Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Üniversite mi? Motor mu?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    xvs 250 dragstar-ps150i-inazuma
    Yazları gezmeyip çalışan genç kanımca mezun olduğu üniversite arasinda çok fark yoksa bu açığı kapatır, mutlu oldugunu düşündüğü yere gitmeli,bans sorarsan aile + motor. Motoru geçtim seni seven bir olan bir aile var,kaç kişi aileden kaçıp başka şehirde okurken... ) ben aileye önem veririm üstüne motor da eklendi mi,yeme de yanında yat
    VONALI MURAT bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Kayıp gözüyle bakarsak, iki durumu karşılaştıralım.
    İzmirde kalırsan, kaybedeceğin şeyler, aileni görememek ve motosiklet sahibi olamamak.
    1. Zaten yaşın ilerledikçe, ailenle bağların eskisi gibi olmayacak. Aradan 3 ay geçse bile aileni -o kadar da- özlemediğini anlayacaksın.
    Hatta bir zaman sonra yakın olduğuna pişmanlık duyacaksın.
    2. Motosikleti sana kimse hediye etmeyecek. Yani, aile bütçesinin dışında bir yerden gelmeyecek. Sana bunu okul, ya da başka biri değil, yine ailen alacağı için, almadıkların da da kaybedilen birşey olmayacak. 10000 Tl ye motosiklet alınacaktı, alınmadı. 10000 TL miz yine cebmizde yani.
    peki izmirde kalmazsan?
    Fakülte mezunu biri olarak söylüyorum ki, memleketimizde tecrübe değil, bilgi değil, evrak ölçülüyor.
    Daha doğrusu, senin alanında bu daha baskın gözüküyor. Şayet bi öğretmenlik okuyor olsaydın, hangi üniversiteden mezun olduğunun pek anlamı kalmazdı. Ama şu durumda, diplomanda yazan üniversite adıyla yürüyor özel sektörde işler.
    Sonuç, ben olsam gitmezdim.
    kakare ve VONALI MURAT bunu beğendiler.

kakare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    Alıntı APALA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayıp gözüyle bakarsak, iki durumu karşılaştıralım.
    İzmirde kalırsan, kaybedeceğin şeyler, aileni görememek ve motosiklet sahibi olamamak.
    1. Zaten yaşın ilerledikçe, ailenle bağların eskisi gibi olmayacak. Aradan 3 ay geçse bile aileni -o kadar da- özlemediğini anlayacaksın.
    Hatta bir zaman sonra yakın olduğuna pişmanlık duyacaksın.
    2. Motosikleti sana kimse hediye etmeyecek. Yani, aile bütçesinin dışında bir yerden gelmeyecek. Sana bunu okul, ya da başka biri değil, yine ailen alacağı için, almadıkların da da kaybedilen birşey olmayacak. 10000 Tl ye motosiklet alınacaktı, alınmadı. 10000 TL miz yine cebmizde yani.
    peki izmirde kalmazsan?
    Fakülte mezunu biri olarak söylüyorum ki, memleketimizde tecrübe değil, bilgi değil, evrak ölçülüyor.
    Daha doğrusu, senin alanında bu daha baskın gözüküyor. Şayet bi öğretmenlik okuyor olsaydın, hangi üniversiteden mezun olduğunun pek anlamı kalmazdı. Ama şu durumda, diplomanda yazan üniversite adıyla yürüyor özel sektörde işler.
    Sonuç, ben olsam gitmezdim.
    Her cümlesi kesinlikle doğru..
    Özel sektör düşünüyorsan İzmir'in ismi dediğim gibi seni birkaç sıra öne götürecek..
    APALA bunu beğendi.
    '' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''

Motosikleti
    Kawasaki Ninja250r
    izmirde motoru unutturacak kadar güzel kızlar var ))

