Arkadaşlar forumda biraz gezdim, yeni başlayanlar için illaki düşüceksin demiş, Bende 1.5 yıldır motosiklet kullanıyorum Allah'a şükür düşme olayı gibi bir durumla karşılaşmadım. Sıkıntı bendemi yoksa illaki bir gün başıma gelecekmi ?
Arkadaşlar forumda biraz gezdim, yeni başlayanlar için illaki düşüceksin demiş, Bende 1.5 yıldır motosiklet kullanıyorum Allah'a şükür düşme olayı gibi bir durumla karşılaşmadım. Sıkıntı bendemi yoksa illaki bir gün başıma gelecekmi ?
illa bir gün başına gelecek maalesef... umarım ekipmanın tam olur, arkadan-karşıdan gelen araba olmaz, kırıksız kanamasız atlatırsın...
O söz kesinlikle doğru sadece kişiden kişiye şiddeti değişiyor,birde benim gözlemlediğim başka bir olay var motosiklet sürüyorsan sağ baldırda ve calfta mutlaka yanık izi oluyor.
Hic ummadığın anda yere yapışıverirsin sonra ben motosiklet sürmeyi bilmiyorum dersin
her fani bir gün düşüşü tadacaktır.
bizim camiada şöyle bir laf vardır: motosiklet binicileri ikiye ayrılır; düşenler ve düşecek olanlar
Maddi hasar ve bilek taravmasıyla atlattım.
Allah beterinden korusun inş.
İnşallah'da kimsenin başına gelmez.
Forumdakilerin haklılık payı var bence.
Bende başlayalı 4 ay falan oldu aynı lafı dedim 1 aydır çenem kırık ve hata bende değildi ters yönden gelen başka bir motorcudaydı nasip kısmet yani :D
Motorcu camiasında ünlü bir laftır bak tam senin soruna cevap olacak bir laf
Kaza yapmamış motorcu yoktur.Lakin henüz kaza yapmamış motorcu vardır.
Belki motosikletten düşme oranı yüksek orandadır. Ama benim tavsiyem düşmeyi kafanıza takmayın. sırf ne zaman düşücem acaba diye düşünmekten ve bunun stresinden birgün hata yapar ve düşebilirsiniz. Ve hiçbirzaman tamam ben oldum ben iyi şürücüyüm demeyin. Ne zaman iyi sürücü olduğunuzu düşünürseniz o kadar çok hata yapmaya başlarsınız. Eğer bugün düşecekmişsiniz gibi iyi giyinir ve hiç düşmeyecekmişsiniz gibi aklınızı rahatlatır ve sürüşünüze konsantre olursanız bu yapacağınız en doğru hareket olur. Umarım hiçbir zaman asfalt yüzü görmessiniz.
aynen öyle oluyor, kontağı kapatana kadar macera devam ediyor, bunu asla unutma hedefe ne kadar yakın olsan da kontak açıksa tehlike devam ediyor ben oruçluyken çok komik bir şekilde iftar vaktine yakın sitenin girişinde karşıdan ani bir araç gelince devrilmiştim artık oruçlu sürmüyorum mesela ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
allah kimseye kaza bela vermesin beyler biz adam gibi surelim dikkat edelim saglıgımızı ailemizi dusunelim hızlı gıtmemeye ozen gosterlim
Bir arkadaş "ışıklara yaklaşırken eğer yeşilse yetişmek için herkes gaza basar, ben özellikle yavaşlıyorum" diye yazmıştı geçende daha yeni.
Bunu okumama rağmen nedense sola dönmek üzere yaklaştığım geniş ve büyük kavşakta yanmakta olan yeşil ışığın son 2-3 saniyesine yetişmek için hafifçe hızlanmaktan kendimi alamadım.
Hızlı değil ama arka frenli girdim kavşağa; yalpaladı hafif. Freni bırakıp, dönüşü kesip motoru doğrulttum ve motor dikken tekrar kontrollü şekilde frenleyip iki caddenin kesişimindeki kavisli kaldırıma çıkmadan durabildim.
Arabayla iken el frenini çekerek kavşağa girmenin motosiklet versiyonunu sanki çok biliyorsun da yeşili yakalamak için hızlanıyorsun ... Hoş, bilsen de girme; nereye yetişeceksen; bir 75 saniye daha bekleyemeyeceğin...
Konumun Izmir yaziyor, hani biraz daha medeni insanlarimizin oldugu bir memleket. Ama evet, yine de bi sekilde basina gelir.
O korkuyla da yasama da, sen keyfine bak. Ne zaman kaza yapacagim diye takma kafana Motosiklet kullanmanin tadi bu yoksa cileye donusur.
Başladım 3. ayda karşı tarafın hatasından dolayı kapaklandım olsun bilegim ve dizlerim dışında bişey olmadı Allah kötüsünden korusun ;)
Daha dün başladım... İnsanı korkutmayın... Dört teker sürerken de kaza yapar insan...Her önlemi aldıktan sonra kader kısmet biraz da bu işler...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)