Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask Konusunda Kararsızlık.... Arai vs Shoei vs Schuberth

REKLAM ALANI
    atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Arkadaşlar Merhaba,

Motosikleti almadan önce ekipmanları tamamlama aşamasındayım.
    Motosiklet ceketi, eldiveni ve botunu aldım. Geriye kask ve pantalon kaldı.

Kask için kısa bir liste yaptım, yurt dışından getirtmeyi planlıyorum.
    Önce HiViz modelleri düşündüm ama her markanın veya modelin HiViz seçeneği yok... Bu sebeple düz beyaz modelleri düşnüyorum...

Yegane kriterim fullface olması, fiber veya karbon fiber malzemeden üretilmiş olması ve güvenlik noktasın ödün vermemesi.
    Bir kaç model denedim ve kafa yapıma uyanlar arasından kısa bir liste yaptım. İlk etapta skuter, daha sonra (belki) enduro kullanacağım... Özellikle SS tarzı kullanım için olanları direk eledim...

1 - Schuberth S2 : Kusursuza yakın bir kask, belkide kusursuz... tek kusur oluşturabilecek noktası içinde güneş vizörü olması.... bu vizör EPS ile kask arasına girdiğinden bazı noktalarda teknik olarak EPS in ince tasarlanmasına neden olabiliyormuş. Fazlaca detay bir konu ama bu sebepten dolayı Snell testlerine giremiyor. Diğer testlerde genelde standartların oldukça üstünde değerler çıkartıyor. İç yapısı, sessizliği, ve tasarımı çok iyi .

2- Shoei NXR : Kusursuz yakın bir kask, iç güneşlik vizorü yok... herşeyi çok kaliteli... tek problemi kafama takmamış olmam diyebilirim. 1100 ve GTAir modellerini taktım ve gayet sorunsuzlardı .. bu kaskta büyük ihitmalle oldukça sorunsuz olacaktır.

3- Arai Axess 2 : Arai kalitesi, oldukça sadece ama herşeyiyle tam bir kask. Özellikler bakımından bakılırsa yukarıdaki Shoei ve Schuberth den daha alt seviyede.. fiyatı Türkiyede diğerlerine göre daha uygun ... Yurt dışında neredeyse diğerleriyle aynı seviyede... Arai nin alt serisi olmasından ötürü ses yalıtımı konusunda diğerleri kadar başarılı olmayabilir diye düşünüyorum ...

Siz ne dersiniz... Başka dikkat etmem gereken kriterler var mı ?
    Benim aklım biraz S2, biraz NXR a kayıyor ama bir taraftada Arai olması kafa karıştırmıyor değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Dostum shubert sr1 al kafan rahat etsin listeye ekle derim

Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum shubert sr1 al kafan rahat etsin listeye ekle derim
    Selamlar,

Denedim lakin alın bölgesinden rahatsız etti beni... o yüzden direk eledim.

Motosikleti
    cbr 250
    bu alacağın kaskları 4 sene kullanırsın kaza bela olmazsa, kullandığın süre içinde kaskın vizörü havalandırma kapağı bozulma ihtimali var yani yedek parça fiyatlarını da en son kriter olarak değerlendir tabi kide önce güvenlik

Motosikleti
    4. motor Honda
    Merhaba,

Shoei GTair aldım henüz kullanmaya başlamadım ancak bu kasktan önce NXR ıda giymiştim o da çok rahattı GT air de çok rahat birde ses konusunda padlari şişirilmiş güzel olmuş. Güneş vizoru olması bence bir avantaj bu yüzden GT-air aldım
    NXR ın bence gt air e göre tek artısı çok hafif olması.

güneş vizörlü kaskların hiç birisi snell testine tabi tutulmuyor alın bölgesinde güvenlik zaafiyeti oluşabiliyormuş ama ben yinede gt-air aldım çünkü çok sık güneş gözlüğü kullanan ve sessiz bir kask olmasını istedim

Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Shoei GTair aldım henüz kullanmaya başlamadım ancak bu kasktan önce NXR ıda giymiştim o da çok rahattı GT air de çok rahat birde ses konusunda padlari şişirilmiş güzel olmuş. Güneş vizoru olması bence bir avantaj bu yüzden GT-air aldım
    NXR ın bence gt air e göre tek artısı çok hafif olması.

