverişe konu motosiklet çantasını göndermemeleri şeklinde gerçekleşen olayda; bilişim sisteminin araç olarak kullanılması suretiyle gerçekleştirilen eylemlerin TCK’nun 158. maddesinin 1. fıkrasının ( f ) bendi uyarınca nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturduğu kabul edilmeli ve şüpheliye bu sebeple ceza verilmelidir.

İnternet üzerinden kolay bir şekilde alışveriş yapma imkânımıza da darbe vuran şüphelinin alacağı ceza internet üzerinden toplumun alışveriş yapma güvenini sarsması ve bu tür işlemler sebebiyle birçok kişinin mağdur olması sebebiyle alt sınırdan uzaklaşılarak daha üst seviyede verilmeli ve internet üzerinden yapılacak alışverişlerde bu şekilde ceza verilerek güvenin yeniden sağlanması gerekmektedir.

Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu ise TCK’nun 158/1-f maddesinde; “(1) Dolandırıcılık suçunun; … f) Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle, … işlenmesi halinde, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. Ancak, (e), (f) ve (j) bentlerinde sayılan hâllerde hapis cezasının alt sınırı üç yıldan, adlî para cezasının miktarı suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamaz” şeklinde düzenlenmiştir.

Maddenin gerekçesinde de; “Dolandırıcılık suçunun, bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenmesi de, birinci fıkranın (f) bendinde bu suçun bir nitelikli unsuru olarak kabul edilmiştir. Bilişim sistemlerinin ya da birer güven kurumu olan banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması, dolandırıcılık suçunun işlenmesi açısından önemli bir kolaylık sağlamaktadır” açıklamalarına yer verilmiş olup, bu bentte bilişim sistemleri ile banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık olmak üzere birden fazla nitelikli hal kabul edilmiştir.

İnternet üzerinden ilan verip talep edilen ücreti tarafına yatırmama rağmen ürünlerimi göndermeyerek beni dolandıran şahıstan bu sebeplerle şikayetçiyim. Şahıs hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak eylemine uyan maddelerden dolayı ceza verilmesini takdir ve tensiplerinize arz ederim.

EKLER
    Ek-1 Dekont
    Ek-2 Sipariş Bilgileri
    Ek-3 Şahin Motor Banka Bilgileri ve Açık Adresi.
    Ek-4 Kimlik Fotokopisi

Ad Soyad

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Bu konu ülkenin hali gibi adamlar mütemadiyen (isitkrarlı bir şekilde) çalıyor , dolandırıyor ve kimse organize olup hakkını aramıyor.

Motosikleti
    KUBA SUPERLIGHT 200
    Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konu ülkenin hali gibi adamlar mütemadiyen (isitkrarlı bir şekilde) çalıyor , dolandırıyor ve kimse organize olup hakkını aramıyor.
    aynen öyle adamlar 3 yıldır bu işi aynı site üzerinden yapıyor, kimse de şikayet etmemiş anlaşılan. 90 - 100 lira demeden gidip şikayet etmek lazım.
    mgora bunu beğendi.

Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Sikayet neden edilmiyor, adalet sistemi haksizdan yana cunku. Avukatlar hakimler savcılar hepsi terazide parayi seciyorlar. Yatacak yerleri yok.

Adam 50-100 liranın geri gelmeyecegini biliyor hatta ustune ustluk ceza bile alabilir hakli olsa da.

Siz yine de en dogrusunu yapmissiniz umarim sonuc sizin icin olumlu olur.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    bu aralar aksiyon arıyorum zaten, 3 5 kişi toplanıp basalım...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)