Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tercihen; Body Armor, Motosiklet Montu?

REKLAM ALANI
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Merhabalar, Günaydınlar.

Arkadaşlar, uzun süredir maddi sıkıntılarımın bitmesini ve nihayet bir şeyler almayı planlıyordum.
    şuanlık kendimi toparlamışken birşeyler yapma peşindeyim.

mont dediğimiz fileli olsada, yazın bizi kavuracağı garanti.

fakat body armor da, tişörtün üstüne bile giyip gezebileceğimize inaniyorum.

siz olsaydınız mantiken hangisini alırdınız?
    korumaya önem veren bir insanim. eğer uygun görürseniz, ilanda ki armoru alacağım..

son olarakta,
    montun yaraları ve zaraları
    armorun yaraları ve zararlarını kullanan arkadaş anlatabilir mi ?

armor çıkarması giymesi nasıldır sizce?
    kolay mı, zor mu.
    şehirler arası gezide eziyet olur mu

yardımcı olursanız teşekkürler.
    olmazsanızda teşekkürler

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...98926946/detay

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    öncelikle ben armor kullanmadım ama mont diyorum neden nersen
    montun bence tek kötü yanı armora göre terletme mevzusu
    ama iyi yanı yırtılma vs derdi yok , armorda korumalar harici fileli yerlerin sürtünme, soyulma olayı var
    atillatopal9 bunu beğendi.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    böyle şeylerle uğraşma derim beyaz renk iyi korumalı tekstil mont beyaz kask seni hem güneş ışınlarının yakıcılığından hemde kazalarda darbelerden korur

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Bu konuları yoğun şekilde araştırdığım için ve bu konuda bir topic te açmıştım.

Önce mont olarak başliyim. Fileli montlar montların arasındaki en az korumaya sahip montlardır. Eğer fileli mont ile body armour kıyaslarsak aralarında uçurum fark olmaz. ama deri mont sıcakta evet kavurur ama sizi kazalara karşı koruyacak en güvenilir mont malzemesidir.

Sebep: Motosiklet kazaları sadece düşme ve darbe ile olmuyor. İnsanların kafasında öyle yanlış bir yargı var zırh gibi giyinirsem darbe almam. evet darbe almazsınız ilk düşüşte fakat düştükten sonra sürükleneceksiniz. Bu sürüklenme esnasında file (body armour da filelidir) bildiğiniz erir. eridikten sonra korumalarınız olması gereken yerlerde duramaz ve artık sizi koruyamaz hale gelirler.

Ben şahsen çok eziyetli de olsa güvenli bir mont giymeyi tercih ederim. Better sweat than bleed

Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    merhabalar,
    yorumunuz için teşekkürler.
    işte tek sıkıntı o, terletme oldumu olmaz ki. özellikle yazın uzun yol çıkmalarım olacak. birde motosiklete tek binen birisi değilim. arkamda artçım oluyor sürekli. risk istemediğimden dolayu, daha iyi olmaz mı sizce armor? kışın açık ara fark ile mont önde.
    fakat yazın pasif kalır gibime geliyor.

yada 900 TL gibi bir rakama korumalı revit fileli montlar var onlar yazın ideal ama çok pahalı.

ilanda verdiğim armorun her tarafı korumalı,
    bana en mantıklısı bu geliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

diğer arkadaşlarada yorumlar için teşekkürler.
    body nin beni sürekleyeceğini düşünmemiştim açıkcası. şimdi bir plastiğinin sert bir cisme düştüğümde nasıl frenleyemeyeceğinin daha büyük farkına vardım.
    dediğiniz gibi tek sıkıntısı o olabilir,

peki prosev'in montları hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce buradan bir çok kişi kötüledi/iyimserledi. ben korumalarının iyi olduğunu biliyorum. fakat yazın nasıl olur ki? beni idare eder mi sizce?

