motoru nasıl bir sabun türüyle yıkıyorsunuz
Reklamlar
-
Aylardır motoru ne zaman yıkasam kurudugunda üstünde halan çamur lekelerini görüyorum cif kullanıyorum diyer sabun türlerinide denedim ama nedense motordaki camur lekelerini bi türlü silemiyorum heleki motor kısmı ve jantlardakiler cıkmıyor resmen sizin kullandıgınız ve etkili temizlik saglayan bi sabun türü varmı varsa nedir nerden alabilirim ?
Reklamlar
-
cif kullanma felaket çizer.
-
burak5353 adlı üyeden alıntı
Aylardır motoru ne zaman yıkasam kurudugunda üstünde halan çamur lekelerini görüyorum cif kullanıyorum diyer sabun türlerinide denedim ama nedense motordaki camur lekelerini bi türlü silemiyorum heleki motor kısmı ve jantlardakiler cıkmıyor resmen sizin kullandıgınız ve etkili temizlik saglayan bi sabun türü varmı varsa nedir nerden alabilirim ?
Şahsen 1 kova ılık suyun içerisine, bildiğimiz sıvı el sabunlarından koyuyorum. İyi de sonuç alıyorum.
Motor ve jant kısmındaki lekelerin, çamur lekesi olduğundan emin misiniz?
Zift vs. gibi başka bir madde de olabilir diye düşünüyorum.
Ek olarak, motoru yıkadıktan sonra iyice durulamaz iseniz, zaman içerisinde kullanılan su yüzünden de lekeler oluşacaktır.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
bulaşık deterjanı yağ sökücü olduğundan tavsiye derim...
-
Pril iyidir elmalı olsun )))
-
valla motorumu yıkattıgım bır yıkama yerim var gayet güzel yıkıyor ama tabıkıde jantta gelen yada zincire yakın bölgelerdeki yağları çıkartamıyor. onun için bende motulun özel bir spreyi var sıkıyorsun ve siliyorsun tertemiz yapıyor. ayrıca o çıkmayanlar çamur olmayabilir.
-
çıkmayan lekelerin çamur olduğundan emin misin? çamur çok etkili bi sabun olmasa bile biraz suyla yumuşar çıkar....
-
Cilalı oto şampuanı ya da Pril kullanıyorum ikisi de iyi sonuçlar veriyor..
Jant üzerinde oluşan lekeleri sadece temizleyici sürerek ve su tutarak çıkartamazsınız. Bir bez ya da sünger yardımıyla baskı uygulayarak silerseniz temizlendiğini göreceksinizdir...
Kolay gelsin
-
Yahu emin misiniz? Benim bildiğim cif ve türevleri olan maddeler aşırı kimyasal içerir.
Ben ne arabamı nede motorumu asla yıkamam o tarz bir şeyle. Önceki arabamız siyah renkteydi bulaşık detarjanıyla yıkadım bir süre. Sonra bir baktım ki bolca çizik var ve boyası solmuş.
Daha sonra hiç bu tarz bir şey kullanmadım. Ama yanılıyorda olabilirim. Belki benim talihsizliğimdir.
-
ozgranl adlı üyeden alıntı
Cilalı oto şampuanı ya da Pril kullanıyorum ikisi de iyi sonuçlar veriyor..
Jant üzerinde oluşan lekeleri sadece temizleyici sürerek ve su tutarak çıkartamazsınız. Bir bez ya da sünger yardımıyla baskı uygulayarak silerseniz temizlendiğini göreceksinizdir...
Kolay gelsin
jant temizleyici bakıyorum suan alıcam bide onunla denicem
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
dün yıkamıstım
[IMG][/IMG]
kömür karası bi edemedim jantları yıkayıpta
-
Bulaşık deterjanı (ciddi)
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Yahu emin misiniz? Benim bildiğim cif ve türevleri olan maddeler aşırı kimyasal içerir.
Ben ne arabamı nede motorumu asla yıkamam o tarz bir şeyle. Önceki arabamız siyah renkteydi bulaşık detarjanıyla yıkadım bir süre. Sonra bir baktım ki bolca çizik var ve boyası solmuş.
Daha sonra hiç bu tarz bir şey kullanmadım. Ama yanılıyorda olabilirim. Belki benim talihsizliğimdir.
Cif hiç kullanmadım ama bende çizeceğini ve kolayca arınmayacağını düşünüyorum..
Bulaşık deterjanını çok fazla dökmeyip,sadece biraz köpürmesine yetecek kadar eklerseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Daha sonra sünger yardımıyla motoru temizleyip,su tutup ve bez yardımıyla kurularsanız cıvıl cıvıl olur yavrucak . Ben bu şekilde şuana kadar bir problem ile karşılaşmadım..
Bizim araba da siyah renk ve hafif solmalar mevcut(babam oto şampuanı kullanır). Bence bu durum arabanın rengiyle alakalı olabilir.
-
Cantları wd40 ile üstüpüyle silin bir deneyin pırıl pırıl olacak
-
cilalı oto şampuanı
facebook.com/SalcanoMotosiklet
-
-
her hafta motor yıkadıgımda 1 ini denicem hangisi iyi temizlerse onu kullanmaya devam ederim mazot,wd40,çamaşır suyu,jant temizleyici,cilalı oto şampuanı
-
resımdekı lekeler yağ lekelerı ister istemez zincirden oraya yağ geliyor. dediğim gibi imkanın varsa motulun temizleyicisi var sprey şeklinde. sık ve sil geçti...
-
istanbul da nerede yıkatıyorsunuz ?
-
iki kova yöntemiyle sıcak su kullanarak cilalı oto şampuanıyla tazzikli su vurmadan elle yıkayın. bu tür konularla ilgilenen arkadaşlar http://www.detailturkey.net forumuna göz atabilir
-
Arap sabunu şahsen favorimdir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)