Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kafam Karisik Dostlar Mt125-Cbr 250R-Hyosung GT 250R-Inazuma

REKLAM ALANI

Merhabalar.
    Konuyu bir çok kişi biliyor o yüzden tekrar yazmayacağım.
    Bugün Antalya Can Motor'a gittim. Kawasaki 250SL vardı ellerinde baktım. Malesef sonuç hüsran. Motosiklet sanki bana saplanmış gibi durdu. Boyum 1.86 Kilom 90 civarında. Öyle pek göbekli biride değilim ama gerçekten altımda çok cılız durdu. Kız arkadaşım bile bu ne yahu komik dedi.
    Gerçekten fotoları görünce bende hak verdim. CBR 250R, MT-07 yine altımda ufak kaldı. MT-07'ye biraz daha tolerans gösterilir ama bütçemi oldukça aşıyor.
    Z250 SL martta geleceği için bakamadım ama ondanda pek umudum yok. O da ufak kalacak gibi. Neyseki 3-4 tanede inazuma vardı ve onlara baktım. Diğerlerine göre nispeten daha iyi durdu.
    Aynı zamanda xmax250 de vardı ve özellikle kız arkadaşım ona bayıldı. Hem bagajı büyük hem selesi rahattı. Aklımda 2 moto kaldı ve onlara yoğunlaştım. Mart ayında Z250SL geldiğinde son bir inceleme yapacağım. Sonrasında parayı ayarlayıp alacağım bir tane. Sanırım xmax aklımı çeldi. Ne diye gittim ne diye çıktım yahu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.
    Bugün Antalya Can Motor'a gittim. Kawasaki 250SL vardı ellerinde baktım. Malesef sonuç hüsran. Motosiklet sanki bana saplanmış gibi durdu. Boyum 1.86 Kilom 90 civarında. Öyle pek göbekli biride değilim ama gerçekten altımda çok cılız durdu. Kız arkadaşım bile bu ne yahu komik dedi.
    Gerçekten fotoları görünce bende hak verdim. CBR 250R, MT-07 yine altımda ufak kaldı. MT-07'ye biraz daha tolerans gösterilir ama bütçemi oldukça aşıyor.
    Z250 SL martta geleceği için bakamadım ama ondanda pek umudum yok. O da ufak kalacak gibi. Neyseki 3-4 tanede inazuma vardı ve onlara baktım. Diğerlerine göre nispeten daha iyi durdu.
    Aynı zamanda xmax250 de vardı ve özellikle kız arkadaşım ona bayıldı. Hem bagajı büyük hem selesi rahattı. Aklımda 2 moto kaldı ve onlara yoğunlaştım. Mart ayında Z250SL geldiğinde son bir inceleme yapacağım. Sonrasında parayı ayarlayıp alacağım bir tane. Sanırım xmax aklımı çeldi. Ne diye gittim ne diye çıktım yahu?
    Xmax benimde listemde... bende sizden yaklaşık 10cm uzunum .. scooter bakıyorum .. xmax de benim dizleri kurtaran scooter lardan ... zaten boyum sisizn kadar olsa hiç düşünmicem alıcam herhangi bir scooter.. Xmax 250 ABS li benimde aklıma yatıyor..

Bu motolar içinde bahsettiğiniz gibi Inazuma nispeten iri kişilere daha iyi duruyor.

Alıntı atoprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xmax benimde listemde... bende sizden yaklaşık 10cm uzunum .. scooter bakıyorum .. xmax de benim dizleri kurtaran scooter lardan ... zaten boyum sisizn kadar olsa hiç düşünmicem alıcam herhangi bir scooter.. Xmax 250 ABS li benimde aklıma yatıyor..

Bu motolar içinde bahsettiğiniz gibi Inazuma nispeten iri kişilere daha iyi duruyor.
    Aklıma takılan şu. Acaba xmax alırsam güç olaraka çok fark eder mi? XMAX kaliteli bir scooter ama PCX de pek yabana atılmaz.Açıkçası sadece bagaja o kadar para vermek istemiyorum. Gücü yerinde olsun da 3 sene arkama bakmayayım.
    Yok yahu ne yapıyorum ben. Aklımda vitesli min. 3 sene kullanacağım bir motosiklet var. En iyisi inazuma veya z250sl beklemek

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    PCX 125i satıp saydığınız 125cc motorları almak mantıksızca para kaybı bence. Enazından 250 cc modellere yoğunlaşınız. Bir de Hyosung alırsanız şunu unutmayın; satışı yavaş bir motor ikinci elde. Çok kaslı ziyadesi ile güçlü. Sert duruyor. Dolayısı ile teker, sürat vb. seven kullanıcıların tercihi oluyor. Haliyle alıcı 2. elini almaya çekiniyor. O yüzden hyosung konusunu iyice düşünmek gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

