600 cc Motorla NASIL DURULUR
Reklamlar
-
Ezio41 adlı üyeden alıntı
+1.
bak kardeş eğer o hızda motoru nasıl durduracağını bizlere soruyorsan sen o motorun selesine oturup yola çıkma; ölürsün.
vebalin bize kalır. ben söyledim. ister dinle ister dinleme...
Reklamlar
-
200 lü süratlerde giderken normal bir frenlemedenmi bahsediyorsun yoksa panik frenlemeyimi sormak istedin.?
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.
Bak bu oldukça aydınlatıcı oldu. Teşekkürler.
-
600 luge gecınce egıtım alıcakmıssın komıkmıs cıdden. sen 600 luge gecene kadar 100 km hızla gıderken ani fren yapman gereksin bir yap bilmeden bi yere düş o zaman dersin keşke ilk başta alsaydım eğitim diye...
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.
Sağolun.
Bende diyorum bu nasıl iş belli bir oranı mı var
-
600 ü biilmem de motor dediğin şey araba gibi zınk diye durmuyor. Arka fren zaten fasa fiso ciyaklaya ciyaklaya gitmeye devam ediyor. Motosikleti durdurursa ön fren durdurur. Kombine çalış iki frene de , inşallah böyle birşeye ihtiyacın olmaz.
270 ne abi ya atalarını mı özledin. İlla onların yanına mı gitcen.
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------
[/COLOR]
Ezio41 adlı üyeden alıntı
11karakter
orada durmuyor motor sadece yavaşlıyor
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
video daki sürücü sanki durabilmiş gibi yanlış yönlendirmeyelim lütfen fren işine girmeyeceğim o aldığınız riskle alakalı fizik kuralları sabit zaten
benzer şöyle bir video var
https://www.youtube.com/watch?v=SMWrMIIRu2w
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)