Motorum ''Mondial 150 Mr Vulture'' soğuk havada motosikleti jikle açmadan çalıştıramıyorum ama arkadaşımın motoru tek marşta çalışıyor motoru ''Mondal 125 Kt''. Onun fazlası olan yada benim eksiğim olan şey nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim..
Motorum ''Mondial 150 Mr Vulture'' soğuk havada motosikleti jikle açmadan çalıştıramıyorum ama arkadaşımın motoru tek marşta çalışıyor motoru ''Mondal 125 Kt''. Onun fazlası olan yada benim eksiğim olan şey nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim..
sadece karburatör ayarı,
onun ayar daha zengin karısıma kaymıs.
Bu havalarda sabah jikle ile 30 saniye ile 1 dakika arasında ısıtın. Duruma göre bu süre uzatılabilir.
Zengin karışım kısaca "bol benzin, az oranda hava " demeketir.
Jikleyi kullandığınızda zaten zengin karışımda çalışacaktır motorunuz.
Isınınca jikleyi indirip,devam edebilirsiniz.
Jikle kullanmadan çalıştırmamın yolu karbüratör ayarı yapmam mı yani ?
Kasksız motorcuya selam verilmez , genelde sela verilir.
ya abi o jikle niye konulmuş soğukta onla çalıştır die neden zorlamak istiyorsunuzki
benim motorumda jiklesiz çalışıyor ama sonra stop ediyor tekrar marşa basıyorum jikle ile gazı çok az verip çalışıyor sonra rolantide ısınıyor bujinden alakalı olabilir subapların sıkı ise sabaharı soğukta zor çalışır diye hatırlıyorum hava ayarından olabilir
125 kt benim motorum ve ne kadar soğuk olursa olsun hiç jikle açmadan çalısıyo tek marşta ve stop da etmiyor
abicim tamam stop etmeyebilir yukarda nedenlerini yazdım
jikle kullanımının bir zararı yok motoru ısıtırsın işte. çokta düşünmeye gerek yok
Jijleyi çek . 1-5 dk arasında ısındır motoru sonra jikleyi indir. Sonra bin motorun üstüne. Tak vitesi 1 e. Güle güle
senin arkadaşın motoru hep jikle çekili gibi ayarlanmis bu sebeple rahat çalışıyor ama yakıtıda hep fazladir...jiklenin amaci sadece sogukta fazla benzin gonderilmesidir...isininca tekrar ekonomik kullanima jiklesiz devam edersin
ayaklı marşı varsa tam zamanı kullanırsın kaç aydır ayaklı marşı ilk defa kar günü kullandım
heralde arkadaşı ben jiklesiz çalıştırıyorum diye hava atmış arkadaş da gaza gelmiş. dostum senin yaptığın doğrusu :D o arkadaşın hem motora fazla yükleniyor hem çok yakıt yakıyor. boşver sen soğukta jikleyle çalıştır. ben de jikleyle anında çalıştırıyorum 2 dk sonra jikleyi indiriyorum aşşağı :d
Mr Vulture marka motosikletin kitapçığında aynen şöyle yazar.
-Motosikleti jiklede çalıştırın,çalıştığı gibi jikleyi ortaya alın
-Jikle ortada iken motorun 1-2 dk ısınmasını bekleyin
-Jikleyi kapatın ve yola çıkın..
Ben de 2 hafta önceye kadar aynı problemi yaşadım.Meğer jikle ortadaymış sürekli.Jikle açık çalıştırman lazım,sonra ortada ısınmasını beklemen lazım.Şahsen ben -2 de bile tek marş ile çalıştırabildim bu şekilde ancak jikle ortada iken 2 derecede istop ediyordu.
http://www.ekilavuz.com/kilavuz/c033...mr/motorsiklet
vultre ile drift ayni bloklari kullaniyor ben -11 de jikle ile tek marsta calistiriyorum 2 dk isitip yola cikiyorum jikle bunun icin var zaten
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)