Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?

    REKLAM ALANI
  1. #1
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2015
    Şehir
    Çanakkale
    Öncelikle köpeklerin 2 tür (species) özelliğini belirtmek gerekir.
    1. Köpek tarafından saldırıya uğramamak için, olaya köpeği gözü ile bakmanız gerekir. Köpek türünün en önemli özelliği sadakati ve koruma özelliğidir. Köpek bir yerde bekliyorsa oradaki evi, iş yerini, hayvan sürüsünü veya sahibini korumaktadır. Onun işi bu. Bu nedenle köpeğin bu işine saygı göstermelisiniz. Nasıl kapısında bir güvenlik görevlisi bekleyen bir yere izinsiz giremezseniz, köpeğin beklediği yere de izinsiz giremezsiniz. Ona saygı göstermeniz gerekir. Köpeğin insana saldırdığı durumların yaklaşık tamamında köpek işini yapmıştır, haklıdır. Hatalı olan ve mesajı almamakta ısrar edip, köpeğin koruma alanına giren insandır.
    2. Köpeğin gözüne bakmak ona meydan okumaktır. Aksine kediden gözünü kaçırmak ise kedinin dikkatini çeker. Bazen bayanlar gün yapar veya birbirine oturmaya gider. Bayanın birisi kediden korkmaktadır. Gözünü kediden kaçırır, kedi ise bilakis gider ve bayanın kucağına oturur, bacağına sürtünür. Bu durumda kediden korkan bayan, kediye dik dik bakmalıdır.

    MOTOR İLE GİDERKEN KÖPEK İLE KARŞILAŞILDIĞINDA ÖNEMLİ NOKTALAR

    1. Motosiklet ile köpeğe ve köpeklere yaklaşınca kesinlikle onlara bakmayınız, ileriye bakınız. Onlardan korktuğunuzu veya çekindiğinizi hissettirmeyiniz. Bilhassa sokak köpekleri sanılanın aksine çok zekidir. Korktuğunuzu hareketlerinizden ve bakışlarınızdan hissederler. Üçüncü bir hissetme yolları vardır: Koklama yolu ile. Hemen herkesin bildiği gibi, insanlar korkunca böbrek üstü bezinden adrenalin hormonu salgılanır. Bu hormon saniyeler içinde vücut sıvıları (ter gibi) ile cildimize çıkar. Köpekler ve arılar bu kokuyu çok kısa sürede alırlar. Bu havyanlar yan yana iki insandan korkanın üzerine giderler. Bunu köpek ve arıdan çok tecrübe etmişimdir. Mesleğim gereği Arı Yetiştiriciliğini bilirim. 2 yıl süre ile 10 civarında kovanım oldu ve arı yetiştirdim. Bazen ben kovan açarken arıdan korkan birisi, merak ettiği için (arıcı maskesi ile) beni izlemek istemiştir. Çok gözlemişimdir, arıların tamamına yakını diğer arkadaşa saldırmıştır. Yine köpekten korkan birisi ile bir köpeğe yaklaştığımda, köpeğin her zaman diğer kişiye saldırdığına çok şahit oldum.

    2. Motosiklet ile köpeğe ve köpeklere yaklaşınca kesinlikle gazı kesiniz, düşük gaz ile gidiniz. Motor sesi köpekleri ve arıları kızdırır. Birkaç kere şahit oldum. Otomobile bindik, meğerse otomobilde arı varmış. Arı, otomobil hareket edene kadar varlığından haberimiz yoktur. Gaza basıp, hareket edince motor sesi ile birlikte saldırdı. Yine bir olayda motosiklet ile birisi yanıma geldi. Karabaş Çoban Köpeğim yanımda idi. Bu köpeklerin “Sahibi yanında iken başkasına saldırma huyu” yoktur. Ancak motosikletli arkadaş gaz verip, hareket etmeye başlayınca, motora saldırdı. Elbette köpeğimi hemen tuttum. Halbuki o kişi yanıma yaya gelse idi, üçümüz bir arada iken köpeğim ona saldırmayacağı için, o kişi yanımdan ayrılınca da saldırmayacaktı.

    3. Motosiklet ile giderken köpek saldırırsa, soğukkanlılığınızı koruyunuz, aksi takdirde motorun hakimiyetini kaybedersiniz. Bunu okuyunca şöyle dediğinizi duyar gibi oluyorum: “Söylemesi kolay!... Sen köpeklere alışkınsın, onlardan korkmuyorsun, ondan böyle söylüyorsun. Bizim yerimizde sen olsan, sen de bizim gibi korkarsın” Ancak köpekm ile insanın karşılaştığı durumların tamamında insan hatalıdır, köpeğin kurallarına saygı göstermemiştir.

