Müdür yardımcısı her fırsatta öğrencinin okula bisiklet hariç bişeyle gelmek yasak diyor, aslı var mıdır?
Lütfen sadece resmi bilgisi olan fikir söylesin uydurma bişeyle müdür yardımcısının karşısına çıkmak istemem
Müdür yardımcısı her fırsatta öğrencinin okula bisiklet hariç bişeyle gelmek yasak diyor, aslı var mıdır?
Lütfen sadece resmi bilgisi olan fikir söylesin uydurma bişeyle müdür yardımcısının karşısına çıkmak istemem
Rüzgar ve yol
Onların arabası içerideyse, okulun içinde park yeri varsa ooğle bişey yok.
Okulun güvenliği varsa güvenliğin yanına bırakmak daha mantıklı, içeride üstüne çıkan olur, hareket ettiren olur, çizen olur, olur da olur
öğretmenler veya müdürler öğrencilerinin okula nasıl geldiğine karışamazlar... isteyen yayan gelir, isteyen otobüs-minibüsle, isteyen yaşı tutuyor ve ehliyeti varsa motosiklet-arabayla gelebilir... isteyen metro-tramvay vs kullanır... size ne kardeşim eşek kadar adamın okula neyle geldiğinden... çocukların kafalarını okula neyle geleceklerini yoracaklarına biraz bilim biraz fikir öğretsinler... git koçum neyle istiyosan onla git... bişey derse bu yazdıklarımı okutursun...
uğurcan arkadaşım kesinlikle haklı.
ama müdürün neden dediğini de göz önüne almak lazım. eğer 17 yaşımdayken benim motorum olsaydı ben rahatlıkla okula gidebilirdim hatta bahçeye de park eder kimse de dokunamazdı. ama bi de mesela izmirde çınarlı meslek lisesi var :D bigün okul çıkışlarına denk geldim ordan geçerken :D aboooo ne kadar apaçisi varsa toplanmışlar. lise değil sanki şanzelize cafe :D
şanzelize cafe:kolanın su gibi aktığı yer
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
İstersem okula helikopter ile gelirim kimse bir şey diyemez.
Sadece çıkıp '' Bu taşıtı buraya park edemezsin diyebilir, oda okul sınırları içindeyse ''
Ve hasıl kelam 1970'de kaldı bisiklet günleri.
Okul mudurleri yarrimcilari hocalari alayi cıldırdi. Bazilari zaten s*refsiz oliuyorlar. Git kardeşim kimse sana bişey diyemez.
Ben motosikletle gidiyordum ancak okulun içine parketmiyordum. Eğer okulun içine parketmeyeceksen, ehliyetin de varsa hiçbir sıkıntı yok dostum. Zaten gitmene ailende birşey demiyorsa o otoriter olmaya çalışan müdür yardımcın hiiçbirşey diyemez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
Neyse onu bunu geçte avatarında kafana ne takmışsın öyle.
bizim zamanımızda yönetmelik gereği öğrenciler dışarıdaki hal ve hareketlerinden ötürü okul yönetimine karşı mes'ul idi. hatta bir öğrenci hafta sonu bir başka öğrenci ile kavga etse veya sigara benzeri ürünler kullansa disiplin cezası alabiliyor idi.
bu sorunun çözümü gayet basit. ya güncel disiplin yönetmeliğini araştırıp bulacaksınız veya müdür beye gidip uygun bir üslup size bu yasağın yönetmeliğin hangi maddesinde nasıl belirtildiğini göstermesini arz edeceksiniz. Yasağın temelini öğrencinin sorgulamasından ziyade bir "veli" veya öğrenciyi temsil edebilecek 1nci dereceden yakın(soy adı tutan) bir yetişkinin talep etmesi daha makul ve kabul edilir olacaktır.