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    dostum çok uygun fiyata armorumu satıyorum ama kesinlikle asfalt kullanımı için olmadığını defalarca belirttim.
    1-giymesi çıkartması muhafazası elde gezdirmesi ceket kadar kolay değil
    2-toprak çamur arazi vs. de ceketten kat kat fazla korur
    3-ama asfaltta ceketin yarısı kadar korumaz çünkü;
    -sürtünme etkisi ile kopar, (asfaltta arazidekinden daha hızlısın sürtünmeden koruması için değil çarpmalardan koruması için dizayn edilmiştir)
    -açıkta kalan yerler asfalta sürtünür,
    -sert olan yerleri asfaltta sürtünme katsayısını azaltacağından daha uzun süre sürüklenirsin. her zaman söylenir motor üsütnde de olsan asfaltta da olsan en kısa mesafede dur. ne kadar çok sürtünürsen o kadar tehlikleli.

Motosikleti
    Alıntı atillatopal9 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar,
    yorumunuz için teşekkürler.
    işte tek sıkıntı o, terletme oldumu olmaz ki. özellikle yazın uzun yol çıkmalarım olacak. birde motosiklete tek binen birisi değilim. arkamda artçım oluyor sürekli. risk istemediğimden dolayu, daha iyi olmaz mı sizce armor? kışın açık ara fark ile mont önde.
    fakat yazın pasif kalır gibime geliyor.

yada 900 TL gibi bir rakama korumalı revit fileli montlar var onlar yazın ideal ama çok pahalı.

ilanda verdiğim armorun her tarafı korumalı,
    bana en mantıklısı bu geliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

diğer arkadaşlarada yorumlar için teşekkürler.
    body nin beni sürekleyeceğini düşünmemiştim açıkcası. şimdi bir plastiğinin sert bir cisme düştüğümde nasıl frenleyemeyeceğinin daha büyük farkına vardım.
    dediğiniz gibi tek sıkıntısı o olabilir,

peki prosev'in montları hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce buradan bir çok kişi kötüledi/iyimserledi. ben korumalarının iyi olduğunu biliyorum. fakat yazın nasıl olur ki? beni idare eder mi sizce?
    Prosev kullanmadığım için bir yorum yapamıyacağım ama güvenlik sertifikası olan her ürün belli bir güvenliktedir.

Türkiyede satışı varmı yada yokmu çok net bilemiyorum ama Houdy diye bir ürün var isterseniz birde o ürünü araştırın. İçi kevlar olduğu için sürtünmelere karşıda son derece dayanıklıdır. Kevlar olmayan bir houdy de asla tavsiye etmem.

Örnek olarak aşağıda bir site veryorum

http://www.badboy.nl/a-27018637/prot...-hoodie-black/
    BETTER SWEAT THAN BLEED ( KAN AKMASINDANSA TER AKMASI ÇOK DAHA İYİDİR)
    BİLMEDİĞİNİ BİLMEMEK EN İYİSİDİR: BİLMEYİP DE BİLDİĞİNİ SANMAK TEHLİKELİ BİR HASTALIKTIR.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    prosev in montuyla arkadaşım bi kaç kere düştü hiçbişeyi yok koruması iyi diyebilirim. yazın sıcaktan çektiği çileyi iyi biliyorum ama.

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    En güzeli body armor giyecen. Üstüne korumalı ceket. Değmeyin keyfine. Yürübe robocop. Uzun yollarda yapılabilir.
    Arkadaşlarında dediği gibi body armor, cross'cular için yapılmış diyebiliriz. Sadece ilk darbeden koruma gibi amaçları var. Sürtünmede sürünmede yararlı olmayacağı görüşündeyim. Ama ceketin altına giyilirse iyi olacağını düşünüyorum.

