nolan n44 kask almayı düşünüyorum. sağlamlığı konusunda endişelerim var. ne dersiniz? max 120 km/h yapıyorum. ekseri 50-70. ses olayı nasıldır? herşeyi aldık en önemlisini kaskı en sonra bıraktık
nolan n44 kask almayı düşünüyorum. sağlamlığı konusunda endişelerim var. ne dersiniz? max 120 km/h yapıyorum. ekseri 50-70. ses olayı nasıldır? herşeyi aldık en önemlisini kaskı en sonra bıraktık
sağlamlık konusunda şüphen olmasın ses konusunda ise yapabileceğin bir şey yok schubert'in kaskları harici bütün kasklarda ses'den şikayet okumuşum'dur.
Sağlamlık derken kaza anında mukavemet olarak başarılı mıdır? Kesinlikle fullface almayacağım ancak çene açılır ile(c3) n44 arasında kaldım.
dostum 80 km hız ile 180 km hız arasında ölümcüllük arasında bi fark yok. iki hızda da direk çarpışta kafanda kutsanmış kask olsa patlarsın. kask testleri bile 50 60km/s hıza göre yapılıyor limitlere göre.. maksimum 120 ye çıkıyorum demişsin ya ona istinaden.
hayırlı olsun, asfalt görmesin!
piste gireceksen idare eder caddede
guvenle kullan nolan bu boru degil..
sağolun. kask hakikaten çok kaliteli duruyor. çene aparatını araştırdım birz. nasa kasklarındaki cam ile benzer madde kullanmışlar fln filan. en nihayetinde ekipman düzme işi bitti.
Kullanıcı yorumlarını alsam n44 hakkında.
Benim radarımada takıldı bu kask.
6 aydır n64 kullanıyorum. Vizör mükemmel. 6 ay oldu hala vizör açıkmı kapalımı tereddüde düşüyorum bazen . O kadar net görüntü var, hiç çizilmedi. Kulakları acıtmıyor. Kulaklar için boşluk bırakılmış. Pinlock var, buğu camı çok etkili ( ayrıca alman gerekli). Astarı ve pedler çıkıyor ve yıkanabiliyor. Çok konforlu. Ses var malesef. Uzun sürüşlerde kulak tıpası kullanıyorum ( eczanelerde satılıyor) . Birde çene altı açık kışın soğuk giriyor, buff veya balaklava kullanmak gerekli.
Geçtiğimiz cumartesi günü baktım n44 kaska fakat ebat olarak resimlerde büyük gözüksede L beden benim kafaya olmadı.. bildiğin çocuk kaskı gibi oldu. XL vs derken modelin benim kafa yapıya uygun olmadığını anladım.. bu arada Polycarbonate bir kaska 900TL aralığına yakın vermeyide içimi acıtmadı değil. shark evoline2 kullanıyorum ve evoline 3'lere bakıyorum 890TL lerde bu arada kabuk yapısı fiber.. evoların bence tek sorunu havalandırması. bu aralar kaska ihtiyacım var ve araştırdığım kadarıyla nolan'da n104 evo stormları gördüm. 1230TL gibi bir etikete sahip. kask ne kadar güzel olsada o fiyat etiketine yine Polikarbon malzeme kullanmış. en son niyeti bozup shoei neotec alacağım gibi görünüyor. shoei neotec kullanıcısı varsa lütfen tavsiye edermi kaskı bende buradan sorayım. iyi forumlar herkese..
bende de n64 var. Ses problemi dışında hiçbir sorun yaşamadım kaskla ilgili. Hatta kask motorun selesinden vizörü denk gelen şekilde taş üstüne düştü. Eyvah dedim gitti güzelim şeffaf vizör. Yerden kaskı alınca bir baktım vizörde 1-2 çizik var başka hiçbirşey yok, şok oldum. Şeffaf vizörünü ufak çizikli haliyle hala kullanıyorum.
Nolan modellerine sağlamlık konusunda güveniyorum ancak ses konusunda performansı vasat maalesef...
N44 şık ve görüş açısı çok iyi olan bir kask. Sağlamlık konusunda tabii ki fullface olmayan hiçbir kask sağlam değildir.
Fakat şunu, n44 kullanmış olan birisi olarak net söyleyebilirim. N44 malesef yaz kaskıdır, kışın kullanmanız donmanıza sebebiyet verebilir Çok fazla hava kanalı var. Kapatsanızda nafile giriyor hava.
Schuberth S1 pro fullface ve HJC çeneden açılır kask kullanıyorum. HJC sağlamlığına sağlam ama tüm gürültü, rüzgar içerde. Schubert'te ise rüzgar sesi sıfır, diğer sesler sanki filtreden geçirilip veriliyor. HJC için ebay'den vizör aldım fakat vizör mekanizması bulamıyorum. Schuberth'in ise tüm yedek parçasına ulaşım mümkün. Kaskı almadan önce yedek parça ihtiyacı durumunda ne ile karşılaşacağınızı araştırın bence. Maalesef satıcılar sadece kutudan çıkanı satıyor, sonrası yok..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)