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Dostum ben de üniversite öğrencisiyim , gerçekten okul adı , bölümü , giriş puanı çok farkediyor Türkiye gibi bir ülkede. Okulunu değiştirme , motor her ne kadar çekici olsa da dayan. Ben seneye son sınıfa geçeceğim , şuan erasmustayım (okul tam 6 yıl sürüyo) , bu yaz anca alabilecem motoru biriktirdiğim parayla. Karar senin , evet kendini geliştirmek de çok önemli ama işverenin baktığı ilk şey mezun olunan Üni , üstüne yapılan doktora Master vs vs. Mühendis alırken bile cvleri topluyorlar , boğaziçi ODTÜ Bilkent itü olmayanları direk atıyolar, içine bakmıyorlar bile. Maalesef böyle dandik bi ülkede isim (etiket) çok önemli. Geleceğine yatırım yap , hemen motora binecem diye pişman olacağın birşey yapma. Ha ama yurtdışına yerleşme planın varsa baştan takma zaten , istediğini yap. Ama sabredersen ödül daha büyük olacaktır. Bir de daha ciddi para biriktir , aileye bakarak olmaz bu işler bi yaştan sonra. Yazın otelde günde 16 saat çalıştığımı bilirim 1000 tl için.
    kakare bunu beğendi.

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Beyler motor yüzünden değiştir demiyoruz. Samsunda hem kendisi hem ailesi daha rahat edecek. Sadece ege üniversitesi diye bunları bir kenara atması mantıklı değil sonuçta boğaziçi yada odtü olsaydı tamam katlan derdik ama birbirinden çok farkı yok bu iki okulun. Özel sektördede en fazla bankaya girer ama zaten erzurumdanda mezun olsan yine girersin. Önemli olan arkadaşın eğitimi ise burada odaklanması gereken şey not ortalaması yabancı dili ve psikolojik rahatlığıdır. Türkiyede üniversite bırakma ortalaması çok yüksek cunku lise sondaki cocuklara sizin gibi arkadaşlar devamlı yok burayı yaz burası orasından iyi gibi telkinler yapılıyor fakat öyle değil birkaç üniversite dışında diğerlerinin pek farkı yok. Hala motor için üniversitemi değiştirilir kafasında adamlar var bu tartışmada. Lutfen biraz düşünün öyle yazın. Psikolojik danışmanlık son sınıf öğrenciyim bu arada.
    VONALI MURAT ve Pangea bunu beğendiler.

Motosikleti
    xvs 250 dragstar-ps150i-inazuma
    Alıntı burakmetu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler motor yüzünden değiştir demiyoruz. Samsunda hem kendisi hem ailesi daha rahat edecek. Sadece ege üniversitesi diye bunları bir kenara atması mantıklı değil sonuçta boğaziçi yada odtü olsaydı tamam katlan derdik ama birbirinden çok farkı yok bu iki okulun. Özel sektördede en fazla bankaya girer ama zaten erzurumdanda mezun olsan yine girersin. Önemli olan arkadaşın eğitimi ise burada odaklanması gereken şey not ortalaması yabancı dili ve psikolojik rahatlığıdır. Türkiyede üniversite bırakma ortalaması çok yüksek cunku lise sondaki cocuklara sizin gibi arkadaşlar devamlı yok burayı yaz burası orasından iyi gibi telkinler yapılıyor fakat öyle değil birkaç üniversite dışında diğerlerinin pek farkı yok. Hala motor için üniversitemi değiştirilir kafasında adamlar var bu tartışmada. Lutfen biraz düşünün öyle yazın. Psikolojik danışmanlık son sınıf öğrenciyim bu arada.
    Katiliyorum,çok dogru. Psikoloji çok önemli,hep aklinda olacak "ulan gitseydim de Cbr a mi binseydim" Cbr görünce dersten soguyacak vb vb

Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    Alıntı burakmetu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim senin pdr okuman sana çok şey katmış belli.. İktisat okuyan herkes bankacı oluyor doğru ya unutmuşuz Ailesi kendi istekleri doğrultusunda yakınında olmasını istiyor.. Gözünü boyamak içinde motoru öne sürmüşler çocuk bunun çelişkisini yaşıyor(ailem bu uzaklığı dert ediyor samsun19 mayıs üni.ye geçiş yapmamı istiyor buna ikna etmek için de samsuna geçersem istediğim cbr250r yi alacaklarını söylüyorlar. ), şimdi ben zaten o iki üniversitenin eğitimi arasında atla deve farkı olmadığını daha önce söyledim.. Belli ediyorsun ki ya yazdıklarımızı okumuyorsun ya da sen boşu boşuna okuyosun.. İzmir'den mezun adamla Samsun'dan çıkan adam arasında pek fark olmaz eyvallah ama kağıt üzerinde avantajı olucak oturup kpss çalışmıcaksa.. Yabancı dil konusu kesinlikle önemli nerde olursa olsun kursa gidip mümkünse yurtdışı imkanları değerlendirilmeli.
    Şimdi son olarak biz burda birbirimize cevap vermiyoruz, senin ilk seviyesiz mesajına karşılık cevap attım. ben kendi açımdan kendi fikirlerimi arkadaşa sunuyorum.. Sende kimsenin cümlelerine bok atmadan açıklamalarını yaz..
    Ama VONALI MURAT'a diceğim başka bişey daha çıktı bu söylediğimi iyi değerlendir bence;
    burakmetu'ya göre özel sektörde en fazla bankacı olup çıkarmışsın!! Yorumunu aldığın insanların bu işi bilip bilmemesini iyi tart ölç. Benim bilmediğimi düşünüyosan ona göre onun bilmediğini düşünüyosan ona göre seçimini yap.. Pdr okumuş adam büyük adam sonuçta ;)ha bide iktisat terkmiş yani olayı iyi biliyor ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    94 üniversite mezunu olarak nacizane fikrim şudur ki buna aileler dahil üniversite bitirmiş herkes katılacaktır;
    - İktisat bölümü olarak değerlendirmek gerekirse, Boğaziçi, Odtü ve birkaç yüksek puanlı üniversiteler hariç diplomanın hiç bir önemi yok. O sebeple Ege üni mezununun 19 Mayıs mezunu bir öğrenciye göre avantajı sıfır bence. Maalesef A.Ö. dahil iktisat mezunlarının iş bulabilme imkanı sadece kendince fark yaratabilecek ayrıntılarda saklı. Yoksa kimse diplomaya bakıp da işe almıyor.
    - Öğrencilik özellikle üniversite öğrenciliği hayatınızın en güzel ve eğlenceli zamanlarıdır. Bunun keyfini nerde yaşamak istersin diye sorarlarsa tabi ki İzmir derim.
    - Motosiklet olayına gelirsek, ben ailenin parası ile limitli ve kısıtlanmış bir özgürlükten yana değilim. Bu sebeple motosiklet sahibi olacak kişinin en azından kendini idare edebilecek yaşa ve olgunluğa gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilik zamanında bu olaya girerseniz ileriki zamanlarda alacağınız keyfi alamazsınız, aksine bir de derslerinizi ve ailevi ilişkilerinizi de olumsuz etkiler.
    - Üniversite öğrencisiyken gelecek kaygınız yoktur. Bu nedenle hayat çok kolaymış gibi görünür. Okul bitirip hayal kırıklığı yaşayan çoğunluğa katılmak istemiyorsanız öyle üniversite çok önemli falan gibi düşünceleri bırakın.
    - Üniversite adı falan eskilerde kaldı. Şimdi 200 ün üzerinde üniversite var. Egeliler kızmasın ama Egenin adı bile yok.
    Özetle tavsiyem aileden uzak İzmirde motosikletsiz ve keyifli bir öğrencilik yaşaman. Gelecekle ilgili kaygılar ayrı bir konu, motosiklet hobisi ayrı bir konu ikisini birbiri ile bağdaştırmamak gerek, yoksa ciddi üzülürsünüz.
    y.akan, VONALI MURAT ve Pangea bunu beğendiler.

