Kapalı Kaskı yazın nasıl kullanıyorsunuz?
-
burakofly adlı üyeden alıntı
kardeşim kask takmayacam demedima ama sıcaktan terler gözümün içine giriyor dikkatimi toplayamıyorum. daha fazla tehlike yaratıyor düşük hızla gidilen yerlerde ciddi zorluyor.
Ya dünya da bunu tek sana kullan desek haklısın ter yapıyor dersin milyonlarca insan motor sürüyor büyük çoğunluğu yazın full face kask kullanıyor bu adamların canı yok mu şimdi? En sevdiğim kaskım hava almıyor üstüne üstlük gözlük kullanıyorum ben ne yapayım şimdi sen söyle? İstersen kasksız sür umrumda olmaz ama madem soru sordun forum ahalisine "nasıl?" dedin bende cevap veriyorum nasılı yok mecbursun bunu takmaya, geçen sene bende senin gibiydim çene açılır kask alıcam diyordum sonra baktım işin rengi öyle değil arkadaş bu meretin ütüne çıkıp ben yaşamak istiyorum diyorsan onun kuralına göre oynayacaksın kurallar basit.
1-) Full ekipman olmadan bu merete binme.
2-) Eğitimin yoksa bu meretle trafiğe çıkma.
3-) Canın sıkkın, moralin bozuksa kısaca kafan yerinde değilse bu merete binme.
Bu merete bindiğinde öyle normal ölüm yaşamıyorsun vücudun parçalara ayrılıyor toplayamıyorlar bile tabutun içinde parçaları sağa sola koyup toprağa öyle veriyorlar bunu gözünüz kesmiyorsa cidden binmeyin, sen ter damlıyor diyorsun ben her kazada iç organları şeritlerin üstüne saçılmış motorcular hatırlıyorum.
Cevabım ağır geldiyse kusura bakma ama sırf senin için rahatlasın diye he he tak bişi olmaz diyecek değilim. Gerçekler maalesef böyle. Çok aşırı terliyorum diyorsan bi doktora git belki hormonlarla alakalı olabilir ama zaten kafana uygun bi full face kask takıyorsan o senin anlını kapatıyor ter damlayacak pek bi yerde kalmıyor açıkçası.
Reklamlar
-
Bunun tartismaya acik bir konu olmadigini idrak edebilmemiz icin daha kac arkadasimizi topraga vermemiz gerekiyor acep?!
-
40yapar adlı üyeden alıntı
Bunun tartismaya acik bir konu olmadigini idrak edebilmemiz icin daha kac arkadasimizi topraga vermemiz gerekiyor acep?!
Is işten geçtikten sonra başa gelmeden uygulamalı olarak, zor..
-
cene acilir kasklarin guvenligi tartisilirken yarim kask kulllananlara hayatta basarilar dileriz..
-
Terlemek , bir buçuk ay çene kırık dolasmaktan iyidir.
-
-
burakofly adlı üyeden alıntı
yazdıklarınızdan sonra kafamda söyle bir düşünce oluştu..
yarım kask al kışın artçı olarak kullan..
yazın uzun ve daha tehlikeli yola çıkarken kapalı kaskı..
kısa mesafe şehir içi işe gidip gelirken yarım kaskı kullan..
tehlikeli yoldan kastın nedir? tehlikesiz yol mu var? açık kask kask değildir. açık kask polis-savar dır. çene açılır kask da kaliteli değilse aynı iş içindir yine. düştüğünde çenesinin açılmaması gerekiyor. çene açılır kaskı seyir halinde kapatman gerekiyor zaten. yaz için al bi enduro kaskı. tak şeffaf maske off tiril tiril dolaş. ama kapalı kask tak.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
Kaliteli havalandırması iyi, vizörü yarım santim kadar açık tutma özelliği olan bir kasksa hareket halinde olduğunuz sürece hiç rahatsızlık vermiyor, ışıklarda vs hafif bunaltıyor o kadar. Güvenlik için değer. Çene açık kullanacağınıza tereğini söküp enduro kaskı kullanın daha iyi
-
balaklava ile kullan bişey olmaz ama bu havada terliyorsan bi doktora görün.
