Rodaj en kolay şekilde nasıl açılır ?
Reklamlar
-
Rodaj en kolay şekilde nasıl açılır şöyle bir efsane var motoru rölantide birak 1 saat arayla vites değiştir sabaha kadar böyle devam et en saglıklı sekılde böylece acarsın rodajı dediler fakat bu iş gerçekmi rolantide olucak işmi ? en kolay şekilde nasıl açarım rodajımı ? 1000 KM rodaj tamamlamam gerek fakat ben okadar sabredemem , 500 KM yeter bana
Reklamlar
-
-
-
bende rodaj donemindeyim tvs apache 2014 model en saglıklı arkana kmseyi bindirme 50 geçme kardeşim başkasının dediklerine aldırma motor kendini belli eder sonra acılınca 500 km sonra fabrika yagını yemesi lazım iyicene motorun kendine gelebilmesi icin oda onemli olay motor icin kimisi onemsemez ama
-
En yakın otobana git, kitapçıkta kaç km yazıyorsa 5 nci viteste zorlamadan gaza asılmadan git gel.
Vaktim yok diyorsan şehir içinde yine çok sakin kullansan olur.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
Arkadasimizi tercume ediyorum bu forumda rodaj konusu epeyce tartisildi arama bolumunu kullanarak bolca dokumana ulasabilirsiniz
-
sezer0696 adlı üyeden alıntı
bende rodaj donemindeyim tvs apache 2014 model en saglıklı arkana kmseyi bindirme 50 geçme kardeşim başkasının dediklerine aldırma motor kendini belli eder sonra acılınca 500 km sonra fabrika yagını yemesi lazım iyicene motorun kendine gelebilmesi icin oda onemli olay motor icin kimisi onemsemez ama
motorun rodajını ben güzelce actım fakat yani ölüyü diriltir işi gücü bıraktım onun uzun yol yaptım falan :D , ama suanda 180 CC modified silindir takıcam ve ondada bunları yasamak ıstemıyorum kısadan ve saglıklı bır yontem yoksa gene 100 km lik bir yol var orayı haftada 3-4 sefer gidip gelcem anlasılan
-
oo hee :D bende yeni aldım daha 4 km ilk surdugum gun dustum yapılıyo parçaları takılıyo
-
geçmiş olsun sezer kardeşim
-
Motor 0 ise ilk başta motoru çalıştırıp ROLANTİYİ biraz açıp sonra 1. vitese takıp 30 dk 1 saat çalıştırman dişlileri ve motoru biraz da olsa aşınmadan önleyip motor kendine ısıncaktır bunu yapada bilirsin yapmayada bilirsin 1 gece boyunca yapmak bana saçma geliyor ama yaptım diyenler var yapmışmıdır tartışılır. Silindir yükselticeksen eğer 1 günde motorunu açma. 0 Sada 1 günde motoru açma gün boyunca 1000 km gidince motor açıldı anlamına gelmiyor ne yazıkki. Sağlıklı ve biraz daha uzun sürede açarsan senin yararına. 5500 - 6000 max devir kullanmak ve max 60 km hız ile gitmek senin yararına anlık hızlanmalar filan çok yormaz ama sürekli yapılmasıda kötü sonuç doğurur. En kolay diye bir şey yok bence forumuda biraz daha araştırırsan daha net ve açık cevaplar alıcağını umuyorum şimdiden hayırlı uğurlu olsun umarım ciğerli bir makinen olur
-
kinqdai adlı üyeden alıntı
Motor 0 ise ilk başta motoru çalıştırıp ROLANTİYİ biraz açıp sonra 1. vitese takıp 30 dk 1 saat çalıştırman dişlileri ve motoru biraz da olsa aşınmadan önleyip motor kendine ısıncaktır bunu yapada bilirsin yapmayada bilirsin 1 gece boyunca yapmak bana saçma geliyor ama yaptım diyenler var yapmışmıdır tartışılır. Silindir yükselticeksen eğer 1 günde motorunu açma. 0 Sada 1 günde motoru açma gün boyunca 1000 km gidince motor açıldı anlamına gelmiyor ne yazıkki. Sağlıklı ve biraz daha uzun sürede açarsan senin yararına. 5500 - 6000 max devir kullanmak ve max 60 km hız ile gitmek senin yararına anlık hızlanmalar filan çok yormaz ama sürekli yapılmasıda kötü sonuç doğurur. En kolay diye bir şey yok bence forumuda biraz daha araştırırsan daha net ve açık cevaplar alıcağını umuyorum şimdiden hayırlı uğurlu olsun umarım ciğerli bir makinen olur
