Hyosung kalitesizliği üzerine
Reklamlar
-
4 yıldır Hyosung kullanıcısıyım, daha önce 2007 model Hyosung GT 250 Comet kullanıyordum. Şimdi de 2012 model Hyosung GT 250 R kullanıcısıyım. Şu forumda 250'lik tavsiyeleri altında artık "kalitesiz ama gösteriş istersen Hyosung" diyenler bitmedi, bitmeyecek, bitmiyor!
Kaç kere Hyosung sahibi oldun kardeşim? Kaç bin km yol yaptın?
Ben 40 bin km'nin üzerinde yaptım arkadaşlar ve balata, yağ, yağ filtresi, lastik, zincir değişimi dışında hiç bir şey yapmadım. Kalitesiz olan yağı mı? Yağ filtresi mi? Lastiği mi? Siz buraya "Hyosung kalitesiz ya" yazınca ciddi anlamda gözümde cahilden öteye geçemiyorsunuz kusura bakmayın. Ben Honda teknikeriyim, 4 yıl eğitim gördüm. Kronik yağ yakan Honda CBF'ler, yine kronik olarak daha 1000 km'de kendini yeyip bitiren CBR 1000RR'lar biliyorum. Honda'ya kalitesiz diyebilecek misiniz? Hayır, hatta bu Hyosung'un krank kırılma sorunu gibi kullanıcı hatası da değil!
Hyosung'un kullanıcı hatasından kaynaklı krankının kırılması neden kalitesizlik olarak nitenlendiriliyor? Ben Hyosung'un ortağı değilim, siz de rakiplerinin değilsiniz ama insanların seçimleri ile bilip bilmediğiniz motorlar hakkında oynuyorsunuz. Adam tercih istiyor; Cbr mı, ninja mı, hyosung mu yazıyor "Hyo kalitesiz ya cbr al" diyorsunuz ama elinize Hyosung almadan! Hyosung kalitesiz yea arka freni kilitliyor, v motoru var, çok çabuk hızlanıyor, keke çok yakıyor, keke çok ağır, keke japondan şaşma ya iyi de benim sıfır Yamaha'm servis manyağı olmuştu onu ne yapacağız? Japon'dan şaşmadım servis zengin oldu...
Buradan herkese söylüyorum Türk insanı bilse de, bilmese de atıp tutmayı çok sever ve marka fanatizmine de açtır. Bir motor hakkında bilgi alırken bilgi aldığınız kişinin o motoru kaç kere kullandığına, kaç bin km tecrübesi olduğuna dikkat edin...
Sağlıcakla kalın arkadaşlar, unutmadan Hyosung çok kalitesiz 13 bin devirde krank kırıyor namussuz :( Bir de depoya azcık fazla benzin koyunca türkü söylüyor o yüzden Japon'dan şaşmayın, tey allahım!
Dipnot: Hyosung satın almak isteyen arkadaşlar özel mesajdan merak ettikleri soruları sorarlarsa tecrübeli, birincil ağızdan gerçekleri iletebilirim, sevgiler...
Reklamlar
-
İyi giydirmişsiniz(açıklamışsınız) Ben hiç hyosung kullanmadım o yüzden yorum yapamam ama problem yaşayan arkadaşlar gelip yazarsa güzel bir fikir alışverişi olur diye düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.
-
önceki topicteki kalitesiz lafı seni baya kızdırmış gibi. İşin gerçeği çoğu kişinin yaptığı en büyük hata kulaktan dolma bilgilerin hepsini doğru kabul etmeleri. Hyosung hiç binmedim bineni de tanımadım ama bir konuda yorum yapılacak ise önce ya araştırmalı yada uzun süre sürmeli. Bu sebeplerden dolayı sitemine katılıyorum
-
Bi de bu bilmemne motora binip de parçası kaliteli mercedes gibi diyenler var. Çekiç balyoz alıp motora mı giriştin aga nasıl ölçtün bunu ? Pahalı olunca kaliteli oluyolr heralde :D
-
Konu yukarıya sabitlensin.
-
dockerengin adlı üyeden alıntı
İyi giydirmişsiniz(açıklamışsınız)
Ben hiç hyosung kullanmadım o yüzden yorum yapamam ama problem yaşayan arkadaşlar gelip yazarsa güzel bir fikir alışverişi olur diye düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.
2 sene oldu forumdayım artık dayanamadam ne yapayım hocam
MOTORUN İLE KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRME
-
Bir hyosung kullancısı olarak;
Doğru noktaya değinmişsin usta.
