Motosiklet ile giderken, yabani hayvanlar ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?
Reklamlar
-
Foruma 3 gün önce "Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?" başlığını açtım, bayağı ilgi gördü. 3 günde 39 cevap verildi ve yaklaşık 900 görüntü oldu. Yine dün "Motosiklet İle Giderken, Evcil Hayvanlar İle Karşılaşınca Ne Yapmak Gerekir?" başlığını açtım, 1 günde 2 cevap verildi ve yaklaşık 200 görüntü oldu. Yani evcil hayvan konusuna ilgi çok az. Demekki motosiklet sürücüleri deve, manda, sığır, koyun, keçi, at, eşek, katır, kedi, evcil tavşan, tavuk, hindi, kaz, ördek, güvercin, arı, ipekböceği, evcil domuz gibi hayvanları yolda fazlaca bir tehlike olarak olarak görmüyor. Halbuki bunların bazıları motosiklet sürücüleri için en az köpek kadar tehlikelidir. Daha önce "Motosiklet ile giderken, yabani hayvanlar ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?" başlığı açacağımı da duyurmuştum. Herhalde motosiklet sürücüleri ayı, kurt, sırtlan, tilki, çakal, yaban domuzu, vaşak gibi yabani hayvanları yolda hiç tehlike olarak görmez diye düşünüyorum. Bu nedenle bu konuyu yazmamaya karar verdim. Ancak talep olursa, istek üzerine yazabilirim.
Ocak 2006 tarihinde Türk Kangal (Karabaş) Çoban Köpeği'nin kökeninin Orta Asya olduğunu ispat etmek için karayolu ile İran, Afganistan ve Türkmenistan'a gitmiş ve bu 3 ülkede de bu köpeği görüntülemiştim. Bu fotoğrafları da sizlerle paylaşmak istedim. Bu rotayı motosiklet ile yeniden, diğer Türkî Cumhuriyetleri, Moğolistan, Rusya Altay Özerk Cumhuriyeti ve Çin Uygur Özerk Bölgesi'ni kapsayacak şekilde geniş tutarak kat etmeyi düşünüyorum.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Reklamlar
-
Abicim motorun ne olacak bilemiyorum ama yüksek motor sesi hayvanları ürkütüyor.Birkaç kez başıma geldi köpek vs gördüğüm zaman hızlıysam zaten devam ediyorum ama yavaşsam belli bir hızda debriyajı sıkıp köpeklere yakınken gaz veriyorum bu onları ürkütüyor.Heleki 600 yada 1000lik makinelerin o ihtişamlı motor seslerine hiçbir hayvan yaklaşamıyor
-
Merhabalar;
Ben Şile'de üniversite öğrencisiyim ve Şile yolunda geceleri çakal,yaban domuzu gibi hayvanlara çok sık rastlanıyor.Bu nedenle gece motosiklet ile sürüş yapmaya çekiniyoruz. Eğer sizin içinde sorun teşkil etmez ise bu konu hakkında bir yazı yayınlamanızı çok isterim.
-
ozgranl adlı üyeden alıntı
Merhabalar;
Ben Şile'de üniversite öğrencisiyim ve Şile yolunda geceleri çakal,yaban domuzu gibi hayvanlara çok sık rastlanıyor.Bu nedenle gece motosiklet ile sürüş yapmaya çekiniyoruz. Eğer sizin içinde sorun teşkil etmez ise bu konu hakkında bir yazı yayınlamanızı çok isterim.
yola tilki vb çıkarsa farı kapatın. aksi takdirde kaçamazlar kalakalırlar
-
logan07 adlı üyeden alıntı
yola tilki vb çıkarsa farı kapatın. aksi takdirde kaçamazlar kalakalırlar
Teşekkür ederim
-
BlackGhost adlı üyeden alıntı
Abicim motorun ne olacak bilemiyorum ama yüksek motor sesi hayvanları ürkütüyor.Birkaç kez başıma geldi köpek vs gördüğüm zaman hızlıysam zaten devam ediyorum ama yavaşsam belli bir hızda debriyajı sıkıp köpeklere yakınken gaz veriyorum bu onları ürkütüyor.Heleki 600 yada 1000lik makinelerin o ihtişamlı motor seslerine hiçbir hayvan yaklaşamıyor
Aynen öyle, aslında hayvan kendi bölgesinde ses çıkaran başka bir varlığa saldırıyor.
