Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Hondayla sorunum var

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Cbr 250r 2014 kırmızı
    Alıntı ///MPOWER adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başınıza gelen şanssızlığa üzüldüm moral bozucu bir durum ama ben marka ve model yorumlarınıza katılmayacağım pek çünkü 2 nci senesini bitirecek yakında çok şükür ALLAHa teknik mekanik bir sorunla karşılaşmadım ki biraz hor kullanırım. Bu açıklamayı yapmamdaki sebep her ne kadar defalarca genelleme yapmadığınızı belirtseniz de kullandığınız makine öyle alt sınıf, olasada olmasada olur veya zaten belliydi böyle olacağı dedirtecek cinsten değil. Gerek marka gerek model kendini ispatlamış kalitede kendim zaten memnunum ama kullanıcı olduğumu yok saysak bile satış rakamları ne bilim marka vizyonu yeterli kalitede bence.
    Sizin olayınız bana gerçekten şanssızlık geliyor çünkü ne kadar üzerine düştüğünüz cümlelerinizden belli yani kullanıcıyla ilgili hatalar değil kesinlikle merak ettiğim motoru bir başkası kullanıyormu yani yakın arkadaş olur yok diyemeyeceğin biri olur bir de kaçırdıysam yorumlardan kusura bakma servisi değiştirmeyi neden düşünmedim heleki birinci olaydan sonra belli ki o insanların çok niyeti yok müşteri memnuniyetine ilgilenmeye.
    servis değiştirmeyi düşündüm ancak yükseliş honda şuan ki servisim onun dışındaki servisler hep uzak karşıyakada oturuyorum izmirde toplam 4 servis var yükseliş altınyolda hemen yakın bana diğerleri biri ödemiş biri bergama biri tirede motoru benden başka hiç kimse kullanmadı şuana kadar kullandırtmam da zaten marka kendini ispatlamış biliyorum belki üretim hatası da olabilir her markada olabilir bunlar sonuçta ama beni şaşırtan kısım garantiye sokulmaması 200cc ve üstünde 2+2 4 yıl garanti var diye yazmış adamlar kapıya peki garanti nerde ne zaman devreye giriyor ben bir garanti göremedim burada ondan bahsediyorum müşteri memnuniyetimi karşılayamadılar

hideto yamasaki fikri için tekrar teşekkürler bugün bir arayıp öğreneceğim honda türkiye garantiye sokulmasına ne cevap vermiş diye o olmazsa hideto yamasakiye email atacağım o da olmazsa önce honda japonyaya ulaşacağım yine olmazsa en son tüketici haklarına başvuracağım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR250
    Alıntı Gunsal1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servis değiştirmeyi düşündüm ancak yükseliş honda şuan ki servisim onun dışındaki servisler hep uzak karşıyakada oturuyorum izmirde toplam 4 servis var yükseliş altınyolda hemen yakın bana diğerleri biri ödemiş biri bergama biri tirede motoru benden başka hiç kimse kullanmadı şuana kadar kullandırtmam da zaten marka kendini ispatlamış biliyorum belki üretim hatası da olabilir her markada olabilir bunlar sonuçta ama beni şaşırtan kısım garantiye sokulmaması 200cc ve üstünde 2+2 4 yıl garanti var diye yazmış adamlar kapıya peki garanti nerde ne zaman devreye giriyor ben bir garanti göremedim burada ondan bahsediyorum müşteri memnuniyetimi karşılayamadılar

hideto yamasaki fikri için tekrar teşekkürler bugün bir arayıp öğreneceğim honda türkiye garantiye sokulmasına ne cevap vermiş diye o olmazsa hideto yamasakiye email atacağım o da olmazsa önce honda japonyaya ulaşacağım yine olmazsa en son tüketici haklarına başvuracağım
    Bence bekleme , yapıştır maili , önceki sorundan da bahset , sen düşüneceğine servis düşünsün , küçük bi olay anlatayım;