-
CHaTaN adlı üyeden alıntı
önceki topicteki kalitesiz lafı seni baya kızdırmış gibi. İşin gerçeği çoğu kişinin yaptığı en büyük hata kulaktan dolma bilgilerin hepsini doğru kabul etmeleri. Hyosung hiç binmedim bineni de tanımadım ama bir konuda yorum yapılacak ise önce ya araştırmalı yada uzun süre sürmeli. Bu sebeplerden dolayı sitemine katılıyorum
Bir önce ki topic son sabır taşması dediğimi olayı yaşattı Hocam bildiğim motor hakkında konuşurum, mesela Kawasaki Ninja için göstergelerini, cılızlığını, tekerleklerinin inceliğini beğenmediğimi belirtirim ama bu görsel bir şey bunun için kullanmanıza hiç gerek yok. Çıkıp mekaniğine laf edilince kullanmak gerek. Yani sen 250 cc 30 beygir motoru 190 km hıza dayarsan, 11 bin devirde durması gereken devir saatini 13 bine dayarsan o motor krankta kırar, subapta eğer, türkü de okur ama bu motorun kalitesiz olduğunu göstermez. Bilinçsiz insanlara her yerde kızıyorum nedense
-
anaaa, dandik değilmiymiş şimdi hyosung
-
-
Kardeş bende 2012 modeli vardı. çalışmamaya başladı. selenin altındaki bağlantı kablolarını kontrol edeyim dedim. kabloların birbirine bağlantı dişi ve erkek olarak tabir edilen plastik bağlantılara dokunmamla elimde kalması bir oldu. elime aldım resmen elimde ufalandı birbirlerine de geçmiyorlar haliyle. ulan dedim ben böyle işin. kabloları mecburen plastik aksamdan ayırıp direkt bağladım. o zaman çalıştı. allahtan yolda yapmadı bu durumu. bankt yok falçata bir şey yok 200 kilo motor nasıl işin içinden çıkardım. kazalı bir halde sattım ve kurtuldum.
Şunu söyleyeyim, motorun görüntüsüne resmen aşıktım. 250'likler arasında 2. eli en uygun olanı. görünüş ve kalıp açısından hiçbir sorunum yoktu, ancak malzeme kalitesi bence çok düşüktü. bir daha hyosung alacağımı sanmıyorum.
-
-
linkinpark20 adlı üyeden alıntı
Kardeş bende 2012 modeli vardı. çalışmamaya başladı. selenin altındaki bağlantı kablolarını kontrol edeyim dedim. kabloların birbirine bağlantı dişi ve erkek olarak tabir edilen plastik bağlantılara dokunmamla elimde kalması bir oldu. elime aldım resmen elimde ufalandı birbirlerine de geçmiyorlar haliyle. ulan dedim ben böyle işin. kabloları mecburen plastik aksamdan ayırıp direkt bağladım. o zaman çalıştı. allahtan yolda yapmadı bu durumu. bankt yok falçata bir şey yok 200 kilo motor nasıl işin içinden çıkardım. kazalı bir halde sattım ve kurtuldum.
Şunu söyleyeyim, motorun görüntüsüne resmen aşıktım. 250'likler arasında 2. eli en uygun olanı. görünüş ve kalıp açısından hiçbir sorunum yoktu, ancak malzeme kalitesi bence çok düşüktü. bir daha hyosung alacağımı sanmıyorum.
bu olası bir durum plastik soketler çok soğuğa dayanmıyor plastikleri çatlamaya başlıyor ben elektrik okuyorum nerdeki klemense sokete el atsam elimde kalıyor emin ol
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
Taşlayın bu konuyu açanı bakasanıza neler söylüyor.
Hell yeaah JAPAN
-
-
Benim merak ettiğim Gt650r modelini hyosung üretimden mi kaldırdı?
-
motosiklet kullanıcısından, motosikleti hakkında yapmış olduğu yorumları destekliyorum. honda kullanıpta hyosung u kötülemek, 1-2 defa binerek aldığı hissi kötü olarak nitelendirmek çok yanlış. hyosung, 2011 den sonra gerçekten kaliteli motosikleri çıkarmaya başladı ( 2011 öncesi devir kesici yokmuş )
-
ELque adlı üyeden alıntı
Benim merak ettiğim Gt650r modelini hyosung üretimden mi kaldırdı?
Hayır, yeni kasada da devam ediyor hocam üretimi.
-
Hyosungu çinlilerle karıştıriyolar kötü sanıyorlar. Guney kore mali ve kia,hyundai,daewoo ve elinizdeki samsung telefonlari yapan insanlarin ürettiği bir makina. Bende 2006 gt250r var 44000 km deyiz ve yollardayiz. V2 doch motor hava yag sogutma ducati haric kimde var be pehh saygılar
-
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
motosiklet kullanıcısından, motosikleti hakkında yapmış olduğu yorumları destekliyorum. honda kullanıpta hyosung u kötülemek, 1-2 defa binerek aldığı hissi kötü olarak nitelendirmek çok yanlış. hyosung, 2011 den sonra gerçekten kaliteli motosikleri çıkarmaya başladı ( 2011 öncesi devir kesici yokmuş )
Tam olarak anlatmak istediğim buydu hocam. Devir kesicisiz modeller cahil, bilinçsiz adamların eline geçti (görüntüsü sebebi ile ilgi odağı oldu) ve o görüntüye cüsseye 200 km hızı yaşatmak isteyenler krankları kucaklarına aldılar. Sonuç; Hyosung galitesiz abi grank gıreyyo...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)