Ses onları korkutursa kaçarlar, veya yol yokuş aşağı hafif eğimliyse, kontak kapatın. Motosiklet susunca kovalamazlar.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
"Yarım hoca dinden eder, yarım doktor candan eder" hesabı son derece yanlış bilgilendirmeler gelmeye başladı. En iyisi ben yazıyı yarın hazırlayıp, burada yayınlayım.
-
ben asıl birden önünme atlayan modellerden muzdaribim fren için mesafe olmayınca frene devam ederken kaçış manevrası müsait değilse canlıyı ortalıyorum aynı düzlemden devam ediyorum hızım düşerken kaçtı kaçtı kaçamadı çarpışma kaçınılmaz manevra esnasında çarpışma daha kötü diye düşünüyorum
-
ben iki kez dağda boz ayı ile arşılaştım ilkinde uzaktan baktı hayvan gitti ikincisinde 2 3 metre yakınıma kadar geldi motorun sesini dinledi biraz bakıştıktan sonra oda gitti bir kerede kurt sürüsüne rastladım onlarda çevremde turaladılar tehtit oluşturmadığımı fark edince yollarına devam ettiler bu 3 seferde hiç kaçmadım köpeklerlede sorun yaşadığımı hatırlamam
-
Birkeresinde arkadaşla kamerayı ayarlamak için Beşiktaş tarafında durmustuk karşımızda 5-6tane köpek vardı motora bindik köpekler bizi kesmeye başladı gitmemizi bekliyolardı saldırmak için bizde oldugunuz yerde bekledik baktılar baktılar gittiler heralde dönen tekere uyuz oluyorlar
-
zileliorhan adlı üyeden alıntı
"Yarım hoca dinden eder, yarım doktor candan eder" hesabı son derece yanlış bilgilendirmeler gelmeye başladı. En iyisi ben yazıyı yarın hazırlayıp, burada yayınlayım.
anket falan mı yapılıyor ben uyanamadım duruma? yazı yazıp yazmamaya karar verip vermeme noktasında mı gidip geliyorsunuz
-
M.balibey adlı üyeden alıntı
ben iki kez dağda boz ayı ile arşılaştım ilkinde uzaktan baktı hayvan gitti ikincisinde 2 3 metre yakınıma kadar geldi motorun sesini dinledi biraz bakıştıktan sonra oda gitti bir kerede kurt sürüsüne rastladım onlarda çevremde turaladılar tehtit oluşturmadığımı fark edince yollarına devam ettiler bu 3 seferde hiç kaçmadım köpeklerlede sorun yaşadığımı hatırlamam
Yav hehe tabii
-
zileliorhan adlı üyeden alıntı
Yanlış bir şey söylediğimi zannetmiyorum.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
Ahmet, mesajım senin mesajının altına denk geldi ama senin dediklerin doğru. Kast ettiğim sen değildin.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:53 ----------
Tablo 1. Motosiklet sürücüleri için başlıca yabani hayvanların tehlike potansiyeli ve tehlikeden kaçınmak için alınacak tedbirler.
Not: Bu tablo, eğitimim süresince aldığım “Evcil hayvan davranımı” bilgileri temel alınarak hazırlanmıştır. Başka bir kaynakta bu şekilde toplu halde bulunmamaktadır. “Tehlike potansiyeli” sınıflandırması objektif değil, şahsımca yapılan sübjektif değerlendirmelere dayanmaktadır. Bu nedenle “Tehlike potansiyeli” sınıflandırması tartışma ve yoruma açıktır. Bu metin ve tablonun şahsım kaynak gösterilmeden kullanılması yasalara aykırıdır. Kaynak göstermek şartıyla her yerde kullanılabilir O.Y.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
-
Valla ne yaban domuzu ne tilki ne boz ayı saldırır insana kolay kolay avcılar yaralamıştır senide tehdit olarak görürse o ayrı..
En kötüsü köpektir onuda yavaşlarsın baktın olmuyor durursun oda zaten dururboşluk buluncada basarsın gaza ben öyle yapıorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
Yıllardır dağlarda gezerim avda yaparım bırak Kurt sürüsünün insanın etrafında dolanıp gitmesini kendisini bile kaç yılda 1 kere gördüm o hayvan o kadar ürkektir ki kışın çok çetin şartlar oluşup aç kalmadıkça göremezsin
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)