-
Çene açılır kaskın tek faydası sigara rahat içiliyor başka bir halta da yaramaz..
-
1- Öncelikle ilk mesajım için özür dilerim. Balaklava ile bandanayı birleştirip baladana diye bişey uydurup kullanmışım. Balaklava olacak o.
Kışın balaklava yazın buff (boyun bağı diye satılıyor) kullanıyorum. Buff yazın teri çekme konusunda ideal.
Bişey söylemek istiyorum;
Ellerinizden öper 13 yaşında bir oğlum var. Tam bir motor pijidir. Hiç bir şeyden korkmaz ve motorun altından girip üstünden çıkar. Fakat onun bile en önem verdiği şey koruma ekipmanlardır. Mutlaka eksiksiz ekipmanla motora biner ve sadece pistte çalışır. Yolda ve burada canını hiçe sayan abilerini görünce şaşırıyorum.
Yapmayın etmeyin. Şurada birbirimizi doğru dürüst tanımıyoruz bile ve yazan arkadaşların tek derdi insanların kendisine zarar vermesine engel olmak. Biraz oğlum gibi kardeşlerinizden birazda burada emek veren insanlardan utanıp kendinize zarar vermekten uzak durun. Bu merete binecekseniz önce canınızn kıymetini bilin. Yoksa en yakınlarınızı bile üzersiniz. Yapmayın.
Canınızı sıktıysam affola.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
Sanırım çok terleyen bir yapınız var. bu havada terlemeniz çok normal gelmedi bana da.
Diğer yandan acemilik varsa eğer kendinizi çok sıkıyor da olabilirsiniz..
Full faceden vazgeçmeyin..
-
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
1- Öncelikle ilk mesajım için özür dilerim. Balaklava ile bandanayı birleştirip baladana diye bişey uydurup kullanmışım. Balaklava olacak o.
Kışın balaklava yazın buff (boyun bağı diye satılıyor) kullanıyorum. Buff yazın teri çekme konusunda ideal.
Bişey söylemek istiyorum;
Ellerinizden öper 13 yaşında bir oğlum var. Tam bir motor pijidir. Hiç bir şeyden korkmaz ve motorun altından girip üstünden çıkar. Fakat onun bile en önem verdiği şey koruma ekipmanlardır. Mutlaka eksiksiz ekipmanla motora biner ve sadece pistte çalışır. Yolda ve burada canını hiçe sayan abilerini görünce şaşırıyorum.
Yapmayın etmeyin. Şurada birbirimizi doğru dürüst tanımıyoruz bile ve yazan arkadaşların tek derdi insanların kendisine zarar vermesine engel olmak. Biraz oğlum gibi kardeşlerinizden birazda burada emek veren insanlardan utanıp kendinize zarar vermekten uzak durun. Bu merete binecekseniz önce canınızn kıymetini bilin. Yoksa en yakınlarınızı bile üzersiniz. Yapmayın.
Canınızı sıktıysam affola.
Abi ilk mesajını gördükten sonra baladanayı google'layıp ilk sayfadaki tüm sonuçlara tek tek tıkladım. Mantıklı bir şey göremeyince şaşırmıştım. Allah iyiliğini versin
ride saferide responsiblyride smart
-
Kaskın kaliteside önemli, havalandırması iyi olan kaliteli bir kask alırsan yazın biraz daha rahat edebilirsin
-
İlk kapalı kask deneyimimde kaskı kafama geçirdiğim gibi 'çıkarın şunu kafamdan' diye anırmıştım. Şimdi ise kafamda var mı yok mu farketmiyorum bile.
-
Ben bu yaz motor kullanmaya basladim ilk baslarda zor oluyordu ama alistim zamanla simdi sanki kafamda yokmus gibi geliyo
-
her zaman ki gibi kafamda kullanıyorum
-
Kendini ekipmanla bir vücut gibi düşüneceksin , ekipmanları giydiğinde onlardan rahatsızlık duymayacaksın , bu iş biraz da psikolojik... zaman ver kendine alışırsın..
