Sabah ilk çalıştırmada motorumdan beyaz duman atıyor sebebi ne olabilir ?
Sabah ilk çalıştırmada motorumdan beyaz duman atıyor sebebi ne olabilir ?
Kasksız motorcuya selam verilmez , genelde sela verilir.
Tamamen bilinçsiz ve sadece tahminlerim yönünde cevap veriyim.
Bence soğukla alakalı, motor ilk çalışmasında bende de oluyor. Karbüratör de kalan benzindir belkide sebebi bilmiyorum sadece tahmin ama zararı olcağını da tahmin etmiyorum motor ısıınınca duman filan kalmıyor bende sendede öylemidir bilmem
su buharı?;)
''kinqdai'' Isınınca duman kalmıyo.
''ozgurozeren'' Motor su mu yakıyo ? Neden su buharı açıkla da bilgilenelim ?
egsozda yoğuşan su o sıkıntı etme kışın arabalarda filan hiçmi görmediniz hele gene lpg de şapır şapır su damlatır :D
Ne su buharı arkadaş ,bende niye olmuyo ? Yağ yakıyo olmasın ?
benim motor her sabah beyaz duman yani su buharı atıyor yağ yaksa ben bu motordan yağ alamam :D
Su buharı olduğuna emin gibisin Gereğinden fazla atıyo sanki?
bildiğım ve okuduğum kadarıyla BEYAZ duman su buharı GRİ ve MAVİ duman yağ yakması SİYAH duman zengin karışımdır
motor hava soğutmalı olduğu için yanma odasınada su karışamayacağına göre sıkıntı etme
Aslında bunu buraya sormanız yanlış Teknik yerine soracaksınız, biraz araştırsanız buludurdunuz cevabı daha 1 kaç hafta önce sormuştum
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...yaz-duman.html
defalarca başlığı açıldı cevaplandı mertcan39 arkadaşın dediği gibi beyaz su buharı gri mavi yağ, siyah zengin karışım bu kadar net ya.
Bu başlıktan önceden açılması hakkında yukarıda cevap verdim.Bilmediğim için sordum bu kadar net olduğunu bilsem zaten sormazdım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)