Honda fun club'a üye oldum , club kartımın adres bulunamaması sebebiyle teslim edilemediği , adresimi güncellemem gerektiği ile ilgili mail aldım ,
    siteye girip ne yaptıysam kullanıcı hesabıma ulaşamadım , hondanın İnternet sitesinden msj bıraktım , ertesi gün telefonla aradılar , bir yandan konuşup bir yandan üyeliğimi düzeltmeye çalıştık , olmadı falan , sonra yetkili kişi hesabımı sildi ve yeniden üye olmamı istedi , tekrar üye olup sorunsuz bir şekilde sonuca vardık , demem o ki ana merkez muhakkak sorununla ilgilenecektir diye düşünüyorum...

Motosikleti
    Ns200
    Bende yükselişe gidiyorum hatta 500 km kadar sonra 2. bakıma giricem. İlkinde sorun yaşamadım ama bir tanıdığımın motoruna yağ koymayı unuttuğunu bilirim yükseliş servisinin..

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    honda japon mondial'i oldu diye boşuna yazmıyoruz burada. eski honda nerede, şimdiki honda nerede? kalite yerlerde.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda japon mondial'i oldu diye boşuna yazmıyoruz burada. eski honda nerede, şimdiki honda nerede? kalite yerlerde.
    Ne zamandır göremiyorum dün aklıma geldin acaba ne zaman yorum yapıcak diye bekliyordum bu gün geldin :D
    mahyo bunu beğendi.
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Dostum bende eski kasa 2012 CBR250 vardı, canavar gibiydi. Yaşadığın sorunların 2900 KM'lerde başına gelmesi için ağır kaza yapman lazım. Stunt yapmadığın sürece söylediğin KM'lerde bu tür aksaklıklar çıkıyorsa kullanıcıdan çok motosiklette sorun aramak lazım.

CBR250 benim ikinci motosikletimdi. Bu yüzden bazı incelikleri bilmediğim için tazyikli suyla filan çok yıkadım. Ancak araba yıkar gibi yıkamama rağmen motosiklette yıkamadan kaynaklanan küçücük bir sorun bile yaşamadım. (Yıkama sonrası sadece zinciri yağlardım.) Bu yüzden rulman ile ilgili sıkıntın da yıkamadan olacağına inanmıyorum. 20.000 KM üzerinde ve o KM'ye gelene kadar aynı şekilde bilinçsiz yıkanırsa ancak rulman bozulur yıkamayla.

Ben CBR250 ile 13 ayda 25.680 KM yol yaptım. 5000 Km'de bir yağ ve yağ filtresi değiştirir, sık sık zincir yağlardım. Ara sıra da WD40 ile manet ve vites, fren bağlantılarını yağlardım o kadar. Motosikleti satarken bile çok iyi durumdaydı. Debriyaj balatasında en ufak kaçırma yoktu. İp gibi giderdi.

Yani motosiklet normal koşullarda bu tür sıkıntılar çıkarmayan bir model. Sizde üst üste sıkıntı çıkardığı gibi servis de suistimal etmiş gibi görünüyor. Servisinizi gözden geçirin, motosikletle ilgili şikayetlerinizi de gerekirse distribütöre kadar bildirin ve şu haliyle motosikletin size güven vermediğini söyleyin. En azından bundan sonra çıkacak sıkıntılar için önlem alınmış olur.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

Motosikleti
    Cbr 250r 2014 kırmızı
    Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bende eski kasa 2012 CBR250 vardı, canavar gibiydi. Yaşadığın sorunların 2900 KM'lerde başına gelmesi için ağır kaza yapman lazım. Stunt yapmadığın sürece söylediğin KM'lerde bu tür aksaklıklar çıkıyorsa kullanıcıdan çok motosiklette sorun aramak lazım.

