Alinmaz alinmaz dediniz gitti Suzuki gsxr600. 1 hafta icinde kayboldu ilan. :( 9000 tlye gitti aletttt
Alinmaz alinmaz dediniz gitti Suzuki gsxr600. 1 hafta icinde kayboldu ilan. :( 9000 tlye gitti aletttt
Kardeşim git 25 bine 600F falan bak. Hem sıfır veya 2010 üzeri alırsın. Hemde 600 lükten beklentilerini karşılar.
Eski eskidir,zevk için eski mal almak akıllıca değildir, ben 2011 de 1994 model bir renault 11 rainbow almak zorunda kaldım çünki çocukları okula kendimi ve eşimi işe götürmek zorundaydım malum büyük şehir hayatı, olaylar:
1-Ustaya gösterdim, çok orjinal silindir kapağı bile açılmamış dediler hatta radyatör borusu kelepçeleri bile değişmemiş çünkü bunlar bir kere açılınca kırılıyor yenisi takılıyor dediler, boyasıda orjinaldi sadece ufak tefek boyalar vardı.
2-Lastikleri değiştirdim.
3-yolda giderken debriyaj teli koptu.
4-Camlara su attırma motoru bozuldu değiştirdim.
5-Su kaynattı conta yaktı, silindir kapağı taşlandı conta değişti.
6-Fren beyni hidrolik kaçırdı değişti.
7-Fren hortumları fren merkezleri, balatalar diskler komple değişmek zorunda kaldı.
8-Vestinghouse diye birşey var fren pedalının altın , ani fren yapınca patladı, içindeki lastik ve davlumbazı değişti.
9- antifiriz koydum, büyük radyatör ve arabanın kokpitin altındaki küçük kalorifer radyatörü delindi ,ikisinide değiştirdim hele o kalorifer radyatörü değiştirmesi için kokpit ve direksiyon tamamen söküldü.
10- Kalorifer vantilatörü bozuldu değiştirdim.
11- İç taraftaki gösterge ışıkları patladı değiştirdim.
Yani araba komple bayatlamış, sözde orjinaldi, bu araba redline falan yapmamıştır motor gibi olamaz zaten, burada ss yarış motorundan bahsediliyor, bunu kullanan tip belli, hava yapayım, yarış yapayım, hızlı gideyim, teker yapayım deyip motorun anasını bellemişlerdir. Ben geçen sene 12400+1100tl aksesuar 13500 liraya inazuma aldım istesem gidip 2004-2005 yamaha fazer falanda alabilirdim , ama akıl var mantık var , şimdi mutlu mesut güzel motoruma binebiliyorum, bir yere giderken motorun sorun çıkaracağı falan aklıma gelmiyor güvenle kullanıyorum, sadece Allah kaza bela vermesin.
Hocam Bence Alınır Ama Biraz Sıkıntı Çekebilirsin Gibi geliyor özellikle yedek parçada Barkın Abinin 900rr nın ona ne kadar fiyat çıkardığını görmüşşündür heralde.
bence rodajı düzgün temzi kullanılmış bakımları eksiksiz yapılmış bir motor serseri birinin elinde 1 ay kalmış motordan daha iyidir.
Motorun sahibi onemli. Motorunu seven birinden, hatta satmak istemeyen birinden 1940 model motor bile alinir bence.
Yedek parcalarinin ebay'de bulunup bulunmadigini da kontrol etmekte fayda var.
Ebay,partzilla,bikebandit gibi sitelerde döneminin popüler motorlarının 90 hatta 85modellerden itibaren her parçası var.
Alınabilecek spor motorlar içinde 900rr, cbr 1000f,zzr1100,eski zx10,gsxr 750-1100,yamaha fj1100-1200,fzr 600-1000 gibi motorları yabancı sitelerden alışverişle sıfırdan yaratmak mümkün.herşey var çünkü.para ve sabır meselesi sadece
supersport genelde diğer tiplere göre daha çok zorlanıyor, hor kullanılıyor. du bakim bi ön kaldırayım, yok arka kaldırayım, aniden hızlanayım, drift yapayım felan derken motorun ömrünü yerler. bende cbr250 var, bende ara sıra ön kaldırıyorum felan, insan ister istemez apaçilik yapası geliyor.
o yüzden düşük model bence biraz riskli. ancak çok el değiştirmemiş bir motor bulabilirseniz ve sahibi (sahipleri) de bakımlarını aksatmadıysa alınabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)