Zorunlu trafik sigortası konusunda farklı bir yöntem.
Reklamlar
-
Selamu aleykum. Hayırlı geceler. Geçenlerde motor aldım sigortasını yaptım fakat 300 liradan aşağı kimse yaptırmıyordu yaş da 22 olunca ondan dolayı. Sonra sigortacı dedi ki başka bir model yazarsak düşer 140 lira olur diye. Kabul ettim yazım, trafikten ruhsatı aldım vs. Şimdi sorun şu adam dedi çevirmede kazada sıkıntı olmadı şu güne kadar.
Örnek verecek olursak yarın Allah muhafaza bir kaza yapsam hasar versem karşıya sigorta bunu karşılar mı? Trafikten gelirlerse bu sigorta bu araca ait değil vs diyebilirler mi? Yada çevirmede polis der mi bu sigorta bu aracın değil diye? (Şase no motor no aynı hepsi)
Not: Fikirlerinizi görüşlerinizi aşağılamadan kınamadan yaparsanız çok memnun olurm.
Reklamlar
-
Modelden kastın yılı mı ?...
-
Motorunun marka model ve yılı ne ve sen hangi marka model yıl yazdırdın. Bu şekilde daha detaylı yazarsan yorumlar daha mantıklı olur o zaman
-
usta madem böyle korkuların var neden doğru düzgün iş yapmıyorsun. bak şimdi 150 lira için başına bi ton masraf açıcan, değer mi?
-
hiçbişey olmaz
Sıkıntı olursada sistemden motoru bulamadılar dersin olur biter
-
sistemden benim motoru da bulamadılar. xf650 yerine sv650 üzerine yaptılar.
-
Motorumun eski sahibi mondial olarak yaptırmış sigortam net ile konustum.dediğin gibi çevirme de bilmemnede motorun sigortalı gözükür fakat hic bir kaza da ödeme alamazsin sigorta sirketinden
-
Motosiklet modeline göre fiyat değişmez diye biliyorum.
Fiyatı değiştiren etkenler:
Yaş, plaka, aracın cinsi, kapalı garajda kalıyor mu, daha önceden kazan var mı, vs
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
rebel_punto adlı üyeden alıntı
Motosiklet modeline göre fiyat değişmez diye biliyorum.
Fiyatı değiştiren etkenler:
Yaş, plaka, aracın cinsi, kapalı garajda kalıyor mu, daha önceden kazan var mı, vs
Zorunlu Trafik Sigortasında kapalı garajla alakalı birşey yoktur diye biliyorum. Kasko ile karıştırıyor olmayasınız?
Diğer dediğiniz şeyler etkili; yaş, plaka(hangi şehir olduğu, şehirin kaza oranı önemli), daha önceki kazalar ve tabiki aracın modeli (motor gücü, segmenti).
-
maktama adlı üyeden alıntı
Zorunlu Trafik Sigortasında kapalı garajla alakalı birşey yoktur diye biliyorum. Kasko ile karıştırıyor olmayasınız?
Diğer dediğiniz şeyler etkili; yaş, plaka(hangi şehir olduğu, şehirin kaza oranı önemli), daha önceki kazalar ve tabiki aracın modeli (motor gücü, segmenti).
Aracın modeli değil cinsi ve na kadar süredir sizde o önemli. Vakti zamanında, belki 10 yıl önce, Kapalı garaj var mı diye sorduğunu hatırlıyorum sigortacımın. Şimdi zaten primi düşürüp müşteri çekmek için - daha çok kar etmek için - her kutucuğu işartlediklerinden sorma gereği bile duymuyorlar. Tabi kasko için de sormuş olabilir.
Her bulduğunuz yerden fiyat almaya bakın. Tüm koşullar eşit olmasına rağmen fiyat farkı çok uçuk.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Modelden kastın yılı mı ?...
Hayır markası, benim aldığım asya, sigorta ise polaris
-
ee ben şimdi emniyete mail atıp böyle bi bug var düzeltirmisiniz desem n'olur ?
-
Aracın modeli değil cinsi ve na kadar süredir sizde o önemli. Vakti zamanında, belki 10 yıl önce, Kapalı garaj var mı diye sorduğunu hatırlıyorum sigortacımın. Şimdi zaten primi düşürüp müşteri çekmek için - daha çok kar etmek için - her kutucuğu işartlediklerinden sorma gereği bile duymuyorlar. Tabi kasko için de sormuş olabilir.
...