CBR250 benim ikinci motosikletimdi. Bu yüzden bazı incelikleri bilmediğim için tazyikli suyla filan çok yıkadım. Ancak araba yıkar gibi yıkamama rağmen motosiklette yıkamadan kaynaklanan küçücük bir sorun bile yaşamadım. (Yıkama sonrası sadece zinciri yağlardım.) Bu yüzden rulman ile ilgili sıkıntın da yıkamadan olacağına inanmıyorum. 20.000 KM üzerinde ve o KM'ye gelene kadar aynı şekilde bilinçsiz yıkanırsa ancak rulman bozulur yıkamayla.

Ben CBR250 ile 13 ayda 25.680 KM yol yaptım. 5000 Km'de bir yağ ve yağ filtresi değiştirir, sık sık zincir yağlardım. Ara sıra da WD40 ile manet ve vites, fren bağlantılarını yağlardım o kadar. Motosikleti satarken bile çok iyi durumdaydı. Debriyaj balatasında en ufak kaçırma yoktu. İp gibi giderdi.

Yani motosiklet normal koşullarda bu tür sıkıntılar çıkarmayan bir model. Sizde üst üste sıkıntı çıkardığı gibi servis de suistimal etmiş gibi görünüyor. Servisinizi gözden geçirin, motosikletle ilgili şikayetlerinizi de gerekirse distribütöre kadar bildirin ve şu haliyle motosikletin size güven vermediğini söyleyin. En azından bundan sonra çıkacak sıkıntılar için önlem alınmış olur.
    büyük ihtimalle garantiden halledilmezse 400 liraya kıyıp yaptıracağım sonra da direk satıp xj6f e geçeceğim 400 lira ekside olacağım ama bu şekilde satıp yarın öbür gün alan kardeşimiz yoldayken bir şey olur onun vicdan azabını kaldıramam
    Fatihunak bunu beğendi.

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Hocam şunu diyeyim sana. kafa demiri yamulmuştu. parça 60 TL dediler .tamam dedim yapın 1 saat sonra geldiler. gittim almaya toplam 121tl aldılar. parça 60 iken işçilik 61 tl oluyor toplamda 121tl. yazık günah. hemde cbr 125r aldm hem 250r birdahada honda almam

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Geçenlerde 1000 CC caponord alıp Scooter'dan vitesliye geçen bir arkadaşla görüştük. 1 haftadır biniyordu. Ben de bi deneme turu atmak için bindim. Debriyaj ayarı o kadar kötüydü ki debriyajın bitmiş senin dedim. Sonra telden ayar yaptık. Şıp diye düzeldi. Bir haftadır o şekilde biniyordu. Büyük ihtimal debriyaja baya da zarar verdi bu arada. Motosikletin sola çekmesi de, debriyajın bitmesi de aslında kullanıcının üzerine kolay atılabilecek hatalar. Fena bir çukura girmiş rulmanlara zarar vermiş olabilirsin. Motor yeni olduğundan bu motorlarda böyle diyip bozuk debriyaj ayarına da uyanamamış olabilirsin. Vel hasılı, servisin tavrı tabi hoş değil ama çok bariz bir fabrika hatası gibi de durmuyor arızalar. O yüzden tam aslını bilmeden yorum yapmamak lazım.