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Alıntı kakare adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim senin pdr okuman sana çok şey katmış belli.. İktisat okuyan herkes bankacı oluyor doğru ya unutmuşuz Ailesi kendi istekleri doğrultusunda yakınında olmasını istiyor.. Gözünü boyamak içinde motoru öne sürmüşler çocuk bunun çelişkisini yaşıyor(ailem bu uzaklığı dert ediyor samsun19 mayıs üni.ye geçiş yapmamı istiyor buna ikna etmek için de samsuna geçersem istediğim cbr250r yi alacaklarını söylüyorlar. ), şimdi ben zaten o iki üniversitenin eğitimi arasında atla deve farkı olmadığını daha önce söyledim.. Belli ediyorsun ki ya yazdıklarımızı okumuyorsun ya da sen boşu boşuna okuyosun.. İzmir'den mezun adamla Samsun'dan çıkan adam arasında pek fark olmaz eyvallah ama kağıt üzerinde avantajı olucak oturup kpss çalışmıcaksa.. Yabancı dil konusu kesinlikle önemli nerde olursa olsun kursa gidip mümkünse yurtdışı imkanları değerlendirilmeli.
    Şimdi son olarak biz burda birbirimize cevap vermiyoruz, senin ilk seviyesiz mesajına karşılık cevap attım. ben kendi açımdan kendi fikirlerimi arkadaşa sunuyorum.. Sende kimsenin cümlelerine bok atmadan açıklamalarını yaz..
    Ama VONALI MURAT'a diceğim başka bişey daha çıktı bu söylediğimi iyi değerlendir bence;
    burakmetu'ya göre özel sektörde en fazla bankacı olup çıkarmışsın!! Yorumunu aldığın insanların bu işi bilip bilmemesini iyi tart ölç. Benim bilmediğimi düşünüyosan ona göre onun bilmediğini düşünüyosan ona göre seçimini yap.. Pdr okumuş adam büyük adam sonuçta ;)ha bide iktisat terkmiş yani olayı iyi biliyor ;)
    Sen benim yazdıklarımı iktisattan en fazla bankacı olursun olarak algıladıysan sana anlatacak sözüm olduğunu düşünmüyorum.
    Benim bahsettiğim sadece lisans mezunu olarak diplomam var iktisattan dersen üstüne hiçbirşey yapmazsan en fazla bankacı olursun bunda yanlış olan nedir bana bunuda açıkla ? Yok ben sınavlara hazırlanırım bitince dersende açık öğretim iktisat bitirsen yine aynı sınavlara girip kazanabilirsin. Bana bir örnek verebilirmisin sadece ege universitesi mezunu diye ne gibi bir ayrıcalık kazanabilir bir öğrenci ? Sonuç olarak amaç EĞİTİM ve BİLİM ise yüksek öğretim ve master için odaklaman gerekiyor kendini. Bununda en önemli 2 şartı var Yabancı dil ve Not Ortalaması 'CGPA'
    Senin yapman gereken üniversitenin rehberlik ve danışmanlık servisinden bir randevu almak. Ücretsiz yararlanabilirsin bu servisten. Orda profesyonel bir danışman ile seanslara katıl ondan sonra dahada rahat karar verebilirsin. Önemli olan senin ne kadar rahat ve motive olduğundur. Üniversite okumanın ne olduğunu bilmek lazım önce.

Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    Daha uzatıcak bişey yazmıcam konu için sadece sorularını cevaplıyorum, yoksa konu banlanıcak(tartışmaya döndü diye..) Olan arkadaşa olucak.

senin şirketlerin finans-dış ticaret-muhasebe-alım,satım departmanları vb sayabilceğim tonlarca alandan haberin yok galiba..(bunlara girebilmesi için kendi diploması ve iyi derecede ingilizce yeterli olur.) Bende senin gibi at gözlüğü ile olaya bakarsam senin mesleğinle ilgili, 2 seneye kalmaz herhangi bir okulun rehberlik kadrosuna girer yıllarca bişey yapmadan oturur zaman geçirir, günde 3-5 saat derse girer oturduğun yerden parayı alırsın ;). Yolda amcalar söylüyor bu dediğini 4 sene bitti bankacı olursun diye.. Kendine ingilizce dahil hiçbişey katmazsa evet anca bankacı olur çıkar.. Benim söyliceğim işe alımlarda tabi ki ilk önce köklü üni.lerin adayları değerlendirilir, e tabi bilirsin ki bir pozisyona 500 kişi başvuru yapar ama 500 kişi görüşmeye çağırılamaz, sonra sıra gelirse Ege'ye ve Samsun'a işe alımı yapan kişi kağıtlara bakar aralarında tercih yaparken büyük şehirin kişinin yaşamına olumlu etkilerini ve adaptasyonunu göze alarak İzmir 1-0 önde başlar (Kazancağı avantajın ilk örneği budur).. Benim ve benden önceki sürüyle kişinin anlattığı bu zaten..
    Ha bu arada hakkını vermek lazım son dediklerin doğru danışmanlık muhabbetin.
    Ertugyigit ve VONALI MURAT bunu beğendiler.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Kardeşim ben üniversite filan bilmem ama şunu söyleyebilirim ayakkabı imalatıyla uğraşıyorum ben bile eleman alırken daha önce nerede çalıştığını referans olarak alıyorum (beni dikkate alma içimden geldi yazdım okuyanlar daha iyi bilir)

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Daha uzatıcak bişey yazmıcam konu için sadece sorularını cevaplıyorum, yoksa konu banlanıcak(tartışmaya döndü diye..) Olan arkadaşa olucak.

senin şirketlerin finans-dış ticaret-muhasebe-alım,satım departmanları vb sayabilceğim tonlarca alandan haberin yok galiba..(bunlara girebilmesi için kendi diploması ve iyi derecede ingilizce yeterli olur.) Bende senin gibi at gözlüğü ile olaya bakarsam senin mesleğinle ilgili, 2 seneye kalmaz herhangi bir okulun rehberlik kadrosuna girer yıllarca bişey yapmadan oturur zaman geçirir, günde 3-5 saat derse girer oturduğun yerden parayı alırsın ;). Yolda amcalar söylüyor bu dediğini 4 sene bitti bankacı olursun diye.. Kendine ingilizce dahil hiçbişey katmazsa evet anca bankacı olur çıkar.. Benim söyliceğim işe alımlarda tabi ki ilk önce köklü üni.lerin adayları değerlendirilir, e tabi bilirsin ki bir pozisyona 500 kişi başvuru yapar ama 500 kişi görüşmeye çağırılamaz, sonra sıra gelirse Ege'ye ve Samsun'a işe alımı yapan kişi kağıtlara bakar aralarında tercih yaparken büyük şehirin kişinin yaşamına olumlu etkilerini ve adaptasyonunu göze alarak İzmir 1-0 önde başlar (Kazancağı avantajın ilk örneği budur).. Benim ve benden önceki sürüyle kişinin anlattığı bu zaten..
    Kavga etmiyoruz, tartışıyoruz bunda yanlış birşey yok. Arkadaş önemli bir soru sormuş belkide bu tartışmalardan olumlu şekilde faydalanacak.
    finans-dış ticaret-muhasebe-alım,satım departmanları vb bunlarda banka ile aynı seviye işler buralara gireceğin pozisyon bellidir bankayada girecegin poziyon bellidir at gözlüğü olarak bakmak değil konu , sadece banka üzerinden örnek verdim tek tek bütün meslek olanaklarını yazmammı gerekiyor basit bir örnek sadece sonuçta bankaya CEO olarak başlamıyor kimse yada diğer alanlara. Evet benim mesleğimdede hiçbişey yapmazsan öğretmen olursan olacağı odur. İster ege pdr mezunu ol ister erzurum farketmez. Seninde yazdığın gibi 500 kişi başvurur -egeye samsuna kalırsa ege 1-0 önde başlar- diyorsun. Aslında başlamayabilir burda at gözlüğü ile bakan sensin. Basvuranın kendini ifade şekline bakar, özgüvenine bakar, referanslarına bakar, ortalamasına bakar, kişilik yapısına bakar vsvsvsvsvs Sadece şu vardır egeden mezun olan adamın özgüveni daha yuksek , ortalaması daha yuksek , kendini ifade şekli daha iyi olması beklenir cunku daha büyük şehir ve daha köklü bir üniversite diye ama bunlar daha iyi değilse o zamanda dez avantaja dönüşebilir bu olay. Arkadaş öncelikle kendini rahat hissetmeli, mutlu olmalı ki , bu özelliklerini geliştirebilsin. Sadece bir şirkete egeden mezun olursam % bilmemkaçlık bir ihtimal daha kolay girerim diye ummasındansa kendi mutlu olduğu okulda ve ortamda okuması daha verimli olur.

Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    güzel kardeşim bak zaten ben diyorum eğitimleri aynı bi fark yok belki, ama işe alımda öyle olmuyo o iş.. yani ben at gözlüğü ile bakan insanları eleştiriyorum burda (işe alımı yapan insanlarda dahil, biz şuanda onların seçiceği kişileriz yani onlara göre kendimizi uygun hale getirmemiz gerekiyor yoksa elin mouse'de akşama kadar site site gezeriz). O bakılcak şeylerin çoğu karşılıklı iletişime geçildiğinde ortaya çıkıcak özellikler dediğim gibi herkes bu şansı elde edemeyecek çünkü herkesle mülakat yapılamaz. (Bu arada büyük şehir örneğini kabul etmene sevindim sonunda ama bu şansı o dezavantaja çeviriyosa o zaten onun sorunudur. )Ben bunu bildiğim için diyorum mesleği iktisat olucaksa veya iktisatsa zaten %'delik hesapları yapmalı çünkü sürüyle artan mezun var.. Ben bunun farkındayım o da bunun farkında olmalı. Ben bunun için kendimi ingilizceye vurdum 2 sene o da yapmalı, yanında 2. üniversite okuyorum o da okumalı çünkü bunlar hep işe alımlarda %'de bilmemkaçlık bir oranda olsa onun şansını binlerce kişi içinde arttıracak. Bu hesapları yapmalı yoksa iktisatı okur 1 sene iş arar baktı bulamadı alakasız bi işe girer ordan yürür.. Bende diyorum ki madem iktisat okuyo alakasız ilere girmeyecek (en azından şimdilik) hayatındaki 4 senede doğru tercihler yapsın. Kesinlikle herkes şunun farkına varmalı artık sıradan üni bitirme bi halttan sayılmıyor, şimdi gerçekten benim yazdıklarımı anlamanı bekliyorum.
    Bikaç defa daha böyle yazışmalardan bikaç konu ban yedi ben söyledim

Motosikleti
    Fazer
    Merhaba,Ünye/Ordu İibf İktisat 4.sınıf öğrencisiyim.Aslen de samsunluyum 2 sınıftan beri motosikletim yanımda.
    Ailenizin yakında olması size her türlü avantaj olacaktır,benim ailem uzakta okusam motosikletimi kullanamayacağımı çok net belirttiler.
    Bende kışın motosikletimi memleketimde kapalı yerde bırakıp içimi rahat ettiriyordum.Okul kısmına gelecek olursak,bu bölümde her şey kendini geliştirmenle alakalı yoksa bomboş ege veya omü mezunu olman senin açından fark yaratmayacaktır

