Arkadaşlar nasipse bu sezona yeni motosikletle girmeye niyetlendik bakalım. Motoru mecbur banka kredisiyle alıcam çünkü nakit biriktirme imkanım yok. Yani 2 ana konu aklıma takıldı. Birincisi motor, ikincisi ödeme seçenekleri. Şimdi benim aradığım özellikler rahatlık, biraz sorunsuzluk biraz motor gitsin çünkü uzun yolculuklar düşünüyorum. Aklım CBR 250 deydi fakat okuduguma göre fiyatını hak etmediğini ve onun yerine kawasakinin yeni cıkardığı kawasaki sl250 nin daha iyi ve daha makul oldugunu anladım. ama sl250 yi bugun görmeye gittimde baya küçük gördüm yani 1.63 boyuma göre selesi falan dardı. dik oturuşa sahip değildi. yoksa benim totomu geniş onuda anlamadım
İnazuma, duke, hyosung gt250r, pulsar 200ns. Bunlara da baktım fakat ne bileyim ?. Ya da benmi gözümde büyütüyorum bunları anlamıyorum arkadaşlar. abilerim kardeşlerim herkes bişeyler yazsın kafasına göre kafamda hiç bişey oturmuş değil. Ha bide r25 vardı değil mi? fiyatı 15k civarında olucak diyorlar. çıtayı 13.500 e kadar zor yükselttim 15 dersem bizimkiler dalar heralde.
ki bunun faizi var daha.
Duke = dik oturuş çok genç işi uzun yola gelmez gibime geliyor nemenem bişey yani. siperlikte yok.
İnazuma= Gitmiyor + yakıyor+ parçası pahalı
Hyosung GT250R = tırsıyorum şahsen. Bide bu motora sıcak bakılmıyor servis,parça muhabbeti. Halbuki 2. elleri gayet uygun geliyor?
Honda cbr 250r= Fiyatı kazık
Kawasaki 250SL= küçük ama etkili.. Z seriside aynıdır tahminim.
Kawasaki ninja 250R= eskidi
Kawasaki z750S = Aha bana selâ okutacak ama fiyatı cbr250R ile aynı fakat 125 den sonra intihar olur sanıyorum. Yakından görünce vuruldum yani irademe hakim olabilirim arkadaşlar ne dersiniz?
Pulsar 200ns= Hiç uğraşmıyım şimdilik bunu alayım hem iri yarı, hem ucuz fazla zorlamayım diyorum ama selesi çok yüksek olduğu için tek ayakla sürmek ne kadar mantıklı? Gerçi tecrübem var yetecek kadar şükür.
Böyle gider bu muhabbet.
2. konu Motosiklete bayiden kredi çektirsem de , ihtiyaç kredisi kullanıp nakit alsamda faiz oranları aşşa yukarı aynı gibi. Hangisi daha mantıklı? bence ihtiyaç kredisi daha iyi. Hem nakit para elime geçtiği için pazarlık yapma şansımda doğuyor. Sizde bişeyler yazarsanız sevinirim.