Yeni motosikletim ve ilk sıkıntısı
Reklamlar
-
Merhabalar,
bugün yzf125r mat gri 2013 modem motosiklet aldım.
expertise ye soktuk. hem yamaha hemde ustama gösterdim. ikiside zincir dışında bir probleminin olmadığını söyledi. fakat,
bugün motoru aldığımda akşama kadar gezdikten sonra kafeye geçip 1 saat sonra motorumun yanına geldim. ve motorum, çalıştırmaya çalıştığımda çalışmadı. marşa bastığımızda çıkan o " şışızı şışızı" tarzında ses çıkmak yerine, tam koltuğun altında akünün olduğu yerden zızzzzzzz diye ses geliyor marşa bastığımızda. vurdurarak çalışıp hemen elektirikçiye gittim. ne hikmetse oraya götürdük en az 10 kes stop ettirip çalıştırdık sıkıntı çıkarmadı. bi anda kendi kendine düzeldi. adamda akünün yetersiz kalabileceğini veya zayıflamış olacağını söyledi. sizde sıkıntı nerededir. aklıma çok takıldı
Reklamlar
-
Akü ,akü başlarının gevşemesi ,marş sigortasının ömrünü tamamlaması
-
usta bile çözemedi netcem ben :(
-
marş rölesimi acaba şuan biraz sallamasyon oldu aklıma bi tek o geldi
-
kış geldi ve her gün en az 1 başlık oluyor bununla ilgili.. muhtemelen akü
-
Problemine kesin olarak bi cevap vermem ama aynı sorunu bende yaşamıştım benim sorunumda senin gibi marş sesi bir değişip bir düzelmesi bazen 1 kerede çalışıyordu bazen 4 5 defa zorlayınca yada vurdurarak ya akü zayıf yada hava şartlarıyla değişkenlik gösteren akü voltajı..
Bu arada senin yakından takipçinim önce cbr 125 r kulandın sonra 205 r şimdi yzf ye döndün bu benim dikkatimi çok çekti özelikle 250 r den 125 r ye dönmen aralarındaki farklılıklar duygular hisler ne bilmek istiyorum sebebine gelirsek param hazır bankada 2015 abs yzf 125 r almak için sırada bekleyenlerdenim
-
Benimde geçen sene benzer bir durum başıma gelmişti.İlk olarak soketlerin birinde paslanma ve temassızlık tespit ettik,elektrik kaçağına sebep olacağını düşünerek soket başlarını değiştirdik. Aynı gün akü ölçümü yaptık normale göre akü kendini daha az şarj ediyordu. Regülatör ve akü değişimi ile sorunu çözmüştük. Ben kendi sorunumdan yola çıkarak yazdım,umarım sizin durumunuz çok daha basit bir problemdir,yine de aküye bir baktırmanızda ve elektrik kablolarını kontrol etmenizde fayda var
-
Havalar soğuk ondan direk çalışmıyor benim motorda da aynısı oluyor ayaktan vurup ısıt motoru sonra kapat kontağı çalıştır marştan çalışır büyük ihtimal.
-
Hocam arkadaşların söylediklerine ek olarak şarj dinamosunda da arıza olabilir
-
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun 250R dan sonra neden 125 bir motora döndün gerçekten aşırı merak ediyorum bir aydınlatma yaparsan bu konuda sevinirim sıkıntın hakkında soğuklar baş rolüde oynuyor olabilir bir şey söylüyemiyecem umarım kısa sürede çözersin
-
usta sana alma dedik o motoru bi sıkıntı olacağı belliydi
-
-
Akün zayıfladığından marş rölesi tam çekemediğinden zzzzz diye ses yapar. Marş yapınca motor şarja başladığından stop edince yeteri akımı toplamış olur.Farlarında açık olduğunu varsayarsak akün şarjıda tam olmayacaktır. Yeni akü sorunu çözer. Sen yinede konjektörün akımını ölçtür.
-
Tam tahmin ettiğim sebepler. Ben bide parça olarak Honda yı pahalı olarak buluyor olurdum senin yerinde olsaydım eğer diğer tüm düşüncelerimiz bir. YZF nin son hızı 145 diye biliyordum değişiyordur olabilir ama şekil olarak gerçekten on numara bir alet allah herkezin gönlüne ve cebine göre versin İnş bir gün bizede kısmet olur birşeyler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)