Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Moralim çok bozuk.. Motorum öldü sanırım..

REKLAM ALANI
    melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    Arkadaşlar selam.

Motoru aldığıma lanet etmeye başladım. Usta bişey yok dedi, tramer kaydı yoktu, temizdir diye aldım.. Başım aldığım günden beri beladan masraftan kurtulmadı.. Az önce de olan oldu.

Geçen gün motorum arka tekerleğinde hafif sallanma vardı, herhalde bilya kırıldı (çukura kasise çok giriyorum) dedim. O şekilde işten dönerken 40 km hız civarı düştüm, ama bişey olmadı bir yere çarpmadım, motoru kaldırdım marşa bastım gittim.

Az önce bu arka tekerleği yaptırmak için servise gidecektim.. Uğraş uğraş motor çalışmıyor. Baya uğraştım, benzin var, sağı solu kırık çıkık değil. Sonra sadece marşa bastığımda motorum devir aldığını, marşa basmazsam stop ettiğini gördüm. Herhalde ateşlemede sorun var diyerek ateşleme yapan küçük parçayı kımıldattım, ve düzeldi normal rölantide çalışmaya başladı. Motoru ısıttım, ekipmanı giydim taktım 1. vitese.

10 metre gittim gitmedim, stop etti. Çalıştırdım, stop etti. Ama bu sefer marşa bassam da gaz almadı. Bir kere daha denedim ve motordan TAK diye sağlam bi ses geldi. O anki şaşkınlıkla bi daha bastım, TAK TAK diye bişey sağlam bi vurdu ve motoru bağlayıp döndüm.

Moralim çok bozuk. Sanırım ciddi birşey oldu. Daha 1 ay bile adam gibi binemedim, keyifle süremedim. Hep masraf, şimdi kesin motor bloğu falan değişecek, sıfır fiyatına gelmiş olacak, tabi hangi parayla..

Sizce motorda ciddi bişey var mı? Ne kadar masrafım olur? Motorum rks titanic 150.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Bilen birisi incelesin motoru.

almpoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F
    Motoru bu halde kullanmayın muhtemelen motorun iç kısmında bir parça koptu ve motorun içinde geziyor bütün parçalara zarar vermesin dikkat edin.Rks lerde uzak durun hoş görünüyor ama hem arızası çok bir motor hemde ikinci elde en zor satması olan bir model.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    geçmiş ola

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Motorun da hiçbirşey yok , içinde bir parça da kopmadı . Sadece kompresör yaptı volan marş ara dişlisinne vurdu çünkü o anda marş bastığın için kovan dışardaydı , bu bazen stop edince de yapar . Deponun konumunu yedeğe al jikleyi çek bas marşa , eğer bugunlerde beylıkduzu yakuplu tarafındaysan gelip bakayım .
    telike, RapForLive, Cronos ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

kara_kule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Wolf 250
    Alıntı almpoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru bu halde kullanmayın muhtemelen motorun iç kısmında bir parça koptu ve motorun içinde geziyor bütün parçalara zarar vermesin dikkat edin.Rks lerde uzak durun hoş görünüyor ama hem arızası çok bir motor hemde ikinci elde en zor satması olan bir model.
    rks lerden uzak durun demişsinde bunu neye dayanarak söylüyosun güzel abicim . kaç tane arızalı rks gördünde işkembeden sallıyosun .forumlara gir bak adamların bi krosyapmadığı kalıyo motorla ama banamısın demeden 40-50 bin gidiyo .ayrıca bu arkadaş motorunu muhtemelen ikinci el almış satın aldığı kışının motorunu hangi şarlarda kullandığını , bakımlarını zamanında yapıp yaptırmadığını bilmiyoruz . bilip bilmeden 'omotordan uzakdur onlar zaten cok arıza cıkartıyo' gibi yaklaşımlardan vazgeçersek hepimiz için iyi olur
    mterayes26 bunu beğendi.

melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    Motorun marşına basmaya korkuyorum. Ya dağıtırsam motoru? Hoş zaten dağılmıştır çoktan snrm. Bir de çekici bulmak gerekecek servise götürmek için..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------

Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun da hiçbirşey yok , içinde bir parça da kopmadı . Sadece kompresör yaptı volan marş ara dişlisinne vurdu çünkü o anda marş bastığın için kovan dışardaydı , bu bazen stop edince de yapar . Deponun konumunu yedeğe al jikleyi çek bas marşa , eğer bugunlerde beylıkduzu yakuplu tarafındaysan gelip bakayım .
    inşallah dediğiniz gibidir, birazdan deneyeceğim. Çekmeköy tarafındayım ama yine de teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Selam, dediginizi denedim ve motor calisti. Herhalde piston kirilmasi, motor aksaminda yamulma gibi kotu birsey olsa calismazdi? Herneyse, calisti, gaz aldi. 10 sn normal sekilde calisti ve yine stop etti. Tekrar marsa basinda yine ayni tak sesi geldi, makine muhendisi kardesim yanimdaydi, disli vuruyor herhalde dedi. Sanirim haklisiniz.

Bu sorun nasil cozulur? Niye boyle bisey olur? Dustuktek sonra eve normal bir sekilde gelmistim motorda sorun yoktu. 3 gun kullanmadim ve boyle oldu.
    Insallah cok masrafli bisey olmaz.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Video koyarmısın

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Güvenilir bi ustaya gitmelisin. İnşallah sorun küçüktür fakat bi sorun olduğu kesin.

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    havalar soğuk jikle açıp motoru ısıtın hafif gaz verin o stop esnasında çıkan Tak diye ses benim mc150 den de geliyor jiklesiz çalıştırınca biraz çalışıp Tak diye stop ediyor.bende jikleyi açıp 1 dakika ısıtıyorum

manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yasinizi bilmiyorum ancak gercekten uzuldum olanlar icin. ancak eminim siz motorunuzu almadan oncede soylenmistir bir cok kisi tarafindan, japondan sasmayin diye. durumunuz nasildir bilemiyorum ancak keske biraz daha biriktirip duzgun bir japon motoruna binseydiniz.

ne diyim gecmis olsun, insallah sorun cok buyuk bir sorun degildir, en kisa zamanda tamir ettirip elinizden cikarin o motoru, ama basiniza gelenleri dusunerek satin, (akari kokari yok vs) gibi ilanlar disinda...

tekrar gecmis olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)