Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

ilk kazamı yaptım :(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

    Geçmiş olsun ki ufak tefek atlatmissiniz. En guzeli şapkayı cikartip özeleştiri yapmak olacak. Yazılan yorumlara kulak verip elbette.. Aksi halde hatalar her zaman tekrarlanmaya müsaitlerdir ve bir dahaki sefere şans bir yere kadar gitti gelecek olabilir..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Geçmiş olsun öncelikle, ucuz atlatmışsınız.
    Kazalar bir kaç olumsuz durum bir araya geldiğinde meydana geliyor, otobüsün kavşağa yakın bir yerde durması, o aracın kontrolsüz yola çıkması, belki sizin tecrübenizin az olması vb. gibi
    (Tecrübe dedim çünkü araçtaki sürücüye değil kaçış noktanıza bakmanız gerekiyordu, belkide çok rahat durabilecektiniz veya kurtarabilecektiniz.)

    5000 km civari iken bende küçük bir kaza atlattım, orta refüjde çalılıkların olması, sürücünün kontrolsüz çıkıp beni görememesi, benimde tecrübesiz olmam nedeniyle kaza yapmıştım. Eğer tecrübeli olsam, panik yapmasam nereye bakmam gerektiğini bilsem çok rahat kurtarırdım.

    http://www.motosiklet.net/forum/kaza...ilk-kazam.html

    Görüldüğü gibi sağ tarafta kamyon geçecek kadar yer var, ama ben tampona baktığım için tamponu öptüm

  3. #23
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Ya sen ne dıyorsun sen kımdır gidiyor solluyor otbüsü ? Yımın ederım sın bilmıyorsun sırmeyi,sırme bir daha...demek isterdim ama suçlu sen değilsin abi bende 1hafta içinde ilk düşüşten sonra baya bi düştüm. Direksiyonu kontrol ettir eğrilme varsa yine sıkıntı olur sana. Sakin ol o kazayı unut daha dikatli sür. Benim gibi özgüveninin batırma. Sabah sürerken bi kango yol kenarında durmuştu ne olur olmaz diye mesafeli geçtim yanında iyikide mesafe bırakmışım aniden kırdı yolun ortasına. Durdum plakasını aldım ama napılır ki.

    Ben bırdan o söför arğadaşa diyiyem ki sen insonmösön?

  4. #24
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Bende günün birinde gidiş geliş bir yoldan gidiyorken gittiğim şerit tıkandı ve karşı şeritten araba gelmediğini gördüğüm için şerit çizginin diyer tarafına geçip devam ettim , sağ şeritteki bir araba yol tıkalı diye sokaktan çıkıp sola dönmek isteyen araca yol verdi , tabi sola dönen araçla ben kafa kafaya kaldım , genel olarak tıkalı trafikte dünyanın bin bir türlü hali var deyip yavaş kullandığım için güzel bir frenle arabayı öpmekten kurtuldum, bu arada adamdan da özür diledim çünkü ben onun şeridindeydim. Demem o ki bunlar hep tecrübe,o otobüsü biraz daha yavaş biçimde geçmeye çalışıyor olsaydın bu başlık az daha kaza yapıyordum olabilirdi.Geçmiş olsun tekerin düz bassın.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  5. #25
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Geçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın. Önce kural olarak kaza pozisyonu için bir şeyler diyeyim; sanırım yazdıkların tam anlaşılmamış. Sen tek şeritli bölünmemiş yol yazmışsın, burdan benim anladığım bir gidiş bir geliş şeridi ve arada kesikli ya da düz şerit çizgisidir. Sanırım o ifade direkt düz kesiksiz şerit çizgisi olarak algılanmış. Eğer gerçekten gittiğin yoldaki şerit çizgisi kesiksiz dümdüz ise arkadaşın dediği gibi kaza pozisyonu olarak hata sende. Eğer şerit çizgisi kesikli ise hata karşı tarafta olur. Çünkü kesik çizgi senin sollama yapabileceğin anlamına gelir, bu durumda karşı taraf yola kontrolsüz çıkmaktan hatalı olur.

    Ama biz motor sürücülerinin güvenliği açısından dikkatli olmamız gereken şeyler var, bizim canımız riske girdikten sonra trafik kanununa göre hata kimdeymiş çok da önemli değil. Bu ülkede herhangi bir araçla giderken, her an her şeyin olabileceğini düşünerek gitmelisin benden sana tavsiye. Sollamalara çıkarken etrafında ne olduğuna mutlaka dikkat etmelisin, bir bağlantı yolu varsa araç çıkabilir, o zaman sollama anında devamlı korna basarak karşıdan gelmesi olası aracı uyarmış olursun. Devamlı olarak da kaçış yollarına bakarak olmalısın. Bir de frenleri "progresif fren" tekniği ile sıkarsan tekerleklerin kilitlenmez.

    Tekrar geçmiş olsun.

  6. #26
    mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2012
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    "sonra bi sigara uzattı onu içtim"

    Geçmiş olsun dostum, tekrarı olmaz inşAllah

  7. #27
    aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2012
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Geçmiş olsun ben uzun yolda motorun üstünde uyuyyp ilk kazamı öyle yaptım ona ne demeli :D

  8. #28

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Madem otobüsün durduğunu ve yolun ilerisinin açık olup olmadığını ve birilerinin burnunu uzatıverebilecek olması gibi riskleri çok uzaktan görüp uygun şekilde yanından sollamaya geçip gidecek kadar uzak bir mesafede değildin;

    o zaman, otobüsün arkasında ışıklarda gibi durup, otobüs yolcusunu alıp hareket ettikten sonra peşinden yoluna devam etmeliydin.

    Otobüsün arkasında duramayacak hızda ve mesafede idiysen zaten takip mesafesi konusunu ıskalamışsın demektir; ayrı konu.

    Büyük geçmiş olsun; anladığım kadarıyla burnunu çıkaran otomobile ortadan patlatmak üzereymişsin neredeyse! Riski düşünürsen, 5 dk bile sürse otobüsün arkasında durup beklemek daha iyi bir seçenek...

    Sanırım arkandayken, beklemeyip otobüsü sollayan jeep de seni yanıltmış olsa gerek; o giderse ben de giderim diye düşündün her halde. O jip; o gider. Onun çekişiyle senin çekişin aynı değil. Ayrıca o kapalı bir alanda; sen açık. Ayrıca, o giderse gitsin; sen bekle...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)