Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motor çalışmıyor çalışınca Stop ediyor

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Mobilet bionik 52 arkadaşlar bayağı bir turladım eve geldim yavaşladım Stop etti baktım arka teker dönmüyor sürükleyerek getirdim bahçeye bir damla çeviriyorum alırmış gibi yapıyor ama almıyor çalışıyor sonra arka teker dönecek kadar gaz veriyorum sorun yok ama durunca Stop ediyor tamda satma arifesindeydim nasıl Düzeltirim karbüratör olamaz ayarı tam onun benim canımı sıkan arka teker neden kilitlendi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

Yukarııı yardımm

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------

Pedal çok sert dönüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

Çok sarsıntılı çok duman atıyor fazla kaçmış olabilirmi yağ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    Pedal veya arka tekerin bilyaları dağılmış olabilir. Eğer fazla yağ koyduysan buji yağlanmıştır onun için çalışmayabilir. Bujiyi sök temizle gerekirse değiştir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Alıntı mtgemlik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pedal veya arka tekerin bilyaları dağılmış olabilir. Eğer fazla yağ koyduysan buji yağlanmıştır onun için çalışmayabilir. Bujiyi sök temizle gerekirse değiştir.
    öyle düşündüm bende buji yağlı değil baktım

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Yağı olması gerekenden az ya da fazla koyduysanız motorun çalışması zorlaşmış olabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Neden yavaşlayınca duruyor ve arka teker kitliyor

Bence bujiden kaynaklarınıyor olabilir.Bilidiğim kadarıyla bujinin ömrü bitmeye yaklaştıkça motor zor çalışıyor ve rolantide bazen duruyordu.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden yavaşlayınca duruyor ve arka teker kitliyor
    Yavaşlayınca durması ayarsızlıktan da olabilir, ateşleme elemanlarının kondisyonundan da ama tekerin kilitlenmesi -mopedlerin sistemlerini tam bilmiyorum, söyleyeyim- eğer sistem düşündüğüm gibiyse motorda gereğinden fazla sıkışma, yani; sürtünme ya da bir düzensizlik durumu olduğunu gösteriyor. Ama iki zamanlı motorlar basit yapıdadır zaten, düzensizlik olduğunu düşünmüyorum. Belki yağ az geldiyse şişme yapmıştır, arka teker göbeğiyle ilgili bir sorun da olabilir. Tecrübesi olan varsa daha net yardım edecektir.
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)