10 yıl önceyi bilemiyorum, o zamanlar sadece hayali vardı motorun :D Benim söylediklerim 6 ay öncesine dayanıyor. Kapalı garajı kim unutmuş da biz bulmuşuz(en azından bende yok), brandayı çekiyorum oluyor bitiyor. Ama garajla alakalı bir şey sorulmuyor/istenmiyor zorunlu trafik sigortasında, belkide sizin dediğiniz şekilde varmış gibi gösteriyorlardır, onu bilemem. Ancak şimdiye kadar okumadım/duymadım öyle birşey (kaskoda istendiğini biliyorum, ona rağmen uçuk fiyatlarda kasko parası çıkıyor, 18500 tl'lik motora 3500tl yıllık kasko çıkması gibi).
Aracın modeli kısmının yanına paratez içine yazmışım açıklamayı; "motorgücü ve segmenti" diye Burdaki "segment" sizin "cins" dediğinize denk geliyor sanırım zaten(supersport, enduro...vs). Bu özelliklerin ikisi birleşince modeli oluşturuyor. AMA "Motor gücü" kısmını yanlış(eksik açıklamalı) kullanmışım , doğru kullanımı "motorun hacmi(cc'si)" olmalıydı.
....
Her bulduğunuz yerden fiyat almaya bakın. Tüm koşullar eşit olmasına rağmen fiyat farkı çok uçuk.
Kesinlikle katılıyorum, Anadolu ve Axa sigorta 250 tl civarı çıkarırken Ergo sigortaya 107 tl vermiştim. Motoru aldığım dükkanda araştırmadan 250tl'ye yaptıran 2 kişiyle karşılaşmıştım ne yazık ki.
-
benim motor kanuni caracal. sigortacı öyle bi motor yok dedi kanuni motocar yazıyor sigortada.
-
en mantıklısı dikkatli olacan seneye kadar (ve tabikii her zaman kazasız sürüşler..) sonra işi düzelticen kafan rahat olacak... vesselam..
-
kesinlikle bir sıkıntı olmaz
zaten asbis veya tescil belge numarası yüzünden model yılı,motor ve şasi no otomatik olarak geliyor poliçe üzerine.o bilgileride ruhsat sahibinin tc si ile doğruluyor.
yani aldığın cbf 150nin poliçesinde cbf 1000 yazması kaza anında alacağın ödemeyi etkilemez.sigorta şirketlerinin neredeyse hepsi zaten cbf 1000 mi yoksa cbf 150 mi olduğuna bakmaz primi hesaplarken .eğer farklı çıkıyorsada o şirketin sistemlerinin açığıdır.
şimdi gidipte yüksek cc sahipleri, daha ucuz düşük cc motorların adını yazdırarak daha ucuza trafik sigortası yaptırırım diye düşünmesin yada marka kodunu bulamadıkları için poliçesinde başka motor yazan motosiklet sahipleride kaza anında ödeme alamam diye korkmasın.çatır çatır alırsınız.
-
Farklı sigorta şirketleri farklı şeylere bakıyor, kimisi yaş etkenine de bakarken kimi öncelikli olarak ikamet ettiğiniz adrese bakıyor. Ben birkaç ay önce sigorta yaptırırken: yaş 19, ikamet İstanbul, plaka İzmir; Allianz bana 930 lira sigorta çıkartmıştı. Kimi firma bana sigorta bile vermedi daha çok gencim diye, yaşa bakmayan bir firmadan 300 lira çıkmıştı, en sonunda İstanbul'dan bir tanıdık vasıtasıyla 250 liraya hallettim.
Benim yorumumum sana cevap olmadı da, arada neye bakıldığına dair tartışan arkadaşlara yazdım.
-
sigorta sirketleri zaten kaza aninda odememek icin bin dereden su getirirler.
her ne kadar police uzerinde model yılı,motor ve şasi no, TCKN uysa da
simdi Allah korusun sen kaza yaparsan, sigorta sirketi demiyecek mi
"ben X marka-model motoru sigortalamistim, sen gitmissin Y marka-modelle kaza yapmissin."
bu dogru olsa idi o zaman herkes en uygun, en ucuz marka-model uzerinden sigorta yaptirirdi.
burda sigortaci isin kolayina kacmis...
sen ana sirketi bir ara durumu anlat, ve "kaza aninda benim karsi tarafa verdigim zarari odeyecek misiniz?"
diye bir sor bakalim ne diyecekler?
-
ENİGMA adlı üyeden alıntı
ee ben şimdi emniyete mail atıp böyle bi bug var düzeltirmisiniz desem n'olur ?
Bilmem dene bakalım. Umursayacağım bir şey yok, yalnız ruhsatı alırken onlar kontrol ettiler.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)