Motosikleti
    Cbr 250r 2014 kırmızı
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde 1000 CC caponord alıp Scooter'dan vitesliye geçen bir arkadaşla görüştük. 1 haftadır biniyordu. Ben de bi deneme turu atmak için bindim. Debriyaj ayarı o kadar kötüydü ki debriyajın bitmiş senin dedim. Sonra telden ayar yaptık. Şıp diye düzeldi. Bir haftadır o şekilde biniyordu. Büyük ihtimal debriyaja baya da zarar verdi bu arada. Motosikletin sola çekmesi de, debriyajın bitmesi de aslında kullanıcının üzerine kolay atılabilecek hatalar. Fena bir çukura girmiş rulmanlara zarar vermiş olabilirsin. Motor yeni olduğundan bu motorlarda böyle diyip bozuk debriyaj ayarına da uyanamamış olabilirsin. Vel hasılı, servisin tavrı tabi hoş değil ama çok bariz bir fabrika hatası gibi de durmuyor arızalar. O yüzden tam aslını bilmeden yorum yapmamak lazım.
    tabi ki daha öncede belirtmiştim benimde hatalarım olabilir %100 fabrika hatası ya da %100 kullanıcı hatası demiyorum kesinlikle veya kalitesiz mal yapıyorlar da demiyorum sadece servisin ve honda türkiyenin tavrı hoşuma gitmedi bunun için yazdım kesinlikle garantiye sokamayız diyeceklerine fabrika hatası mı acaba ya da kullanıcının ne kadar etkisi var bu olayda ona bakalım ona göre garantiye sokulup sokulmayacağına karar verelim denseydi eğer ve onun üstüne garantiye sokulmasaydı hiç bir şey demezdim ama daha bakmadan her şeyde kullanıcı hatası damgası vuruyor servis ve honda türkiye tabi genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın benim yaşadığım olaylarda böyle oldu sadece genelde nasıldır bilemem

Motosikleti
    Cbr 250r 2014 kırmızı
    Arkadaşlar motosikletim yapıldı şuan sorun yok garantiye girdi şaşırdım açıkçası 1 kuruş para vermeden yapıldı honda türkiyeden aslında özür bile dilemek isterim daha önce yaşadığım olaydan dolayı önyargılı davranmışım biraz hondaya eski güvenim geri geldi beni yarı yolda bırakmadı sizlerede bunu haber vermek istedim tekeriniz düz bassın arkadaşlar
    ///MPOWER bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Honda markasindan sogutan beni,kesinlikle yetkili servistir.. Benim motor 2000 kusur km de çekme yapıyordu. Servise goturdum,sorun sıkıntı yok diye gecistirmeye kalktilar.. Üstelik israrci olmama rağmen.. En sonunda kabul ettiler..

Bende ıngilizce olarak müsait vakit sikayetimi yapacağım verilen maile..

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Bu iki haberde de tüketicilerin haklarını arayınca nasıl kazandıkları belli oluyor. Lütfen hakkınızı arayınız, elbette kazanacaksınız ama biraz zaman alabilir.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20320387.asp

http://www.aksam.com.tr/otomobil/otomobil-devini-dize-getirdi/haber-375865

farostar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cb125e + kawasaki zx-7r
    hondanin burnu biraz kalkti sanirim..
    benim cb125e ye far ve kafa ariyordum, internette sadece yan sanayiler mevcut, honda yetkili bayii ve servise gittik siparis verdik, 1 seneyi gecti hala haber yok... kac kere sikayette ettim degisen bisey yok...
    ama söyle birsey var, bence hondanin kalitesi (servis kalitesi degil!) gercekten güzel. benim makinada (suan 8.000 de olmasi gerekiyor) hic bir sikinti yok... simdiye kadar 2kere yag degistirdim ve bu aralar zincir takimi degisecek baska bisey yok. birde söyle birsey var, 125lik bu fazla bisey beklememek lazim, bazen ilanlarda okuyorum: saatte 130km yi görüyor, 150yi görüyor... ben düzyolda son gazda zarzor 100 yapiyorum, bu motoru ben rampa asaga 130-150ye zorlarsam, rampa sonunda ben motora degil, motor bana biner... böylede bi gercek var
    (yanlis anlasilma olmasin, kimseye sen söyle yaptinda, böyle oldu! demek istemiyorum) 125lik ten-150lik den 650cc performansi beklemeyin
    ben kanimca, servislerin arada bir kontrol edilmesi gerektigini düsünüyorum. tabiiki sikayet te edilmesi gerekiyor, kimse "amaan 5 liralik sey ne ugrasacam" demesin! kimse sesini cikarmazsa degisien hicbirsey olmaz (aglamayan cocuk misali)

mondial ile kubayada burdan saygilar! birkac toplantilarina katildim iki markaninda, visyonlari, planlari projeleri süper, kalitesi her gecen gün daha iyiye gitmekte! ilk zamanlardi o, cin mali derdik, dandik derdik! ama bu saatten sonra gercekten bir kere daha makinalari görmek, sürmek lazim, cok sey degisti!

