- bir yıldır motosiklet kullanıyorum. -
motosiklet kullanıcısıysan bir kere bazı şeyleri göze alacaksın. trafikte serseri çulsuz muamelesi göreceksin
iki tekerli bir cihaza arabaya yakın para bağlayacaksın
motosikleti alırken bayi s.kinde tuz yalatacak indirim yapmayacak
yedek parca ihtiyacın olduğunda min 2 hafta motosiklete binemeyeceksin parça bekleyeceksin
parçaları çok pahalıya iteleyecekler
servisçi sana sövebilir itebilir kakabilir adam muamelesi yapmayabilir "abi" çekeceksin. çoğu yazılarda bunu görebilirsin. ustalara yalakalık adına x abi y abi gibi hitaplar görürsün. (altın elbiselide bile) senin müşteri muamelesi görmen gibi bir durum söz konusu değil
garanti kağıdını kaşelemeyecekler, "sisteme giriyoruz zaten burada görünüyor kaşeye gerek yok" diyecekler. kitapçıkta 10 bin km de bir bakım yazmasına rağmen kimseden kesin bilgi alamayacaksın 3 binde bir diyecekler
servisde resmen döşeyecekler (otomobil bakımları genelde 15bin km de bir 300 tl civarı. motosiklet 3000km de bir 100 tl civarı varın yapın hesabını)
şikayetvar vb sitelere yazdığında muhatap bulamayacaksın
polis artislik yapıcak - trafikteki diğer sürücüler sövecek
ekipman alacağınızda fahiş fiyatlar ödeyeceksiniz. ekipmanın başına bir iş geldiğinde yedek parçasını bulamayacaksınız. tr de muhatap bulamayacaksınız
bunun gibi daha bir çok şey yazılabilir ama en önemlisi YARALANMA, SAKAT KALMA VE ÖLME İHTİMALİNİZ YÜKSEK
neden bu kadar uzun yazdım ben de bilmiyorum
ancak işin özü şu: mevzu honda mevzusu değil yamaha da aynı b.k kawasaki de... bunun gibi sinir bozukluklarını neden göre göre okleyip motosiklete biniyorum bilmiyorum ama değiyor demek ki sürmeyi seviyorum