bunlar tam olarak nasıl oluyo arkadaşlar ceket yerinemi geçiyo veya neyin üzerine giyilebilir bilgi verebilirmisiniz?
bunlar tam olarak nasıl oluyo arkadaşlar ceket yerinemi geçiyo veya neyin üzerine giyilebilir bilgi verebilirmisiniz?
Bu korumalar Enduro-Cross sporlarında kullanılıyor. Asfaltta kullanılmıyor. Nedeni ise korumaları tutan kumaşın file olması ve sürtünmeye dayanıklı olmaması.
peki bunu asfalta uyarlamak mümkünmü bunu giyip üstüne mont giysek olabilme ihtimali varmı
Dockerengin'in de dediği gibi toprak sürüşlerde tişört (jersey) altına giymek için kullanılır body armor. Değişen hava şartlarına göre üstüne jersey ya da daha kalın birşeyler giyersin. motoru sürüş tarzına göre seçeceğin koruma da değişir. kayalık yerde dolaşmam, sivri kayalara kara murat gibi atlamam dersen daha yumuşak ve köpüklü olanları seçersin. hareket kolaylığı ve hafiflik sağlar fakat sert ve sivri cisimlere karşı koruması az olur. daha sert olanların koruması daha yüksek olur, tabii fiyatıyla birlikte. yüksek süratle sürüklenirsen paramparça olur, etrafa dağılır, seni korumaz. Motosikletinin modeli ve sürüş tarzını yazarsan arkadaşlar güzel koruma önerilerinde bulunabilir.
şuan elimde bu korumadan var hediye olarak geldi fakat arazi olarak düşünmediğmden asfaltta kullanıcağımdan ne yapsam bilemedim bu yüzden bunun uzerıne giyilebilecek bir ceket olabilirmi bunun hakkında yardımcı olursanız sevinirim ?
bende var body armor,asfalt için alacaksan alma güven vermiyor,üstüne ceket giyme ihtiyacı duyacaksın,bu seferde içinde nefes alamaz duruma geleceksin.bana göre motor üstünde giyilecek ekipman,
kışın;korumalı deri ceket,sırt koruma,diz korumalı deri pantolon veya kevlar pantolon.
yazın;korumalı yazlık mont,sırt koruma,dizlik veya kevlar pantolon.
Zaten almadım hediye olarak geldi fakat hoşumada gitti bunu asfalta uyarlamak için uzerıne mont almayı dusunebılırım fakat hangı montta rahat edebilirim bilmiyorum bide öğrenciyim yani fiyatı fazla olmayan bi mont onerebilirseniz
Body armor'u en fazla deri ceketin altına giyersin fakat onda da bunalırsın, hareket etmen zorlaşır. Bana kalırsa hiç deneme derim. Hediye diye satmak istemezsen sakla, iki gün sonra off-road motor alırsın filan. Belli olmaz gelecekte ne olacağı.
Motosikleti yalnızca yazın süreceksen file montlar ucuz oluyor ama soğuktan hiç korumazlar. 4 mevsim ceketler biraz daha pahalı olsa da hem kullanım kolaylığı sağlar hem de toplamda daha ucuza gelir. Ben uzun yol yapmayı sevdiğim için 4 mevsim ceket aldım. yağmur tehlikesi varsa yalnızca yağmur içliğini alıyorum. o da çok yer tutmuyor, çok pratik. ama kaliteli 4 mevsim ceket almazsan (fazlan bütçen yokmuş) yazın yumurta gibi pişersin.
Benim ilk ceketim şuydu http://www.hondamototal.com/pinfo.asp?pid=2473
Rüzgar ve çarpma koruması güzeldi. yağmurda çok kalınca ıslanırdım ama o paraya anca o kadar oluyor. Başlangıç için memnun kalmıştım. Şubat sonuna kadar sezon sonu indirimlerinden yararlanabilirsin. Hasanpaşa taraflarına bakarsan güzel modeller bulursun. ben alırken cekette en ucuzu mototaldı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)