gore-tex mont markası değil, farklı marka montlarda kullanılabilen bir malzeme çeşidi. su geçirmezlik garantisi vardır. Terletmez, rüzgar ve yağmur geçirmez. bende gore-tex malzemeden eldiven var, çok memnunum. kesinlikle su geçirmiyor. 6-7 dereceye kadar üşütmüyor. daha soğuklarda ince pamuktan bir eldiven içliği giyiyorum. bu kadar kullanışlı olduğunu bilsem ayakkabıdan monta kadar herşeyi gore-tex alırdım.
baştan kabaca anlatmak gerekirse, membran dediğim şey tıpkı gore-tex'de olduğu gibi rüzgar ve yağmur geçirmeyen ancak teri dışarı atabilen bir malzeme. su buharını dışarı geçiriyor ancak su damlası içeri giremiyor. o yüzden bir sis bulutunun içinden geçmedikçe kuru kalıyorsunuz, üşümüyorsunuz ve terlemiyorsunuz. Bu membranları yapan farklı üreticiler var. Bu üreticilerin farklı markalardaki membranlarını, yine farklı markalarda motosiklet giysisi yapan başka üreticiler kullanıyor.
Beğendiğiniz ceketlerden ross bir giysi markası. Bu marka, reissa isminde bir membran kullanarak üretmiş montu. revit de bir giysi üreticisi, giysilerinde farklı markalardan membranlar kullanıyor. hangi membranı kullanmış olursa olsun, Revit bilinen ve kaliteli bir markadır. ben şahsen kullanmadım ama internetteki yorumlarında hep övgüye rastladım.
benim tavsiyem, ihtiyaçlarınızı baştan iyi belirlemeniz olur. Yağmurda ve soğukta kullanmayacağınıza eminseniz membranlı herhangi bir marka boşa yatırım olur. ancak sonradan fikir değiştirirseniz, bu sefer benim gibi membranlı almadığınıza pişman olursunuz
çok teşekkür ederim, membran ve gore tex terimlerinide öğrenmiş oldum, pekala yagmur konusuna giricem biraz, hocam yagmurda motosiklet kullanmak giysiyle duşa girmek gibi oluyor yağmurda arabayla bile gezerken ıslanıyorum, tabiki arabam su geçiriyor demek istemedim yani araç ile mekan arasında giderken falan, yani şimdi herşeyi halletsem ayakkabı su geçiricek bende sürekli bot giymiyorum, ve pantolon en önemlisi o her türlü ıslanıyor paçaları falan hadi dinmiş yağmurlu havada ufak ufak atıştıran havada falan binerimde,yagmura rastladıgımda malesef yagmur geçirmeyen ekipman işime yaramaz rüzgar geçirmesin bana mont yeter, ha birde güvenlik korumaları iyi olsun tabiki onun için alıyoruz hepimiz, acaba pahalı bir spor deri ceket mi alsamki
fiyatları hangi aralıkta? bende benzer bir ürün arıyorum.
seninkide güzelmiş hocam
Konuyu hortlatayım. Evet arkadaşlar aliexpressten korumalı motosiklet ceketi almaya karar verdim. Ama normal elbise gibi mi olur bedenleri onu bilemedim.
Boyum 1.69
Kilom 60
Bedenlerde l-m-xl diye gidiyor m burada küçük olması gerekmiyor mu neden l nin önünde yer alıyor ?
Çok soru sordum biliyorum ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
hocam revitin metal omuz korumalıklı korumalıkları dışında gayet güzel gözüken ayrıca alt üst takım 550 mi 600 mü olan bir kıyafeti vardı internetten araştırırsanız bence o fiyatlara bulabileceğiniz hem kaliteli hemde uygun fiyatlı bir seçenek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)