Aklıma takılan şu. Acaba xmax alırsam güç olaraka çok fark eder mi? XMAX kaliteli bir scooter ama PCX de pek yabana atılmaz.Açıkçası sadece bagaja o kadar para vermek istemiyorum. Gücü yerinde olsun da 3 sene arkama bakmayayım.
    Yok yahu ne yapıyorum ben. Aklımda vitesli min. 3 sene kullanacağım bir motosiklet var. En iyisi inazuma veya z250sl beklemek
    Cevap; 160 km/h hıza rahatça çıkabildiğini söylüyor benim tamirci. Benim tercihim vitesliden yaan olduğu için hedefe girmedi ama söylediği kadar performanslı ise, kocaman bagaj, büyük tekerlekler, enjeksiyonun sağladığı düşük yakıt tüketimi, rahatlık ve yamaha kalitesi birleşince 250 cc scooter severler için biçilmiş kaftan.

Edit: SYM gib bilindik uzak doğu markalarının 250 cc scooterleri ile fiyat olarak aynı aralıkta. Bu da bir + dır bence.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PCX 125i satıp saydığınız 125cc motorları almak mantıksızca para kaybı bence. Enazından 250 cc modellere yoğunlaşınız. Bir de Hyosung alırsanız şunu unutmayın; satışı yavaş bir motor ikinci elde. Çok kaslı ziyadesi ile güçlü. Sert duruyor. Dolayısı ile teker, sürat vb. seven kullanıcıların tercihi oluyor. Haliyle alıcı 2. elini almaya çekiniyor. O yüzden hyosung konusunu iyice düşünmek gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

Cevap; 160 km/h hıza rahatça çıkabildiğini söylüyor benim tamirci. Benim tercihim vitesliden yaan olduğu için hedefe girmedi ama söylediği kadar performanslı ise, kocaman bagaj, büyük tekerlekler, enjeksiyonun sağladığı düşük yakıt tüketimi, rahatlık ve yamaha kalitesi birleşince 250 cc scooter severler için biçilmiş kaftan.
    Bende bu yüzden İnazuma & Kawasaki Z250SL üzerine yoğunlaştım. Eğer kawa altımda ufak durmazsa ilgileneceğim. Yoksa ya biraz daha bekleyip sıfır inazuma alacağım yada niyeti bozup xmax.

007semihbond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şu anda alacaksan euro kurunun düşük olması nedeniyle ninja 250 sl ve z250 sl en mantıklısı gibi gözüküyor bencede hondayla aynı teknik özelliklere sahip ve daha ucuz... yedek parça fiyatı konusundada zaten honda artık kawasakiyi yakalamış ve geçmiş bile göründüğü kadarıyla... Ben yamaha yzf r25 i beklemekte kararlıyım onun fiyatına bakıp duruma göre honda veya kawasakinin 250 lik supersport moedellerinden birini alıcam acele etmeye gerek yok.. Bu arada euronun değer kaybetmeye devam edeceği söyleniyordu belki acele etmemeniz faydanıza olabilir. Doğrusu çok değer kaybı olursa zmoto fiyatlara mutlaka bindirme yapacaktır :D
    Mexico bunu beğendi.

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    kardeş bence pcx'i hiç değiştirme. bu saydığın motorlardan hyosungu kullandım ve yaza pcx'i tercih edeceğim.
    Mexico bunu beğendi.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    R125guzelmis hadi len oradanBerbat bi motor motorun sahibi bile benim motoru almak istedi satarsan şöyle dedi tamamen sekil başka hic bi şey değil.Al bi Honda 250 performans olarakta tatmin olursun satarsinda bu kadar basit

Alıntı 007semihbond adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu anda alacaksan euro kurunun düşük olması nedeniyle ninja 250 sl ve z250 sl en mantıklısı gibi gözüküyor bencede hondayla aynı teknik özelliklere sahip ve daha ucuz... yedek parça fiyatı konusundada zaten honda artık kawasakiyi yakalamış ve geçmiş bile göründüğü kadarıyla... Ben yamaha yzf r25 i beklemekte kararlıyım onun fiyatına bakıp duruma göre honda veya kawasakinin 250 lik supersport moedellerinden birini alıcam acele etmeye gerek yok.. Bu arada euronun değer kaybetmeye devam edeceği söyleniyordu belki acele etmemeniz faydanıza olabilir. Doğrusu çok değer kaybı olursa zmoto fiyatlara mutlaka bindirme yapacaktır :D
    Bu iş eylül ayına kalacak. Euro gerçekten çok düşecek diyorlar. Ya bilmiyorum motorum daha 650 km de ben kendime dert arıyorum galiba. En iyisi 6 ay beklemek daha iyi birikim yapıp hepsini test etmek. Dertsiz başıma dert arıyorum resmen
    emc2 bunu beğendi.