güneş vizörlü kaskların hiç birisi snell testine tabi tutulmuyor alın bölgesinde güvenlik zaafiyeti oluşabiliyormuş ama ben yinede gt-air aldım çünkü çok sık güneş gözlüğü kullanan ve sessiz bir kask olmasını istedim
    Gt-Air çok güzel bir kask.... Güneş vizorü için özel bir tasarım yapılmış ve Eps in incelmesi veya olası güvenlik zafiyetleride önlenmiş diye okudum... Bende denedim ve gayet güzel oldu... Gt-air ile ilgili belkide tek sıkıntı, aslında hiç önem. Ermediğim ama S2 ile karşılaştırılınca benim gözüme biraz batan tasarımı. Tasarım olarak beğenemedim. Biraz falzca geniş ve büyükçe gledi. S2 daha şık gibi görünüyor gözüme. Şıklık noktasında pek kıymet vermem ama gt-air de böyle oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Alıntı xxxonepirxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu alacağın kaskları 4 sene kullanırsın kaza bela olmazsa, kullandığın süre içinde kaskın vizörü havalandırma kapağı bozulma ihtimali var yani yedek parça fiyatlarını da en son kriter olarak değerlendir tabi kide önce güvenlik
    Merhaba,

Evet bahsettiginiz yedek parça konusu çok önemli. Bir satıcı bana insanların Arai den bu sebeple bıktıgını ve alternatif markalara yöneldigini belirtti. Yurt dışı sitelerinden karşılaştırdım .., aşşa yukarı vizor fiyatları aynı... Lakin TÜrkiyede Arainin ekstra bir pahallılığı varmı kontrol etmedim henüz.

Önemli bir konuya değindiğiniz için teşekkürler,

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Ben şahsen bu seçeneklerinizden ilk Arai axcess 2 yi elerdim. Ön ve arkadan gelen darbelerde Arai geleneğidir çok dayanıklıdır ama yan darbelere karşı güçsüzdür. sharp a birçok kişi taraflı diyor neden böyle bir şey derler onu da bilmem ama sharp haricinde bazı motor dergilerinin yaptığı testlerde de arai son derece düşük puanlar aldı.

Güneş vizörü bence sürüş güvenliğini arttıran bir faktör. Çünkü sabah güneşli iken vizörü indiriyorsunuz ve daha güvenli oluyor hava loşlaşınca yada karanlıklaşınca kaldırıyorsunuz ve tekrar şeffaf vizörle sürüşünüz daha emniyetli oluyor. Ben şahsen siyah vizörü çok seviyorum fakat karanlıkta benim sürüşümü çok etkiliyor eminim birçok kişiyi de etkiliyordur bu.

Schubert bildiğim kadarı ile ses izolasyonu konusunda en başarılı kask.

Ben şahsım adına tercih yapıyo olsam bu 3 seçeneğinizden Schuberti seçerdim. Ama bütün kask modellerinden memnun kalmayan kişiler var olduğu için Schubertin yanına bile yaklaşmam diyen pekçok kişi tanıyorum
    TIGERSHARK bunu beğendi.

Görecelimi diyosunuz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS RTR 150
    sharptan 5 yıldız almayan kaskı kafanıza takmayın arkadaşlar

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Ben de önceden sorsanız bu 3 markaya direkt yönelirdim ancak son zamanlarda İcon'un kaskları nedense çok hoşuma gidiyor. Kalite olarak ta çok iyiler sanırım. Diğer yandan dot, Snell gibi bir çok testten geçmiş kasklar üretiyorlar.

