Varmi bunlara ornek basinizdan gecen olaylar?
Varmi bunlara ornek basinizdan gecen olaylar?
Olmaz mı arazi tecrübem araziye hiç uymayan lastiklerle başlamıştı haliyle korkarak virajlara girip kaygan zeminlerde korkarak kullanıyordum motorumu. Birgün lastikleri değiştirdim enduro tarzı sawa marka lastikleri aldım. Arkadaşlarla toplandık çıktık araziye. Ben daha lastiklere alışamadım falan filan derken millet koptu gitti ben kaldım arkada. Sonra lastiklere alışınca başladım gazlamaya . Keskin bir virajda biraz fazla yatırınca arka tekerim kaydı sonra gazı verip topladım ama kontrayı abartınac bu sefer diğer tarafa kaydı hadiş bidaha toplamak için ters kontra biraz daha gaz sonra direk highhh sideeeee . Tabi nası bi high side yaşadıysam sağ ayağım motorun kuyruk kısmının altında kaldı düştüğümde seslen seslen gelen yok yüzükoyun yatıyorum bide dönemiyorum . Neyse baktım ses seda yok bi hışım motoru hafif kaldırıp kurtardım ayağı. Allahtan sakatlık çıkmadı ama sonra gidonum kullanılmayacak kadar yamulunca bütün geziye yamuk gidonla düşe kalka devam ettim . Bir dahada allaha şükür ne low side ne high side yaşadım .
High side, low side, her iki türden bolca maceram var. En kötüsü son high side kazamdı.
Lastikler buzda kaydı, bi baktım motor altımda yok ama ben gitmeye devam ediyom.
100 lük cupla elimden geldiğince viraj kasmayı seviyorum. Millet hız yapmaya çalışır ben de gezmeye çıkınca sırf virajlı yollara giderim. elimden geldiğince yatarak dönmeye çalışırım. Bu yüzden birkaç gere low side yaşadım ama genelde hasarsız düşüşlerdi.
Tank slapper i de bisiklette yaşamıştım, ağaçlı bir yolda virajın çıkışını göremiyordum. Karşıdan gelen araba benim şeridimden viraja girince panikle kontrolü kaybettim. Gidonu toparlayamayıp ağaca vurmuştum.
Biri anlamlarını yazsın bizde paylaşalım varsa highside nedir lowaide nedir kurban :D
lowside ön tekerin kaymasıyla düşmektir
highside arka tekerin kaymasıyla uçmaktır
tankslapperda çok acayip bişey öyle böyle değil
Honda Today de yayla yolunda gezerken başıma geldi. O ufacık motor ve 50 km hızla yüreğim ağzıma geldi, büyük motor ve yüksek hızda düşünmek bile istemiyorum
TankSlapper da gidonun (direksiyonun) kontrolünü kaybedip anlamsızca çılgın bir boğa gibi bir sağa bir sola tank ı tokatlaması.
Low side ve tankslapper yaşamadım ama geçen gün Etiler'de Metzeler Mtech lastiklerin tadını çıkartıyordum. Virajlarda iyice yatmalar vesaire ama o son hızı yapmayacaktım. Viraja gereğinden fazla hızlı girdim yatmak için önümdeki araç frene asılınca ben de arka frene dokundum high side başladı peş peşe iki kere birincisi frenden ikincisi gaz açmamdan oldu ama iyi ki de olmuş onun sayesinde öndeki arabaya patlamadım
o zaman benimkiler hep low side ilk motorum 100 cc scooterin lastikleri bitikti hergün low side
bide dershanenin önünde low side
Tam olarak ön ve arka tekerin kaymasına bağlanarak ayrılmaz high ve low side düşüşler..
Bildiğim kadarıyla Anlatmaya çalışayım..
LOWSIDE: Alçak kenar , yani motoruna yattığı yöne doğru yol tutuşunu kaybedip düşmesi..
HIGHSIDE: Yüksek kenar , motorun yattığı yönün tersine doğru yol tutuşunu kaybedip sonra tekrar tutmasından dolayı oluşan atalet gücü yardımıyla sürücüyü düşürmesi.. (highside düşmelerin bazılarında ilginç olan şey ise , sadece sürücü motordan fırlayıp motosikletin dengede yoluna devam etmesidir)
TANKSLAPPER: Depo tokatlama , ön tekerleğin yol tutuşunu kaybedip , tekrardan yol tutuşunu sağlamak için sağa-sola sürekli dönmesidir.
(Genelde motor tek tekerden inerken gidonun yamuk olmasından dolayı tekerin yola tam tutunamamasından gerçekleşir)
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
Merhaba,
içim ürperdi videoları izleyince, hightside düştüm bir kere.. anlatmak istemiyorum
bi kere yere yapıştım, aniden bi bisikletli atlamıştı önüme, onun altına girdim, adam tepemden uçmuştu, onun haricinde yok, inşaAllah da olmaz
aslında tam olarak değil;
lowside ön veya arka tekerin yatık vaziyette "aman be yeter bu kadar tutmicam" diyip kaymasıdır.
highside ise "aman yeter tutmicam" diyip sonra, "ya çocuğa da ayıp olcak tutuiyim en iyisi" diyip bam güm yerden yere vurmasıdır.
tankslapper tank tokatlama da ön lastiğin boşlukta kaldığı zamanlarda iyi yoltutuşunu yakalamak motoru dengede tutmak adına başlattığı fakat becermediği işte aman be olmuyo işte diyip koyvermesidir
lowside;(18. saniyedeki patlama anı)
highside;
tankslapper
bu tankslapper baya dayanmış :D
bu highside ve tankslapper daha çok büyük motorlarda(veya sslerde) mı oluyo bilmediğimden soruyorum
Hocam kusura bakmayın sayfa kalmış yazılanlaro görmeden paylaşım yapmışım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------
Yok hocam 650cc supermotoda da başıma geldi tankslapper. Biraz jantın yamukluğu biraz ön tekeri yamuk indirmem. Ama düşmedim kurtartım da sonra kendime gelemedim. Yine aynı motorda arkadaşım highside oldu geri motorun tahta gibi selesine bam diye oturunca düşmemiş fakat kendi alt takımını biraz dağıtmıştır. Biraz hız güç istiyor doğrudur. Rahatlıkla teker yapabilen, drifte girebilen güçteki motorlarda olabilme ihtimali yüksektir.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)