    AÇIK ARAZİDE SÜRÜ KORUMA KÖPEĞİNDEN, EV VEYA İŞYERİ ÖNÜNDE BEKLEYEN KÖPEKTEN KORUNMA

    Bunu şöyle anlatayım. Ben çok tecrübe ettim. Arazi çalışması yaparken, uzakta bir hayvan sürüsü ve sürünün yanında sürüyü bekleyen köpek/ler görürüm. Aracımı durdururum. Köpek/ler beni gördüğü anda izlemeye alırlar.
    a-Eğer köpeğin/sürünün yanında çoban/sahibi varsa, sorun yok. İyi yetiştirilmiş bir sürü koruma köpeği sahibinin/çobanın yanında size saldırmaz. Ancak sürekli olarak kuşkucu ve tedirgin bir şekilde sizi izler. Gözü bir yandan da çobanda/sahibindedir. Çoban/sahibi normal ise, o da sizi izlemeye devam eder. Ancak çoban/sahibi sesini yükseltirse, siz veya çoban elini/değneğini kaldırıp hamle yaparsa, köpek de harekete geçer.
    b- Eğer köpeğin/sürünün yanında çoban/sahibi yoksa, biraz sonra anlatacağım bazı hareketleri peş peşe sergiler.
    Önce sizi izler, yaklaşmaya devam ederseniz kulaklarını dikerek ve kuyruğunu kaldırarak ayağa kalkar. Bu hareket “Burayı ben bekliyorum. Koruma alanıma yaklaşıyorsun” demektir.
    Sonra hırlamaya başlar (Bu aşamayı pas geçip, direk havlamaya da başlayabilir). Bunun anlamı “Koruma alanıma girmek üzere, uyarımı dinle, geri dön” demektir.
    Eğer köpeğin verdiği “Dur, uzaklaş” mesajını almamakta ısrarlı iseniz ve daha da yaklaşırsanız, üzerinize havlayarak hamle yapar ve sizi yere düşürür. Bunun anlamı “Seni o kadar uyardım, anlamadın. Koruma alanıma girdin, şimdi seni yere yıkıyorum” demektir. Yere düşünce genellikle ayağının birini üzerinize koyar veya yanınızda bekler. Bu durumda, çoban veya sahibi gelene kadar hareket etmemeniz gerekir. Kaliteli çoban köpeği ısırmaz, tehlikeyi hareketsiz tutar.

    YAYA GİDERKEN KÖPEK SALDIRIRSA YAPILACAK HAREKETLER

    Halk arasında “Sizi bir köpek kovaladığı zaman, yere oturun ya da uzanın, köpek bir şey yapmaz” denir. Bunun aslı yoktur, şehir efsanesidir. Köpekler; aslan, sırtlan, kurt ve maymun gibi grup olarak yaşamaya eğilimli, grup içinde (iki köpek de olsa) kesinlikle içlerinden birinin dominant yönettiği hayvanlardır. Bu nedenle köpeğin kovalarken sizin oturmanız ya da uzanmanız, onun dominantlığını pekiştirecektir.
    Açık arazide köpek kovaladığı zaman kesinlikle kaçmaya çalışmayınız. Kısa mesafede dünyanın en hızlı insanı Usain Bolt 100 metre mesafeyi 9.97 ile koştuğuna göre saatte yaklaşık 37 km/saat hız ile koşmaktadır. İri yapılı sürü koruma köpekleri (Kangal, Akbaş gibi) en az 50 km/saat ile koşabilir. Bazı ölçümlere göre 55 km/saat hız yapabilmektedir. Tazılarda bu sürat çok daha fazladır ancak onlar insana saldırganlık eğilimi göstermez. Köpeğin sürati insanın süratinin yaklaşık 2 misli olduğuna göre, kısa mesafede köpekten kurtulmak imkansızdır. Yapılacak olan, köpeğe yüzünü dönerek ayakta durmaktır. Ayrıca (yerde taş yoksa bile) yerden taş alıyormuş gibi yapmak veya taş almak köpekler tarafından bilinir. Taştan veya değnekten ürkerler. Köpeğin sahibi ortada yoksa, yapılacak tek iş ya köpeğin uzaklaşmasını beklemek (ki genellikle uzaklaşmaz ve bekler) ya da yavaşça geri gitmektir. Köpekten kaçmak, ancak ortada saklanacak ya da üstüne çıkılacak yüksek bir yer varsa tercih edilebilir.

