Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

600 cc Motorla NASIL DURULUR

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +1.

bak kardeş eğer o hızda motoru nasıl durduracağını bizlere soruyorsan sen o motorun selesine oturup yola çıkma; ölürsün.
    vebalin bize kalır. ben söyledim. ister dinle ister dinleme...
    berkcigdem bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    200 lü süratlerde giderken normal bir frenlemedenmi bahsediyorsun yoksa panik frenlemeyimi sormak istedin.?
    06 EB 8036
    09 R 5520

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.
    Bak bu oldukça aydınlatıcı oldu. Teşekkürler.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    600 luge gecınce egıtım alıcakmıssın komıkmıs cıdden. sen 600 luge gecene kadar 100 km hızla gıderken ani fren yapman gereksin bir yap bilmeden bi yere düş o zaman dersin keşke ilk başta alsaydım eğitim diye...

ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.
    Sağolun.
    Bende diyorum bu nasıl iş belli bir oranı mı var
    XV

eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok.
    600 ü biilmem de motor dediğin şey araba gibi zınk diye durmuyor. Arka fren zaten fasa fiso ciyaklaya ciyaklaya gitmeye devam ediyor. Motosikleti durdurursa ön fren durdurur. Kombine çalış iki frene de , inşallah böyle birşeye ihtiyacın olmaz.

270 ne abi ya atalarını mı özledin. İlla onların yanına mı gitcen.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    ---------- Mesajlar birleştirildi - 06:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------

[/COLOR]
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    11karakter

orada durmuyor motor sadece yavaşlıyor

Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    video daki sürücü sanki durabilmiş gibi yanlış yönlendirmeyelim lütfen fren işine girmeyeceğim o aldığınız riskle alakalı fizik kuralları sabit zaten

benzer şöyle bir video var https://www.youtube.com/watch?v=SMWrMIIRu2w
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)