Daha cok bu kaskları kullananlar yorum yapsalarda fuarda yakınbenim gibi yenilemek isteyen arkadaşların işine yarasa daha iyi olur. Arai,schuberth,shoei vs tavsiye oval kafa tipi şekline uygun marka model verirse konforve sessizlik konusunda

OnNumero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 2015 - PCX 150 2015
    Söylediğiniz 3 kasktan hiçbirisini kullanmadım onlar için yorum yapamıcam ama Shoei xr1100 kullanıcıyım ve gayet memnunum 1-1.5yıldır kullanıyorum aktif kullanıcı olduğum halde pinlockunu takma gereği bile duymadım.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Alıntı maxim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sharptan 5 yıldız almayan kaskı kafanıza takmayın arkadaşlar
    Merhaba,

Bu Sharp konusu baya bir karışık sanırım.
    Öyleki çok çok uygun fiyatlı kasklar 5 yıldız alıyorken, Arail lerde, Shoie nin bir çok modelinde veya Schuberth gibi üst sınıf markalarda 5 yıldız yok...

SHARP testleri için Arai nin yayımladığı bir eleştiri vardı onu aradım ama bulamadım ..
    Baz arkadaşlarda Snell veya ECE standartlarının daha uygun oldğunu söylüyorlardı .

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------

Arkadaşlar fuarda sizce gerek fiyat, gerekse yeni model / seri gelme konusunda bir güzellik/avantaj olur mu ? Yaşanmışlığı var mı ?
    Yoksa eski kasklara mı yaparlar bu tip avantajları ?

Geçen fuar zamanı Dainese ve Arai Türkiye distribütörü olan Mototaş %20 indirim yapmıştı. Bütün bayiilerinde de geçerliydi. Ankara'da Ulusan Motor'dan aldığım Arai Axces II'yi bu şekilde indirimli almıştım. Bir benzerini yapıp yapmayacakları Mototaş'a telefonla sorulabilir. Hatta eğer yapacaklarsa fuarı beklemeden aynı indirimden yararlanmak bile zorlanabilir. Diğer modellerdeki durumu bilmiyorum.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen fuar zamanı Dainese ve Arai Türkiye distribütörü olan Mototaş %20 indirim yapmıştı. Bütün bayiilerinde de geçerliydi. Ankara'da Ulusan Motor'dan aldığım Arai Axces II'yi bu şekilde indirimli almıştım. Bir benzerini yapıp yapmayacakları Mototaş'a telefonla sorulabilir. Hatta eğer yapacaklarsa fuarı beklemeden aynı indirimden yararlanmak bile zorlanabilir. Diğer modellerdeki durumu bilmiyorum.
    Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Yarın bir ariyim.
    Gelişmleri burayada yazarım.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Kafana tak, hangisi daha rahatsa onu al.AIROH kullanıyordum,iyi kaliteli pahalı ama kafama ağrılar giriyordu, LS2 aldım, biraz laçka gibi ama kafam çok rahat.

eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 9
    Aynı modeller arasında kalmışız, ben de kafayı yemek üzereyim. GT-Air süper bir kask ama M hafif büyük, S üstten hafif rahatsız oldu. Schuberth iyi oldu ama biraz daha pahalı ne yapacağımı bilemedim. Adam gibi bir kask alıp tatsız bir durum olmadıktan sonra 5 sene kullanacağım bir kask olsun diyorum ama beğenemiyorum. İlk alırken zaten para olmadığı için LS2 almıştım, bütçeyi arttırınca da beğenmek zorlaşıyormuş

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    konuya bende gireyim bende tabiri caiz se üst segment olarak nitelendirebileceğimiz adı geçen kasklardan almak istiyorum (artı agv ve icon vb leride eklenebilir ) kullananların yorumlarını bende duymak isterim

nasip olursa 600 rr da kullanacağım
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Beim aklım şu anda Arai Rebel e kayıyor... Düz beyaz aliyim diyorum.. İçten güneş vizolur kaskların snell e girmemsi kafamda soru işareti oluşturuyor,.... Birde Arai ye karşı yeryüzünde olumsuz hiç bir yok... Gerçi shoei ve hüschuberth ler içinde öyle ama....

Schuberth olursa fc moto dan alabilirim... Veya İstanbulda nakit fiyatına iyi pazarlık yapılabilir...
    fuar da karar vericem inşallah (motor ile birlikte)

ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Beyaz kask deyince bi arkadaşın kafasına seyir halinde kuş çarpmış o geldi aklıma, ilginç ya.
    Acaba aynı kazayı yaşayan başka kişiler varmı.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)