Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

motoru nasıl bir sabun türüyle yıkıyorsunuz

REKLAM ALANI
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Atas preteo kesin cozumdur.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Bu soru daha öncede sorulmuştu ve ben yine aynı cevabı vermiştim ARAPSABUNU kimyasal içermez her derde devadır. Hele birde o plastik parçalara uygulayın ilk günkü gibi belki daha da iyi parlar.

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    arap sabunu ile bi ara yıkamıstım durulamayınca beyaz lekeler bırakıyor sanki üstüne bişey dökülmüş gibi görüntü cıkıyor ortaya

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı burak5353 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arap sabunu ile bi ara yıkamıstım durulamayınca beyaz lekeler bırakıyor sanki üstüne bişey dökülmüş gibi görüntü cıkıyor ortaya
    usta durulamadan bırakılır mı zaten motor
    güzelce suyla durulayip sonra da iyice silip kurulaman lazım

Motosikleti
    Başka bir şamğıan yada benzeri ile de yıkayınca motoru durulamıyormusnuz? hatta ve hatta hiçbir temizlik maddesi kullanmayın suyu tutun ve bırakın kurusun. Bakn motorunuz nasıl hare hare olucak
    BETTER SWEAT THAN BLEED ( KAN AKMASINDANSA TER AKMASI ÇOK DAHA İYİDİR)
    BİLMEDİĞİNİ BİLMEMEK EN İYİSİDİR: BİLMEYİP DE BİLDİĞİNİ SANMAK TEHLİKELİ BİR HASTALIKTIR.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Bimde satılan mor bir sıvı sabun var bir kere onla iyice yıkayıp kurulamadan 10 km gittim motor kuruduktan sonra baktığımda motoru epey parlatmıştı tavsiye ederim

Motosikleti
    falcon deserd 277
    motoru ilk aldıgım günler duruluyordum ama duruladıgım havlular bi zaman sonra sertlesiyor su cekmemeye baslıyor cizicek diyede kullanmıyorum sürekli havlu da alınmazki güneşte kuruyor bi durulamaya 3 havlu gidiyor havlu dedigim el havlusu banyoda kullanılan değil

Motosikleti
    motoru ilk aldıgım günler duruluyordum ama duruladıgım havlular bi zaman sonra sertlesiyor su cekmemeye baslıyor cizicek diyede kullanmıyorum sürekli havlu da alınmazki güneşte kuruyor bi durulamaya 3 havlu gidiyor havlu dedigim el havlusu banyoda kullanılan değil
    Mefruşatçılarda olan bir kumaş var bende baya bir stok varda adını unuttum. Aklıma gelince yazarım buraya. kurulamada bire bir kolay kolay sertleşmez ve suyu çok iyi emer, kuruladığınız yerde de tüy bırakmaz.
    İkinci seçenek olarakta mikrofiberden üretilen bezler var onlarda gayet iyi iş çıkartıyor. Ama suyu ya biraz süzülmeye bırakmanız ve arkasından silmeniz gerekiyor yada iki tane ayrı mikrofiber bez kullanmanız gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bimde satılan mor bir sıvı sabun var bir kere onla iyice yıkayıp kurulamadan 10 km gittim motor kuruduktan sonra baktığımda motoru epey parlatmıştı tavsiye ederim
    Şahsım adına çok ne olduğunu bilmediğim kimyasal temizliyicileri kullanmayı çok tercih etmem. Motorun üstündeki cilaya zarar verip matlaşmasına sebep olabiliyor bazı temizleyiciler.
    BETTER SWEAT THAN BLEED ( KAN AKMASINDANSA TER AKMASI ÇOK DAHA İYİDİR)
    BİLMEDİĞİNİ BİLMEMEK EN İYİSİDİR: BİLMEYİP DE BİLDİĞİNİ SANMAK TEHLİKELİ BİR HASTALIKTIR.

bulaşık deterjanı kullanmayın. boyayı berbat ediyo. pasta ve cilayı alıp götürüyo :D en iyisi el sabunu :D arabada hep el sabunu kullanıyorum.

git ufak bi pet şişe ile mazot al, diş fırçası ve temiz yumuşak bir bez. (tercihen eskimis atletler iyidir) bez yardımı ile mazot u iyice bi janta yedir güzelce bi bez ile sil, eğer yağ kalıntısı var ise o halde biraz beklesin yumuşuyor diş fırçası ile fırçala tüm janti bu şekilde temizledikten sonra , temiz bir bez ile jant üzerindeki tüm mazot u silin. sonrasında saç şampuani ve ılık su ile bol köpüklü bir su yaparak janti bir güzel yıkayin kuruladiktan sonra ki parlaklığı görünce tatmin olacaksınız...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

wd 40 mazot tan bi kademe daha etkili ancak ekonomik olsun diyorsaniz mazot kesinlikle yeterli. ayrıca mazot içeriğinde yağ olduğu için disk e dikkat edin sıçramasin. mazot ile temizlik çok etkili. çamaşır suyu, cif türevlerindeki deterjanlar motora zarar verir.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Jant temizleme spreyinden almıştım janta sıkıyorum bir süre yumuşamasını bekliyorum sonra kullanılmayan bez , bulaşık süngerinin sarı tarafıylada temizliyorum kullaılmayan bez olursa daha iyi olur

Motor bloğunun oralara wd 40 la girişiyordum wd 40 masraflı oluyor

tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200ns
    benzinlikteki köpük artı su

Motosikleti
    falcon deserd 277
    jant temizleme spreyi daha kolaymıdır sık bekle bi süre sonra suyla yıka gecsin gibi kolaysa onu kullanırım mazottu falan cok ugrastır

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    hacı şakir

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Sıvı bulaşık deterjanı gibisi yok. Herbiyeri ışıl ışıl yapar. Yanlız kovaya bolca dök bolca köpürtmek gerek.

Motorun çok çamursa iki kez yuğmalısın.

hyo kenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzeyQm250, GV250, cbf1000
    Bulaşık deterjanı pril vs gibi şeyleri tavsiye etmem.yağ çözücü özelleği olması ve içindeki kimyasal maddeler motorunuz boyasına ilerleyen sürelerde zarar verebilir.onun yerine ucuz şampuanlar veya cilalı oto şampuanlarını tavsiye ederim.ayrıca ön ve özellikle arka janttaki çıkmayan maddeler zift zincir yağı gibi şeyler olabilir.bunun içinde sonaxın jant temizleyicisini öneririm.sıkıp 5dk kadar bekleyin yağın kirin nasıl aktığını gereceksiniz.ama sakın zincire ve rulmanlara sıkmayın.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yağları çözmek için bulaşık deterjanı,

yağsız yerler için su yeterli. Basınçlı su olmasın amma

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı arda4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağları çözmek için bulaşık deterjanı,

yağsız yerler için su yeterli. Basınçlı su olmasın amma
    Merhaba,

bu basınclı su neye zarar veriyor tam olarak ?
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

bu basınclı su neye zarar veriyor tam olarak ?
    Elektrik aksamına, göstergelere. Normal dökme suyun basıncıyla su giremeyecek yerlere basınçlı suyu tutarak zorla su sokuyorsunuz. E tabi sıkıntı çıkarıyor dolayısıyla bir süre sonra.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Arap sabunu ile yıkıyorum tavsiye ederim...

Amma velakin güzelce durulama ardında da kurulama yapmak gerekiyor tertemiz pırıl pırıl oluyor.

Janttaki yağ için ise arkadaşımız önermiş mazotlu bezle güzelce silin tertemiz simsiyah jantlarınız oluyor.Aynı şekilde motor bloğuda güzelce temizlenebilir.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)