araba taşıtta motor taşıt değil mi onu anlamadım araba oraya park ediyorsa bende ederim böyle olmalı yani.
usta bisikleti kaldırıp çıkarırsın ordan o sorun olmaz ben 150 kg lik motoru o aradan çıkartana kadar neler çektim bir bilsen
Merhabalar ,
Hiç sevmem bu tipleri.. Tek çare göz önünde bulundurabiliyosaniz ara ara göz ucuyla bakmak,kontrol etmek oluyor. Ancak dükkan önünde mümkün olabilir tabi, evimin önünde benm motoru duvara çok yasladilar hatta bi gün bi baktim.. Adamın biri tutmuş manetlerden yukleniyor.. Aman allahimmm beynimee kan sicradi ,balkondaydim napiyosunuuuz duuur diye bağırıp adama ,terliklerimle motora kostum.. Adam bana saskinlikla bakarken, pijamali terlikli bendeniz kipkirmizi suratla motoru kenara cekcem derken adamin tepki , siz mi kullanıyosunuz bunuydu .. Niyeyse bana da genelde tepkiler " sen mi suruyosun bunu , siz mi kullaniyosun bunu bir de surebiliyon mu bari oluyo surebiliyonmu barilere cevap vermiyorum,binip gidiyorum )
bugün çarşıya çıktım motosiklet park yerine koyacaktım ki gördüğünüz demirleri kırmışlar yerine araba koymuşlar ne güzel değil mi 6-7 motosiklet yerine 1 tane araba girmiş oh ne güzel dünya
Motosikletler için özel otopark ve bir tür emanetçi gibi bir yer lazım.
Kask, mont, pantolon, eldiven vs. koruma ekipmanlarınızı çıkarıp ücret mukabili bırakabileceğiniz bir yer, ki içinize giymiş olduğunuz normal pantolon, kazak, kaban vs. ile çarşıda rahatça dolaşabilesiniz.
Diğer türlü; motosikletle çarşıya gitseniz; güvenle koyacak yer sorunu var. Hadi bir kenara koyduk; alarmlı disk kilidini falan da taktık; ekipmanları ne yapacağız... Trafikten yırtmak için uyduruktan değil de hakikaten özenle seçerek aldığınız kaliteli kaskınızı motorun gidonuna takıp gitseniz geldiğinizde yerinde bulamama endişesi var... Hadi kaskı koyduk; robocop gibi çarşıda da dolaşılmıyor ... Korumasız da motosiklete binmek istemiyoruz; binmiyoruz da ... Ama aynı zamanda otobüse bineceğime motosikletimle gidip gelmek istiyorum ...
Bence pek çok güvenli sürüşe önem veren motosikletçi sırf bu ve benzeri sebeplerden evden şehir merkezine geliş gidiş gibi kısa mesafelerde motosiklet kullanmaktan vazgeçiyor.
Bu konuda bir açık var. Otoparkçılık yapan, Emanetçilik yapan iş yeri sahipleri bu konuya eğilse iyi para kazanırlar bence ... Bir kabin, bi kilitli dolap, 10 m2 dükkan bile iş yapar ...
Çeşit çeşit insan var takılmamak lazım işyerindeki kapalı otoparktada arabalı bir aracın park yerine yaklaştığım için(park ederken araç oradaydı) not bırakılarak uyarıldım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)