Şöyle bir örnek vereyim , havalar karlıyken motoru ara ara çalıştırırım , dedim bi iki tur atayım otoparkta , hayvan kendine gelsin parçalar bi hareketlensin , normal kıyafetim var haliyle , attım 2 tur baktım olmuyor , kendimi üryan geziyo gibi hissettim , kullanamadım motoru... otoparkta tur atsam bile giyiyorum en azından kaskı ve eldivenleri..
-
Bune adlı üyeden alıntı
Ya dünya da bunu tek sana kullan desek haklısın ter yapıyor dersin milyonlarca insan motor sürüyor büyük çoğunluğu yazın full face kask kullanıyor bu adamların canı yok mu şimdi? En sevdiğim kaskım hava almıyor üstüne üstlük gözlük kullanıyorum ben ne yapayım şimdi sen söyle? İstersen kasksız sür umrumda olmaz ama madem soru sordun forum ahalisine "nasıl?" dedin bende cevap veriyorum nasılı yok mecbursun bunu takmaya, geçen sene bende senin gibiydim çene açılır kask alıcam diyordum sonra baktım işin rengi öyle değil arkadaş bu meretin ütüne çıkıp ben yaşamak istiyorum diyorsan onun kuralına göre oynayacaksın kurallar basit.
1-) Full ekipman olmadan bu merete binme.
2-) Eğitimin yoksa bu meretle trafiğe çıkma.
3-) Canın sıkkın, moralin bozuksa kısaca kafan yerinde değilse bu merete binme.
Bu merete bindiğinde öyle normal ölüm yaşamıyorsun vücudun parçalara ayrılıyor toplayamıyorlar bile tabutun içinde parçaları sağa sola koyup toprağa öyle veriyorlar bunu gözünüz kesmiyorsa cidden binmeyin, sen ter damlıyor diyorsun ben her kazada iç organları şeritlerin üstüne saçılmış motorcular hatırlıyorum.
Cevabım ağır geldiyse kusura bakma ama sırf senin için rahatlasın diye he he tak bişi olmaz diyecek değilim. Gerçekler maalesef böyle. Çok aşırı terliyorum diyorsan bi doktora git belki hormonlarla alakalı olabilir ama zaten kafana uygun bi full face kask takıyorsan o senin anlını kapatıyor ter damlayacak pek bi yerde kalmıyor açıkçası.
Başlığın ilk mesajına bakarsan kullanıcılr bu duruma ne tarz çözümler getirmiş onu merak ettiğim için yardım amaçlı bir soru sordum. Full kask takmayacağım vs diye bişey yazdım da mı sen bunları yazdın çözemedim. 30 yaşında çoluklu çocuklu adamım tvs sürmemden dolayı sen beni serseri falan sandın galiba. emin ol canımı en az senin kendi canını sevdiğin kadar seviyorum! Gelelim konuya yukarıdaki arkadaşın yazdığı ipek balaklava olayı çözer gibi geliyor bana.. Mt revenge kask çok dar bir yapıya sahip ve iç pedleri terletiyor oda olabilir sorun.. İnsanların çözümlerini dinlemeye çalılıyorum sadece. Yarım kask işine gelince okuduklarım ve araştırmalarım sonucu zaten almam. O mesajda insanların yazdığıklarından böyle anlıyorum demek istedim yazanlara.
-
Geçtiğimiz yaz Münih ten Antalya Kapadokya tekrar Münih bir tur Yaptım. 8500 km toplam da ve 4 hafta da. Kaskım Schubert SR1 Full face kapalı kask içine Vanucci nin uzun Göğüs kısmını da örten Coolmax balaklava ve iki Parçalı deri tulum ile gezdim. Her benzin almamda aaaa robocop gelmiş diye dalga geçtiler ama olsun kendimi çok güvende hissettim. Terleme oluyor ama balaklava alıyor teri ve yeni soğutuyor. Kesinlikle yazın Coolmax li balaklava ile kullanmanı öneririm.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)