Motosikleti
    Pulsar200NS-MT25-Honda NC750X
    Bu iş eylül ayına kalacak. Euro gerçekten çok düşecek diyorlar. Ya bilmiyorum motorum daha 650 km de ben kendime dert arıyorum galiba. En iyisi 6 ay beklemek daha iyi birikim yapıp hepsini test etmek. Dertsiz başıma dert arıyorum resmen
    kardeşim kendini hiç sıkıntıya sokma bence. daha yeni almışsın pcx i. gayet de hoş güçlü bir scooter. yazın sonuna kadar bekleyip yeni gelen modellerin durumları nedir bunları görebilirsin. aynı zamanda sezon kapanacağın için kampanyalar da bulabilirsin. bence bekle yaz sonuna kadar yeni modeller bi yollara çıksın kullanıcı yorumları gelsin

Cewdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mt-125 yakından baktım .. Parça kalitesi zayıf geldi bana açıkçası pek hoşuma gitmedi ..

Onun dışında yamahanın ankara bayisinde gördüm motoru bayiye girdik adamlar yüzümüze dahi bakmadı.Müşterimi geldi dilencimi belli değil.Bazen dükkana dilenci gelir kimse umursamaz çıkar giderya aynen öyle oldu bizdede

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------

Hyosung GT250R Kesinlikle tavsiye etmiyorum .

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Evet Z250SL fotograflarda daha iyi gorunuyor. Ama yakina gidince belki degisir fikrim. Bugun firsat bulursam kiz arkadasimla gidip bir inceleyecegim. Altimda nasil duruyor bir kacta foto cektirecegim. Su an tek sıkıntımiz kiz arkadasimin bagajsiz motor istemeyisi ama oda asilabilir bi problem
    Şimdi işin içine kız arkadaş girdi mi işin rengi biraz değişiyor. Bende 250cc klasmanında CRF'den çok memnundum ama eşimin rahat etmemesinden ötürü yeni motor arayışına girdim. Teknik veri olarak Kawasaki çok albenili duruyor ama çanta taksan yakışmaz, artçı binse pişman olur. Kasa ufak. Ben uzaktan bakınca zaten vazgeçmiştim ama gitmişken bir oturayım dedim olmadı.

Merhabalar.
    Benimde boy 1.85 kilo 87. Herkes CRF'yi çok yakıştırıyordu. Ki bende çok memnundum. Kawasaki aynen seninki gibi ufak geldi. Ne bileyim motor çok güzel hayaller kurmaya başlıyorsun ama bir yerde fotoğrafına baktığında ya da yansımanı gördüğünde o hayallerin yıkılıyor. Inazuma ise daha iri. Motoru tanımayan birçok kişi 500lük 600lük mü? diye soruyor. Rahatlık konusuna gelince eşim şu an çok rahat. Hatta diğer arkadaşlarda motosiklet tahminimizden daha rahat bir şeymiş diyor. Tek sorun eşim bozuk yola girdiğimizde rahatsız oldu. CRF ile giderken arka çanta bu kadar sırtıma vurmuyordu yolu hiç hissetmiyordum dedi. ne bileyim her motorun farklı farklı avantaj dezavantajları var.

Hadi bir de buna cevap vereyim. Yahu güzel kardeşim daha motorun rodajı bitmemiş ne yeni motoru. Ve buradan çıkarman gereken ders motosiklet pislik bir şey. Her cc'den ve her tarzdan bir tane istiyor insan. Bu yüzden ne alırsan zaten yetmeyecek. O yüzden hiç 125 cc ayağına girme. Al 250 sonra 600-650 yaparsın. Ben alalı 1.5 ay oldu 2000 km'ye yanaştım. Sende fuarı bekle bence hem motorun km yapsın hem de sen tadını çıkar.

Buda bugün çekilmiş tam bagajlı foto.

CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

007semihbond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Acele etme bence şu anda işini görecek bi pcx var ve daha çok yeni cidden fuarı bekle test sürüşlerini falan yap kullananlara artılarını eksilerini sor öyle karar ver.. ben hondayı test ettim sürekli soruyorum ne oluyo ne bitiyo bi eksiği varmı diye bir arkadaşımın başını şişiriyorum :D inşallah buralardan yzf r25 ve kawasaki 250sl alan olursa onların motorlarınıda test etme imkanı bulurum şu ana kadar hiç görmedim

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    ktm duke 200 ekle oraya )

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ktm duke 200 ekle oraya )
    Birisi Duke 200 mü dedi? Tamam KTM çok güzel ama o boydaki adam 390'a otursa 250SL'den daha kötü duracak. Zaten değiştireceği motor için de değmez.

xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    YZF R-125'i geçen çinli scoterleri düşün derim, süper onlar. Kesin al bir tane altına. Beni dinle...

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)