Motora başlayalı 2 ay oldu bugün lodostan dolayı 21 derece sıcaklık var 5 dk motoru sürdüm kafam terden su oldu.. yazın sıcağında kapalı kask ile nasıl motor sürülür içim daraldı..
Motora başlayalı 2 ay oldu bugün lodostan dolayı 21 derece sıcaklık var 5 dk motoru sürdüm kafam terden su oldu.. yazın sıcağında kapalı kask ile nasıl motor sürülür içim daraldı..
Kafamıza takarak kullanıyoruz ... Şaka bir yana sıcak havalarda kafanızın terlemesini engellemek için , yazlık buff kullanmanızı tavsiye ederim .
Yazin da terliyor ama alisiyor insan.
Giderken sorun yok da, ışıklarda mecburen vizör açılıyor, yazlık balaklava takıyorsun, bir şekilde idare ediyor insan.
sürdüğün sürece sorun yok ışığa yakalandıysam yavaş yavaş gidiyorum yeşilde gazlıyorum yine
Ben geçen yazı deri ceketle geçirdim şu saatte sonra tüm vücudumu kask ile sarsalar bana mısın demem en kötüsüyle alıştırdım kendimi
Hemen vereyim şahsi cevabımı ;
İlk scooter'im ile Sirkeci'den 20 TL'ye "idareten" diye aldığım çenesi açık, camı plastik kask ile geziniyordum. Fiberglass bir kask almam gerektiğini, forumda Taksim'de kaza yapan bir motorcunun dağılmış kafasını görünce anladım. Kaskı aldıktan 1 hafta sonra talihsiz bir kaza yaptım ve yaklaşık 50 km hız ile asfalta çenemden kafa attım. Çok şükür bir şeyim yoktu. Sadece kol ve omuzlarımda ağrı oldu bir kaç hafta. Bazen düşünüyorum o çenesi açık kask ile kafayı vursaydım neler olurdu diye, gözbebeklerim büyüyo sonra düşünmekten vazgeçiyorum.
Evet konforlu değil , terletebilir, saçımızı şeklimizi bozabilir ama ecnebilerin deyişi ile "it is a must "
bütçede sorun yoksa uygun yazlık yarım kasklar var,hem güzel oluyor koruyor hemde şık duruyor.
SS kullanıcıları için çok sorun değil kapalı kask kullanmak,zaten rüzgar bir şekilde yaz sıcağını absorve ettiği için kaskta terlemede olmuyor ama buff takarak giyinmek her şekilde rahat oluyor.
Bende ls2 370 kapalı kask var ama yaz ayında yarım kask almayı düşünüyorum yinede.
yazdıklarınızdan sonra kafamda söyle bir düşünce oluştu..
yarım kask al kışın artçı olarak kullan..
yazın uzun ve daha tehlikeli yola çıkarken kapalı kaskı..
kısa mesafe şehir içi işe gidip gelirken yarım kaskı kullan..
Benelli MC Türkiye FACEBOOK GRUBU
Şehir içinde saate 20 - 30km ile giderken düşüp kafanı yere çarpmayacağının garantisi var mı? En basitinden kalk ayağa kendini yerdeki halının üstüne çenenin üstüne bırak bakalım kaç gün rapor alıyorsun hastaneden? Çenen kırılmazda sadece çıkarsa iyi, kapalı kask motor üzerinde zorunluluktur eğer sıcaktan bunalıp kask takamayacaksan hiç motora binme daha iyi gülü seven dikenine katlanır hesabı bu işin kuralı bu.
Kapalı kask al Boyunluklu balaklava al nemi emer her zaman kullan balaklavayı , havaldırma diye bir şey yapmışlar önde birde yukarda var keyfine göre açıp kapatabiliyorsun
dusme istatistikleri derki once kafanin cene tarafi ilk siddeti emiyor
Abi gözünüzü seveyim full face kask alın.turing eğitimine gittiğimde kazaların büyük bir kısmında önce çeneye darbe geliyormuş video sunu bile izlettiler +90 derecede olsa artık takıcam kaskı alabildiğiniz en sağlam kaskı alın yaşça hepinizden küçük sayılırım uslubumdan dolayı özür diler kazasız sürüşler dilerim 👍
kapalı kask iyidir iyi
sen boşver azcık ter akmasın kan akmasından çok daha iyidir
Baladana ile kullanıyorum. Tüm terimi çekiyor.
Terliyorum terliyorum kafam kuru kalıyor
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-kask-ici-mikro-bere-pmu2139 bu tarz bir ürün mü yoksa komple balaklava mı daha faydalı oluyor?
Henüz yazın motor kullanmadım. Kask takınca nasıl olur diye hiç düşünmedim, düşünmeye de gerek yok. O motora biniyorsan fullface kask takılacak. Bunun altarnatifi yok. ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)