biraz overthread oldu kusura bakmayin.
    konuyu acan arkadasimiza gecmis olsun
    saygilar

Motosikleti
    Cbr 250r 2014 kırmızı
    Alıntı farostar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hondanin burnu biraz kalkti sanirim..
    benim cb125e ye far ve kafa ariyordum, internette sadece yan sanayiler mevcut, honda yetkili bayii ve servise gittik siparis verdik, 1 seneyi gecti hala haber yok... kac kere sikayette ettim degisen bisey yok...
    ama söyle birsey var, bence hondanin kalitesi (servis kalitesi degil!) gercekten güzel. benim makinada (suan 8.000 de olmasi gerekiyor) hic bir sikinti yok... simdiye kadar 2kere yag degistirdim ve bu aralar zincir takimi degisecek baska bisey yok. birde söyle birsey var, 125lik bu fazla bisey beklememek lazim, bazen ilanlarda okuyorum: saatte 130km yi görüyor, 150yi görüyor... ben düzyolda son gazda zarzor 100 yapiyorum, bu motoru ben rampa asaga 130-150ye zorlarsam, rampa sonunda ben motora degil, motor bana biner... böylede bi gercek var
    (yanlis anlasilma olmasin, kimseye sen söyle yaptinda, böyle oldu! demek istemiyorum) 125lik ten-150lik den 650cc performansi beklemeyin
    ben kanimca, servislerin arada bir kontrol edilmesi gerektigini düsünüyorum. tabiiki sikayet te edilmesi gerekiyor, kimse "amaan 5 liralik sey ne ugrasacam" demesin! kimse sesini cikarmazsa degisien hicbirsey olmaz (aglamayan cocuk misali)

mondial ile kubayada burdan saygilar! birkac toplantilarina katildim iki markaninda, visyonlari, planlari projeleri süper, kalitesi her gecen gün daha iyiye gitmekte! ilk zamanlardi o, cin mali derdik, dandik derdik! ama bu saatten sonra gercekten bir kere daha makinalari görmek, sürmek lazim, cok sey degisti!

biraz overthread oldu kusura bakmayin.
    konuyu acan arkadasimiza gecmis olsun
    saygilar
    Tabi ki dediğinizde haklısınız ama açıkçası hız olayı zaten beklediğimin üstünde şuana kadar zorlamadım düz yolda sabit 140la rahat gidebiliyorum o bile bana fazla şuan ki acemiliğimle ama sonuçta 13.500 lira para ödendi yani bir kalite beklerim bu üründen ve servisten gerçi yükseliş izmirden hiç bir sıkıntım olmadı bu zamana kadar gayet güler yüzlü yapıcı arkadaşlar hepsi sağolsunlar honda türkiye bu durumda beni yarı yolda bırakmayarak güvenimi tekrardan kazandı şuan bir sıkıntım yok

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Konu çok farklı yerlere gitmeye başlamış. Bunun sebebide servisin gerekçeleri.

Yazından anladığım kadarıyla acemi bir motosiklet sürücüsüsün. Ve bu da ilk motorun.

Şimdi bu iki bilgiyi birleştirince debriyaj balatasının değişmesi gayet normal. Sarf malzemesi oluşu ve direk kullanıcı faktorü bu parçayı garantiden çıkarır bu bütün araçlarda böyledir.

Ön takımın bozulması da oldukça normal. Bir anda önünüze çıkan çukurdan sağa sola ani hamle yapıp kaçma şansı yok. Önce aynaları kontrol etmek müsaitse geçmek gerek. İki teker bu çukurdan kaçmak kolay değil. Muhtemelen kaçamadığın bir çukurun hediyesidir bu.

Link: Bu yazıyı okumanı tavsiye ederim.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)