    SOKAK KÖPEKLERİNDEN KORUNMA (ÖZELLİKLE İSTANBUL İÇİN SORUN)

    Sokak köpekleri sanılanın aksine çok akıllıdır. Çünkü onlar sahipsiz hayatta kalmayı başarmış ve doğal seleksiyondan kurtulmuş havyanlardır. Sokak köpekleri konusunda dikkate alınması gereken önemli başka bir konu ise, her sokak köpeğinin ve köpek grubunun bir bölgesi vardır. Bir bölgenin köpeği/köpekleri diğer bölgeye girmez. Girdiği anda bizim “köpeklerin boğuşması” denen hadise gerçekleşir. Önemli bir noktada sokak köpekleri genellikle orta boy hayvanlar oldukları için, yalnız başına oldukları zaman problem olmazlar. Ancak grup halinde gezdikleri zaman, birbirlerinden cesaret alarak, “bölgelerini koruma adına” yoldan geçen motosiklete, hatta yayalara saldırırlar. Sokak köpeklerinin saldırısından kurtulmak için;
    1. Köpeklere uzak kaldırımdan veya taraftan yürünür/motor ile gidilir.
    2. Köpeklerle kesinlikle ilgilenilmez, onlara doğru bakılmaz.
    3. Saldırma eğilimi göstermeye başladıklarını sezdiğiniz anda (özellikle yaya giderken) “hoşt” diye seslice bağırmanız onlara önemli ölçüde caydıracaktır.

    Not: Merak edilebilir “Sizi hiç köpek ısırdı mı?” diye. 1997 yılından beri bahçemde Türk Kangal (Karabaş) Çoban Köpeği beslerim. Sayıları 1 ile 3 arasında değişmiştir. Ayrıca 2003 yılından beri meslek olarak kırsal kesimde köpeklerle ilgili araştırma yapıyorum. Türkiye’de 81 vilayetin tamamına gittim. Ayrıca İngiltere’den Çin’e kadar 30’un üzerinde ülkeye köpek ile ilgili araştırmalar için gittim. Sadece bir olay hatırlarım. 2004 yılında Kars, Sarıkamış’ın girişinde Trafik Şube Müdürlüğü binası vardır. Oraya, bir Alman Çoban Köpeğine bakmam için çağrıldım. Kapının önünde ufak boyu ve halk arasında fino olarak nitelendirilen bir köpek varmış, ben fark etmedim. Bu tip ufak köpekler iti köpeklerden çok çok daha tehlikelidir çünkü eğer arkadan yaklaşırlarsa, ilk yaklaşma anında havlamazlar, geldiğini bilemezsiniz. Bana yaklaşık 1 metre kala havladı ve paçamdan tuttu. Ayağımda kot pantolon vardı. Sıyırdım baktım, dişleri etime geçmemişti ama kızarıklık vardı. Benim tek köpek ısırılma hadisem budur. İri çoban köpeklerine ısırılmadım, çünkü onların huyunu bildiğim için, yukarıda anlattığım prensipleri uygulayıp, tehlikeye girmem.

    GELECEK KONU: MOTOSİKLET İLE GİDERKEN, DİĞER EVCİL HAYVANLAR İLE KARŞILAŞINCA NE YAPMAK GEREKİR?



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:44 ----------

    Köpekleri tanımak konusunda sizlere faydalı olacağına inandığım "100 Soruda Köpek Yetiştiriciliği" kitabımı PDF olarak zileliorhan@gmail.com adresine mail atan herkese yollayabilirim.
    Ofius, Ertugyigit, zaferce ve 44 diğerleri bunu beğendiler..
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Cok guzel bilgiler bekliyoruz devamini...

  3. #3
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Aralık 2014
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    CB125e
    Emeğinize sağlık

  4. #4
    white_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2013
    Şehir
    balıkesir/çanakkale
    Motosikleti
    ybr 125
    Daha da açıklayıcısını bulamazdık heralde elinize sağlık hocam..