Güvenliğe emanet edebilirsin içeride çekebilirsin güvenlik otoparkta yer aytırmıştı bana yanına gelip bakıyorlar ama kurcalayan görmedim
öncelikle ehliyetin var mı?
bir de herhangi bir aracın park edileceği yer okulun bahçesi değil dışıdır. öğrencilerin erişiminden uzak otopark varsa oraya bırakılabiilir ancak. müdür bile olsa aracını çocukların oldğu bahçeden içeri sokamaz. çocukların hayatını tehlikeye atamaz. haa sokuyorsa şikayet edin bakalım neler oluyor?
sevgili genç arkadaşım sırf senin için, içinde şüphe kalmaması adına MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'ni baştan sona gözden geçirdim... öğrencilerin okula nasıl geldiğiyle ilgili herhangi bir madde söz konusu değil.. sizin md yrd.sı kaba etinden uydurmuş benden selam söyle... bir de şu yönetmeliğin çıktısını al eline ver, okusun adam olsun... http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20130907-4.htm
Kanuni olarak ehliyetin var ise okul müdürünün seni engellemeye yetkisi yoktur. Zaten okul müdürünün yetki alanıda okulunuzun sınırları içerisindedir. Ama müdürün dediğini hiçe sayıp okula motorla gitmeniz ve müdürü karşınıza almanız size okul içersinde bazı problemler doğurabilir.
ehliyetin varsa helikopterle git şaka bir yana ben çok gittim hatta arkadaş bmw araba ile geldi karışan olmadı bir de park ederken kameranin göreceği yere park et
Bizim insanımıza biraz yetki verdiğinde kendini kral ilan eder. Okula istediğin şekilde gidersin ona ne?
Ama şöylede bir durum var. Eğer müdür okulun içerisine park için konuşuyorsa haklı olabilir. Çizme vs gibi şeylerden.
motoru göze batmayacak şekilde koy sorun olmaz kesin
Kanuni gereklerini yerine getirdiğin sürece, kanuni olarak okula istediğin araçla gidersin. Ama okulun içine aracını park edemezsin. Okulun içerisinde ayrılmış park yerleri varsa bile bunlar resmi alandır gene kendi aracını park edemezsin. Bunun haricinde okulunuzda bisikletle gelmek isteyenler için bir kolaylık yapılmış ve bisikletlerin okul içine alınmasına izin verilmiş olabilir.
Tüm bunların yanında kanunlar olası durumları kapsamak için hiçbir zaman yeterli olmaz. O zaman devreye yazılı olmayan kurallar girer, bu yazılı olmayan kurallara uymamanın yaptırımı da normalde görmezden gelinen başka şeylerden çıkar. Örneğin müdür yardımcınız okula (okul içine park etmesen bile) motorla, arabayla, diğer öğrencileri maddi ya da manevi olarak ezik hissettirecek şekilde gelinmemesini isteyebilir. Bu kanuni bir hakkı değildir ama genel mantıkla bakılınca doğru bir yaklaşımdır. O yaşlarda motorunu-arabanı kıskanan olabilir, bilerek ya da bilmeyerek zarar veren olabilir, bunun sonunda yaralanmalı-bıçaklı kavgalar da çıkabilir. Ağır disiplinlik sonuçlara gidebilir. Bu gibi olasılıkların önüne geçmek için bu tarz istekler gelir. Sen müdür yardımcısına çıkıp "kardeşim bu benim kanuni hakkım" desen, müdür yardımcısı da başka öğrencilerde görmezden gelinen bir takım zorunlulukları senden tam olarak istemeye başlar. Ceketine, kravatına, gömlek-pantolon ütüsüne, üstündeki bir parça lekeye, saçının biraz uzun olmasına, okula biraz geç kalmana vs her şeye takabilir, sayısız örnek çıkarabilirim. Öğrencilik hayatında "uyulması lazım" denen ama çoğu zaman görmezden gelinen herşeyi senden tam olarak ister, sonunda da seni bezdirir.
İlla motorla gitmen gerekiyorsa, bunu kimsenin gözüne sokmadan yapmalısın. Okuldan çıkanların seni üzerine binerken görmeyeceği bir yere park et, milletin gözüne sokma nasıl geldiğini.
Hocam bende lise sonum, kar yağana kadar okula motorla gidiyordum, ilk gün arabaların yanına park ettim, kıl bi hocamız bi daha orda görmiycem dedi, sonra kendime kameranın gördüğü güzel bi yer buldum, gittim müdürle konuştum izin aldım ve hep oraya koyuyorum.Yani izin vermezse okul sınırları içine koyamazsın sadece yasaya bakmaz bu iş, ama istediğin ulaşım aracıyla gidebilirsin okula.
En kıl olduğum şeylerden birisi,arabaların yanına motor koyarsın birisi gelir orası arabaların yeri kenara koy der. Otopark işte, illa otomobil mi olması gerek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)