Herkese slm.. Benim birader vakti zamanında Alanya İİBF kazandı ikinci öğretim işletme..Babam baktı ki aynı puanla Ordu- Giresun -Trabzon kazanılıyor, birader ise sadece uzaklaşmak için taaa Antalya yazmış.. Göndermedi üniversiteye.. Sonra ünv. kazanıp gidilmediğinde puan kesiliyor vs. bi de birader hayata küsünce 1 sene sonra kıydı paraya ver elini kıbrıs Pdr..
    Şöyle bi sonuca varmak istedim arkadaşım; Sende Ege iktisat kazandığında Samsun İktisata da puanın yetiyordu ama yazmadın ya da daha sonraki tercihlerine yazdın. Neden? Çünkü uzaklaşmak istedin belki.. Tamam Cbr la Bolaman da viraja doymak istiyor olabilirsin şimdi, ailenin seni göresi gelmiş ve çok özlüyor da olabilirler. Ama sen tercihini yaptın.. Şimdi yapabileceğin ya da ailenin yapacağı madem ellerinde sana motor alacak para da var.. alsınlar her ay uçak biletini samsun izmir ne ki.. İstedikleri zaman git.. Sen de mutlu ol onlarda olsun.. Motor mu istiyorsun çalış al cbr olmasında ybr olsun biraz gaddarım galiba..

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    bence üniversiteyi kendine yatırım olarak görmelisin. bak ülkemizin en medeni şehirlerinden birinde üniversite okuma şansına erişmişsin. ben senin yazdıklarından ailenin sana düşkün olduğunu anlıyorum. ama hayatta her zaman onlar yanında olmayacak/olamayacak. üniversiteyi kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenme fırsatı olarak kullan. kendi çamaşırlarını yıka, yemek pişirmeyi öğren, çarşaflarını değiştir, eş-dost edin, zaten düşman edineceksin, düşmana karşı dostun olması gerek bu dünyada; 2 kere kavga et, bir sefer dayak ye, bir sefer dayak at, insanlara iyilik yap, aç kal. yani birey ol, yetişkin ol KORKULARININ ESİRİ OLMA. yık korkularını onlar senden korksun.
    yolda karşıya geçirdiğin teyze kim çıkar bilemezsin. haa bütün bunları yaparken ailenle irtibatını koparma, yemek yaparken aç annene telefonu bu yemek nasıl yapılıyordu diye sor. bir işe girerken babanın fikrini al. HAYIR DUASI iyidir. ama artık sen bu ülkenin geleceği olacak adaylardan birisisin ama/ancak bunu; ancak ve ancak kendi ayakların üzerinde durarak; kendi kararlarını ( mümkünse doğru olanlarını ) almayı öğrenerek yapabilirsin. bak kuşlar bile kanatlarının altından çıkartmadıkları yavrularına bir yerde sen büyüdün uç bakalım diyor unutma Bunları Sansunda büyümüş, Kocaelinde üniversiteye gitmiş, İzmirde görev yapmış, İstanbulda yaşamış, bu aralar gene Samsunda oaln biri olarak söylüyorum.

ders programın izin veriyorsa yarım günlük bir işe gir istersen kimseye de söyleme her ay 3-5 atarsın kenara 1-2 yılda kendin alırsın motosikletini.
    Ertugyigit bunu beğendi.

iduzen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-03
    Öncelikle fikrimi söyleyerek başlayayım; bence İzmir'de kal. Bir çok arkadaşımız olayı sadece üniversite diplomasına dayandırarak değerlendirmiş, ancak izmirde kalmak sana sadece ege diploması kazandırmakla kalmaz, yan gelişimlerini de daha rahat yapabilirsin (İzmir'de açılan kurs, düzenlenen sempozyum, konferans v.b. etkinlikler ile Samsundaki etkinliklerin miktarsal ve içeriksel farkını benden iyi biliyorsundur eminim), motor tutkusu içinde olduğu sürece bir gün istediğin motora sahip olursun zaten. ama eğitim geleceğin demek.

