geçen sene 18 ocak 2014 günü bayiden teslim aldım motorumun tam 1. senesinde ilk kazamı yaptım. motorumu aldıktan sonra girmeye başladığım bu forumda çok kaza yazısı okudum. hepsine vay be dedim. ben kaza yapmam der gibi hissettim. çünkü çok efendi bir sürücüydüm. lakin dün tek şeritli bölünmemiş yolda giderken belediye otobüsü yolcu almak için durakta durmuş arkasındaki jipte karşı şeride geçti ve otobüsü beklememek için otobüsü solladı. neyse onu gören ben de daldım karşı şeride. o jip otobüsü sollamayı bitirmiştiki ben otobsün soluna girdim. otobüste körüklü belediye otobüsü. neyse 40-50 gidiyorum tam otobüsü sollamayı bitirecektim ki o da ne otobüsün önünden bi arabanın burnunu gördüm. benim geldiğim yerin tersine yola çıkmaya çalışıyormuş. arabanın burnunu görür görmez frene asıldım ve abs olmadığı için tekerlekler kitlendi doğal olarak sonrasında güzel bi kayış ve hoop yerdeyim :( neyseki yumuşak düştüm. arabayada çarpmadım allah şükür. ayağa kalktım 10 saniye sonra. motoru kenara çektiler etraftakiler. sonra adama biraz bağırdım. neden önünü görmediğin yere burnunu sokuyosun diye. otobüs koca taşıt otobüsün arkasında araçlar bekliyolar tamam. belki otobüsü sollayanlar olabilir. bunu düşünemiyo musun yani otobüs geçsin ondan sonra senden ana yola çık. motorum sol yana düşünce sol ayna ve sol fren maneti kırıldı. orta sehpada yamuldu. benim ilk kazam olduğu için bi işlem yapmam gerekiyormuydu bilmiyorum. sonuçta adamın arabası ile bi temasım olmadı. ama allahıma bin şükür hiç bi yerimde bişey yok.ama forumdan edindiğim bilgiler sayesinde kendimi yerde bulmama rağmen hiç heyecan yapmadım. önce bi on saniye yerde kaldım. vücudumu kontrol ettim. kırığım çıkığım varmı şuurum yerimdemi kafamı vurdummu gibisinden şeyler sordum kendime. hiç panik olmadım. tabiki korktum ama panik olmadım. çünkü o an zaten olan olmuş. durumu toparlamak gerek paniğe gerek yok. herkes bana bakıyor telaşına bile düşmedim.normalde sinirli biriyimdir adama biraz çıkıştım sadece otobüsün geçmesini neden beklemedin abi ki önümden jip otobüsü sollamıştı onun geçtiğini gördün arkasından 4-5 saniye sonra ben geçtim o jip geçti diye başka araba gelmicek mi demek oluyor yani bu dedim adama. sonra bi sigara uzattı onu içtim. bu arada motorun acil stop düğmesine ile yan yattıktan 10 saniye sonra bastım. motor yan yatınca zaten çalışmayı durdurmuş gördüm. ama ben nolur nolmaz düğmeye bastım. ayağa kaldırıncada motoru kontağı kapattım. adamda verilmiş sadaka bu oluyomuş demek dedi dalga geçer gibi. neyse abi hadi yoluna git bende gidiyorum birazdan dedim. ama ilk kazam oluşu beni biraz etkiledi. aynamda kırılsa şu ufak çaplı motosiklet düşmesi kazalarının tadına bende bakmış bulundum burda hep derlerdi düşmeyen motorcu yoktur diye ben her okduğumda hadi ordan ben düşmedim diyodum büyük konuşmuşum. ama adamın arabasını görüp frene asıldığımı sonra adamla göz göze geldiğimi hatırlıyorum sonrasında bi 5 saniyelik boşluk var hayatımda yerde yattığımı hatırlıyorum şu an azıcık belim ağrıyor ama ufak bişey allaha şükür. ilk kaza deneyimimi sizle paylaşmak istedim. okuyanada şimdiden teşekkür ederim bu forumda motosiklet ile alakalı bana bir dirhembilgi öğretendede allah razı olsun. tecbübeli birinden öğrenmek insana gerçekten çok şey katıyor