Motosikleti
    Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En güzeli body armor giyecen. Üstüne korumalı ceket. Değmeyin keyfine. Yürübe robocop. Uzun yollarda yapılabilir.
    Arkadaşlarında dediği gibi body armor, cross'cular için yapılmış diyebiliriz. Sadece ilk darbeden koruma gibi amaçları var. Sürtünmede sürünmede yararlı olmayacağı görüşündeyim. Ama ceketin altına giyilirse iyi olacağını düşünüyorum.
    Motosiklet kullanımında bence 1 numaralı kural Motoru son derece konforlu kullanabilmektir. Çünkü ilk hedef kaza yapmadan kullanmak. ikincisi kaza yaptığımızda bizi max koruyacak kıyafet giymek Kolunuz bacağınız rahat hareket etmelidir. ani bir durumda birden sağa sola kırmanız gerektiğinde giydiğiniz kıyafetler buna müsaade etmeyip kasılırsa ve sizde kaza yaparsanız ne anlamı kaldı giyinmenin. İşin özeti kat kat birşeyler giyip robocop olmaktansa. en rahat ve en korumalı nasıl giyinilir onu bilmemiz gerekiyor.
    telike ve atillatopal9 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.
    body armor almayacağım tavsiyeleriniz üzere.
    çünkü dediğim gibi artçım olacak, ne alırsam onada alacağım. sebebi ile güvenli olması gerekiyor.

prosev mont alacağım. 3 katlı, ( yağmurluk,sicaklık ve montun kendisi ) yağmurluk ve sıcak tutmak için astarını çıkarabiliyoruz.

fiyatıda makül 200 TL.
    pişeceğizz biraz ama, yapacak birşey yok malesef.

yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    Sürüş halinde abartılacak kadar terletmiyor bence 2 katını çıkar hava kanalları varsa aç mis gibi olur ama durduğun yerde başlarsın terlemeye
    Ayrıca tavsiyem o tip montların prohel venom vs sırt koruması yetersiz oluyo(gerisi iyi gibi) aklında bulunsun
    ----
    ekleme: şimdi baktım hörgüçlü olandan alıcaksan onu bilmiyorum başka model için demiştim sırt koruması mevzusunu
    facebook.com/SalcanoMotosiklet

3Hilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR150 HYPER EDGE
    Arkadaşlar şu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz ?

http://www.hondamototal.com/spidi-so...-tekstil-ceket

Forumdan Uzaklaştırıldı
    ilk montum prosev 3 katlı 220 tl civarına satılan mont idi.Bunların yağmur geçirmemesi,kışın içlikle kullanımda üşütmemesi vsvs hepsi yalan. yağmurda yağmur geçiyor,soğuk geçiyor..Yani işini layıkıyla yapamıyor.Tam kışlık dane goretex aldımda üşümekten kurtultum.Prosev montun içliğini,naylon astarını çıkardım sadece 1-2 ay baharda..Yazın ise sürekli knox body armor kullanmaktayım,korumalar bütünleşik oynama esneme olmuyor,benim tercihim böyle oldu.

prosev mx70 e bakmakta yarar var peşin para 160 kadar bulabilirsin,dışardan bakınca günlük kıyafetmiş gibi duruyor ama tüm korumaları mevcut.Denedim gayetde güzel oldu,iç malzeme kesinlikle diğer 3 katlı modellerden kaliteli,korumaları CE1621 standardı..Sadece sıcak bahar ayları ve yazın kullanıma uygun.Yukarıda arkadaşın gösterdiği SPİDİ CEKET gibi.

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Korumalı binsin, ceketin altına armor giysin diyoz da dayı, adam da buz kalıbı gibi, pompayla şişirdiğimiz koyun gibi de oturmasın yani motosiklete. Onu da onun düşünmesi lazım, artık nasıl bir vücut yapısı var ise.

Şaka bi yana tabi giy soyun diyoruzda, sürüş güvenliğini de tehlikeye atmaman lazım.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bence bu işlere biraz daha fazla bütçe ayırsan bütün sıkıntı kalkar
    bizim bi arkadaş yaz kış revit kullanıyor memnun ne üşütme ne terletme diyor varsa yoksa revit diyor 3 kat 2 katı çıkıyor fermuarları da açıyor

bi tane prohel alıyor vakti zamanında sadece 1 gün giyiyor ve bakıyor ter içinde kalıyor 100 tl ye aldığı mont u mont olmayan bi genç arkadaşa veriyor
    yani eğer kaliteli alamıyorsan bile yazlık kışlık 2 mont alman gerek

Motosikleti
    Mondial 150 MG Superboy
    Ben hein grace kullanıyorum gecen sene 800 tlye almıştım ama baya kaliteli birşey aea da tavsiye ediyor zaten

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)