  5. #5

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Teşekkürler,elinize sağlık

  6. #6

    Üyelik
    28 Ekim 2009
    Şehir
    Antalya
    Elinize emeğinize sağlık bir konuya ancak bu kadar açıklık getirilebilirdi

  7. #7

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hocam sahipli köpeklerle ilgili fikirlerinize katılıyorum. Motorla bir köy yolunda giderken bir baktım bir koyun sürüsü yolu geçiyor karşıya, 2 tane benim motordan büyük köpek beni kesiyor uzaktan, 100 metre falan kala durdum. Geri dönsem çare değil, o yolu kullanmam lazım, gaz açsam koyun sürüsü yolda, beklesem en az 1 saat beklemek lazım. Bir iki korna çaldım, çoban acayip bir sesle seslendi köpeklere, köpekler çekildi yoldan, sonra bana geç hemşerim bişey yapmazlar dedi geçtim. Harbiden ilgilenmediler benimle. Ama çoban onay vermeden geçmeye çalışsaydım biri beni biri motoru yerdi

    Sokak köpeği konusunda ise düşüncelerimi farklı. Sokak köpeği dediğimiz özellikle meskun mahallerde oluyor ki o yerlerde bir sürü alternatif güzergah varken karşı kaldırım kesmez beni, komple rota değişikliği iyidir. Hele motorla gidiyorsam 2 sokak arkadan geçerim. Riske girmemiş olurum.
    tinerci ve dockerengin bunu beğendiler.

  8. #8
    VlknDnmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    crf 250l>cbr250r>Tvs apache150>Wind hunter150
    Bende honda crf 250 varken yavaşlayıp debriyaja sonuna kadar basıyordum köpek yaklaşınca 1.vitesde tapa gaz verip debriyajı bırakıyordum fmf+q4+megabomb komple egzoz seti vardı gürültüyle beraber motor şahlanınca köpekler arkalarına bile bakmadan kaçıyorlardı ama büyük motorda olmaz herhalde kafama geçer :DDD..
    tinerci ve dockerengin bunu beğendiler.

  9. #9

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı VlknDnmz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende honda crf 250 varken yavaşlayıp debriyaja sonuna kadar basıyordum köpek yaklaşınca 1.vitesde tapa gaz verip debriyajı bırakıyordum fmf+q4+megabomb komple egzoz seti vardı gürültüyle beraber motor şahlanınca köpekler arkalarına bile bakmadan kaçıyorlardı ama büyük motorda olmaz herhalde kafama geçer :DDD..
    Şu hareketi 1000 rr ile düşünmek lazım bir de :D

  10. #10
    VlknDnmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    crf 250l>cbr250r>Tvs apache150>Wind hunter150
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu hareketi 1000 rr ile düşünmek lazım bir de :D
    Ahahahahaa köpekler gene kaçar ondan eminim ama sürene ne olur orasını bilmiyorum :DDD...

  11. #11
    ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Çok güzel paylaşım,emeğinize sağlık
    XV

  12. #12
    dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul - youtube.com/user/dockerengin
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Paylaşımınız için çok teşekkürler.

  13. #13
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    çok faydalı bir paylaşım teşekkürler

  14. #14
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Paylasim icin tesekkurler benim biber gazim var^^ ayrica bir kangalda bizde var guzel hayvanlar

  15. #15

    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda nc750 x
    http://www.indirdik.com/Ultrasonik-Kopeksavar-Kedi-Kopek-Kovucu

  16. #16
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Köpek konusu ile ilgili en faydalı yazılardan birisi olmuş hocam elinize sağlık.

    Ama ben ne yaparam yapayım hep kovalıyorlar beni.

    Misal 3-4 motosiklet geziyoruz,diğer motosikletlere havlamayan,kovalamayan köpekler bana gelince aslan kesiliyor kovalıyorlar

    Defalarca test ettik bunu. Hatta Kocaeli-Yalova yolunda ortalama 80-90 ile giderken önümdeki motosikletli arkadaşa bir tepki göstermeyen köpek yol kenarından yola atlayarak beni kovaladı.

    Hani köpek görünce herhangi bir korkuda olmuyor bende. Sorun nedir bi türlü bilmiyorum

  17. #17
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Konu dışına kayacak belki ama "Köpeklere Fısıldayan Adam" hakkındaki düşünceleriniz nedir hocam?

  18. #18

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

    Çok faydalı,kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler ederim..

    Çoban köpeklerini ben çok severim,onlarla ilgili birşeyler anımsadım yazmak isterim..Bizim akrabalardan bir aile yörük,konar göçerler sürekli..Onların yörük çadırında misafir olmuştuk üç gün.İki çoban köpekleri vardı.Yağmur ve Kaptan adında... Yağmur dişi olduğundan galiba,feministlikmi ne yapmışım o yaşlarda,sürekli Yağmur'a seslenir,ona mısır koçanı verirdim.Sonra Kaptan'ı görünce içim bi acıdı , hadi onuda seveyim dedim..Kaapptaan Kaapptann dedim,hayvancagız dört nala nasııl koşuyor bana..e ben 7 yaşındayım,ufacık tefecik, köpek benden büyük,iri,uzun o kadar korkmuştum ki, çığlık attım ve koşan hayvan zank diye durdu,gelmedi..O kadar içlendim ki,o günden beri de köpeklerden korkarım Halbuki hayvancagızın birşey yapacağından değildi.. Yalnız o gün bugündür inanılmaz içimde kalmıştır, Kaptan'ı sevmeyişim ve korkuşum..Keşke korkmasaydım der,içlenir hayvancagıza içim gider...Bildiğiniz kederleniyorum yahu bu duruma..
    tinerci bunu beğendi.