inşallah
-
Motor durduğu yerde çalıştırılıp rodaj yapılması motorun aşırı ısınıp perte düşer en güzel rodaj sürekli vites değiştirilerek yapılır ve motoru hep aynı devirde kullanma
-
Bak mesajlarını görüyorum kaç gündür başka bi apache kullanıcısı olarak şu 180cc işine girme, heves ediyorsun için gidiyor ama yapma 30 cc kazanıcam diye başına gelmeyen kalmayacak ne uğraşıyorsun paran mı çok? Çoksa git 200 cc yada 250 cc başka motor al ama param yok diyorsan ben sana şimdiden söylüyorum bu 180 cc yapma olayı senin cebinde para bırakmaz, zibilyon adet dert çıkar! Daha 2014 model motorun var 2000 öncesi bişey olsa hadi motor yenileme yapacak adam haklı derdim katılırdım ama senin yaptığın şu an resmen daha fabrikadan yeni çıkmış ferrariyi yağlı duvar boyası ve rulo ile pembeye boyamak gibi bişey.
-
bak kısa ve öz söyleyeceğim...
rodaj sabit viteste istenilen km yapmak demek değilir... rodaj makine yi zorlamadan uygun huzda uygun vitesde hareket etmektir... ilk 100 km en önemli süredir... motorun ne yapacağı belli olmaz.. kırık bir parça ve şanzumanda kalan bir çapak tüm hevesini kıra bilir...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
artık yeni teknolojilerde gerek yok rodaja modaja, sür gitsin usta
-
afedersınde merak ettıgım sey 500 km sonra ne yapıcaksın ?? motoru dağlara taşlara mı vurucaksın ?? sonucta rodaj donemı ılk 1000 km motor zorlanmaz. şuan içinde olan yağ normal yağ değil daha ince yapıda daha sulu kıvamda bir yağ buda motorun alışması için koyulur ilk 1000 km den sonra değiştirilir zaten bu yağ normal yağ koyulur içine. daha sıfır motoru zorlarsan ileride sorun ile karşılaşabilirsin. uzun yolda km yapmaya başlamışssın ama zorlama motoru 90 km ıle gıt yeter zaten ama en yuksek vıtesınde gıt motor zorlanmasın. aşınman fazla olur üzerindeki yağdan dolayı...
-
berkcigdem adlı üyeden alıntı
afedersınde merak ettıgım sey 500 km sonra ne yapıcaksın ?? motoru dağlara taşlara mı vurucaksın ?? sonucta rodaj donemı ılk 1000 km motor zorlanmaz. şuan içinde olan yağ normal yağ değil daha ince yapıda daha sulu kıvamda bir yağ buda motorun alışması için koyulur ilk 1000 km den sonra değiştirilir zaten bu yağ normal yağ koyulur içine. daha sıfır motoru zorlarsan ileride sorun ile karşılaşabilirsin. uzun yolda km yapmaya başlamışssın ama zorlama motoru 90 km ıle gıt yeter zaten ama en yuksek vıtesınde gıt motor zorlanmasın. aşınman fazla olur üzerindeki yağdan dolayı...
motosıklet sıfır değil sadece guclendırme yapnmak istedigimen olayı sadece piston değişicek ve buda bastan roaj yapmam gerektıgını gösteriyor anladım
-
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
Machair adlı üyeden alıntı
havalar ısınsın bene burada ufak bı gezi yapıyım bu araa rodajıma başlamış olurum
-
- Rölantide rodaj yapılmaz. Rodaj olması için parçaların yük altında olmaları gerekir yani motora gaz verilmesi gerekir.
- Uzun yolda rodaj olmaz, şehir içinde tüm vitesleri kullanarak farklı devirlerde motoru zorlamadan sürerek yapılır.
- Kullanma kılavuzunda nasıl yapılacağı yazar, yazmıyorsa 1000 km boyunca yarım gazı çok geçirmeden kullanmaya çalış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)