Motosikleti
    CBR500R

şunları söylemeliyim iktisat bölümünün sadece kulu bitirerek dediğiniz gibi anca bankacı olunur fakat ingiizce seviyem upper-ıntermdiate ve almayı düşündüğüm sermaye piyasası kurulu lisansları, gayrimenkul değerleme sertifikalrı var. yani yatarak geçirmeyeceğim üniyi en iyisi olabilmek için şart koştum kendime

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------

Alıntı piyanotick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese slm.. Benim birader vakti zamanında Alanya İİBF kazandı ikinci öğretim işletme..Babam baktı ki aynı puanla Ordu- Giresun -Trabzon kazanılıyor, birader ise sadece uzaklaşmak için taaa Antalya yazmış.. Göndermedi üniversiteye.. Sonra ünv. kazanıp gidilmediğinde puan kesiliyor vs. bi de birader hayata küsünce 1 sene sonra kıydı paraya ver elini kıbrıs Pdr..
    Şöyle bi sonuca varmak istedim arkadaşım; Sende Ege iktisat kazandığında Samsun İktisata da puanın yetiyordu ama yazmadın ya da daha sonraki tercihlerine yazdın. Neden? Çünkü uzaklaşmak istedin belki.. Tamam Cbr la Bolaman da viraja doymak istiyor olabilirsin şimdi, ailenin seni göresi gelmiş ve çok özlüyor da olabilirler. Ama sen tercihini yaptın.. Şimdi yapabileceğin ya da ailenin yapacağı madem ellerinde sana motor alacak para da var.. alsınlar her ay uçak biletini samsun izmir ne ki.. İstedikleri zaman git.. Sen de mutlu ol onlarda olsun.. Motor mu istiyorsun çalış al cbr olmasında ybr olsun biraz gaddarım galiba..
    doğru söylüyorsunuz uzaklaşmak istedim kendi ayaklarımın üstünde durmak istedim. başardığımı da düşünüyorum part-time işlere giriyorum kazanıyorum herşeyimi idare edebiliyrum kendimce. bi ybr parası biriktirmek zor değil benim için ama onlar gönül koyunca burda motosiklete binemem.

Ben motosiklet için değilde başka açıdan bakacağım. Bilirsiniz gelişmiş ülkelerde eğitim ücretsizdir. Yani burs alırsınız. Bunlar konaklamanız,yeme içmeniz,ihtiyaçlarınız için yeterlidir. Peki bu bursun kim alamaz biliyor musunuz? Ailesine yakın bir yerde üni okuyanlar alamaz. Adamlardaki mantık şu. Ne kadar bağımsız olursa o yaşta, o kadar birey olur.
    Ben senin yerindeydim 2 sene önce. Akdeniz Üniversitesi'nde okuyorum. İstanbul da sadece bana ait şu an otoparkta yatmakta olan bir arabam var. 1400 km de otomatik vites bir i20.
    Bana her seferinde özel veya devlet hangisi olursa olsun orda okursam scirocco,RCZ vs bir çok araba alacağını söyledi annem.
    Hayır dedim. Sen sen ol sende hayır de. Geçeceğin üni iyi olsa bile hayır de.
    Azıcık hayatı öğren. Bak şu an bu mesajı iş yerinde yazıyorum. Hem okuyorum hem çalışıyorum. Motorumuda kendi paramla aldım. Kimseye en ufak bir eyvallahım yok. Yarıyılda giderim annemin,dedemin bir elini öperim sonra çıkar gelirim.
    Ha okul bitince ne mi olur? Dönerim belki İstanbul'a ama yinede mümkün olduğu sürece ailemle yaşamam. Bu hayata bir kere geldim ve ben kendi düzenime göre yaşamalıyım.
    Gerekirse yarı aç yarı tok olurum ama istediğim gibi yaşarım
    Ertugyigit ve Ahalteke bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)