  19. #19
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2015
    Şehir
    Çanakkale
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpek konusu ile ilgili en faydalı yazılardan birisi olmuş hocam elinize sağlık.

    Ama ben ne yaparam yapayım hep kovalıyorlar beni.

    Misal 3-4 motosiklet geziyoruz,diğer motosikletlere havlamayan,kovalamayan köpekler bana gelince aslan kesiliyor kovalıyorlar

    Defalarca test ettik bunu. Hatta Kocaeli-Yalova yolunda ortalama 80-90 ile giderken önümdeki motosikletli arkadaşa bir tepki göstermeyen köpek yol kenarından yola atlayarak beni kovaladı.

    Hani köpek görünce herhangi bir korkuda olmuyor bende. Sorun nedir bi türlü bilmiyorum
    Uğur Bey,
    Eğer korku nedeni ile koku da olmuyorsa, sorunu başka yerde aramak gerekir. Motorunuzun model ve markasını bilmiyorum ancak motorunuzun çıkardığı bir ses veya frekans olabilir. Veya sizin veya motorunuzun üzerinde bir elbise parçası, işaret, şekil onları tahrik ediyor olabilir. Bu arada köpeklerin renk körü olduğunu belirteyim. Şimdi bunu okuyan bazı muzip arkadaşlar, "Uğur Bey, elbiseniz ya da motorunuz kırmızı mı yoksa?" diye, boğalara gönderme yapabilirler. Yanınızda olsam, bulurdum bu saldırının sebebini.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:03 ----------

    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Çok faydalı,kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler ederim..

    Çoban köpeklerini ben çok severim,onlarla ilgili birşeyler anımsadım yazmak isterim..Bizim akrabalardan bir aile yörük,konar göçerler sürekli..Onların yörük çadırında misafir olmuştuk üç gün.İki çoban köpekleri vardı.Yağmur ve Kaptan adında... Yağmur dişi olduğundan galiba,feministlikmi ne yapmışım o yaşlarda,sürekli Yağmur'a seslenir,ona mısır koçanı verirdim.Sonra Kaptan'ı görünce içim bi acıdı , hadi onuda seveyim dedim..Kaapptaan Kaapptann dedim,hayvancagız dört nala nasııl koşuyor bana..e ben 7 yaşındayım,ufacık tefecik, köpek benden büyük,iri,uzun o kadar korkmuştum ki, çığlık attım ve koşan hayvan zank diye durdu,gelmedi..O kadar içlendim ki,o günden beri de köpeklerden korkarım Halbuki hayvancagızın birşey yapacağından değildi.. Yalnız o gün bugündür inanılmaz içimde kalmıştır, Kaptan'ı sevmeyişim ve korkuşum..Keşke korkmasaydım der,içlenir hayvancagıza içim gider...Bildiğiniz kederleniyorum yahu bu duruma..
    Normal şartlar altında yetiştirilmiş çoban köpekleri bayan ve çocuklara saldırmaz. Siz boşuna korkmuşsunuz. İriliklerine nazaran, köpekler içinde en zararsızları çoban köpekleridir. Sık sık show yaparlar ancak ısırmazlar. Ufak cüsseli, yabancı literatürde "watch dog" olarak geçen köpekler çok tehlikelidir. Çünkü çoban köpeklerinde koruma içgüdüsü çok gelişmiştir. Örneğin av köpekleri ve tazılar kolay kolay motosiklete saldırmaz.
    cenkito bunu beğendi.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

  20. #20
    imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    Elinize sağlık çok faydalı bilgiler. Ben çok çekiyorum köpekten hem iş yerim maslakta hemde büyük abime ziyarete giderken sarıyere.

    Sabah 6'da işten çıkıyorum 3-4 köpek veya fazlası peşime takıldımı bırakmak bilmiyor maslak neyse ama sarıyer inanılmaz köpek dolu.

    4 ay önce sarıyer'de orman yolundan çıktım ince ince giderken üstüme bir kangal atlamıştı. Hız kestim gelmeye yakın hız verdim öyle kurtulmuştum.

    Biber gazı var şuan kullanmak nasip olmadı olmazda umarım.


1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)